Gizli Üye(30-35)+1 yılSeçilmiş kişilerle, seçilmiş görevlerde yüksek sorumluluk bilinciyle çalışırız. İhtiyaç duyulan her alanda ve her yerde varız. İşin tüm safhalarını takip eder, görünenin arkasındaki gerçeği ararız. Yaptığımız işin ülkemize katma değer sağladığının farkındayız. Sıradan insanlarla değil, adanmış hayatlarla çalışırız. Kendisini vatanına adamış hayatlarla... İnsan kaynağının işimizde kritik bir öneminin olduğunun farkındayız. Yetkinlikleri dikkate alır, hayat boyu eğitim felsefesiyle çalışanlarımıza gelişim fırsatları sunarız. Çalışanlarımızın ve ailelerinin yaşam kalitesini en üst düzeyde tutmak amacıyla geniş sosyal olanaklar, gelişmiş sağlık hizmetleri ve iyi düzeyde maddi imkanlar sağlarız. Başarımızın anahtarı; analitik düşünebilen, pratik zekasına güvenen, adaptasyon potansiyeli ve algılama gücü yüksek, iletişim yeteneği güçlü, takım çalışmasına yatkın, yönetme ve yönlendirme becerisine sahip, işini yaşam tarzı olarak benimsemiş çalışanlarımızdır. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu stratejik bilgilere ulaşan, bunların analiz ve sentezini yaparak istihbarat üreten uzmanlarımız temel kadromuzu oluşturur. Hedefe giden yolda; Mühendisler, Teknik Analizciler, Yazılımcılar, Kripto Analizciler, Teknikerler, Mütercim Tercümanlar, Psikologlar gibi farklı uzmanlıklara sahip kişilerle çalışırız. Biz dünyanın başarılı ve köklü istihbarat teşkilatlarından biriyiz. Üstleneceğiniz görevde siz de Türkiye'nin geleceğine yön verebilirsiniz. Tekdüzelikten uzak sıra dışı bir kariyer hedefliyorsanız aradığımız kişi siz olabilirsiniz.
23 Yorumla
Soran+1 yılAklıma bir an Aselsan geldi anlattıkların doğrultusunda evet seçilmiş kişilerle çalışıyorsunuz bunları biliyoruz peki bir insanı öldürme yetkisine sahip misiniz bunu da bilmek istiyoruz?
Cevap sahibi+1 yılGerekmediği müddetçe MİT kimseyi öldürmez.
Soran+1 yılGerektiği zaman ise?
En İyi Cevaplar
Devletin milli güvenlik politikası ile ilgili planların hazırlanmasında esas olacak askeri, siyasi, iktisadi, ticari, mali, sınai, teknik, psikolojik ve güvenlikle ilgili istihbaratı devlet çapında toplamak, yürütmek; elde edilen istihbaratı Başbakana, Milli Güvenlik Kuruluna ve gerekli resmi makamlara ulaştırmak, yaymak.
16 Yorumla
Soran+1 yılPeki bunların dışında neler yapabilirler bu konuda bir bilginiz var mı acaba?
Soran+1 yılYani istedikleri an bir kişiyi öldürebilirler bu hakka sahipler yani öyle mi?
Soran+1 yılEvet işte bunlardan bahsediyorum MOSSAD da bunları yapıyor öyle değil mi? Yani Mit bazı insanları ortadan kaldırıp suçu başka örgütlere dahi atabilir.
Çok teşekkür ederim işte aradığım cevap buydu :)
Milli İstihbarat Teşkilatı. demek açılımıı
Devletin milli güvenlik politikası ile ilgili planların hazırlanmasında esas olacak askeri, siyasi, iktisadi, ticari, mali, sınai, teknik, psikolojik ve güvenlikle ilgili istihbaratı devlet çapında toplamak, yürütmek; elde edilen istihbaratı Başbakana, Milli Güvenlik Kuruluna ve gerekli resmi makamlara ulaştırmak, yaymak; istihbaratla uğraşan bütün daire ve kurumlar arasında koordinasyon sağlamak; psikolojik savunma icablarını yapmak ve istihbarata karşı koymaktır11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim peki MOSSAD'la aralarında benzerlik var mıdır sence?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
Milli İstihbarat Teşkilâtı anlamına gelmektedir. Milli Savunma Bakanlığına bağlı olarak çalışan kurumun kuruluş, varoluş, işleyiş ve faaliyet amacı en basit ifadeyle yurtiçinde ve yurtdışında planlı olarak gerçekleştirilecek her türlü kaçakçılık, provokatif terör eylemi, yasadışı ve suç örgütlü işler, kamu güvenliğini tehdit eden oluşumlar ve eylemler hakkında bilgi toplamak ve bu bilgileri emniyet güçleri, yargı mensupları, ilgili bakanlıklarla ve şahıslarla paylaşmaktır. MİT'in görevi doğrudan müdahale etmek değil, güvenilir veriler ve doğru bilgiler elde ederek müdahale edecek birimleri bu doğrultuda bilgilendirmektir.
15 Yorumla
Soran+1 yılGüzel açıkladın teşekkür ederim.
Peki Mit MOSSAD gibi midir aralarında benzerlik var mıdır?- +1 yıl
Mossad, KGB, CIA, BND falan bunlarla ilgili gerçek anlamda bilgi sahibi olan kişiler halka açık bir platform olan böyle bir yerde sana bilgi vermezler. Bilgi sahibi olan da çok az kişi vardır. Bugün deepweb varlığını herkes biliyor ama nasıl detaylı bilgiye sahip insan pek yoksa ve detaylı bilgi sahibi olan insanlara herkes ulaşamıyorsa, istihbarat örgütleriyle ilgili gerçek bilgilere de sahip insanlara da çok fazla rastlayamazsın veya ulaşamazsın. Bir şey bildiğini iddia eden çoğu kişi kulaktan dolma, ikinci el ne olduğu belirsiz ifadeler öne sürüyorlar hani ne kadarı gerçek ne kadarı kurgu bilemiyorsun, bilemediğin için haliyle doğruluğundan şüphe ediyorsun.
Soran+1 yılHaklısın çok güzel ifade ettin.
Yani sadece üst rütbedeki devlet adamları bu sırlara haiz olabilirler diyebiliriz. Belki onlarında bilmedikleri pek çok konu olabilir.
Teşekkür ederim değerli bilgilerin için.
Soran+1 yılHayır bu teşkilata mensup arkadaşlarım var fakat birde sizin ne düşündüğünüzü merak ettim ayrıca öğrenmek istedim bu gibi işlere bulaşacak kadar ellerim kirli değildir benim gidip asker olmak daha mantıklısı diye düşünüyorum :)
+1 yıladnan menderes zamanında amerikalılara sonuna kadar kapıları açıldığından 1960 darbesiyle haklı olarak yok edilen teşkilatı mahsusa nın yerine milli bir istihbarat kurumu olarak kurulmuştur. sır tutan, sağlam, güvenilir, denileni yapacak, hedefe gidecek zeki, prezentabl, yabancı dil bilen ve genelde Çerkeslerin çoğunlukta olduğu bir yapıdır. turgut özal sonrası milli olmayan unsurların sızmasına musaade edilmiştir ve bu erdoğan hükümetleri zamanında artarak devam etmiştir. teşkilat şu anda kördür ve sağırdır. artan terör olaylarında maalesef beceriksizlik ve yanlış pozisyon alma sebebiyle dahli vardır. hakan fidan tehlikeli biridir ve acilen yeni iktidarlar kendisini indirmelidir
10 Yorumlamilli istihbarat teşkilatı. adından da anlaşıldığı gibi istihbarat toplamaya yarıyor. bildiğim kadarı ile iki birimden oluşuyordu. en azından tarihi olayların birinde o şekilde okumuştum. mit iç istihbarata bakıyor olması lazım. bir de onun içinde dış istihbarata bakan var ama ismini bilmiyorum. tabii ilk kuruluşundan bahsediyorum bu arada yani o sisteme göre kuruldu. genelde siyaset konusunda öğrenim görenleri kendi bünyesine alıyor ya da alıyordu. ayrıca mit'e girebilmek ya da daha doğrusu aktif görevlerinde yer alabilmek için 6 dil istiyorlar. ancak daha azı ile girenlerde olmuştur. ona göre görevlendirme yapılıyor ama.
10 Yorumlaaçılımlarından birisis milli istihbarat teşkilatı olan mit'in yasalara göre görevi:
"devletin milli güvenlik politikası ile ilgili planların hazırlanmasında esas olacak askeri, siyasi, ticari, iktisadi, mali, sınai, ilmi, teknik, biyografik, psikolojik ve milli güvenlikle ilgili istihbaratı devlet çapında toplamak başbakana, milli güvenlik kurulu'na ve gerekli resmi makamlara ulaştırmak, yaymak, istihbarat ile uğraşan bütün daire ve kurumlar arasında koordinasyon sağlamak, psikolojik savunma icaplarını yapmak ve istihbarata karşı koymak" olarak belirlenmiştir.10 Yorumla
+1 yılIstihbarat teskilatidir. Gorevi ise ulke disindan ve icinden devlete ve millete gelecek zararlari onlemek bu kobuda bilgi toplamaktir. Mesela reyhanlidaki bombayi daglicadakini suructakini çözüm sürecinde depolanan silahları bilmek bulmak ve bunları eylemlerden önce gerekli teşkilatlara paylaşmak mitin görevidir. Ayrıca görevi olmadığı halde muhalifleri izlemek dinlemek gerekirse onlarla alakalı kasetler falan toplamakta istihbaratın görevidir. Son söyledikleriyle kast edilen mıt değildir ama 😀
11 Yorumla
Soran+1 yılPeki öyle kabul edelim bari aydınlatıcı oldu teşekkür ederim :)
Diğer konusunda 388 cevap paylaştı. milli istihbarat teşkilatı şimdi istihbarat nedir diceksin bana göre ordunun en önemli teşkilatı görevi güvenliğine ve millî gücünü meydana getiren bütün unsurlarına karşı içten ve dıştan gelecek mevcut ve muhtemel tehditler hakkında bilgi toplamak önlem almak ve gerekli durumlarda ilgili makamları uyarmak.
13 Yorumla
Soran+1 yılBu MOSSAD gibi bir şey mi yoksa yani aralarında benzerlik var mıdır?
Soran+1 yılYukarıda bir arkadaş çok güzel anlattı ve aralarında ortak özellik var dedi ben sadece öğrenmeye çalışıyorum bu şekilde yaftalaman gerekmezdi.
Www.mit.gov.tr burası dururken kulaktan duymayı aramak saçma olur galiba. Okumayı burdan deneyerek tüm bilgileri bulabilirsin. 😉
23 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim :)
Soran+1 yılTeşekkürler :)
Ülkenin içerde ve dışarda espiyonaj ve kontrespiyonaj sağlayarak güvenliğini sağlamak, ülke bekası için tehdit oluşturan/oluşturabilecek durumları öğrenip, yetkili birimlerle koordineli olarak çalışmaktır görevi.
110 Yorumla
Soran+1 yılFaydalı oldu çok teşekkürler.
Peki MOSSAD ve Mit arasındaki benzerlikler neler?- +1 yıl
Amaç aynı, "devletin güvenliği." Ama yapıları ve işleyişleri birbirinden farklı. İkisini de çok araştırdım, aradaki tek ortak nokta, Mossad'ta "katsa"lar var. Bizim eski istihbarat örgütü Teşkilat-ı Mahsusa'da "çöpçü"ler var. Kim bunlar? Bunlar, teşkilatın ajanlarına/görevlilerine yurtdışında ki operasyonlarında teçhizat, kalacak yer, pasaport, irtibat noktaları, iş bitiminde delil yok etme gibi faaliyetleri yöneten yardımcı ekipler. Hangisi daha iyi diye sorarsan tartışmasız MOSSAD derim.
Soran+1 yılİstedikleri zaman kişi ya da kişileri ortadan kaldırma gibi bir yetkiye sahip midir bu teşkilat örneğin diyelim şehitlerin ölümlerine sebep olanlar bu teşkilat olabilir mi sizce?
- +1 yıl
Legal olarak hayir, ama illegal olarak evet. Ki gecmiste de cok kisinin illegal yoldan cani yandi kurumdan dolayi. Dhkpc teror orgutunu kontrol ettigi asikar. Pkk icinde de mutlak suretle ajanlari var. Istihbarat teskilati, bir ulkenin kalbidir. Kuruma hakim olan ulkeye hakim olur. Guncel durumdan anlayabilirsin bunu. Hukumetleri onlar kurabiliyor onlar yikabiliyor. Sordugun sorunun cevabi tartisilir. Fazla derin o konu :)
Soran+1 yılBen sanırım bu derinlik içerisinde bocalıyorum zira akıllı insanlar bunları düşünebiliyor fakat insanlar maalesef yeterince bilgi sahibi değiller bu konuda bana öyle geliyor ki birçok kişinin canı yanmasın diye 50 kişi kurban seçildi birileri çanak tuttu diğerleri bu cinayetleri üstlendi diğerleri ise kaka çocuk oldu.
Her zaman ki hain stratejiler gerçeğe aktarıldı.
Güzel bilgilerin için teşekkür ediyorum çok sağ ol :)- +1 yıl
30 yıldır süren bir savaş, güçlü ve savaş konusunda tecrübeli bir ülke karşısında dağınık bir savaş taktiği uygulayan bir terör örgütü. 30 yıl sürmesi garip değil mi sence? Yaşın doğru ise belki hatırlarsın doğuda ki Hizbullah terör örgütünü. Bu da devletin bir çocuğuydu, ama dediğin gibi kaka çocuk oldu bir zaman sonra :)
Twitter hesabın varsa Fuat Avni'yi takip et, birilerinin ayakta kalması için 50 kişinin ölmesi gerektiği durumları açıkça yazıyor zaten. Toplumları kaos ayırır ya da birleştirir. Haberleri aç, 81 ilin yarısından fazlasında iç savaşa adım atılmaya hazır eylemler var. Ülkenin dört bir yanı ateş, sence istihabaratımız bunları bilmiyor mu? :)
Rica ederim, ben teşekkür ederim.
Soran+1 yılTelevizyon izlemiyorum zira bir yanda şehit haberleri yapılırken diğer taraftan eğlence programları ile zaferini kutlayan bir basın medya organı var sürekli bazı şeyler unutmaya unutturulmaya çalışılıyor zira bu ülkeye değil bütün dünyaya koyun sürüsü lazım geliyor çobanın planı ise dünya üzerinde saat gibi işliyor.
Bazı gerçeklerin farkında olmak insanın canını yakıyor ve böylesi sessiz kalmak ya da kalmaya çalışmak acı veriyor.
Dediğin kişiyi mutlaka takip edeceğim en azında malum kişiyle aynı fikirlere sahip olmamız bile yeter.
İstihbaratın ise canı cehenneme bana göre MOSSAD bile daha masum en azından kendi ülkesinin çıkarlarını muhafaza etmek için bütün dünyayı feda etmeye razılar tabi bu benim kişisel düşüncemdir.- +1 yıl
Tek bir harfinde yanlış yok MOSSAD ile söylediğinin. Ciddi ve samimi anlamda milliyetçiler. Ki iyi kötü gün aşırı neler yaptıkları biliniyor. Operasyon odaklı çalışan bir örgüt. Munih olimpiyatları sonrası, Lady Diana kazası (!), İran'lı bilim adamlarının ölümü, Eichmann operasyonu ve daha binlerce başarılı ve kararlı operasyon. CİA ve MOSSAD'ın yardımları ile kurulmuş bir istihabarat örgütümüz var malesef. Dönemin başbakanlarından birine teşkilat müsteşarı diyor ki ; Elemanlarımız abdlilerin elinden maaş almaya utanıyor sayın başbakanım. Bu lafın üstüne ne söylenebilir ki daha? Aynen dediğin gibi herşey saat gibi işliyor, hepsi kurmaca ve bilinen şeyler. Oslo görüşmelerinde ki pkk yöneticisi ile teşkilat görevlisinin arasında ki dialog :
- Şehirlere koydugunuz bombaların hepsini biliyoruz, getirdiğiniz silahları da.
- Yok öyle birşey yahu
- Hepsini biliyoruz ! Bu barış sürecini sürdürelim çokta göze batmadan bunlar görmezden gelerek.
Yani anlayacağın çoğu genç pisi pisine gidiyor malesef.
Soran+1 yılYani düşmanı bazen "kendi içimizde aramamız" gerekiyor doğruya kavuşmamız için çünkü bu ülke Jitem, Mit ve Ordudan çok çekti. Mit hala gücünü suiistimal etmek için elinden gelen gayreti gösteriyor ya da onlara verilen emirleri harfiyen yerine getiriyor (!) Sonrası mı 30 yıldır malum örgütle devam eden bir iç savaşımız var diyoruz oysa bu devlet istese şu anda tek bir hamleyle bitirebilir bu illeti fakat bunu yapmak bile devletin işine gelmiyor. Her yerden pis kokular duyuluyor işte bu yüzden Mit ve MOSSAD'ı kıyaslamak bile doğru değil bazı arkadaşlar buna bile tahammül gösteremedi bazen diyorum da ne haklıdır şu söz "Her ülke hak edildiği gibi yönetiliyor" sonuç= olan ise masumlara oluyor :( :(
- +1 yıl
Geçmişteki söylemlere bakarsak ; "devlet cinayet işlemez" evet devlet cinayet işlemez ama bu saydığın kurumlarda bazı seçilmiş olan kişilere "git bu işi yap ama seni tanımam baştan söyleyim" şeklinde faaliyet gösterebilir. 30 yıldır bu terör olayından beslenen çoook fazla insan oldu bu ülkede. OHAL'den ciddi miktarda para kazanılıyordu. Asker bile memnundu bu durumdan. Uyuşturucu ticareti diye bir gerçeği de var ülkenin. Devlet burdan payını almadan durur mu? Teröristi öldür diye yetki alanlar, kaç masumu da kendi çıkarı için öldürdü Allah bilir... Bunların örneği çok. Her ülke hakettiği gibi yönetilir dediğin gibi. "Ama yol yaptı" demekten öteye geçemeyen bir seçmen kitlesine sahibiz :)
- Diğer konusunda 8,6b cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye'nin ikinci dünya savaşı sıralarında CIA ve MOSSAD ortaklıkları ile kurulmuş olan istibharat birimidir. Etkinliği kolayca tartışılır ülkenin dört bir yanında 1 tonluk bombalar patlıyor ama ruhumuz duymuyor.
14 Yorumla
Soran+1 yılSenin gibi düşünüyorum inan bana aynı fikirlere sahibiz Amerika nasıl İsrail'i yarattıysa Mit de boşuna kurulmadı gibi geliyor bana hatta bazı güçlerin birleşimi ile ortaya çıktığına bile inanmaya başladım.
Yani bu ülkede çok şey dönüyor neyin doğru olduğundan emin olamıyorsun..- +1 yıl
Kesinlikle öyle..
Soran+1 yılAnlıyorum. Çok teşekkür ederim..
- +1 yıl
Rica ederim.
Diğer konusunda 43,8b cevap paylaştı. mit mi istihbarat güya ama sadece istihbaratta kalıyor
22 Yorumla
Soran+1 yılGörevleri konusunda bir fikrin var mı?
+1 yıl12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim okuyacağım hemen :)
- +1 yıl
Rica Ederim
+1 yılResmi olarak Başbakanlığa bağlı bir müsteşarlık olarak geçmekle birlikte daha çok hıyarağalarının doluştuğu, kendini CIA falan zanneden normal polise askere artizlik yapan dingoların ahırı diyebiliriz
30 Yorumla
+1 yılbuyur kanki :D
https://www.mit.gov.tr/gorev.html12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim kanki çok sağ ol :)
- +1 yıl
rica kanki :))
milli istihbarat teskilatı.
Türkiyenin içindeki hainleri içinde dönen tüm pislikleri bilen ve temizlemekle ugrasan aynı abdnin fbi i gibi bişi. Millet yetkileri sınırlansın dior bide mal gibi13 Yorumla
Soran+1 yılMesela MOSSAD gibi desek bu tanıma uyar mı?
Soran+1 yılAnladım teşekkür ederim
ya hiç bir halta yaramayan ne olduğu belirsiz halkın parasıyla geçinen tipler topluluğu boşver
10 Yorumla
+1 yılyerine göre burada bile hakkında bilgi vermemeyi görev bilen bir teşkilattır.
10 Yorumla
+1 yılMit ülkedeki iletisim ağını takip ederek gözetleyen ve teftis edip rapor eden birime denir.
10 YorumlaMosad ceva cia in turkiye versiyonu ama cok fazla afise yani tirlari bile yakalaniyor sen düşün
10 Yorumla
+1 yılMit dışarı da ve içeride ülke menfaati yararına bilgi toplamak..
10 Yorumla
+1 yılTurkieye dusman insanlar hakkinda gizli bilgi ve istihbarat toplamak mudahaleler etmek ama hersey gizidir
10 YorumlaArtik tayyipe calisiyor :D dizi cekiyolar şu an mit :D
10 Yorumlamakattan işetirler teröristleri :D
12 Yorumla
Soran+1 yılMit mi yapar bunu peki :D :D
Milli istikbara teskilatii
22 Yorumla
Soran+1 yılGörevleri nedir peki?
mit en kaliteli simitleri satan kurum değil mi?
210 Yorumla
Soran+1 yıl:( Nasıl yani?
Soran+1 yılVe sen farkında bile olmazsın mı diyorsun bana anan ne iyi :) :)
Soran+1 yılAf edersin o "aman" olacaktı hemen düzeltiyorum çok çok özür dilerim hatamın yeni farkına vardım üzgünüm :(
Soran+1 yılHakkını helal et lütfen :(
Soran+1 yıl:( :( :( Tamam tamam sustum :(
Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Mit senin herşeyini bulabilen bir yer
10 Yorumla
+1 yılbenimde ajanı olduğum istihbarat örgütü. Dd. s
10 Yorumla
+1 yılMilli istihbarat teşkilatı
10 Yorumlamit: made in turkey.
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?