Allaha inaniyorum ve seviyorum. ateist degilim. ama icimde suphe var ya Allah yoksa, ya gercekten yalniz yasiyorsak, ya gercekten bizi dinleyen biri yoksa? buna emin olamiyorum. Allahin var olmasini isterdim, cunku yalniz kalmak istemiyorum.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir yaratıcı olmalı ama kendi yarattığı bir varlığa diğer varlığın yani şeytanın secde etmek istemesi nedendi bir kulu diğer kuluna neden secde etsin bu hikayede mantık hatası var ayrıca gücü sonsuz bir tanrı niçin kendi yarattığı bir varlıkla iddialaşsın bunun için... ayrıca küçük bir örnek 33/53. ey iman edenler! siz zamanını gözetlemeksizin, bir yemeğe davet edilmedikçe, peygamber'in evlerine girmeyin. ancak davet edildiğiniz vakit girin. yemeği yediğinizde hemen dağılın, sohbete dalmayın. çünkü bu hareketiniz peygamber'i üzmekte, fakat o (size bunu söylemekten) utanmaktadır. ama allah, hakkı söylemekten çekinmez. peygamber'in hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temiz bir davranıştır. sizin allah'ın resûlünü üzmeniz ve kendisinden sonra onun hanımlarını nikâhlamanız asla caiz olamaz. çünkü bu, allah katında büyük (bir günah) tır. yani düşünki tanrı son sözlerini bu kitapta söylüyor yani bundan yüzyıllar sonraki ümmetine sesleniyor sence peygamberin evine gelip rahatsız etmeyin hanımlarına o ölünce nikah kıymayın falan dermi? bunları muhammedin yazmış olması muhtemel değil mi?
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılaşağıda yorumları okudum da kafama bir şey takıldı... yorumlarda "ya varsa?" diye soruyorlar. ve sonra senin imanından şüphe duyuyorlar. ama "ben olduğuna inanıyorum, var hatta kanıtıda bu..." gibi cümleler kuran pek kimse yok. insanlar 'varsa ona inanmak ibadet etmek ahirette bizim yerimizi sağlamlaştırır' mantığında. herkes o kadar koşulsuz inanıyor ki islam dininde, kimse sorgulama gereği duymamış. sorsan yarısından fazlası açıp kutsal kitaplarının anlamını bile okumamıştır açıkcası. o yüzden o aşağıda görüş paylaşıp sana imansız diyenlere hiç aldırma. bu onların aksine senin beyninin olduğunu gösterir bence.
ama bana sorarsan ben inanıyorum. bir kanıtım yok sana sunabileceğim. yani kelimelerle ifade edemem :) ama orda bir yerlerde bizi dinleyen birisi olmak zorundaymış gibi geliyo bana. yoktan var olmuş olamaz bu evren diye düşünüyorum... nese bunları anlatmaya çabalarsam çok uzun sürer :) ama tüm sözlerime rağmen ben var olduğuna tüm kalbimle inanıyorum :)30 Yorumla
Kim açıklama yapmışsa ona Ya yoksa demişsin. Vesvese içinde vesvese yaşıyorsun. O zaman bütün evrenin bir tesadüf olduğuna inan, mantığın alıyorsa. Hadi o zaman bir damla sudan bütün bu yazabilmene sebep sorgu sualleri düşünecek Beynin ve organlarının tesadüf oluştuğunu düşün, hadi geç bunları da, gündüz güneşi tepene , gece de yıldızları üzerine örten Allahın kudreti olmasa, bir milim kaysa o tependekiler neler olacağını kanıtlamış olan Allahın ilmini hala çözen BİLİM; sana bunu ispatlamadı mı? Bu düşüncelere girebilecek olanlar içinde Duha inmedi mi? Kevser suresi de bunun şifası değil mi? Şimdi açıp meallerine bakacaksın değil mi yazdım diye belki, ya da şüphesi olan diğerleri.. Ama bilmezmisiniz ki okuduğunuzla değil o anlamlar, Önce güven, beni bir tesadüfle değilde , her şeyi düşünerek iradeyi de bana bırakarak Yaratan var. Ben kimim ki O var mı sorgusuna giriyorum de.. Otur tevbe et, inanıyorum dediğin dilinde, kalbinden gitmek üzere kardeşim.. Bol bol oku Kuranı, sana verilen her nefs duygusunu Aldığın Rabbine Hamd et. Kötüleri ardına iyileri önüne al, tesadüf değil de, sebebin olarak yaratıldığına inan.
57 Yorumla
Soran+1 yılbu gercekten cok iyi geldi. tesskkur ederim :)
Soran+1 yıltesskkurler simdi okuyorum :)
- +1 yıl
eig secilmeli !
