Psikoloji okuyorum,2. sınıftayım ama bırakıp felsefe okumak istiyorum. Siz yapar mıydınız?
Cevabın nedir?
+1 yılPsikolojiye devam et bence bu benim en büyük hayalimdi bulamayanlar var yani ona göre :) ve bence tabiki bilmiyorum ama Psikoloji felsefeyi de içine alabilecek potansiyelde gibi geliyor tabi sen daha iyi bilirsin de, Felsefe sana pek birşey kazandırmaz ama çağımızın sorunu biliyorsun ki artık psikolojik sorunlar oluyor neticede, elindeki fırsatları bırakma derim ben , çağın en aranılan adamlarısınız Psikoloji okuyanlar olarak, bırakmanı tavsiye etmem :)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılHayır tabiki psikolojide iş bulman çok kolay ama felsefede çok çok zor.Ama psikolojiyi sevemeyip ayrılanı ben de çok duydum
01 Yorumla
Ben psikoloji okumak istiyordum ama asıl sebebi felsefe yapabilmek için felsefe zihinsel bir yapıda işliyor ve psikoloji zihnin çalışma prensibini inceliyor aslında çok uyumlu ikili, felsefe kanımca bir örğün öğrenime gerek duymaksızın geliştirilebilir psikoloji ile desteklersin... Tabi bunu psikoloji için de yapabilirsin :) neyse karar senin
01 Yorumla
mantıklı düşünceksek yapmamalısın akıl bunu söyler ama içinde kalcaksası war işin mutlu olcagın seyi yapmak hep iyidir
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
44Cevap
Hangi sini önce okumak istediğine karar vermelisin.
arkadaşım sana tavsiyem;psikoloji yi bırakma felsefe de yüksek lisans yap
Çünkü psikoloji den mevzun olman daha kolay.Psikoloji ve Felsefe yi aynı anda okumaya kalkarsan çok zorlanırsın (Felsefe baya kastıran bir bölüm örgün okuyacaksan)
Diğer tavsiyem psikoloji okurken açık öğretimden felsefe okuman.(felsefeyi hobi olarak yapıcaksan)06 Yorumla- +1 yıl
o zaman çift ana dal yapacaksın. ama şunu belirteyim tuvalette bile kitap okumaya alıştır kendini. Felsefe psikoloji gibi ders kitaplarıyla öğrenilebilecek şey değil. Ünlü filozofların hayatından tut düşüncelerine kadar cilt cilt kitaplar okuman gerekir. Felsefeyle uğraşan arkadaşlarımdan biliyorum üniversitenin kütüphanesinde yatıp kalkıyorlardı neredeyse
- +1 yıl
o zaman sana başarılar diliyorum. ama şuna sen karar vereceksin; psikoloji ile felsefeyi çift anadal olarak mı? , yoksa felsefeyi psikolojiden mevzun olduktan sonra yüksek lisans olarak okumak mı istiyorsun. İnşallah ikisinide istediğin gibi okursun. Yapabilirsen bu hayatta brokrasi danışmanlığı bile yapabilirsin. Dünyanın düşüncelerini bile değiştirebilecek düşüürlerden olabilirsin. psikoloji felsefe ve sosyoloji; bu üçünü de okuyabilirsen senin önünde durabilecek bir insan ben tanımıyorum.
Lise yıllarımda felsefe dersinde bayan bir öğretmenimiz vardı,kendisi ilk önce psikolojiyi bitirmiş daha sonra felsefe üstüne master yapmıştı. Hayatımda onun kadar anlamlı, doğru ve mantıklı konuşan birine pek rastlamadım diğer öğretmenlerimiz bile ona hayranlıkla bakıyor onunla konuşmaya tüm okul can atıyordu..Psikoljide azda olsa bilgi sahibisin bence böyle bir karar almak çok yerinde olur ama önemli olan senin ne istediğin tabi.Umarım alacağın karar senin için en hayırlısı olur.
11 Yorumla- +1 yıl
Bak en mantıklısı bu işte, illa olacaksa ikisini paralel yürütürsün, ne de olsa bağlantılı bölümler. Bu arada soran arkadaşım, para sıkıntın şu an için olmayabilir, ama bu, bundan sonra olmayacağı anlamına gelmez...
- Diğer konusunda 706 cevap paylaştı.
+1 yılİlgi alanınıza bağlı bir seçim yapın derim. Ben olsam Felsefe'yi bırakır Psikoloji okurdum. :D Hatta sosyoloji daha cazip gibi. Seneye düşen puandan yararlanıp ikisini aynı anda yürütebilirsem Türk Dili yazıcam. :) Çalışma Ekonomisi ve End. İlişkileri öğrencisiyim.
00 Yorumla Psikoloji biraz kafayı kullanırsan iyi getirisi olacak bir bölüm vazgeçmemeni öneririm. Ha sen şuan okursun tabi bırakıp öbürünü hem vakitle alakalı hemde ilerisiyle alakalı dert etmezsin. Ama vakti geldiği zaman pişman olmama şansın 0 ;)
03 Yorumla
+1 yılToplum bankalara ve devlete olan borçlar yüzünden allah korusun kafayı yemek üzere.Benim borcum olmadığı halde zaman zaman sinir harbi yaşıyorum.Bence çok güzel bir meslek tutturmuşsun neden vazgeçmek istiyorsunki.?
03 Yorumla- +1 yıl
İki üniversite bitirmeyi dene o zaman. Olmazmı.?
+1 yılhayır ama yüksek lisans olarak yapardım. aslında önündeki 2 sene boyunca tarihin ilk filozoflarından başlayıp kronolojik sırayla bitirene kadar okuyabildiğin kadarının en popüler eserlerini okusan buda seni doyurabilir.
00 Yorumlayapma zaten ikiside aynı alana girer fakat iş olanakları itibariyle felsefe mezunu filozof kadrosunda iş bulamayacağına göre psikoloji mezunu psikolog kadrosunda iş bulur umarım seni aydınlattım, akıllı ol :)
00 Yorumlasakın yapma psikoloji güzel bölüm :) felsefe bitirince iş bulma olanağın hiç yok a yakın :) geleceğini çöpe atma :) madem felsefede istiyosun sonra master ını yaparsın ayda çift anadal yaparsın :)
10 Yorumla- Diğer konusunda 810 cevap paylaştı.
+1 yılgene oku ortalamanı yukselt çift anadal yada yandaldan oku yada okulu bitir atan sonra da tekrar felsefe oku türkiye şartlarını düşün bence önce garantiye al kendini psikoloji iyi bir bölüm iş garantisi var felsefe için aynı şeyi söylemek zor
00 Yorumla Diğer konusunda 3,4b cevap paylaştı. psikoloji 3. sınıfım yapmam :) çünkü çok seviyorum. ama sevmiyorsan, felsefeyi okumak içinde kalacaksa değiştir oku derim.
09 Yorumla
+1 yılher yönden psikoloji daha iyi gibi ama felsefe okumak istiyorsan onuda oku ya da ilgilen sonuçta insan tek yönlü değil ki işinin yanında felsefeyle de ilgilenebilirsin
00 Yorumlayapmazdım, yaptırmazdım. başkalarının hayatına müdahale etmeyi sevmeyen birisi olarak söylüyorum bunu :D
00 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Hayır yapmazdim, felsefenin is alanı yok. Notlarını yükseltmeye bak.
03 Yorumla
+1 yılFelsefeyle çift anadal yapardım <3333333 ne tapılası bölümler onlar...
01 Yorumla
+1 yılkesinlikle pisikolojide kal, ama felsefe seni çekiyosa bildigini yap felsefe bu borumu ne düşünücen sonrasını :)
10 Yorumla
+1 yılpsikolojiden ayrılmanla felefeyle buluşmanın sebepleri aynı...
insan aklı arada sıçrama yapar...
buna 'götü başı ayrı oynamak ' diyoruz...
saçmalamada şu okulu bitir...00 Yorumla
+1 yılHayır, ya çift anadal / yandal yapardım ya da felsefe yüksek lisans.
psikolojinin verdigi egitim formasyonunu temel olarak almak benim icin daha onemli olurdu.10 Yorumla- Diğer konusunda 394 cevap paylaştı.
+1 yılfelsefe neymiş psikoloji varken... psikolojin mi bozuk bunu ayırt edemiyor musun? sakın bırakma..
10 Yorumla yok yapmazdım bence sen de yapma. felsefeden mezun olduktan sonra nasıl para kazanacaksın. en azından psikolog olursan iş imkanı da fazla. hem psikoloji felsefeye uzak bir bölüm değil ki.
06 Yorumla- +1 yıl
para kazanma sıkıntın yoksa o zaman felsefede okuyor olman için sana iyi bir neden lazım. iyi bir nedeninin yoksa para sıkıntın da yoksa o zaman psikoloji okuman için de bir nedenin yoktur. Ha eğer sadece merak diyorsan merak yeterli bir motivasyon olmaz sadece başlangıç olur. Ki psikolojide de böyle olmuş zaten.
Diğer konusunda 5,1b cevap paylaştı. Ne psikoloji okurum ne felsefe. Ama ille de biri deseler felsefe derim.. daha geniş daha relax
00 Yorumlasenin yerinde olsam hangi konuda eksiksem o bölümü okurdum
01 YorumlaDiğer konusunda 3,5b cevap paylaştı. tek bildigim felsefeyi okuyanların 2.sınıftan snra kafayı yedikleri :/// gerisini sen düşün
01 YorumlaYüksek yaparsın felsefe üzerine. neden senen boşa gitsin? devam etmen gerek
00 YorumlaYapma bence psikoloji bölümünü bitirdikten sonra çok istiyorsan felsefe okursun iki üniversite mezunu olursu psikolojik meslek olarak çok umut veren bir meslek bence değiştirme
00 Yorumla
+1 yılbence en zevkli okunabilecek bölümler
çift yap bunları bitirince de bir sosyoloji master ı sallarsın kaymaklı ekmek kadayıfı olur06 Yorumla- +1 yıl
biz geçen de bu muhabbeti çevirmemiş miydik yahu? hatta ben bir de antropoloji yaparsın bunların üzerine demiştim. şimdi hatırladım :)
- +1 yıl
bendim evet. niye gizli miydim ki hatırlamadım şimdi
- +1 yıl
ben bakarım.
+1 yılSözel konuları tam bilmem ama psikoloji okuyup psikolog olunabiliyor mu direk yoksa master doktora falan lazım mı? Lazım değilse psikoloji oku iyi para var o işte :D
00 YorumlaDesteklerim felsefe oku derim benim gözümde psikolojiden daha iyi geliyor kaç para lazım destek çıkarım kız :)
02 Yorumla
+1 yılfelsefe bence herkeze göre değişir herkezin felsefesi ayrı, ama pisikolojiye gelince her insanda aynı yapıda beyin var...
02 Yorumla- +1 yıl
felsefe ilerde sorun çıkarabilir diyorum...
+1 yılFelsefeden her zaman nefret etmişimdir. İkisi arasında kalacak olursam her türlü psikoloji derim.
00 YorumlaDiğer konusunda 458 cevap paylaştı. Bnde psikoloji okuyorum
Gecmezdim
Felsefe eglenceli gibi gorunsede dunyanin en skici bolumu
Yapma01 Yorumla
+1 yılTercih senin, seçim senin. Herkes ayrı bir istek belirtir. Kendini Felsefe'ye daha yakın bulduğundan ötürü aklın karışmışsa durma.
00 Yorumla
+1 yılDünya dönüyor sen dersen de yıllar geçiyor farketmesende.. Bende bölümümü bırakmak istiyorum ama bir yıl daha kaybedemem çünkü çok ararız bir yılı olsa bile devam diyorum
00 YorumlaBende elketrik elektroniği bırakıp iktisat mı okusam diye düşünüyorum ama geleceği düşününcede bu kararımdan vazgeçiyorum :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıloku.nasılsa ikisinde de Türkiye şartlarında iş bulamıcaksın.
01 Yorumlabugun Felsefe Sınavından 40 Aldım :(
11 YorumlaDiğer konusunda 627 cevap paylaştı. ıkı bolumude cok severım felsefe ayrı bir merak. ama psikolojiyi bırakıp felsefe okumazdım heralde
00 Yorumla- Diğer konusunda 378 cevap paylaştı.
+1 yılFelsefenin psikolojisini kavradıktan sonra neden olmasın :)))
00 Yorumla
+1 yılİkisini de severim. Tamamen sana kalmış. Boğmaca etkisi yaratmasın sonradan.
00 Yorumla
+1 yıl00 Yorumlalise hocam harvard felsefe mezunuydu adam arda kaybetiyorduk bana göre psikoloji daha iyi ama inş müh onlardan daha ağır
00 YorumlaPsikolojiyi sevdiğim için devam ederim ben. Yandal olarak düşünürüm felsefeyi.
00 Yorumla
+1 yılAttan inip eşeğe binilmez..
41 Yorumla- +1 yıl
++1 :)
+1 yılSakın hiç uğraşma derim.. O kadar emek boşa gitmesin ..
00 Yorumla
+1 yıleğer imkanın varsa ikisinide oku derim.sen yeterki oku ben hamallık yapar yine seni okuturum:D
00 YorumlaSaçmlma felsefe kadar saçma bişey yok ben sınava çalşrken korkyrm resmen çarplcam die:D
10 Yorumla
+1 yılOkumaz evlenirdim daha iyi :D Bence yapma etme.
12 Yorumla- +1 yıl
Evlenicez biz <3 jfhkjdf
- +1 yıl
Biz evlenicez derken ikimiz evlenmicez la okuyanlar yanlış anlar şimdi :D:D:D:D
Kocaya kaçalım daha atraksyonlu istesinler de vermesinler <3
+1 yılsaçmalama hayatnn hatası olur :D
01 Yorumla
+1 yılHayir. Psikolojiyi okurdum, felsefe hobi olurdu.
11 Yorumla- +1 yıl
İşte oturaklı bir düşünce ;)
her iki bölümü de tercih etmezdim
00 Yorumla- Diğer konusunda 20,5b cevap paylaştı.
+1 yılBen olsam psikolojiyi bırakıp felsefe okumazdım.
10 Yorumla sıkıldıysan geç derim sen okuyorsun...
00 Yorumla
+1 yıliş bulamazsın göze alıyorsan buyur
02 Yorumla- +1 yıl
kolay gelsin hayat üniversitede gösterildiği değil ama herşeyin farkındaysan sorun yok. başarılar
Gizli Üye(30-35)+1 yılYüksek lisans yap 2 yılın boşa gitmesin
00 Yorumlaikisi de benlik değil.
00 Yorumla
+1 yılKişisel bir seçim ama ben psikoloji okurdum .)
00 Yorumla
+1 yılPsikolojiye devam et bence :)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılFelsefe çok severim felsefe oku bence
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBölümünü bırakma. Felsefe yüksek lisans yap.
00 Yorumla
+1 yılkararsızım.
01 Yorumla
+1 yılPsikolojide kal.
00 Yorumla- Devamını Gör (7)
Devamını Gör(52)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!