Sevgilimin askerliği Şırnak'a çıktı kasımda gidecek ama ben gitmesini istemiyorum gitmezse ceza alır mı?
Kendisi gitmek istiyor ama ben göndermeyeceğim. Kararlıyım.
Kendisi gitmek istiyor ama ben göndermeyeceğim. Kararlıyım.
Sen şuna 12 ay her an azraille selamı olan birini beklemek bana zor gelir demiyorsunda. Herkesin öleceği gün ve saat bellidir. Diyelim göndermedin ( ne sıfatla göndermiyorum diyebiliyosan o da ayrı mesele) azrail canı alacağı yeri bilir. Ölüm varsa kaderinde bunu erteleyemez ya da engelleyemezsin sabır edeceksin. Benimde sevdiğim insanlar askere gidiyor. Benimde canım askere gitti geldi. Vatan borcu bu. El mahküm. Kendine de o çocuğada eziyet etmeyi bırak köstek olacağına destek ol. Mesafeleri unut ölümü unut.
Asker bekleyen hatun ol. Her nöbette haber versin sana gece nöbetlerine uyan. Ben nöbete kalkar burdayım aşkım yanındayım yazardım. Sen olunca kolay oluyor derdi. Asker bitti geldi. Biz ah vah etmedik ama. Benimkide doğuda yaptı. Askerlik zaten zor birşey sen o çocuk için bunu daha da zorlaştırıyorsun. Destek ol. Dua ederek korumaya çalış kaçmasını isteyerek değil. Cihaddan kaçanın yurdu cehennem olur. Dini bilginiz de mi yok bu kadar. Allah'a iman eden birinin bunları dememesi lazım gelir. Ölümün ne zaman nerde bizi bulacağı bellidir. Göndermesende bulacağı varsa bulur belki kaçtığı için daha kötü şekilde bile bulur. Allah'a dayan güven dualarını et. O çocuğu darlama destek ol. Bir erkek için kolaymı sanıyorsunuz? Ah ah çocuk oyuncağı sandınız sevmeyi ben ona yanarım.
PKK kamplarının yeri her zaman belliydi. Türkiye uçsuz bucaksız bir gezegen değil ki, düşmanlar rahat rahat bombalar yerleştirip, silah alıp, dağlarda gelişsinler. İsteseler PKK uzun zaman önce yok edilirdi. Bugüne kadar hiçbir cumhurbaşkanı ciddi ciddi bunu yapmadı, ya da yapamadı (yaptırtmadılar). Askerler de kurban edildiler. Benim düşüncem tabii ki. Ben olsam ben de eşimi, çocuğumu göndermek istemem. Ama baştakilerin samimiyetine güvensem, can kurban. Bunlar sadece oyun. Gidenlerden Allah razı olsun. Mekanları cennet olsun. Böyle söylemek bugünlerde ne kadar doğru bilemem, ama şahsi fikrim. Allah sonumuzu hayr eylesin
sizde milli şuur diye bir şey yok mu o adam askere tabiki gidip hayatını ortaya koyacak askerde can verenlerin ailesi sevdiği yok mu var ama söz konusu vatan olunca herşey geride kalır aile sevgili evlat konuya böyle bakmazsan zaten vatanını alırlar vatanını alıncada ne ailen kalır ne sevgili şimdi sen o sevdiğin adamı eteğinin altından çıakrtta her şerefli bir türk askeri gibi gidip onuru ve şerefini yükselterek askerliğini yapsın
Atandan kalmış olan kılıcı iyi bile,
Onu bütün gücünle vuracaksın çağında.
Savaş... Bunu tadını ey Türk sen bulamazsın,
Ne sevgili yanında, ne baba ocağında...
Savaşmaktan kaçınır, kim varsa alnı kara,
Kan dökmeyi bilenler hükmeder topraklara...
Kazanmanın sırrını bilmiyorsan git, ara
“Çanakkale” ufkunda, “Sakarya” toprağında.
o zaman bura da vatan sağolsun ayaklarına yatmayacaksınız askerlik kutsaldır ve ondan kaçan ve kaçılmasını sağlayan vatan hainidir
Cevap
32Cevap
s.instela.com/.../corredor
...
Yazık Size Bee
Ölmesin diye istiyorsun ama ölüm bulacaksa her yerde bulur
Bence destek ol köstek yerine eğer şehitlik yazılmış ise veya ölüm her yerde bulur onu
Bunu sen engellyemezsin
lafa bak göndermicekmiş. sen kimsinki göndermiyosun? anası babası dahi gönderememezlik yapamazken sana noluyo? bizim sevgililerimiz/abilerimiz/kardeşlerimiz/eşlerimiz salak çünkü gittiler dimi. karşı komşumuzun oğlu canı şehit olmak istediği için gitti dimi. veya terörün en pis olduğu dönemde sırf arkadaşlarının parçalandığını, kucaklarında öldüklerini görmek için gitti dimi. kararlıymış bide şuna bak ya.
Beni'de Annem Göndermiyor bende kasımda gidicem ancak gidecek oda bende ben gitmesem o gitmese sen nasıl rahat yatacaksın? Baban Gitmeseydi Deden Gitmeseydi Sen Ve Senden Sonraki Nesiller Nasıl Buralara Kadar Gelecekti?
Gönderme arastır bir caresini bul gönderme bu durumda yollanmaz
ne haddine?
vatan söz konusu burada
kendini bu milletten üstün mü görüyorsun?
Bu durumda göndermek şu an tetiği çekip kafasına sıkmaya benzer.
olsun
herkes senin gibi düşünseydi bu vatan kurtarılamazdı bu ülke kurulamazdı
Bende 15 ay askerlik yaptım 12 ayda Şırnak da yaptım ben o kadar dağda bayırda gezdim ben enayimiyim? Ya da bizim gibiler enayi mi?
biri şu dengesize. vatan borcunun kutsal olduğunu söylesin !
Artik kacak sayilir sanirim keske bastan halletseydinz
Senin istemenle olmuyo güzelim. Babam Bitliste uzman Çavuş ve gurur duyuyorum ben. Vatan için orda.
peki her an korkuyla yaşamaya alıştın mı?
Alıştım. Babamın görevi bu.. Seninkisi ise sadece 12 ay
Gönderme zaten yoksa ölür gider her giden masum gibi ama mecburiyet gidicek vatani görev.
mecbur gidecek duanı et hergün Allah'ım korusun onları
hiç kaygılanma bence alın yazısı neyse o olur daha yeni izmirde eğitim sırasında bir subay şehit oldu ömür bitmiş sen nere gitse yakalar askere özel değildir
ceza alırmı diye aptalca bir sorumu soruyosun? o zaman kimse gitmezdi
zorla kolundan tutup götürürler üstüne bide mahkeme cezası ıvır zıvır senelerce ugrasır
her babayigit harcı değil orada çatışmak senin sevgiline bir pembe teskere vermek lazım iki pembe bir olursunuz
Maddi durumu iyiyse bedelli yapsın ama gitmek istiyosa bırak gitsin vatan söz konusu
Yurtdışına gitsin. Bidaha geri gelmesin. Sen de git. Gelmeyin. Size gerek yok burada.
Eğer gitmezse yoklamada kaçak düşer başı belaya girer bırak gitsin.
ne ara belli oldu la? kasım celbi ekimde belli olur kimi yiyorsun sen
şu an askerde mi, ne olarak şırnaka gidiyor hemen, yedek subay mı
aöf'e kayıt yaptırıp tecil ettirsin.
bu saatten sonra işlemez onlar kasımda teslim olması gerekiyor
hala tecil ettiriliyor
ufak bir hapis cezası hapisten çıktıktan sonra askerliğini yapmaya birliğine doğru gider
gitmezse götüne kazığı sokarlar askerliği yanar. bırak gitsin işi ne *
Gitmeme gibi bir şansı yok.
:/ yapacak bişey var mı kj
Dua et bol bol
Yav bir sus pembelim nasıl göndermiyorsun?
Onun yerine sen git orda kal bence...
bizde gittik ne yapak yani :D eşşek değildik :D
şırnakta mı yaptın?
alır tabi asker kaçağı olur
parayı basman gerek ;)
Tutar götürürler seni de götürürler üstüne
Neden göndermek istemiyorsun
Hayatta değer verdiğim canımdan çok sevdiğim sevgilimin 1 tane kalleş kurşuna yenilmesini istemiyorum.
Ee kalkip terör bitsin diyorsun sen sevdiğini gondermek istemiyorsun o zaman herkes gondermesin? Eğer göndermek istemiyorsan barışı isteyeceksin bu ne çelişki
yok mu cevabin?
Sana bağlıymış gibi davranman garip :)
Genel kurmay Başkan'ı konuştu beyler çekilin.
Genelkurmaya dilekce yaz, hak verirler
Git sen bekle ozmn orda mantiga bak
yoo ceza almaz madalya takarlar gitmedi diye
alır galiba ceza :( vatani hizmet sonuçta
Giderse ölüsü gelir.
Sen istediğin kadar kararlı ol
Allah sabır versin
Gitsin gitsin.
Harbi kaçsın yani
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar