ALLAH İNANMAYANLAR VAR MI 🥺 ?

Merhaba ablam İmamhatip okuyan biri olarak çevremde o kadar çok imamhatip bitirip deist , ateist olan var ki. ve şu zamana kadar gördüğüm çoğu dinden çıkmışlar , ailesel baskı ya da okulda öğretilenlerin baskısı nedeniyle dinden çıkıyorlar
ve bir kesim de "ben hawli olcam , bad boy/girl olcawm" diyip aptalca sebepler ile dinden çıkıyorlar bunun sebebi de sosyal medya
başka bi yönüde gerçekten dini araştırıp dinden çıkanlar bu adamlar da kendi hür iradelerine göre dinden çıkmış kişilerdir bunlara saygım tamdır
yani işin asıl noktasına gelirsek kim neye isterse inanır mesela hristiyanlar gelip "neden isaya inanmıyorsunuz" vs dese (hristiyanlık hakkında bilgim yok öylesine yazdım) dedikten sonra onu pek kaleye almıyorlar ise bu yazdığın yorumu da kaleye almayacaklar
kim neyi ne şekilde düşünmek isterse düşünür , senin müslüman olarak yapman gereken tek şey ise bizlere göre olan dinden çıkma sapkınlığını (şimdi yanlış anlayacaklar islam dininde bu yoldan sapanlar diye geçiyor ama neyse... linç yemeye hazırım ^=^) olan kimselere durumları adam akıllı izah etmek
ha eğer yaptın ne güzel , yapamadığın takdirde ise üzülüp geçmekten başka yapacağın bir şey yok
saygılarımla ^=^
kaale* düzelteyim dedim kaleye değil.
@çirkinkalplinsan teşekkür
Yol yanlişsa aynı yoldan gitmek mi gerekir peki? Her inanc kendi inancini dogru yol olarak gosterirse insanligin butunune saygi nerede kaliyor? Sen istedigin inanca inan yalniz seninle ayni fikerde olmayana yanlis yolda yorumu yapma. Bu yobazliktir!
Olabilir. Ben yanlış yolda derken Allah'ın yoluna gitmelerinden bahsettim yanlış anlıyosun.🥺🤔
Hayir sen yanlış anlatiyorsun. Ben bir deistim. Sizin gozunuzde kafirim. Sizin gozunuzde cahilim. Ama siz ve butun insanlar benim gozumde sadece insansiniz. Ben bir deist olarak fazlasiyla mutlu ve huzurluyum. Sizler gelip bana yanlış yolda diyorsunuz. Yorumlarinizda ne kadar kirici oldugunuzu bilmiyorsunuz. 1 sene once diyanet isleri baskani cikip deistler sapiktir deizmde sapkinliktir dedi. Bu yorumlar sizlere kan kaybettiriyor farkinda degilsiniz. Sizden olmayana kirbac vursalar oh guzel oldu dersiniz. Sen inandiginla mutlu ol huzurluysan ne guzel. Ama benim inancimi yermeye calisma olur mu?
Tm abii
Deistler neye inanıyorlar?
Merak ettimde
Ustun bir guce inaniyorum ben. Dinlere inanmiyorum. Bu ustun güç evrenin ta kendisi olabilir. Big bang in ta kendisi olabilir. Yani soyut ya da somut kesin yaratici budur diye bir kural yok. Ama biz canlilar, gezegenler galaksiler kisaca tum evrenin bir olusum sebebi var. Iste bu sebebin ta kendinisi ne ise ona yaratici degil üstün guç diyorum. Bu üstün guc icin bizler hic bir seyiz. Kendini cok cok onemli sayan varliklariz. Aslinda hic bir onemimiz yok evrende. Bir kopegin sirtinda ki bit kadar dahi etkimiz yok evrene. Evet bu kulaga acimasiz geliyor kulaga ama gercek bu biz evrende ki toz tanelerinden dahi kucuguz hatta yok denecek seviyedeyiz. 3. Botutta yasayan enerji formlariyiz. Ölünce de ya 2. Boyuta gerileyecegiz ya 4. Boyuta ilerleyip enerjisel varolusa devam edecegiz. Tek bir yorumla deizm anlatilmaz. Deizm Turklerin ata inanci olan Goktanri inancinin gunumuz versiyonudur ve cok ciddi arastirmalar icinde olman gerekiyor.
İslami bilmedigin belli oluyor.
Sen İslami bilseydin böyle konuşamadın.
İslam'da tebliğ kuralı var.
Herkes kendi inancinda yaşayacak diye bir kaide yok.
Herkesin doğrusu kendine diye bir şey de yok.
Emri bilmaruf nahyu anıl munker diye bir şey var.
Kisi yanlış yapsa sen ona doğrusunu anlatacaksın.
Onun uçurumdan yuvarlanmasina izin vermeyeceksin.
Anlatacaksın.
Bir müslümana göre müslüman olmayan herkes yanlış yoldadır.
Bunu belirleyen müslüman drgil Allah'ın kendisidir senin kurandan da haberin yok.
Bir insan İslami sevmezse bu onun iradesidir.
Ona İslami anlatmak neden yanlış olsun.
Ben Bir Müslümanım elhamdülillah.
Ve İslam'a göre tercihini kişi istediği şekilde kullanacak.
Ama tebliğde bulun da der İslam.
Bu şuna benzer
Adam uçurumdan atlayacak.
Ne diyelim iradesi var bırak ne hali varsa görsün mu diyecez.
Bu nasıl bir insanlıktır.
Benim dinim İslam'a göre iradesini kufurde inkarda yani kullananlar ebedi ateştedir ve bunu rabbim olan Allah söylüyor.
Kurandan İslam'dan haberi olmayanlar ne bilsin.
Ağzina sağlık murat 🥰
Teşekkür ederim edahanim
Bişey değil 🥰
@Muratkarapasa engelliyorum seni. Saygı 0! Yok onu bilmiyorsun yok bunu bilmiyorsun. Soruyu soran seni de engelleyecegim. Destekledigin icin! Ben sadece kuran degil tum dini kitaplari okudum. Yazdigin herseyi ezbere biliyorum cahil herif. Bu yazdiklarin akıl ve mantiga aykiri oldugu icin kabullenemedim zaten. Yok ucurummuş yok tebligmis. Karsimda otursan Teblig mantigi ile 20 tane ornek yazarim kekemeye döner cevap veremezsin. Ucurummuş. Bayat bayat ornekler. Farkinda misiniz bu dini baski mantigi nerede agirsa orada herkes dinden uzaklastiriyor. En cok deist ve ateist dindar hukumet donemlerinde cikiyor. Bakin İrana. Baskin rejimden dolayi Iran yeni bir reforma dogru yuruyor. Imam hatip liseleri basta olmak uzerr en cok ateist ve deist bu baskiyi veren okullarda ortaya cikiyor. Yani baskı (teblig) varsa sizler yok oluyorsunuz! Bunlar 1000 yil once sizin isinize yariyordu simdi ise sizin sonunuzu hazirliyor. Bana bilmiyorsun dedigin kuran bile peygamber öldükten 200 yil sonra kitap haline gelmiş. 1200 lu yillara yaklasinca gunumuzde ki kitap haline gelmis. Oturur 2 saat sana neler neler amlatirim sonra sen inandigin dine kufurler etmeye baslarsin. Sizin tebligleriniz dinden uzaklastirir bizim inanclarimizi anlatmamiz sayimizi artirir. Bizimle savasmayin! Kaybettiginizi gormuyor musunuz? 3. Boyut diyorum, enerjisel varolus diyorum, Turklerin ata inanci ve islamdanda eski olan Goktanri diyorum hala gelmis bana teblig diyor. Siz boyle salca olmaya ve tebliginizi yapmaya devam edin. Bak normalde engellememistim soruyu sorani. Ama bu kendinizi paklarken diger inanclari yeren yorumlarıniz sayesinde engeli yiyeceksiniz! Sizler sayedinde dinler kan kaybediyor devam edin :) tipki hukumetin yaptigi gibi yapiyorsunuz. Deizme ve ateizme bizden daha cok hizmet ediyorsunuz farkinda dahi degilsiniz. Devam edin boyle 👏👏👏
@soran tam daha saygılı olmayi ogreniyorsun diye dusunuyordum bir tane yobaza destek verince gozumde ki insanı degeri kaybettin. Sizler her insan toplumu icin yokedilmesi gereken dusuncelere sahipsiniz. Bu dunya da 8 milyar insan yasiyor ve 2 milyari Musluman. Diger insanlarin hepsine yanlis yoldasiniz demek nasil buyuk bir saygisizliktir hesaplayabiliyor musun? Bak tekrarlıyorum. 2 milyar insan 6 milyar insana yanlis yolda diyor :) hemde 1000. Yildir :) siz devam edin bu yaptiklariniza. Yobazlık bizden daha fazla dinleri yoketmeye basladi. Devam edin en dogru biziz demeye. Devam edin sizden olmayana saygisizlik yapmaya! Kendi kendinizi yokeden sistemin icindesiniz farkinda degilsiniz.
Millete ayetler ile dersler veriyorsunuz sonra aşağıda biri ile özelden konuşmaya çalışıyorsunuz. Bu kadar detaylı dinine düşkün birisi olup erkekler ile iletişimde olmaya çalışmak?
Ben erkeklerle sandığın gibi bir konuşma yapmıyorum. Sen merak etme 🤔🙂
Karşındaki insan dürüst ve iyi birisiyse konuşur neden olmasın
Sen ciddimisin
Maalesef var, Allah hepimize hidayet versin. Kafası karışmış akranlarıma ve soruları olanlara yardımcı olalım ki onlar da doğru yolu bulsun ¢
Ayn öyle ✨🤲
Görüş
15Görüş
Sorgulamadan hiç bişeye inanma, istersen 24 saat namaz kıl dua et, hiç bişeye yaramıyor, demekki ya allah yok ya da bişeye yaramıyor, ufak çocuklar lösemiden ölürken, hırsızlar, kaçakçılar, katiller domuz gibi sağlıklı, zengin, mutlu drmekki bi işe yaramıyor allah
Allah'ın varlığı, neden her şeyin mükemmel olmasını gerektirsin? Zaten ahiret diye bir şey var, orada kimsenin hakkı yerde kalmayacak. Ayrıca küçücük çocukların tek ölüm sebebi de lösemi değil. Sırf müslüman olduğu için ölen ne kadar çok çocuk, aile var haberiniz var mı? Peki ya yıllar önce islam uğruna geleceğini kaybedenler? Bu konuları açacaksak hepsinden bahsetmek gerekir, sadece işimize geleninden değil. Kaldı ki herkesin imtihanı farklı. Ahiretin olmaması bu dünyayı daha da amaçsız yapar. Herkes her şeyi yapıyor ama cezası? İnanmayanlara göre yok. Hayat böyle daha zor olur
@çirkinkalplinsan bilimsel olarsk zstrn ruh diye bişey yok, dolayısıyla cennet cehennem falanda yok, öldükten sonra yok olup gidicez maalesef, dünyada yüzlerce din var, bi sürü farklı inanış var, herkese göre kendi dini doğru, kurana göre hıristiyanlar ve yahudiler cehenneme gidicek müslümanlığa geçmediği için, mantıklı mı sence? Katolik ailede doğsan din değiştirebilirmiydin mesela?
Peki mantıklı mı? Ahiretin olmaması, bu dünyadan ibaret olmamız? Bir çok din var ama en mantıklısı islam. Çünkü diğerlerinin kitapları değiştirildi. İslamın kitabı Kuran değiştirlemedi sadece çünkü kitapların türkçeye çevrildiği dönemlerde hafızlar vardı. Onlar sayesinde bugüne kadar değişmeden geldi. Katolik bir hristiyanın, yahudinin, islam karşıtı insanlar hemen hepsinin din değiştirip müslüman olduğuna şahit oldum. Pek çok video izledim, insanları gözlemledim. Eğer öyle bir ailem olsaydı bende merak edip araştırırdım. Ve yine islamı seçerdim çünkü meraklı bir insanım. Müslüman olsam da hala merak ettiğim ve araştırdığım şeyler var. Bunların beni islama daha yaklaştıracağına inanıyorum çoğu insanın aksine
@çirkinkalplinsan ben kuranın türkçe mealini okudum merak edip, iyi insanlr bile namaz kılmıyorsa sonsuza kadar cehennemde yanacağı yazıyor, kan, irin, kaynar su içip, darı dikeni, zakkum yiyeceği yazıyor sonsuza kadar, bu mantıklı mı peki?
Cenneti kazanmak ve günahlardan tövbe etmek için her fırsatta imkan sunan bir dinden bahsediyoruz. Cenneti kazanmak isteyen birine müslüman olmak çokta koymaz diye düşünüyorum. Kaldı ki islama inananları ilgilendiren bir durum cennet ve cehennem. İslamda insanı en çok zorlayacak şeyde zannımca tesettürdür sadece. Erkeklerin tesettürü zaten demeyin, gözlerini kapatmak da bir tesettür sayılır ya da dizinin üstünde bir şey giymemek. Müslüman olan insanların günahı yaptıktan sonra bile günahı hemen yazılmıyor. Neden? Ya akşama kadar tövbe ederse diye. Ama bir iyilik yapmayı sadece düşündü diye bile sevap yazılan bir dinden bahsediyoruz. Bence acımasız mı şefkatli mi, bir daha düşünmek lazım
@çirkinkalplinsan o zaman zina yapıp, içki içelim, akşama biz günah işledik deyip tövbe edelim, sürekli tekrarlaylım bunu, hiç günah yazılmasın
Allah'ı kandırabilir misin sence? Tövbenin anlamını biliyor musun abi? "Bir hata ettim Rabbi'm tekrarı olmayacak, beni affeyle" diyerek tövbe duası okumak. Yani tekrarlamayacağına söz verdiğin bir şeyi her defasında yapıp yapıp tövbe edersen bir anlamı kalır mı sence?
@çirkinkalplinsan doğru, normalde yürekten tövbe edip, o günahı bi daha tekrarlamazsan kabul olur, bilmiyorum ben eskiden namaz kılıyordum sonra bu dünyaya bi etkisi olmadığını görünce bıraktım :(
Bence yeniden başla abi, inan bana bir şeyler değişecek hayatında. En azından daha farklı, huzurlu hissedeceksin
Hırsızlık örneğin
Suçtur.
Suçun suç olduğunu söyleyen de mi suç var.
Suçu işleyende mi suç var. eger her suçluya Allah hemen ceza verseydi dünyada canlı kalmazdı.
Dünyaya sadece yaşamak için mi geldiğini sanıyorsun.
İradenin ve cezanın ne ehemmiyeti kalırdı.
Cennet neden var oldu sanıyorsun.
Kâfirlerin refah içinde diyar diyar dolaşmaları sakın seni aldatmasın.
(Onların bu refahı) az bir yararlanmadır. Sonra onların barınağı cehennemdir. Ne kötü bir yataktır orası!
Bu iki ayet Ali İmran suresindendir.
Dünyada muslumanlar cezalarını çeker.
Allah o kadar merhametli dır ki muslumanin cezasını cehenneme bırakmaz.
Kâfirin cezasını ise cehenneme bırakır.
Cehennemi kâfirlere bir zindan kılmışızdır. Ayeti var.
Ama müslümanlar için Hz peygamber ne buyuruyor
Şüphesiz ki dünya müminin zindanidir.
Herkes hak ettiği yerde cezasını çekecektir.
Allah derki onlar ateşe ne kadar da dayanıklıdırlar.
Yani dayanıklı değiller.
İnsan bir kibrit çöpü ateşine tahammülü yoktur.
Cehennemi var sen düşün.
Rahatlık ve mükafat yeri dünya değil cennettir.
Sorumluluk ve çalışma itaat yeri de dünyadır.
Sen dünyayı cennet mı sandın ve saydın.
Neden hapishaneler ve cezalar yasalar var.
Burası dünya.
Bilimsel atak ruh yok diyorsun
Kim bu bilimi ortaya koyuyor.
Bu bilim dediğin uzaydan gelmedi ya
Senin benim gibi bir insan oğlu.
Kaldı ki hiç bir bilim ruhu inkar etmemiştir.
Ne uyduruyorsun
Bilim derki hakkında bilgim yok bir yere varamadım bu konuda diyor.
Zaten Allah da bunu söylüyor size ruh hakkında az bir bilgi verildi diyor.
Ruhun varlığı bilimsel olarak kanıtlanmış bir şeydir.
Bebegin can bulmadan önceki halinde hareket yoktur.
Can bulunca hareketi başlar.
Bu ruh nerden geldi.
Neye şahidligin var.
Hiç bir şeye hiç kimse şahidlikte bulunamaz.
Bu zayıf gücünle bu noksan aklınla nereye ulaştığını sanıyorsun.
Daha bir rengin bir veya bir maddenin tanımını bile yapmaktan acizsin
Ne biliminden bahsediyorsun.
İnkar ettiğin cenneti cehennemi nerde qradin da yoktur diyorsun buna dağlar taşlar güler.
Kim neyi nerede aradı da bulamadı da kalkıp inkar ediyorsun.
Ne kadar bilgin var inkar ettiğin cennet cehennem konusunda.
Bir insan bir şeyi eleştirilen bilgi sahibi olmalıdır.
Bilgin olmadığı ilimlerde neyi eleştirip neyi inkar edebiliyorsun.
Bu yaptığın iftiradır.
Yuerce din var diyorsun.
Oysa bilimselliği var İslami.
Çünkü kuranı kerim en büyük mucize.
Bu mucizden ne kadar habetdarain ve bilgilisin ki bir de maalesef kwlimesini kullanıyorsun ya gülsem mi ağlasam mı haline vay hâline yazık hâline.
İslam'a göre gayei müslim herkes ebedi ateşe gidecek.
Tabi tebliği duymaları şartıyla.
Bak İslamin kendisi ilimlerden oluşur.
Ezbere olmaz.
İslami duyan kişi inkarda ısrar ederse ebedi ateşe gidecek.
Bu neden mantıksız olsun.
Yasalar deseki adam olsueursrn muebbed hapis yersin
Bunun neresi mantıksız.
Burada istemediğin kadar var.
Durum ve gidişat çok kötü
Evt öyle üzülmüyorum şu insanlara sonunda gidecekleri ve çıkamayacaklari yer ne acıdır onların affı hiç yoktur ebediyen cehennem ateşinde yanmadı bile bile göze aldılar inanmak istemediler bu çok acı...🥺
Türk ün Tanrisi Tengridir. Cik git Arap çöllerine bedevi.
İnanıyorum ama din tüccarlığı yapanlara inanmıyorum
Hmm din dinatuccarligi nasıl oluyor?
Elhamdulillah muslumanim, sana tavsiyem bu sitedekilerine de pek ilişme derim.
Bir ayet atıyorum diye hepsi bana atarlandı bu kadarda olmaz yaa yazık bu insanlara cidden Rabbim karsimiza iyi insanlar çıkarsın 🤲🥺
Farkındayım bende sorunluyum ama bu kadarda değilim.🥺
Olur
İstek attım
Sen de ne sorun olsun.
Bir iyilik istedin
Ama İslami sevmeyen kusar işte üzülme.
Ayn öyle kardeşim teşekkürler güzel ve mantıklı yorumların için..🤲🥰
İnanmıyorum.
Yahu kitaba inanmayan insana ayet yazıyorsun. Mantıklı mı bu sence
Evt mantıklı bunlar Allah'ın insanlara uyarıcı ayetleri belkide onlar için bir fayda sağlayabilecek..
“Göklerin ve yerin yaratılışı ile dillerinizin ve renklerinizin farklılığı da yine O’nun ayetlerindendir. İlim sahipleri için elbette bunda deliller vardır.” (Rum Suresi, 30☝️
Copyala yapıştır yaparak sevap kazanmaya çalışan bir dahisin tebrik ederim
Teşekkürler 😊
Allah’a inanıyorum ama pek sevmiyorum
Neden ki
Ateistim inanmıyorum
" De ki: «Göklerde ve yerde neler var, bakın (da ibret alın!)» Fakat inanmayan bir topluma deliller ve uyarılar fayda sağlamaz. "
İnancım yok yani inanmıyorum :)
Sen bilirsin nede çok inanmayan var 🥺
Teşekkür ederim 🥺
İnşallah vardır.
Yarısı inanmıyo bu cok üzücü gerçekten yazık.🥺
Nasıl yani
Sen inanamiyor musun ?
Peki çağ atlarinca ne olacak
Hmm
İlimde ve bilimde ilerlemek neden insanların diniyle ilişkili olsun?
@çirkinkalplinsan Dini her işe karıştırdıkları için mecburen başka mevzularda insanların ilerlemesine engel olunuyor.
Dikkat çekmek ve ilgi için böyle yapıyor lar sen de hemen inanma.
Bu insanların zavalliligini gösterir.
Bunlar önceden yoktu.
Sen her tepkiye mesaj yazmamalisin.
Bak üstüne teşekkür etti.
İlgisizlikten insanlarımız ne hale gelmişler.
Bilgisizlik hat safhada sorsan ayetin manası i bilmezler ama o kadar da kibirlidirler.
Cahil kelimesine cildirirlar.
Ama bir kelime bilgi okumazlar.
Her yerde ben ateistin demeyi bilirler
Ama neyi inkar ediyorsun sorusuna bile cevap veremezler.
Allah'ı bilmezler kitabını dinini bilmezler.
İnkârcilar bakıp onların söylediklerini tekrar etmekten başka bir bildikleri yok.
Allah'ı inkar ederler
Ama Allah hakkında gram bilgileri yoktur
Kuranı kerimi inkar ederler
Kuranı kerim hakkında zerre bir bilgiye sahip değiller
Deistim der sorsan onun tanımını bile doğru dürüst yapamazlar.
Ama İslam'dan ve peygamberden zerre haberleri bile yoktur.
Bu insanlarla böylesi diyaloglara girmeden evvel çokça okuyunuz
İmaniniİn kuvvetli
İlminizin kuvvetli olması gerek.
Bu yol çok çetindir.
Ayakları sabit kilayim derken dikkat et bu yolda çok ayaklar kaydı.
Önce her zaman kwndin için kork.
Allah'a karşı ruhun hep ürperti içinde kalsın.
Daima kendin için dua et
Allah'ım beni nefsime şeytana ve şeytanlara bırakma.
Ateistlerden uzak dur.
Şeytanın veaveseleri çoktur.
Hakikati kabullenmekten kaçınıp buyuklenirler.
Nisa suresinin sonlarından oku ne göreceksin.
Onların sözlerine aldanma
İman için bence deme.
Bir musluman kesin kes inanmalidir.
Ben inanıyorum kim reddederse reddetsin
Her koyun kendi bacağından asılır.
bilimden delil getiriyor Kur'an.
Ama onu da inkar ediyor lar.
Peki Allah ne diyor.
Onlar bile bile inkar ediyor lar.
Onlarla tartışmamalisin
Ve konuşmamalisin.
Hayırda kal hayırla kal
Huzurla kal..
Nereye ulas
İr millet çağ atlasa.
Onlarla.
Bunca asırlardır inkârcilarla dolup taştı dünya.
Yerin altı ateistlerle dolu.
Hani bir yere varamadım.
Hangi ateist bizi nereye ulaştırdı.
Hangi ateistle dünya kurtuldu
Yabancı ülkeler bogulmakta şu an.
Hürriyet derken yanlizliga itildikleini farkettiklerinde uyuşturucu nün elinde buldular kendilerini
çok geçmeden de yerin dibine gittiler maalesef.
Bugün batı ne halde wyiplamak için yazmıyorum.
Ama görmelisin ki inkar bir kurtuluş değil.
İslam uğraş çalış çabala der.
İslam hangi olumlu şeye sed olmuş.
@Muratkarapasa Eyw abi
@Muratkarapasa ben müslümanım canım kardeşim ama başa ateist gelmesi için her gece allaha dua ediyorum inşallah bizi ateist birisi yönetir diye yalvarıyorum rabbime
Neden
Seni onlardan sandım. Mazur gör
Özür dilerim🙏
@Muratkarapasa ne demek yahu hiç önemli değil
safsata yaratma inanmıyorum
Yanlış bir yorum çok üzücü..🥺
Ben inanmıyorum
Neden ki?
Dünya adaletsiz ama sabret sonunda hepsininin gideceği yer toprak öteki dünyada bütün bunların hesabı sorulacak.‼️🤲
Haksızlıkların hesabı ahirette sorulacak çünkü. Allah'ın adaleti sonsuzdur, şimdiki haksızlık insanların suçu
İnsanları yaratan da Tanrı? Zaten ortalama 60-70 yıl ömrüm var onu da birtakım inançlara inanarak yaşayamam. İnsan gibi yaşamaya gayret ediyorum ben kul hakkı yemem yalan söylemem çok çok zorda kalmadıysam, hiç bir kadina kıza laf atmam, bu zamana kadar kimsenin cinsel manada geleceğiyle oynamadım, zor da olana yardım ederim yolda otostopçu öğrenciler görüyorum mesela onları alıyorum arabama ne bileyim insan gibi yaşamaya çalışıyorum işte. Ama bu dünya hep 5 kuruş etmeyen insanlardan yana oluyor bende inanç falan kalmadı.
Abi ne güzel işte. İslamın kurallarına uyarak yaşamışsın ki zaten. Evet belli başlı yasaklar var ama onlar dışında her şey serbest. İnsanları da Allah yarattı evet ama her birinin içinde bir ruh ve nefs var. Hepimizin ne zaman ne yapacağını, neye nasıl tepki vereceğini önceden biliyor. Ama bilmekle müdahil olmak farklı şeyler. Burada da bizim irademiz devreye giriyor. Dünyada olduğumu için Allah hayatımıza ve kararlarımıza müdahale etmiyor. Çünkü hepsinin sorgusu ahirette yapılacak zaten. Ki bu dünyada ne kadar çok haksızlığa uğrarsan ahirette o kadar çok alacaklı olursun. Tabi haksızlıklar karşısında sabredebilirsen
Biliyorum bahsettiğim o değil. Senin ya da başkasının hakkı yenirse elbette susmayacaksın, bunu kastetmedim. Mesela biri çelme taktı, dedikodunu yaptı. Senin günahına girdi ya da senden bir şey çaldı. Bunun için onu herkesin içinde rezil etmektense sabredersen... anlatmak istediğim bunun gibi bir şeydi
O zaman sana bir sorum var abi. Tecav*z gibi olaylara nasıl bakıyorsun bilmiyorum. Ama diyelim ki kız kardeşine ya da ablana biri böyle bir şey yaptı. -Allah korusun, kimsenin başına gelmesin tabi ki- nasıl tepki verirsin? Ona nasıl bir ceza veresin ki bedelini ödesin, yaptığının karşılığını alsın ve adaletli olsun? Herkes hatasının bedelini bu dünyada ödemeli dediğin için sordum
Peki bu yeterli olur mu? Kısasa kısas kafasında bir insan değilim ama buna en eşit şey aynısını onun kardeşine ya da ablasına yaşatmak olur. Ama o zaman masum olan insanların canı boş yere yanmış olur. Ahiret işte bu yüzden var. Böyle insanların hakkıyla cezasını alması için. Aynı yolda yürüdüğün insana bile hakkın geçiyor. Onun hakkını nasıl alacaksın mesela? Dur kardeşim burası benim tarafım, basamazsın mı diyeceksin? İslam aslında bu kadar ince düşünülmüş bir din. Cehennemde her türlü haksızlık, iftira bedelini ödeyecek. Ama kimsenin kimsede hakkı kalmasın diye de mizan terazisinde her biri tartılacak.
Var şükür ki
İnanmıyorum, daha doğrusu umrumda değil
" Allah'ın âyetlerine inanmayanlar yok mu, kuşkusuz Allah onları doğru yola iletmez ve onlar için elem verici bir azap vardır. "☝️الله أكبر
İslam'a göre bu. Ayetlerin hepsinin sonunda gazap var azap var cehennem var korku var.
Evt var. Yol yakınken müslüman ol Allah'a inan iman et. Yoksa sonsuz bir cehennem azibinda yanacaksın.
Delinin biri kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış
Eee
MaşaAllah sana
teşekkür 😊
Olur
bennn
Neden
Ateistim
“Ey insan! Seni (şekilsizlikten çıkararak en güzel bir şekilde) yaratıp düzgün ve dengeli kılan, seni dilediği bir sûrette birleştiren, keremi ve ihsânı bol Rabbine karşı seni aldatan nedir?” (el-İnfitâr, 6-8)☝️الله أكبر
Senin inanmanı sağlayan somut delil nedir
Yoldan çıkmış falan yazmanda yanlış birsey söyliyim
Bir insanın iyi veya kötü olduğunu cinsiyeti ırkı dini değil sadece yaptıkları belirler
Fark yok.
Ne fark yok
Tm iyi kötü diyosunda sende Allah'a inanmamakda yoldan çıkmış olmuyo mu yanlış bir yol değil mi?
Neden? Bu dünya nasıl oluştu sence? Big Bang teorisi mi?
Somut delillerden çok ne var ama hiç bir ateiat , Allah'ın olmadigina delil getiremiyor.
Allah'ın varlığına somut delil sordun :
Fizik kanunlarında yokluktan varlık çıkmaz ilkesi var.
Bu ilkeye göre hiç bir şey kendi kendine var olamaz.
Ve hiç bir şey kendi kendini yaratamaz.
Mantık da bunu demiyor mu.
Senin mantığına göre senin ahirinda olmayan bir inek var olabilir mi.
Sen ardından kostugun bir hırsızın ayak izlerini kumda gördüğünde aklın mantığın sana ne der.
Bu ayak izleri kendi kendine olmuş olabilir mi diyor.
Kapını zorlayan hırsıza gece yarısında
Sen kedidir kedi mi dersin.
Yoksa irkilir bu gece yarısında kim ki bu mi dersin.
Senin cebinde para çıkınca o para muhakkaki bir yerden gelmiştir biri cebime koy. ustur mu dersin
Yoksa şalvar bank gibi mi düşünürsün.
Hayal ile gercegi bir biei den ayırt etmelisin.
Bütün ateistler buna en büyük ateist ve güçlü ülkeler de dahil herkes benzin kuyruklarında sıra bekler
Neden bir tane ateisti arabada benzinin veya yakıtın kendi kendine var olmasını beklerken görmüyoruz.
Neden benzincilere para veriyor en kara ateistler Bile.
Bilgi türleri var.
Bunlardan en kat i ve kesin bilgi türlerindendir istidlali bilgi.
İstidlali bilgiye örnek vererek geliştirelim.
Bugün hayatı önemi taşıyan yollardaki tabela ışık lar ve en genel adıyla bilgi işaretleri vardır.
Bu yol ana yol mu tali yol mu bunu bilmenin en iyi yoludur yol isaretleri.
Bu işaretlerin dili yoktur
Ama manaları vardır.
Ve herkes bunlara güvenir.
Buna göre yol alır herkes.
Hickimse bu işaretlerin kendi kendine var oldugunu iddia edemez.
Failsiz fiil olmaz.
Sen varsan seni yaratan bir yaratıcınin varlığı da zeruridir.
Kaçınılmazdır.
Kendi kendine var olamazsın.
Şimdi delillere geçeyim:
İkinci yoruma bakınız devamı orada :
tamam Allah ın yarattığına dair kanıtın var mı peygamberlere dair kanıtın var mı kurana dair kanıtın var mı bana bunları açıkla
Muhammed belki peygamber filan değildi sen ben gibi bir insandı kuranda gökten inmedi onuda Muhammedin kendisi ve çevresi tarafından yazıldı
Abi belkilerle ilerleyemeyiz ama. Ayrıca zaten Kuran'da Hz. Muhammed'in insan olmadığı yazmıyor? Hatta peygamberlerin bizim gibi insan olmalarının sebebi de onları örnek almamız. Bir şeyin aksini ispatlayamazsın demek ki o yoktur diyemezsin. Murat abinin bahsettikleri de bunlar zaten. Evinde yalnızken bir tıkırtı duyduğunda nasıl "biri girmeye çalışıyor" diye otomatikmen düşünüyorsan dünya içinde öyle düşünmen gerekiyor. Çünkü bu dünyanın bir yaratıcısı olmak zorunda. Bunu hiçbir ders, ilim ya da bilim açıklayamaz. İnkar edemez çünkü olmak zorunda
Boşverelim sizin inancınız size benin inancım bana
Önceden var olmayan bir şeyin nesi vardı.
Sen önceden yoktun senin hiç bir şeyin yoktu.
Yokluktan varlık çıkmaz ilkesi var fizik kanunlarında.
Buna göre senin kudretin de yoktu.
Bu kudret ve bu beden şu an varsa bu beden ve sdhip olduğu her şey
Kısaca seni yaratan bir yaratıcı var.
Çünkü yokluktan varlık çıkmaz çıkamaz.
Olmayan bir şey nasıl olsun.
Senin Ali diye bir kardeşin oda da yok diyelim örnek veriyorum.
Ali'yi bin yıl çağır Ali oda da hazır bulunamaz yok öyle biri çünkü.
Kimin cebinden yoktan para çıkmış mantıklı olmalı insan.
Şimdiki bilim söylemiş böyleymiş de bilmem neymis.
Allah'ı inkar edenlerin hepsi ateist.
Oysa fizik bir bilimdir ve yokluktan varlık çıkmaz ilkesini ortaya koyan da yine bilimdir.
Hesaplarına gelmeyince bilimi de inkar ediyorlar.
Bir şey kendi kendine var olamaz.
Çünkü kudret lazım.
Yokluktan varlık çıkmaz.
Dehadı bir ateist yokluktan elektrik uretsin bakalım.
Şuana kadar hangi ateist yokluktan bir şey üretebilmis de işte yokluktan biz kendi kendimizi var ettik diyorlar veya kendi kendine var oldu her şey diyebilir bu ateistler.
Dolayısıyla bir şeyin varlığı için kudret lazım.
Akıl plan lazım ve bu planı yürürlüğe koyabilecek / meydana getirebilecek / yapacak kabiliyet lazım.
Evin olan projesini kim yapıyor
O planı kim yaptırıyor
Usta lazım işçi lazım eşya edevat lazım
Mühendis lazim
Mühendislik isteyen işler.
Ee bütün bunlar bir ev için.
Peki ya bu kâinatı ve en küçük canlı olan insan oğlunu kâinata göre en küçüktür insan.
Bu insanı kim yarattı.
Sadece bir göz doktoru olabilmek için ömrünün çoğundan fazlasını okumaya harcar bir insan.
Ee bu gözü insana kim verdi.
Hala da mükemmel kesmiş değil insan.
Hala bir çok bilgiye ihtiyaç var.
Bak ama sadece bir ornekti küçücük bir örnek.
Disleti kim yarattı.
Milyon örnek verebilirim.
Beyin, İnsan enerjisinin yüzde 20 sini harcar fansiz hemde.
Kim verdi bunu sana.
En mükemmel pcler saniyede kaç işlem yapabilir.
Peki insan beyni.
Hem harfleyi birleştirip kelimeye kelimeden jelama cümleye çevirebiliyor
Manayı bulabiliyor
Konuşurken dinlerken bütün beden sessiz fan misali çalışıyor
Kulak dil vs hepsi görevini yaparken
İnsan konuşanı dinliyor.
İki farklı ses de örneğin
Sesleyi ayırt edebilir tanıyabilir
Kimin sesi ne dedi.
Vs bir çok özelliği var beynin.
Kim verdi sana bu beyni.
Kendi kendini de yaratamaz.
Düşün sen kendini yaratacağını söylüyorsun (haşa) bir bebeğin yanına git nedenli mahsun olduğunu zayıf kuvvetsiz bilgisiz sıfır olduğunu anlarsın.
Bebeğe ruhu bedeni vs kim verdi annesi mi yoksa babası mi
Git sor sana gülerler.
İnsan kanser olunca neden kendine yeni bir ciğer mide böbrek cs yaratamiyor.
Kendini yaratabilecek güçte olsaydı neden yemek yemeyi ve iskelete dönüyor.
Nerde hani bunun kudreti.
İkinci bir delil :
Sen kendini yaratabilmen için önce var olman gerekiyor
Var olduktan sonra da , kendini var etmekten söz edemezsin
Çünkü artık varsın.
Görüyor musun.
Hiç bir şey kendi kendini yaratamaz.
Kendi kendine var olabilmesi için kudret lazım.
Yokluktan varlık çıkmaz ilkesi var.
Bu yüzden yokluktan kudred de çıkmaz.
Sonradan var olanın kudreti önceden yok idi
Bu yüzden sonradan da yok olmaya mahkumdur.
Çünkü önceden kudreti yoktu.
Bu yüzden görüyorsun her şey yok olmaya mahkûm.
Seni kim yaratabilir
Ezeli bir varlık ancak seni yaratabilir.
Kudreti ezeli olan bir varlık.
Çünkü kudreti ezelî olmasaydı o da yok olmayaahk olurdu.
Görüyorsun her yeni eskir ve yok olur.
Ama Allah hep var.
Senin var olabilmen için ezeli kudrete ihtiyacın var
O ezeli Kudret seni yaratirsa var olabilirsin
Yoksa var olamazsin.
E şu an var mısın
Varsın.
Demekki seni yaratan bir yaratıcı da var.
Bir diğer delil kuranı kerim delilidir.
Senin anlayabilecegin bir sekilde anlatmaya çalışacak.
Dünyadasin.
Güneşe ihtiyacın var
Ama bakıyorsun bir güneş var.
Bu normal mi
Toprağa ihtiyacın var
Suya ihtiyacın var
Oksijene havaya yaura suya ihtiyacın var
Yemeğe içmeye ihtiyacin var.
Ama hepsine sahipsin.
Seni düşünen biri var.
Dünyada bir düzen yok mudur.
Sebebler bile yoktan varlığa cikarilmislar.
Aklın ağaçtan çekirdeğe tohuma mi gidiyor.
Oysa her ikisinin aynı şey olduğunu gotebilirsin.
Ağaç nerden geldi
Tohumdan
Tohumu kim yarattı.
Bir bire doğru gidersin.
En son tohuma varirsin.
Çünkü sen tarlaya tohum atarsın.
Tohum da da ağaç da olsa yoktan çıkamaz kendi kendine.
Mantiginla bak meselelere
Neden burdasın.
İnkar seni nereye götürür.
Karanlıklara inkarda bilim mi olur.
Oysa cevabını kuranı kerimde bulursun ve rahatlarsın.
Oysa inkar seni yokluğa sürükler.
Ateiste göre senin annen baban kızın sevdiğin herkes ölünce yok olacak.
Kısaca ateiatluk sana ebedi mahrumiyeti sunuyor.
Neresinde huzur var bunun.
Kaldı ki ateistlerin burun sözleri iddiadan öteye geçemeyen safsatalar.
Bilim dedikleri sözler de ateistlerin sözleri.
En başa dönünce onların en başta ateist olduklarını görürsün.
Ateistiler Sen daha sağken sana ölümü sunarlar.
Öyle ya yokluğun mahrumiyetin neresinde hayat var
Neresinde huzur var.
Umudu sönmüş bir insanın ne hizmeti olabilir insanlığa.
Düşünür derki ben bir ömür eşekler gibi çalışayım sonu yok olacak bir varlıklar için mi.
Deyip hayata küser.
Vallahi billahi bu sözlerinin kaniri var.
Ateiatluk insanı bunalimlara iter.
Çünkü onlara göre sen anneni ölünce bir ebed goremeyeceksin.
Kızını ölünce bir ebed goremeyeceksin.
Ateistlere göre bir ahlaktan da söz edilemez
Allah derki onlar hayvanlar gibidirler hayır onlar daha da aşağıdirlar der delalettedirler der.
Neden böyle der
Sen sadece bu sozune dahi baksan bie mucize görürsün.
İslam en güzel ahlaktır.
Bak ki çoğu ateist İslam'a saldırır.
Bu da ayrı bir dava.
İslam derki annene bakamazsin
Ateist derki ben İslami tanimiyorum.
Nesini tanımıyorsun.
İslam derki kızına kız kardeşine teyzene halana yan gözle bakamazsin.
Ateist derki ben İslami tanimiyorum.
Adama yalan günahtır yalan söyleme dersin
O da derki ben inanmıyorum ki İslam'a der.
Ben İslami inkar ediyorum der red ediyorum.
Oysa nesini reddediyor sun.
Bak kızına bakma diyor.
İslam hırsızlık yapma der.
Hirsizsizligi reddeden bir ateisti düşünün.
Anasına bakmayan bir atwiati düşünün.
sağlığına dikkat eden ve bu yüzden içki uyuşturucu vs içmeyen bir ateisti düşünün.
Komşusu aç diye uyuyamayan bir ateisti düşünün
Arkadaşı hasta diye üzülen bir ateisti düşünün
Kumar kötüdür deyip kötülüğü fark eden bir ateisti düşünün.
Şimdi böyle bir ateist neyi inkar etme derdinde.
Hem İslam diyor içki içme kumar oynama adam öldürme
Hırsızlık yapma başkasının namusuna kızına ırzına göz dikme tecavüz etme
Haksızlık etme zulüm etme diyor
Bir ateiat de bunların kötü olduğunu düşündüğü ve bildiği için sakiniyor
İyilik ediyor iyilik iyidir biliyor.
Ee ?
Ateist neyin kafasında.
Çünkü İslam da bunları söylüyor.
Peki ateist İslam'ın nesini inkar ediyor.
Ateist hem İslam'ın qhlakini ve vijdanini alacak hem de reddederek.
Bu bir çelişki drgil midir.
Öyleyse ateist , İslam'ın guzelligini görüp farketmeli ve inkarı bırakmalıdır.
tamam arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim iyi aksamlar👍👍👍
Murat abim yine herkese ağzinin payını verdi...🥰🖤💥
Zekamla herkese dersini verdin yaa helal olsun abi🥰
Pardon zekamla diyecektim.
Zekanla
Kimse kimsenin ağzının payını vermedi ben daha fazla uğraşmak istemedim sonuna kadar ateistim allah yok peygamber yok kutsal kitap diye birsey yok😊😊😊😊
Ve sunu size söyleyebilirim bundan 100 yıl sonra dünyanın hicbir yerinde din diye bir kavram olmicak
Dünyadaki Ateizm artışına bakabilirsiniz isterseniz
Orasını Allah bilir
Görüşürüz😉😉😉
Çok komik bir durum ya elinizde hiçbir kanıt yokken ortaya islam diye bir inanış atan insanı peygamber kabul ediyorsunuz yok ayı bölmeler yok taşla göğe yükselmeler
Bilim yok teknoloji yok cahil insanlar inanmış birseye sizde devam ettiriyorsunuz bugün cubbeli ahmet bile cikip dese ben peygamberim cemaatinin en az %20 i inanır siz düşünün nite cahiller cahil
Yapın bi zaman makinesi gibi birsey gidelim o yıllara birde biz görelim bakam ne mucizeler yapmış o peygamber dediğiniz insanlar
Afiyet olsun yediğin kul hakları, ahirette görüşürüz
Ben kimsenin beş kuruşuna dokunab bir insan degilim gerçekte nasıl bir insan olduğumu bilmiyorsun beni yargılamaya hakkın yok
Oysa az önceki yazından dolayı söyledim, %20'si inanır lafı o insanların kul hakkına girmek demek değil de ne? Neyse muhatap olmayacağım
Daha en başta söyledim bu dünyada sadece iyi ve kötü bir insan diye bir kavram var müslüman Hristiyan yahudi veya dinsiz olmak o insanı iyi veya kötü yapmaz
Kendimle övünmek gibi olmasın ama senden kat ve kat iyi bir insan olduğumu sôyleyebilirim ve buna inanıyorum
eyw
Bana bu güne kadar kendinden çok kime değer verdin söylermisin sadece bir an istiyorum
Kime yardım ettin hangi fakire et ekmek verdin
Benim şu an aktif ögrenci hayvan şiddet ve tecavuze uğramış kadınlar akut uyuşturucu kızılay gibi kuruluşlara üyeliğim var 2 işte çalışıyorum devlet memuruyum memur maaşı tamamını bu kuruluslara yatırıyorum
Diğerki maaşı geçinmek için yapıyorum ve bunu bir din emretti veya allah korkusundan cenneti garantilemek için yapmıyorum sadece ve sadece içinden geldigi için yapıyorum şimdi sıra sende sen say
Dürüstce söyle bir dilenen yardım isteyen bir insana bir ekmek aldım dersen özür dilicem
Neden sırf birisi istedi diye bütün amellerimi ortaya dökeyim? Maharet bunu göstererek değil, göstermeden kimse bilmeden yapmakta. Daha fazla bir şey yazmasanız sevinirim, hayırlı geceler.
😂😂😂
Ağzının payını vermek böyle olur soran kişi herkese iyi akşamlar😉😉😉
Birdaha bir insanı tanımadan eleştirmeye kalkmazsın umarım
Ben, saçma geliyor.
Değil bence 🥺
Allah ne demek çeet
Sana elini kolunu veren sana akıl veren bu dunyayi ve seni yaratantır Allahımız..🤲🕋
Senin allahin olabilir ama benim değil
O zaman Allah'tan kork ebediyen cehennem ateşinde boğulmayı sen seçtin lütfen İslam'a dön bence kardeşim...🥺
Cehennemden korkunuza dincisiniz hepiniz.
Ben inanmıyorum
Ne anlatmaya calisiyosun? Ayrıca benim zekam senden kat kat daha iyi lütfen kendi adına konuş.
Dagiticam 😊
Şeytanla iki laf tartışmak? Zaten dünyanın kuruluş amacı belliyken neden şeytana göre değişsin? Her şeyin sonunun belli olması, hiçbir şeyi değiştiremeyeceğimizi göstermez. Kaldı ki bu dünyayı imtihan için yarattı Allah. Evet cennetten kovulmasaydı Hz. Adem ve Hz. Havva cennette olabilirdik ama bir şekilde yine aynı durumda olurduk. Çünkü Allah bunu önceden de biliyordu
“ Önceden de biliyordu “ fakat böyle bir varoluşun etkili olacağına çok eminmiş. Sonsuz bir kudrete sahip olan Tanrın Şeytana yenildi Matematiksel olarak. Şeytan amacına ulaştı. Peki Tanrı gönderdiği peygamberler sayesinde amacına ulaşabildi mi? Tek bir Şeytan Sonsuz kudreti olan Tanrının zekasına rağmen yeniyor ne büyük bir acı.
Dostum 4,5 yılımı müslümanlığa verdim. Okudum öğrendim Her sorduğum hocaya karşı bir cevap alamadım hiçbir sorum karşılıklı kalmadı benim. hiç o toplara girme benimle ne ben seni sinirlendireyim ne sen beni? olur mu? ben burada durduk yere ayet atıp insanları rahatsız ediyor diye yorum yapıp sitem ettim.
İyi de ortada bir savaş yok? Atladığınız bir şey var, o da şeytan Allah'a secde etmeyi reddetmedi. Hz. Adem'e yani insana secde etmeyi reddetti. Hala Allah'a inanıyor ama insanlardan hoşlanmıyor hatta kendine düşman belledi. Allah'ın belki de bizler için şeytan önce başka bir planı vardı. Ama şeytanın reddiyle buna karar verdi. Bilemeyiz. Ama dediğim gibi ortada Allah ve şeytanın vs atması gibi bir şey yok. İblis Allah'ın emrini geri çevirdi ve melekken şeytana dönüştü. Matematiğinde dinle alakası? İnançta matematikten bahsetmek pekte mantıklı gelmedi açıkçası
Sinire gerek yok zaten. Düzgün bir üslupla, saygıyı kaybetmeden neden vazgeçtiğinizi, inanmadığınızı anlamak istiyorum. Bu sizi ilgilendirmez derseniz eyw.
Biliyorum ama sonrasında olan bir şey. Ve dediğimin aksini göstermiyor? Şeytan insanlara düşman, amacı insanların aklını çelmek ve Allah'a olan inancı zayıflatmak. Ki her insana da yaklaşıp türlü şekillerde deniyor bunu. Ama merak ettiğim, madem bunu biliyorsunuz. Yani şeytanın amacını ve yapmaya çalıştığı şeyi. Neden buna izin veriyorsunuz?
7 Milyar insan yaşıyor, tut ki öncesi var insanlar sürekli bölündü, bölünmeye devam ediyor dünyada binlerce din var gel bana de ki bak Allahın mantığı şeytanı alt üst etti çoğu insan Allaha inanıyor Veya Başka bir şeye. kusura bakma ama Şeytan ne istediyse çok iyi bir şekil de yaptı.
İyi de 7 milyar insanın yüzyıllardır aynı şekilde, bölünmeden aynı dinde kalması... normal olur muydu? Zaten Allah da bu yüzden pek çok peygamber gönderiyor dünyaya insanlara tebliğ etmeleri için. Ama konu hala aynı. Allah ve şeytan bir savaşta değil. Sadece şeytanın amacı insanları yanıltmak. Dünya'daki müslüman nüfusu da hiç azımsanacak cinsten değil. Herkes dinini doğru yaşasa islamı daha çok merak eden, müslüman olmak isteyenler de artar belki. Ama maalesef islamı, müslümanlardan öğrenmeye çalışanlarla birlikte daha da artıyor insanların kafasındaki soru işaretleri. Ama size sorduğum soruya da cevap alamadım. Siz neden şeytanın aklınızı kurcalamasına izin veriyorsunuz? Belki biraz daha araştırsanız sorularınız cevap bulacak? Mükemmel bir müslüman değilim, eksiklerim var. Elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım sorularınızı ama yetersiz kalabilirim. Bahsettiğiniz önde dediğiniz kim? İnsanlar haşa Allah'ın önüne mi geçiyor? Peki bu O'nun külli iradesine karşın bizim cüzi irademizle nasıl mümkün olabilir?
Bahsettiğim önde kısım genelleme, Örnek Müslümanların Nüfusu 2 milyar civarı fakat 5 milyar insan farklı inanca sahip veya değil veya yahudilik milyonlarca insan inanıyor ama %90 ı farklı yönde. Önde olan kısım aslında her inanca sahip olup olmayanlar. Her bir dinden örnek gösterilebilir. Sana şunu soruyorum her şekil de gücü sonsuz olan bir tanrı neden insanlara yetemiyor? neden? eğer yetemiyorsa ki durumu nüfusa bakınca anlayabiliriz bu tanrının zekasında noksanlık görürüm gücünün sonsuz olmadığını dile getiririm.
İnanca sahip aslında olmayanlar kadar, inanca sahip olmayıp bir dini yaşayanlar da var. Evet yüzdeliğe vurduğumuzda az görünebilir. Ama bu Allah'ın zekasını ya da iradesini neden etkilesin? Zaten Allah herkese seçme şansı sunuyor. Önceki yorumumda da bahsettiğim devreye insanın cüzi iradesi giriyor. Kalan 2-3 milyon insan kendi iradesiyle farklı dinleri ya da dinsizliği seçiyorsa buna kimsenin yapabileceği bir şey yok. Ki bana da bir yaratıcının olmama fikri saçma geliyor. Bu koskoacaman evren kendi kendine oluşamaz. Bir yaratıcı olduğunu kabullenmek zorunda aklı başında olan her insan. Ki zaten imtihan dünyasında olmasak insanların seçme şansı da olmazdı. Allah herkesi müslüman yapmayı da biliyor ama herkesin hayat şartları bir değil, herkesin yaşamı ve ailesi birbirinden farklı.
Allahın zekasını benim gözüm de etkiliyor neden diye sorarsan sayılar ortada seçme seçilme hakkı sunulmuş, ama göremediğin bir ruhani varlık senin seçmenliğine karışıyor bu ne kadar adaletli? yazabileceklerimin limiti yok ama ısrar ediyorum kapatalım konuyu 3. şahıslar rahatsız olmasın.
Müslümanlığı bile eksik bildiğini ima ediyorsun. diğer dinler hakkında müslümanlık kadar bilgin yok ve bu doğru olan diyorsun kendi kendine? cidden doğru mu? ne kadar eminsin ne kadar kıyasladın dinleri kendi aralarında? insanların saçma sapan uydurdukları sözler ile diğer dinleri mantıksız gören çok insan var ve müslümanlar da bu çok var bilmediği şeyi öyle gösterir örnek incil değiştirildi satanistler kedi kesiyor bilmem ne.. Etnik gelen seçimini savunma bana bu cüzi irade değil.
Konuyu kapatalım diyorsunuz ama ısrarla devam ediyorsunuz neden?
@çirkinkalplinsan
Allahu Teala bakara suresi 30. Ayette daha hazreti ademi yaratmadan yer yüzüne gonderecegini söylüyor.
Bu kişiler yarım yamalak bilgilerle kendilerince nihai sonuca varmışlar güya.
Ve kendilerinden emin bir şekilde konuşuyorlar.
Oysa şeytan daha Hz Adem'in aralığından bile haberdar değilken ,
Allahu Teala yapacağı şeyden bahsediyor meleklere.
Bunlar kaale alınmaz.
Bilgisi olmayan insanlarla tartışmak gereksiz.
Bakınız daha olayı bilmeden inkara kalkışmış.
Allah'ın vaadi var cehennemi cenneti de dolduracak.
Sen tüm dünyayı kâfirlere dolu mu sandın.
Allah peygamber gönderdi
İrade verdi
İnanan var inanmayan var.
Şeytan da melek de kalbe fısıldar.
İradesiyle insan da tercihini yapar.
İnkârcilar şeytani diye bu yenilgi anlamına gelmez.
Bu bir savaş değildir.
Yegane güç sahibi Allah'tır.
Dileseydi herkesi zorla msluslan ettirirdi.
O zaman da irade ve seçimin bir anlamı kalmazdı.
Güzel söylüyorsun abicim biliyorum hepsini biliyorum fakat Allahın yarattığı bir kul yüzünden milyarlarca insan şeytanın istediğini yapmış oluyor. Şeytan kalbe fısıldar melek de. İkisinin de kötü bir niyeti olduğunu anlayamayız şeytan doğru yolun yahudi olduğunu söyler ama biz belki bunu fısıldatan melektir diyebiliriz.
Şeytan kibirli olduğundan hatasını kabullenmek yerine suçu Allah'a attı.
Ve insanları da hak ydan saptoracagini söyledi.
Allahu Teala'nın ayetlerine iyi bakmamisssin.
Senin inanan insanlar üstünde bir gücün yok der.
Şeytanın vesvesesi ve hilesi zayıftır.
İnanan bir insan şeytanın vesvesesine aldırış etmez.
Ama kalkıp bile bile inkar edenler var.
Cahilliğiyle yerde ama kibriyle başı bulutlara ulaşan ve kibrinden hakikati göremeyenler de var
Küfrün çeşitleri var
Hepsi de küfürdür
Ve bu inkârcilar şeytana meylediyorlarken ,
Aynı kibri gösteren şeytana kibrinden uyanlar için,
Allah'ın c. c şeytana ne cevap vermesini umuyordun.
Allah bunu en başta biliyordu
Ve bunu Allah böyle murad etti.
Şeytan istedi diye değil.
Şeytan hiç bir zaman "madem bu kadar çok güveniyorsun kullarına.." gibi bir şey demedi.
Hz ademi daha yaratmadan evvel yer yüzünde bir insan yaratacağını /dünyaya göndereceğini söylüyor zaten. Bakara suresi 30. ayete bak.
Bu, yani Hz ademi yaratmasi onun yani Allah'ın murad ettiği bir şeydi
Sen doğrusunu söylediğini farz ediyorsun ama ayrıntıya giriyorsun ayrıntıya girdikçe yaratılış saçmalaşıyor benim gözümde cidden bu kadar basit miydi? Şeytanın vesvesesi zayıf ise hak din olarak gördüğün din neden dünya nüfusuna bakınca az ve sen de biliyorsun %80 i bir şey bilmeden etnik köken gereği müslüman oluyorlar
Kim demiş şeytani cehennemden çıkarıp dünyaya yolluyor
İskembei kubradan atıyorsun.
Yok böyle bir şey.
Şeytanın kaç yıl ibadet yapıp hatta her bir semada ayrı bir ismi vardı.
İbadet ede ede
Meleklerin derecesine ulaştı.
Meleklerle geziniyordu.
Senin bir şey den de habetin yok.
Bol keseden atiyorsun
Meleklerin hocasıydı şeytan evet ben bir şey bilmiyorum? ya abicim bi bak işine burada şeytanı anlatma bana ben de biliyorum neler olduğunu Şeytanın zamanında Allah aşkı nasıldı biliyorum. Beni bilmiyor gözüyle bakıyorsun ama hiç değinmediğim konulara değinerek benim bilgisiz olduğumu ima ediyorsun yazık haline.
Allah'a inanmayan biri şeytanın varlığına da inanamaz.
Çelişkidesin ne dediğini bilmiyorsun
Hem inkardan bahsediyorsun
Hem şeytanın kazandığını söylüyorsun.
Senin kuranı kerimden haberin yok.
Binlerce değil trilyonlarca din olsa neyi ifade eder.
İslam demiyor ki yer yüzünün tek dini hep İslam olacak.
İnkârcilar olmasaydı
İslam dini kimi İslam'a davet edecekti
İradesiyle insan nasıl inkarı secebilecekti
Şeytan vesvese verir.
Hiç bir zaman şeytan kimseyi zorla küfre saptirmamistir.
Hakikat karşında
Ve iradenle sen bir tercih yapacaksın.
Tercihte bulunduğunda şeytan senin iradeni mi elinden aldı.
Allah dünyayı bir imtihan yeri yaptı.
Ak kara olmak zorunda.
Dolayısıyla şeytan var olmak zorunda bu imtihan salonunda.
Kim fisildayacakti sana yanlışları.
O zaman senin meleklerden ne farkın kalacaktı.
İmtihandayiz
Melek de olacak bu salonda
Şeytan da..
İkisi de sana fısıldar.
Tercihini sen yanlız başına yapacaksın.
Kimi dinlersen onun tarafına geçersin.
Ne dediğini bilmiyorsun
Daha düz bir çizgide bile insan yürümekten aciz
Kimi kimle mukayese ediyorsun.
Allah, cehennemi de cenneti de dolduracaktır.
Yani cenneti müminlerle,
Cehennemi de inkârcilarla dolduracak.
Yer yüzünde inkarcilarin sayısı önemli değil.
Allahin kime ihtiyacı var.
İnanan , kendi iyiliği için inanmıştır.
İnkar eden de kotulugunedir.
Yarar da Zarar da yine sahibinedir.
Allah kuranı Kerim'de ey insanlar , indirdiğini iman edin der.
Dünya da kâinat da Allah'ıdir.
Onun hiç bir şeye ihtiyacı yoktur.
Allah her şeye yetiyor.
İsteseydi herkesi zorla müslüman yaptirabilirdi.
Ama hür iradeden bahsetmek mümkün olamazdı o zaman.
Hür irade verdi herkese.
Kişi o hür iradesiyle seçimini yapacaktır.
Allah'ın gücü her şeye yeterdir.
Ama sen daha İslamdan haberin yok.
Önce İslam'ı öğren.
Allah insanı yarattı ve imtihan için du yaya gönderdi.
İnsana iyi ile kötüyü gösterecek kitap ve peygamber gönderdi
Ve insanlara hür irade verdi.
Bu hür iradeyle kişi ya cenneti seçecek ya da ebedi ateşi.
Şeytan kimseyi zorla inkâra sevk wttirmez.
Çoğunluk kafirse
Bu şeytanın onları zorla kâfir ettiği anlamına gelmez.
Çünkü şeytanin insanlar üzerinde zorla yaptırım gücü yoktur.
Şeytan sadece fısıldar kötülüğü.
İnsan da şeytana ya uyar ya da uymaz.
Kâfir /inkarcı , kendi iradesiyle küfrü / inkarı seçmiştir.
@Muratkarapasa @yeepxe bir soru cevap sorusu açsanız öyle konuşsanız? Çünkü burası çok karıştı hem bana, hem soru sahibine bildirim gidiyor her cevabınızda. Benlik bir sorun yok ama soru cevap şeklinde olursa diğer üyelerde görüp bilgilenebilir
İmtihan dünyası burası.
Sana sadece şeytan mı vesvese veriyor
Melek de ilham eder kalbe.
Ama sen sürekli şeytanı dinlersen senin kalbine şeytan gelir konar
En İyi Görüş