- +1 yıl
Gelal olsun abim gercrkten eig secmelisin bunu soran gizli ! +
Bu Senin Zeki Bir İnsan Olduğunu Gösterir ha inanmayan zekidir gibi bişey demiyorum sakın yanlış anlama ama yazından anladığım kadarıyla sen Septisizimsin Yani Şüpheci insan bazı şeylere süphe duyuyorsun bu seni dinsiz imansız yapmaz
ayrıca dinini merak etmeyen o dindende olmaz aşağıdaki yorumları okudum çoğu sen iman etmiyorsun demiş sana sen onlara inanma Allah Yaradana Yani Kendine İnanmayanı Sevmez Yani daha açık söylemek gerekirsa Allah Allah Yok! Diyeni sevmez
YA Allah Yoksa Diyeni değil
Merak Etme yani sen dinsiz filan veya ateist filan değilsin normal bir insandan daha zeki olduğun için böyle düşünceler var aklında takma kafana !114 Yorumla
Soran+1 yılhic bu bakimdan dsusunmemistim. tesskkur ederim :)
- +1 yıl
bişey değil ama bişey isteyeceğim senden tamam böyle şüpheci bir insan olmak çok güzel bir özellik ama çok fazla böyle şeyleri düşünme bence çünkü belli biryerden sonra ruh sağlığın bozulabilir! sen çok zeki bir kadınsın ama unutma zeki insanlar aslınd normal insanlardan daha delidirler :D çünkü herşeye şüphe duymaktan ruh salıkları bozuluyor mesela ben önceden ya bütün insanlar gerçek değilse diye filan şüphe duyardım ama kurtuldum o düşünceden ama kurtulamasaydım belkide şizofreni bile olabilirdim :D
Soran+1 yılgercekten tesskkur ederim. evet dogru cok supheciyim, her konuda aklimda soru isareti kaliyor.. amma vardir buna da inaniyorum.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
58Cevap
Diğer konusunda 43,8b cevap paylaştı. ya varsa...
Hz. Ali'ye (r. a), birisi geldi. Adam, ölümü, tekrar dirilmeyi, ahirette hesabı, cenneti ve cehennemi inkâr ediyordu. Hz. Ali'ye:
- Ya Ali, siz müslümanlar ölüme ve ölüm ötesine inanıyorsunuz; biz ise inanmıyoruz. Siz cehennemden kurtulmak, cennete girmek için bir sürü ibadet ediyor, mal harcıyor, zahmete giriyorsunuz. Bu zahmet değer mi? Hem ölümden sonra tekrar dirilmenin olacağı ne malum?" diye sordu. Hz. Ali (r. a) adamı sükunetle dinledi, sonra ona şu cevabı verdi: "Evet, ölümden sonra dirilmek, hesaba çekilmek, cennete veya cehenneme girmek, ya senin dediğin gibi yoktur; ya da bizim dediğimiz vardır. Önce senin dediğinin doğru olduğunu düşünelim. Ölümden sonra ahiret hayatı yoksa, seninle biz aynı durumdayız. Sana da yok bize de yok. Bu arada bizim Yüce Allah için kıldığımız namazların, yaptığımız ibadetlerin, hayır ve iyiliklerin, güzel ahlakın, verdiğimiz zekat ve sadakaların bize bir zararı olmaz. Ama ya ahiret varsa, bizim dediğimiz doğru çıkarsa, senin hâlin nice olur?88 Yorumla
Soran+1 yılvarsa hicbir sorun yok zaten. ama ya yoksa?
Soran+1 yılhayir yok
- +1 yıl
Zeus'a da inansan bir şey kaybetmezsin. O zaman Zeus'a da inan.
- +1 yıl
@BahtsızMedeni sen inanıyorsan zeus için yeter..
- +1 yıl
Kaçamak cevaplarla bu çelişkiden kurtulamazsın. :)
- +1 yıl
@BahtsızMedeni haklısın herkesin inancı kendine :) ben O na inanıyorum sen zeusa
Ya Allah yoksa?
bu şeytanın 12 vesvesesinden yalnızca biridir.
inancımızın altını dolduracak bir pencere size açacağım ;
-aynası iştir kişinin lafa bakılmaz yani bir adamın
cömertim yardım severim demesi iddaadır bu iddaanın bir bir icraatını
görmek isteriz. kimileri derki Allah yoktur biz derizki yaratıcı vardır.
şu kaainattaki mevcudadın birbirine teavünü yardımı bulutların yağmurla bitkilere toprağa yardımı gibi zahiren görüyormuyuz? elbette görüyoruz. bitkilerden hayvan ve böcekler ve bunalrdan da insanlar istifade eder bu büyük dengeyi ancak yüce kudret sağlayabilir. bing bang oluşumu islam inkar etmez ama yaratıcı tarafından gerçekleşir deyip hakikati söyleriz. dünya diken gibi şeyin üstündedir. bilim adamları 45 yıllık bu çalışması sonucu bunu ancak çok büyük kudret ayakta tutabilir düşüncesine varmışlardır. yaratıcı yok demesi tıpkı size sorsam ;
- 2 kalem bir kağıt aynı kutuda 100 yıl ya da 500 yıl kaldı göz alıcı sanaatkar resim meydana çıktı desem inanırmıydınız? bence inanmazdınız...
temel esas inkar edilemiyor inkar edenlerin aklından şüphe etmek gerek10 YorumlaDiğer konusunda 349 cevap paylaştı. Allah’ın varlığı meselesi insanoğlunun yeryüzündeki varlığından bu yana hep en temel konuyu oluşturmuştur. Çünkü dünyaya gözlerini açan her şuur sahibi insanın nereden gelip nereye gitmekte olduğunu, geldiği bu yerde ne yapması gerektiğini bilmeye ve çevresindeki hayatı anlamlandırmaya ihtiyacı vardır. İnsanların bir kısmı bir sonraki aşamada bu ihtiyacı karşılamak için maddeyi, canlıları ve tüm kainatı akıl mihengi ile sorgulamış ve kendine göre bir takım sonuçlara ulaşmış, diğer bir bölümü ise daha kolaycı bir yaklaşımla kendisinden evvel gelenlerin anlattıklarını ve yaşayış biçimlerini benimsemiş ve kendi aklıyla sorgulama gereği duymamıştır.
İşte tam da bu noktada bütün dünya tarihinin de bize haber verdiği gibi bir kısım insanlar çıkmış ve tüm kainatın bir yaratıcı tarafından var edildiğini, aslında her şeyin bir amacı ve hikmeti olduğunu ve kendilerinin bu ilim ve hikmeti insanlara öğretmek üzere ellerinde yaratıcının buyruklarıyla gönderilmiş birer elçi olduklarını iddia etmişlerdir. Bütün bunların sonucunda günümüzdeki dinler meydana gelmiş ve en temelde insanlar, inananlar ve inanmayanlar olmak üzere iki güruha ayrılmıştır.
Bizim burada yapmaya çalışacağımız şey, bütün temel inanç ve peşin hükümlerden sıyrılarak bir yaratıcının var olduğunu, olmasının gerekliliğini hatta zorunluluğunu tamamen bilimsel olarak ve aklen tespit ve ispat etmektir. Allah akılla bilinemez diyenlerin tam tersini söylüyoruz ve iddia ediyoruz ve ispatlıyoruz ki Allah akılla inkar edilemez.10 Yorumla
+1 yılŞöyle düşün. Muhammed'e bir din iniyor ve bu dinin indirilmesi yıllar sürüyor. Allah neden bir anda indirmiyor ki dini de böyle bölüm bölüm indirmiş, yoksa Muhammed bunu zamanla kendi mi yazdı?
Dine göre Cebrail yazdırıyor Muhammed'e. Cebrail'i Muhammed'den başka gören yok. Kur'an'ı biraz daha okuduğunda zaten anlıyorsun kendinden önceki dinlerden toplama olduğunu. Tüm dinlerin kökü Sümerlere dayanıyor.
Ben bir yaratıcı kavramına inanıyorum ama bunun dinlerle ilgisi yok. En yüce varlık bir kadının kendini kapamasıyla, benim kılmadığım namazlarla uğraşacağını zannetmiyorum. Ayrıca zorlama yoksa neden beni cehennemle tehdit ediyorsun, bu da çok saçma.516 Yorumla- +1 yıl
1) Peygamberimiz okuma bilmiyordu
2) Parca parça iniyordu çünkü insanlar daha çabuk akılda tutabilir ve hayatını şekillendirebilirdi.
3) Evet Cebrail ı başka gören yok ama Muhammed 'ül Emin dendiğini hatırlatmak isterim
4) Önceki dinlere benziyor. Ama şöyle bir durum var ozaman İncilin Arapça çevirisi yok.
5) Kuranda birçok bilimsel olay var o zaman Muhammed sav bunları bilmiyordu. (internetten bakarsan daha doğru olur)
Bir yerde şöyle diyordu her makinenin kullanma kılavuzu olur , Kuran da insanın kullanma kılavuzu .
Ahiredin bize bildirilmesi bu Dünya da yapılan iyilik ya da kötülüğün bir karşılığının oldugu bildiriliyor.
Bizİm ibadetlerimize Allah 'ın ihtiyacı yok zaten.
Namaz
-kötülüklerden alıkoyar
-dua ederek Allahın varlığını hatırlıyorsun ( yalnız değilsin)
-Kur'an okuma fırsatı buluyorsun
Zaten yapılan ibadetlerin her türlü açıklaması sebebi oluyor.
Bunları böyle yazdım ukalalık olarak anlama lütfen. sadece bu konu üzerinde biraz daha düşün ve araştır. - +1 yıl
@uyeismimyokla Çok teşekkür ederim.
Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü. - +1 yıl
Aramıza hoşgeldin kardeşim. :D
- +1 yıl
@Roxette ben zorlamak için ya da değiştirmek için söylemedim. Sadece bu Dünya ya bir kez geliyoruz. Sonradan pişman olmasını istemedim
- +1 yıl
@Roxette orada gerekli açıklamaları yaptığımı düşünüyorum.
Ayrıca arkadaş AllahIn varlığına inanıyor.
Bir yaratıcı var burada netiz.
Din yoksa Tatilemi geldik Dünyaya - +1 yıl
Ben allah yok diyor ya da sen varlığını kanıtlıyorsun demedim ki hatta sana bile yazmadım neden üstüne alınıyorsun ki? Sen dine inaniyorsum diye hayır inanmamalisin da demiyorimt inanmamani umarak açıklamada yapmıyorum ama senin yaptığın tam olarak inanması için açıklama. Gerçekten insanları olduğu gibi kabullenemeyen birisin. Öyle olsan açıklama yazma ihtiyacı duymazdın. İyi geceler
- +1 yıl
@Roxette arkadaşın şüpheleri vardı gerekli açıklamayı yapmatım.
Kusura bakma görmemezlikten gelemedim.
Ben sana demedim şöyle demedim diyorsun ama yapılan yoruma güldüğünü ve ya pişman olmazsa gibi yorumlarından sonra bunu söylemen bana samimi gelmedi. - +1 yıl
@Roxette bu konuda benim yorumumun seni ilgilendirmediği gibi dimi canım
- +1 yıl
@Roxette neyse artık
- +1 yıl
@uyeismimyokla Şu saatten sonra Allah önüme inmediği sürece inanmam. Yazdığın nedenler de çok saçma, hepsini tek tek açıklarım ama uğraşmak istemiyorum inanmayacağın için. Ayrıca nasıl hemen inanabildin müslüman olduğuma hala gülüyorum ^_^
- +1 yıl
İnanmak istedim :)
Neyse araştır biraz daha sen - +1 yıl
@uyeismimyokla Araştırdığım için inanmıyorum zaten.
her zaman şu soru varoldu ve o soru devam da ediyor. peki tanrıyı kim yarattı? uzayın sonsuzluğu gibi bu da sonsuza kadar devam edebilir. onu da yarattılar onu da yarattılar diye gider dururuz. birşeylerin sonuna varabilecek kapasitedeki bir beyne sahip değiliz. peki neden? neden böyle oluyor. neden birşeyleri açıklayamıyoruz. yoksa tanrı onu anlamamızı istemiyor mu? bu yüzden beynimize bu tarz şeylerde kararsız kalma fikrini mi yerleştirdi? dünyanın ve yaratılışın nasıl olduğunu çözdüğünü iddia eden her kişi saçmalıyordur. bu bilinemez. agnostikler aslında bence en doğrusunu yapıyorlar, bilinemez diyip ilerliyorlar. ama peki gerçek ne? bilinemez diyip geçmek sadece umursamadan davranmak oluyor. bana kalırsa bir tanrı var ama en güçlüsü o değil. birşeyleri o da bilmiyor ve hiçkimse bilmiyor. bilenler kimler bilmiyorum ama düşündüğümüzün çok dışında kavramlar olduğuna eminim.
13 Yorumla
Soran+1 yılhic bu bakimdan dusunmemistim :)
- +1 yıl
Olamaz yine kafam karıştı :)
Diğer konusunda 6b cevap paylaştı. ya yoksa diyenler neye dayanarak "ya yoksa" diyor ben onu anlamıyorum. Çevrende gördüğün canlılar mükemmel yapılara sahip kendilerini koruyan inanılmaz bedenleri var, tasarım delili olarak bu senin içini ferahlatabilir aynı zamanda bu kendi kendine olabilecek bir koruma da değil doğa bunu kendi kendine yapamaz, öyle dahi olsa ki saydıkki öyle, Dünya dediğin gezegene sayısız gök taşı çarpıyor, atmosferde eriyip gitmese hepimiz geberirdik, dediklerimden sokra tekrar bak etrafındaki canlılara, gökyüzüne, bir yaratıcı olmasa bunlar nasıl ve neden olsun? En başa dönecek olursak evren dediğin şey bile 13 buçuk milyar yıl önce yaratılmış, yani evren bile ebedi bir mekan değil, tanrı inancından başka seçenek bile kalmadı kızıla kayma keşfedildikten sonra
10 Yorumla
+1 yılmadem allah yok biz nasıl olduk diyelim ki tesadüfen oluştuk peki tesadüfte bu düzen var mıdır? tesadüfen oluşuyorsa birşeyler neden şu an yeni tesadüflerle yeni tür canlılar oluşmuyor peki ilk insandan günümüze milyarlarca insan yaşadı ve gelecekte de yaşayacak bu kadar insanın oluşmasındaki amaç neydi tesadüfen oluşmuşsak ölünce nasıl yok oluruz? bunların cevaplarını kendince ver o zaman için rahat eder
11 Yorumla
Soran+1 yıl
Allah şüphesiz vardır allahın varlığına onca delil varken şüpheye düşmek yanlız imam eksikliğinden dir hiçmi kainata bakmadın onca yaradılan varken neden böyle düşünüyorsun bunca şey hiç yere boşuna mı yaratıldı bunların yaratanı olduğu hiç aklına gelmiyor mu unutma yalnız değiliz bir tek allahımız var sakın böyle düşünme bir an önce imanını kuvvetlendir sıkı sıkı sarıl ahirete hepimiz gidecez allaha hesap vereceğiz yalnız allahın varlığını inkâr edenler sorgusuz cehenneme atılacak yapma kendini yakma
20 Yorumla
+1 yılmesela bir ev yapıyorsun... türlü türlü hesaplar yapıyorsun... işte yıkılmasın, dengeli dursun, ağırlığı taşısın, balkonu güzel olsun falan filan... bak sadece bir ev nedir ki... ama bir kainata bak bakalım... yüz binlerce gezegen... yüz binlerce yıldız... ay güneş dünya... birinin dengesi bozulsa tüm insanlık yok olacak... yıldızlar düşse dünya yok olacak... güneş 1cm yaklaşsa biz kavrulup öleceğiz 1 cm uzaklaşsa donup öleceğiz... ay 1 cm yaklaşsa sular kabaracak seller olup öleceğiz 1 cm yaklaşsa sular çekilip kuraklıktan öleceğiz... sen bir basit evi dengede tutmaya çalışırken sence bu kadar nesneyi dengede tutmak kimin kudretindedir... şeytanın vesvesesine kapılma kardeşim... tövbe et kendine gel...
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyaşadığın şüphe normal. zaten bu şüpheye girip araştırarak emin olabilirsin. bende çok araştırdım ve sorguladım. ama bunu kendim kimseye sormayarak yapptım çünkü herkes farklı şey söyler. dini kendi anladığın ile yaşamalı ve çok iyi kaynaklardan bilgi almalısın. bilgiye ulaştıkça kafandaki her bir soruya cevap bulucaksın. daha sonrada düşün. bize verilen en büyük nimeteler akıl ve iradedir. ve sonrasında oku denir. bak ve gör etrafına bakıp gör. daha sonra hisset. gözlerini kapa ve onunla konuş. içinde zaten o hissi yaşayacaksın. ben ilk şu düşünceyle başlamıştım. bu kadar adaletsizliğin hesabının sorulmama riski ne kadar korkutucu dedim ve araştırmaya başladım
10 Yorumla
+1 yılBazen bende böyle düşünüyorum. Daha çok şu aralar bu kadar şehit varken bunu kimlerin yaptığı yaptırdığı ortadayken hala bu şerefsizler bu ülkenin ekmeğini yiyorlar. Ve buna koyun sürüleri izin veriyor. Diyorum hep kötüler kazanmak zorunda mı? Bunları durduracak bir şey yok mu?
10 Yorumla
+1 yılHep düşünmüşümdür milyarlarca insan var, benim bu dünyaya gelmede amaç ne?
Neden erkek değilim?
Neden, Ayşe Fatma değil ismim?
Adaşlarından ne ayıracak beni?
Hani bu Dünyaya boş bir amaçla gelmedik ya da tesadüfü olmadığınız çok açık.
Evren bize hizmet ediyor farkında değil misin?10 Yorumla- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılBunu cidden nasıl korkmadan, rahatsız olmadan sorabiliyosun? Allah'a inanıyorum bari yazma ya. İnanan insan " ya gerçekten Allah yoksa" demez, diyemez. Herşeyi, rüzgarı bile hatta milyonlarca farklı insanı bulutların arasından yeryüzüne atıvermişler dimi. Azcık kendin düşün. Bu kadar mükemmel bir yaratılış herkesin düşünüp, herkesin yapabileceği bişey mi? Yok yaa ben korkardım bu soruyu sormaya. Hatta bana cevap yazma olur mu? hadi iyi geceler.
10 Yorumla
+1 yılya m. ö 3500 lerde mısırda dogsaydin orda sürekli batan ve cikan güneş koskoca RA nin hükümranlıgının sembolüyken ya RA? beni duyamiyor ya da yo kdeseydin? ya da biraz daha ilerleyim M. Ö 730larda yunanistanda dogsaydin koskoca yıldırımlar gökyüzü ve olimpyos varken Zeusu sorgulasaydın ne derlerdi saniyorsun?
10 Yorumla
+1 yılSeni yoktan var eden güç ne küçücük bir. tohumdan koskocaman ağaç olur ve tohumdan büyük meyve verir hic düşündünmü en basit şey saçımızın uzaması tirnagimizin uzaması dünya nasıl oluyorda uzayda boşlukta duruyor illa allah var diye bilmen için mucize gerekiyorsa hayatına bak herşey bir. mucize gösterecektir sana
10 YorumlaGüzelim, insanoğlu kendi kendine var olmuş olamaz. bir damla spermden oluyoruz, anne karnında gelişiyorsun. İnsan vücudundan insan doğuyor. Bu bir mucize değil de nedir? Doğadaki çeşit çeşit hayvanlar. Hepsi ne kadar güzeller.. Hadi onu geçtim, ölüm denen şey neden var o halde? Ve her insan farklı yaşta farklı şekillerde ölüyor. Doğduğunda hayatın var olduğunu gördüğün gibi ölümle de hayatın bitmediğini göreceksin.. Allah var, emin ol. Şüpheye düşüp günaha girme.
10 Yorumla
+1 yılHz. Ömer'in inanmayanlara söylediği bir söz: Eğer her şeyi sizin inandığınız gibi kabul edip Allah'ın var olmadığını düşünürsek ben ne kaybederim? Şu Dünya hayatında tuttuğum oruç, kıldığım namaz bana ne kadar zor gelebilir? Ama ya eğer her şey benim inandığım gibiyse ve Allah varsa siz ne kaybettiğinizin farkında mısınız?
10 Yorumla
+1 yılortada görünmeyen birşeyden bahsediyorun? onu gösterebilecek delil ve kanıt varsa bizde inanalım. bize gözükmeyen şeye inanmamızı beklemesin kimse. ayet, hadis onları geçelim. biz görüntü istiyoruz. madem bu kadar çok emir ve yasak var ortada bunları veren birisi var. peki niye göremiyoruz? asıl soru bu göremiyoruz. biz görmek istiyoruz.
10 YorumlaYa bende aynı sıkıntıdayım şu sıralar. İnancım var sevgim var ancak sorgulamadan da edemiyorum. Hatta bazı olaylara bakınca ulan yok mu yoksa diyorum saçma geliyor ama olmadığını düşününce daha korkunç oluyor herşey. O zaman ben neden varım ve öldüğümde yok olup gidicem ve zamanla unutularak yok olucam korkusuda olmuyor değil. Diğer dinlerle karşılaştırınca benzerliklerde çok. yaklasık bir aydır sorguluyorum kendi kendime ama hala kafamı toplayamadım
10 YorumlaDiğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Benzer celiskilerdeyim. Ama yaratan var. Bunda supheye hic dusmedim. Tek sorunum su ki gercekten bizm inandigim kurallar dogru olanlar mi? Saptirilanlar var mi?
10 YorumlaHiç bir zaman yalnız değilsin arkadaşım. Merak etme ve şeytan ile nefsinin sana yapmış olduğu oyunlara asla gelme. Youtube'den Araştirmaci ve Yazar Uğur Akkaffanin videolarini izlemeni tavsiye ederim.
ALLAH'ın Varlığına Bir de Bu Pencereden Bak! - Uğur Akkafa Yazip izleyebilirsin.10 YorumlaDiğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. ALLAH var canim üzülme yalniz degiliz.. Süpheye girme o sana seytanin vesvesesi süpheye girersen imanin iyice eksilir.. Sen vesveseleri kalbinden uzak etmeye bak.
10 YorumlaDiğer konusunda 560 cevap paylaştı. Bir annenin çocuğuna duyduğu sevginin, 100 katı kulu seven yuce Allah'tır. Şeytan vesvese veriyor sana. Bilki kalbinde iman var. Tövbe et. Şüphe doğduğunda estağfirullah, subhanallah de.
10 Yorumla
+1 yılBununla ilgili bir "Bence" paylaştım. Okumak istersen link paylaşıyorum:
www.kizlarsoruyor.com/.../a39651-iman-akilcilik10 YorumlaOlmaması -ki var- bir şeyi değiştirmez ama ya varsa?
23 Yorumla
Soran+1 yılvarsa cok iyi ama ya yoksa?
Soran+1 yılhaklisin. :)
+1 yılSuphe etmen imaninda sikinti oldugu anlamina gelir. Suphe gunaha surukler. Her gunahta küfre giden bir yol vardir. Bu durum devam ederse Allah korusun küfre dusersin. Artik iş supheden cikar. Vesveseden baska bir sey degil
20 YorumlaAllaha inanıp seviyorsun ama varlıgına emin değilsin? Sen şu an iman etmiyorsun zaten...
11 Yorumla
Soran+1 yılicimde suphe var diyelim
Eğer yoksa sorun da yok. Ölüp toprak olacağız. Ama ya varsa?
25 Yorumla
Soran+1 yılvarsa sorun olmaz, zaten kotu biri degilim. ya yoksa simdi yalniz miyim?
- +1 yıl
Düşünsene olmadığını...
Zulüm eden hükümdar, bir çok insan öldüren katil, yalancı ve dolandırıcılar gibi bir çok kötü insan dünya da en fazla öldürülerek cezasını bulacak. Ama öldürülen dolandırılan veya zulüm görenler ise haklarını alamadan toprak olup gidecek. Peki bu adalet midir? Ama Allah'ın olduğunu da düşünelim. Zulüm görene dolandırılana hakkını verecek. Dünya da kendine inananları ve salih amel işeleyenleri de büyük ve sonsuz bir mükafat ile ödüllendirecek. Şimdi soralım, yok olduğunu düşünürsek ne kadar da çekilmez bir hayat olduğundan ümidimiz bitecekti. Ama var olduğunu bildiğimiz için bizi yaratana sığınıyor ve zorluklara karşı sabrediyoruz. Onun rızasını kazanmak ve mükafata ermek için. Ne güzel değil mi? - +1 yıl
Eğer yoksa sorun var asıl, onca zalim insan yaptıklarının bedelini ödemeyecekse bu büyük sorun :(
Ama var, tüm kalbimle ben buna inanıyorum... - +1 yıl
Amin :)
Sanatçı bir ailede doğduğum için bana mı mantıklı gelmiyor? Ya da sizin nasıl mantığınız alıyor bir sanatın olup da sanatçısının olmaması?
20 Yorumla- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSen inanıyorum diyorsun ama inanmıyorsun. Ayrıca hiç aklın alıyor mu bunca olağanüstü varlık nasıl var olmuş. Aslında tek ve mutlak vâr olan sadece odur.
21 Yorumla- +1 yıl
"O nu kaybeden neyi bulabilir, O nu bulan neyi kaybedebilir."
- Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılAllah gözle görülmez elle tutulmaz vardır insan varlığını gönlünde hisseder ve inanır.. Allah yok diyen neye dayanarak yok der anlamam insan kendini yaratanı bilmez mi Kuran-ı Kerim de bile varlığından bahsediyor inanmayan açar okur...
10 Yorumla Inancda şüphe olmaz o bir kanı olur o zman âşâ.. elimiz gözümüz herseyden önce Kitabımız var bizim soruların varsa ac oku bence :)
12 Yorumla- +1 yıl
O toplu resimde sen var. misin? Profiline benzer birisini goremedim
+1 yılbir sorum var bu soru nerden aklınıza takıldı merak ettim?
14 Yorumla
Soran+1 yılsimdi yalnizdim Allaha dua ediyordum, aklima geldi ya yoksa
- +1 yıl
güzel sordugun soru felsefe biliminin temel sorusu, materyalist felsefe bunu bilimle acıklamaya calısıyor yoklugunu ama şunlar gercekki kuran da bir çok mucize ve bununla ilgili durumlar önceden haber verilmiş.
din dogmatiktir , bunu acıklamayazsın çünkü matematik te bile 1/0 sonsuz derken , dünya ve evren daha kompleks yapıdadır bunu akıl ve mantık veya bilimle acıklmak bir yere kadar.
şöyle düşün örn: bilim adamları bugün bigbang kabul ediyor ve bu büyük patlamanın olması için bir tetikleme lazım peki ya bu tetiklemeyi yapan kim ilahi bir kudret dimi. dediğim din işi vicdan işidir içinden cıkmak için kalbının sesini dinle. karşına kötü insanlar cıksa bile bunu dine alet etme çünkü islam dininin felsefedir var önemli olan bunu anlamak lazım.
"İdrâk-i maâlî bu küçük akla gerekmez. Zira bu terazi o kadar sıkleti çekmez." ziya paşa..
Soran+1 yıltesskkur ederim :)
- +1 yıl
rica ederim
Diğer konusunda 13b cevap paylaştı. Seviyor musun aşık mısın? Arkadaşların var, ailen var yani yalnız değilsin.
40 Yorumla
+1 yılKesinlikle bir yaratici var. Ama yalniz hissetmen konusuna gelirsek duaya pek guvenen biri degilim o yuzden her isimi saglama alirim insanlarla iyi anlasmaya calisirim yani kisacasi dualik bir isim olmamasina gayret ederim bu sekilde yasarsan belki daha guclu hisssedersin. Ayrica dua gibi disardan bir mudahale olmasa iyi olurdu dusunsene herkesin her istediginin oldugunu iyi niyetli ne kadar sacmalasir hersey tum doga kanunlari alt ust olur heralde. d
00 Yorumla
+1 yılAteist değilim diyorsun şüpheye düşüyorsun. Gerçeği uzaklarda arama gözlerini kapat ve kalbinle bak. Yavas yavas kör oluyorsun böyle yaparak. Senin kafa gitmiş gerçi boşa uzatmayalım...
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhttps://youtu.be/5nG-AvrLuCA
şu videoyu bir izler misin ben sevmiştim10 YorumlaDiğer konusunda 2b cevap paylaştı. Şüpheye düşüren şeytandır, dikkat et, imanı kuvvetlendiren dualar var onları oku
10 Yorumla
+1 yılolmaya da bilir işte bilemiyoruz. hani varlığı ya da yokluğuna ait bir kanıt yok.
18 Yorumla- +1 yıl
Gözün görmüyoormu bu kadar kanıtı
- +1 yıl
@SenNeDiyosunDeğişik oof girmeyecem polemiğe şimdi hiç uzun uzun yazasım yok
- +1 yıl
blueeyedsociopath İstersen biraz Kozmoloji konuşalım evrenin en ince detaylarını ve nizamını? Ben sana uzun uzun yazarım. Biyokimya ilede kanıtlarım.
- +1 yıl
@SenNeDiyosunDeğişik tamam bir ara konuşuruz valla üşeniyom artık
- +1 yıl
Ne demek kanıt yok kitabımız kuran-ı kerim de varlığı bahsediliyor
- +1 yıl
@mihribann1 tamam ikna oldum
- +1 yıl
tamam canım bişey demedim ki inanmayabilirsin bu bizi etkilemez herkesin düşüncesi kendine sonuçta @blueeyedsociopath
- +1 yıl
@blueeyedsociopath tamam olur konuşuruz
Diğer konusunda 430 cevap paylaştı. Kayıp ediceğin birşey yokki iman bedava Bu ateist düşünce ile başa cıkmak şöyledir İnansak kayıp edicek birşey yok İnanmassan birde varsa ki var ozaman ne yapıcaksın
10 YorumlaDiğer konusunda 3,2b cevap paylaştı. Sana şeytan vesvese veriyor.. İyide bir haberim var şeytan boş kişilerle uğraşmaz.
Bilim diyerek ateist olurlar ama o bilim tek hücreli canlı yaratmaktan aciz.. Bir çocuk bile 2 kişi olmadan doğmuyosa bu koca evren nasıl kendi kendine oluşsun01 Yorumla
Soran+1 yıl
- Diğer konusunda 645 cevap paylaştı.
+1 yılEmin olamazsın zaten peygamber değilsin :) Ben yaratıcı bir gücün olduğuna eminim. bu bir enerji olur ya da Allah ya da bir Tanrı olur bilemem, illaki bir şey var ama :D
10 Yorumla
+1 yılşimdi bir de şöyle düşün. bizi dinleyen biri var ama cevap vermiyor. cevap vermiyosa dinlemesnn ne anlamı var
10 YorumlaKuranı aç oku ve mucizelere bak veya pey efendimizin hayatını yaptığı mucizeleri katıldığı savaşlarda olan şeyler falan vs
10 Yorumla
+1 yılbu şüphe adamı dinden çıkartır haberin olsun bir anlık şüphe dinden çıkmak için yeterli ' O size şah damarınızdan daha yakındır' Kaf:16
20 Yorumla
+1 yılAllah zaten vardır sen olmasını istesende vardır istemesende. O yüzden böyle saçma sapan ergen düşünclerini boşvwer.
10 Yorumla
+1 yılEğer yanıt veremediğin soru olursa felsefi ve dini her şekilde yardımcı olurum.
Allah çözemiyeceğin sorunlar vermesin.10 Yorumla- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılTabikide:
encrypted-tbn3.gstatic.com/images00 Yorumla
+1 yılİşte içinizde o şüphe varsa imanınızda eksiklik var kapamaya çalışın şeytanın fitnelerine uyuyorsunuz
10 YorumlaDiğer konusunda 575 cevap paylaştı. Bunnla ilgli ibretlk bir belgesl var izlesydin icn urperrdi yabncinn bir tanesi blim admi bile var oldguna inanmis dogru yolu bulmus sonnda gecte olsa
10 Yorumla
+1 yılTanrı mutlak var. Ama allah konusunda müslüman olmama rağmen şüpheliyim acık bir delil yok çünkü malesef. :/ böle diyince müslümanlıktanda cıkılıyor diyorlarda abi napim düşünmeyekmi :S
20 Yorumla
+1 yılBelki de yok olmayi gururumuza yediremedigimiz için ve dunyada ki bazi zevkleri tadamadigimiz kafamizda tanri fikrini yaratmis olabilir miyiz... Sanmiyorum
20 Yorumlaben onu seviyourm ve inanaıyorum şüphem yok benden adam olmaz ama
10 YorumlaDiğer konusunda 8,4b cevap paylaştı. İmkânını kuvvetlendir.. al eline bir kedi yavrusundaki sanatı izle.. Suphen kalmasın.. iyi bir şey değil şüphe.
00 Yorumla- Diğer konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılO yoksa bizde yokuz, o varsa bizde varız.
Biz olduğumuza göre ALLAH da var.10 Yorumla
+1 yılBir harf kâtipsiz, bir ev ustasız, bir köy muhtarsız bu koca kainatta yaratıcısız olmaz.
21 Yorumla- +1 yıl
Hadi bizi yaratıp kendi halimize bıraktıysa, dualarımızı duymuyorsa? :(
Bak canım Allâh à inanıyorum diyorsun ama sorguluyorsun. Yapma! bu cümleleri sarfetmen bile seni dinden çıkartabilir. Varlığı Sorgulanamaz.
10 Yorumla- Diğer konusunda 518 cevap paylaştı.
+1 yılInancini guclendirmek ve suphelerine son vermek icin daha fazla arastir. Hocalarla konus Kur'an ı Kerim i oku dini kitaplar oku . Farki goruceksin
10 Yorumla bu tarafayken beynimizi kullanıp neyin gerçek olduğunu anlamak şart Keza öbür tarafta sınav sonuçları açıklanacak
10 Yorumla
+1 yıl"İki ihtimal var. Ya evrende yalnızız ya da değiliz. İkisi de eşit derecede korkunç.” Arthur C. Clarke
10 Yorumla- Devamını Gör (31)
Devamını Gör(76)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem