- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılbakara suresinde bir ayet var yanlış hatırlamıyorsam: "bu kitap inananların imanını, inanmayanlarında inkarını arttıır" gibi bir manası vardı ayetin.
sende dini araştırmalarda pozitif eleştirel yaklaşımla araştırma yapmalısın, mesela bir ateistte kuranı okur, hatta müslümanlardan daha çok okur, ama hatalarını bulmak için yapar bunu? sende dini araştırırken hata bulmak için mi yapacaksın bunu? pozitif bakış seni zorla müslüman yapmaz, ama negatif bakış müslüman olma ihtimaline engeldir. islamda akla mantığa ters gibi görünen binlerce şey vardır, bende yıllarca düşündüm, hala düşündüğüm şeyler var, ama cevap bulamayınca veya yanlış bir cevapla karşılaşınca hemen silip atmam, tabi müslüman olduğum için kısmen taraflı davranırım ama sen madem müslüman değilsin tamamen tarafsız davran, islama öyle bak.
mesela youtube da müslüman olan avusturalyalı yı nın dinleri nasıl araştırdığını izleyebilirsin...20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBence bir yaratıcı var ama Kuran da geçtiği gibi değil.. Sanmıyorum o yüce yaratıcının bir başörtüsüne takıcağına ,, çünkü o insanları çıplak yarattı.. Sanmıyorum dövme yaptırdın diye lanetleniceğini.. O kadar tecavüzcü katil varken.. Bence yaratıcı ufak şeylere takmıyor senin için de olana yaptıklarına insanlara karşı tavırlarına iyi bir insan olup olmadığına bakıyor.
77 Yorumla
Soran+1 yılYaratıcının varlığından emin olamıyorum ama varsa kesinlikle böyledir zaten
- +1 yıl
Birşeyleri başlatan biri var oda yaratıcıdır yani ha çok güçlü gücünün sonsuz olmasına gerek var mı yok ama bişeyleri tetiklediyse yaratıcı olur mantıken haa belki de ölünce hiç birşey olmayacak yok olucaz burdan da bakmak lazım ama ınsanar yok olmanın korkunç birşey oldugunu bildigi için kabullenemiyor bu düşünceyi.
Soran+1 yılBence dünyada fikirlerini yaşatacak kadar önemli ve güzel şeyler yaptıktan sonra yok olmak o kadar da korkunç değil. Tanrıların Arabaları kitabını okudun mu bilmiyorum ama orada bizden çok daha gelişmiş olan "uzaylılar" tarafından yaratılmış olabileceğimiz anlatılıyor, önyargısız bir şekilde okuyunca oldukça mantıklı bence.
- +1 yıl
Okurum ilgi çekici geldi teşekkürler öneri için :)
- +1 yıl
Kainat trilyonlarca isik yillardir buyuklugunde bu Kadar buyuk kainati " OL " deyip yaratmak icin gerekir vucut buyuklugunde ne Kadar Olmali dedi ve samanyolu galaksisinin evrende mikrop buyuklugunde oldugunu insanlar icin atom mikroskopu lazim oldugunu soyledi... Benden.." Tovbe de... O... Affedendir.. dedim ve ayrildim
- 1 yıl
Dövmede lanetlenmiyor ki yani neden yasak olabilir sağlığı bozduğundan olabilir onun hariçinde baş örtüsü şart değil yapın diyor ama pişman oşmuyacaksınoz diypr yani daha çok kalbe bakar ben açık biriyim ve iyi bir kul kıyafetle değil kalple olmalı yani sonuöta virvyarwtıcı var yaratıcı Allah Tanrı aynı anlam zaten
Gizli Üye(25-29)+1 yılmüslüman bir ailenin çocuğu olarak doğduğum için şanslıyım, çünkü doğru yoldayım. bunu sana her türlü açıklayabilirim ama takdir edersin ki çok uzun sürer. bunlar burada yazışarak konuşulacak şeyler değil.
fakat seniin ailen müslüman da olsa, imanı zayıf olan (6. hissim) bir ailen. yani onların bu hali senin üzerinde böyle bir etki bırakmış. çünkü ailem, din hakkındaki bütün sorularımı cevaplamıştı benim. yani bize diyosun ya 'aileniz müslüman diye mi müslümansınız' sen de aynı durumu yaşıyorsun. 'ailenin imanı zayıf diye imanın zayıf. bu yuzden Allahın varlığından şüphe ediyorsun' . ateist de olabilirler tabi bilemem. ateistlerse, islamı araştırman güzel olmuş. tavsiyem ailenden soyut düşünüp araştırman.10 Yorumla
...: Ey Musa! Bil ki ben, bütün alemlerin Rabbi olan Allah'ım./kasas30
De ki: O Allah birdir, büyüklük onda nihayet bulmuştur, daim ve bakidir, her şeyden müstağni ve her dileğin merci'dir. Doğmamış, doğurmamıştır. Hiç bir eşi ve benzeri yoktur. »/ihlas suresi100 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
58Cevap
Allah var. şöyle söyleyeyim metamatiksel olarakta
Varlığı ispat edilebilir. daha doğrusu hissedilebilir
dünyada ve uzayda bir düzen var rasgele değil
Her gün güneş doğuyor rasgele her gün hava var
Su hiç bir şekilde bitmiyor örnek peri cogalt
Birde insana bakalim görmek duymak hareket etmek yemek vb bir çok işlem gerçekleştiriyor
Nefes alıyor kalbi atıyor hepsi bir düzen içinde
Görmek zorunda değiliz duymak zorunda değiliz
Rasgele olsa. af edersin mesala yiyoruz içiyoruz
Her gün aynı ağızdan ve onları posasini aynı yerden tuvaletle atiyoruz dusundunmu bir gün yemek yedin ama gerekli yere gitmedi başka yerinden çıktığını. düşünsene afedersin işiyemedigini. kanayan bir yerin var o kanın (ufak kesik ) durmadigini kan durmak zorunda değil
Kan aynı basınçla akmak zorunda degil
Ve bunun her yerde ve herkeste olduğunu
Tesadüf değil metamatik olarak ispati surda
Her olayın olma ihtimalini yaz örneğin bir zarda devamlı 6 gelme ihtimati 1/6 6 da bir. 2 ci sefer 1/6*6 36 da bir zarı akşama kadar at 1/6*6*6
Birde şöyle düşün sen zarda 6 yi getirirken
Diğer olaylarında gerçekleşmesi lazım
Yani 2 ci bir zarı başka biri 6 getirmesi seninle aynı zamanda birde bu işi akşama kadar yaptığını ve ikinizinde akşama kadar zarda 6 getirme ihtimali milyar da bir ihtimal değil
Sen görüyorsun duyuyorsun bunlar tesadüf değil
Allah veya yaratıcı var hissedebilirsin
Ama nerede dersen gosteremem13 Yorumla- +1 yıl
Söylediğin tamamen yanlış ilk olarak matematik hissedilemez eğer güzel bir eğitim alsaydın 1 numaralı dersin din değil matematik olurdu yaptığın cahillik son zirve ayrıca sen matematik olarak ispat edemesin ispat kanıtlamak demektir sen ihtimal diyorsun ben allahın oldguna ınanmıyorum ve inansaydım allah adaletlidir diyorsunuz madem adaletli eskiden vahiy göndermişmişte işte peygamber göndermiş filan onlar fiziksel olarak görüp inancak biz neden soyut olarak inanalım ayrıca saçmasapan sen bence allah değilde biraz matematik türkçe çalılmalısın bir din kadınlarıda aşalıyamaz ne biçim bir şey sen kimsin kadınları aşağılıyosun yok oranı kapat yok buranı kapat sg (erkeğim)
- +1 yıl
@FeMepT öncelikle İslam'ın kadına verdiği değeri hiçbir inanç vermiyor ayrıca İslam'ın varlığının birçok bilimsel kanıtı vardır mantıksal kanıtlar da vardır tabiiki Allah evet adaletlidir fakat her zaman eşitlik adalet değildir imkanlar doğrultusunda imtihana tabi tutuluyoruz ayrıca ilk insan Allah'a inaniyodu hz adem onun dışında her kavime peygamberler gönderilmiştir Allah maddeden münezzehtir sen maddeden bağımsız bir zati maddesel gözünle göremezsin eğer görebilseydin o da seninle aynı maddeden olurdu (kızım) ve inan bana İslam'ın kadına verdiği değeri hiçbir inanç vermiyor hatta bazı konularda kadınlar erkeklerden daha fazla değerli görülüyor örnek veriyorum İslam'a göre bı erkek mirasını eşiyle ve bekar ya da dul kız kardeşi varsa onunla bolusmeli fakat kadında böyle bişey söz konusu değildir bu da kadınlar erkeklerden üstün anlamına gelmez sen kurana inanirsan ki kuranı kerim degistirilmemistir ve 1400 yıl önce inen ayette günümüzdeki bilimsel bir gelişme bilinebiliyor bu Kur'an'ın yaratıcı kelami olduğunu kanıtlar bunun gibi birçok ayet var islamindelilleri. com bu siteyi ziyaret edebilirsin bilimsel mantıksal birçok güzel delil var sen kurana inanirsan peygamberlerede inanırsın ki bence inanmaman için bir engel yok arkasını dolduramadigin şeylerin arkasında durmak yerine saçma dediğin İslam ı anlamaya çalış doğru yolu bulursun belki amaçsızca yaşamak kötü
- 1 yıl
@İmanHocası İslamın kadına verdiği değer mi? Kuran ı okuduğunuza emin misiniz kitabı okuduktan sonra gelin konuşun erkeklerin kadınlar üzerindeki üstünlüğü açıkça beyan edilmiş bahsi geçen miras mevzusunda ise islama göre kadınların ekonomik açıdan hiçbir hakkının olmadığından kaynaklanır kuranda günümüzde bilinen bilimsel kesinliklere karşıt görüşler de bulunmaktadır yani yanlış olan görüşler. Arap uydurması bir şeye inanacağıma bilime inanırım daha iyi
Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. allahyokdinyalan.files.wordpress.com/.../...ur.png
galeri8.uludagsozluk.com/.../...n-yalan_673825.jpg
...71 Yorumla- +1 yıl
Ama var sen kabul etmedin diye Allah yok olmuyoki
Diğer konusunda 43,8b cevap paylaştı. Hz. Ali'ye (r. a), birisi geldi. Adam, ölümü, tekrar dirilmeyi, ahirette hesabı, cenneti ve cehennemi inkâr ediyordu. Hz. Ali'ye:
- Ya Ali, siz müslümanlar ölüme ve ölüm ötesine inanıyorsunuz; biz ise inanmıyoruz. Siz cehennemden kurtulmak, cennete girmek için bir sürü ibadet ediyor, mal harcıyor, zahmete giriyorsunuz. Bu zahmet değer mi? Hem ölümden sonra tekrar dirilmenin olacağı ne malum?" diye sordu. Hz. Ali (r. a) adamı sükunetle dinledi, sonra ona şu cevabı verdi: "Evet, ölümden sonra dirilmek, hesaba çekilmek, cennete veya cehenneme girmek, ya senin dediğin gibi yoktur; ya da bizim dediğimiz vardır. Önce senin dediğinin doğru olduğunu düşünelim. Ölümden sonra ahiret hayatı yoksa, seninle biz aynı durumdayız. Sana da yok bize de yok. Bu arada bizim Yüce Allah için kıldığımız namazların, yaptığımız ibadetlerin, hayır ve iyiliklerin, güzel ahlakın, verdiğimiz zekat ve sadakaların bize bir zararı olmaz. Ama ya ahiret varsa, bizim dediğimiz doğru çıkarsa, senin hâlin nice olur?911 Yorumla
Soran+1 yılYa ahiret varsa diye inanmak da pek samimi gelmedi açıkçası, allah olsam onları da ateşe atardım :)
Soran+1 yılYa da atmazdım, istesem de o kadar kötü olamam.
- +1 yıl
Hocam soru 35 sn. Önce sorulmus diyor. senin yorumun 1 dk önce.. sorandan hızlısın maaşallah :D
- +1 yıl
Ya başka bir din doğruysa o zaman ne yapacaksınız. Bu mantıkla hepsine inan o zaman
- +1 yıl
Müslüman 999 dini reddeder ateist 1000 dini
Soran+1 yılDiğer dinlere değiştirildiği iddiasıyla geçersiz demek inanmak değildir @Aska_Dair
- +1 yıl
İncil zebur tevrat bunlar degistirildiginden dolayı İslam hak din hz peygamberin son peygamberin ve Kur'an son kitap olarak indi ve Kur'an simdiue kadar degistirilmedi Allah ayetlerde kuranı koruyucagini belirtiyor
- +1 yıl
@Aklımanickgelmedi diğer dinler curutulebilir çoğu saçma şeylere inaniyolar batıl dinler bunlar Allah'ın dinleri değil tabi fakat kuran dışında kuranı kerim hariç Allah'ın kitapları değiştirildiginden dolayi İslam hak din olarak inmiştir ve son indirilen kitap Allah kuranı koruyucagini ayetlerde belirtiyor kuran kusursuz bir kitaptır çelişki yoktur Kuran'da çelişki denilen her şey ya cimbiz ya yanlış yorumlama ya da ayeti kendi kafasına göre degistirilmesidir
Gizli Üye(36-45)+1 yılben ınanıyorum ve ayrıca burdakı bazı dındar arkadaslarımızın ınanmayan arkadaslara karsı ters konusmalarını tasvıp etmıorum ınanan bırısı olarak yaklasımımız ya hosgorulu veya anlayıslı olmalı eger bu bır anlam ıfade etmıorsa Allahın ayetındede belırttıgı gıbı deki : sizin dınınız sıze benim dinim banadır..
22 Yorumla
Soran+1 yılŞöyle olun canımı yiyin ya nedir o kafa kesecek gibi dalmalar
Cevap sahibi+1 yılbu kafa kesmeler saldırganlıklar cagımızın hastalıgı aslında ıslamıyette acıkca bır zarar olmadıktan sonra genel olarak bır ofke bır saldırganlık soz konusu olmadıgı gıbı tasvıpte edılmıor bıraz dan az fazla kutsal kıtap dısında deforme olmus bır dını yasıoruz şu an hocalar hacılar bıle ahkam kesıp fetva verıor herneyse.
Diğer konusunda 308 cevap paylaştı. İnanmıyorum. Ve inananların bana - / + vermesini de kınıyorum. Kardeşiniz ailesini reddetse yine bir merhamet ve sevgi vardır. başına bir şey gelse bile yanında olursunuz.
Siz ona inanıyorsunuz ama o size inanıyor mu? Mentalitemin ardında karşılık yatar.
6 yaşımda temel güven kaynağım ailem öldükten sonra insanlar tarafından sokağa atılınca. Gördüklerinize inancınız biterken görmediklerimize neden inanalım? gibi sorular çıkabiliyor. Yaşamadan gelipte ötmeyin boşa.31 Yorumla- +1 yıl
Bize nimetler yağdıran iyi günler yaşayan Rabbimize nimetlerini azaltıp eksilttiginde isyan edecek değiliz. Biz insanı meşakkat imtihan ve çile ile içli dışlı yarattık (bakara4) Biz sizi biraz korku ve açlıkla biraz mal can ve ürün eksikliğiyle sınayacagız sabredenleri müjdele (bakara155) insanlar imtihan edilmeden sadece iman ettik demeleriyle bırakılıcaklarınımı zanneder (ankebut 2) ey iman edenler sabırla ve namazla yardım dileyin gerçekten Allah sabredenlerle beraberdir (bakara153) demekki zorlukla beraber bir kolaylık vardır (inşirah 5) evet doğrusu her güçlüğün yanında bir kolaylık var (inşirah6) o halde boş kaldığında yine kalk yorul (insirah7) ve yalnız rabbine yönel (inşirah 8)
Gizli Üye(36-45)+1 yılAçıkçası, yaşanan onca olumsuzluk ve acıyı gördüğümde sık sık sorguluyorum.
Yani, yeri göğü yaratan, dağları yerinden oynatan, denizleri dalgalara boğan, gök kubbeyi yırtıp fırtınalar koparan bir tanrı ya da ilahi bir güç neden dört yaşındaki küçük bir kız çocuğunun tecavüz edilip öldürülmesine engel olamıyor?
Madem, binlerce mucize ve güce sahip... Neden, masum insanların zulmüne, yitip gitmelerine ve daha da önemlisi çocukların bebeklerin öldürülmesine mani olmuyor?
Gördükçe. duydukça, yaşadıkça, hissettikçe ve acıyıp kanadıkça daha da fazla sorguluyorum.
Benden daha dindar olanlar mucizelerden bahsediyor ama ben o mucizeleri hiç görmedim.13 Yorumla- +1 yıl
Bu bir imtihan dostum eğer her şeye engel olacak ise cehennemin ne anlamı kalır?
- +1 yıl
Bize nimetler yağdıran iyi günler yaşayan Rabbimize nimetlerini azaltıp eksilttiginde isyan edecek değiliz. Biz insanı meşakkat imtihan ve çile ile içli dışlı yarattık (bakara4) Biz sizi biraz korku ve açlıkla biraz mal can ve ürün eksikliğiyle sınayacagız sabredenleri müjdele (bakara155) insanlar imtihan edilmeden sadece iman ettik demeleriyle bırakılıcaklarınımı zanneder (ankebut 2) ey iman edenler sabırla ve namazla yardım dileyin gerçekten Allah sabredenlerle beraberdir (bakara153) demekki zorlukla beraber bir kolaylık vardır (inşirah 5) evet doğrusu her güçlüğün yanında bir kolaylık var (inşirah6) o halde boş kaldığında yine kalk yorul (insirah7) ve yalnız rabbine yönel (inşirah 8)
İhlas Suresi Kur'an'ın 112. suresidir. Mekke'de indirilmiştir. 4 ayetten oluşmaktadır. İhlâs Suresi, Kur'an'ın en kısa surelerinden biridir ve tevhid inancının en kısa ve öz ifadesi olarak kabul edilir.
İhlas Suresi Türkçe Okunuşu Bismillahirrahmânirrahîm.
Kul hüvellâhü ehad
Allâhüssamed
Lem yelid ve lem yûled
Ve lem yekün lehû küfüven ehad
İhlas Suresi'nin Türkçe Meali (Anlamı) Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
De ki; O Allah bir tektir.
Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir).
Doğurmadı ve doğurulmadı
O 'na bir denk de olmadı.13 Yorumla- +1 yıl
İnanmayan birine kuranda n ayet atmak mantıklı mı sizce
- +1 yıl
@Aklımanickgelmedi islamindelilleri. com sitesini Ziyaret etmeni öneririm abimiz çok güzel tatmin edici bilimsel ve mantıksal deliller sunmuş
Evrenin oluşumuna baktığımızda büyük bir patlana olması ile her şey oluyor. Yani bunların durduk yere var olması imkansız demek ki biri yaratıyor peki bu çok mu tek mi dersek ya çoklukta herkes anlaşanaz kavga olur ee kavga yok karmaşa yok evren düzenli ilerliyor buda tek bir yaratıcın var olduğunu gösterir ve açıkcası kanıtlara göre değilde Allah'ın karakterine bakarım neden kuluk etmem için seneb iyi biri olması iyiliği emredip kötü şeyleri yasaklaması yani insan o zaman böyle süreklinyanobda olucak ebedi olucak iyi olucak bir varlığın var olmasını ister işte o da Allah'tır ama Allah'ın nasıl var edildiğini bilmem tek bildiğim onsuz hiç bir şeyin zevki yok bence de kanıtkara göre değil bir yaratıcıyı karaktetlik özeliklerine bakarak ve denemek gerekir bu inanç bana ne katıyor nasıl bir insan olmamı sağlıyor sorusunu sornak gerek zaten Allah, Tanrı, yaratıcı aynı kavram zaten
10 YorumlaDünyanın evrenin onu da geçtim canlı denen tüm varlıkların mükemmel bir yaradılışı var. Dünya üzerinde canlılar arasında doğa olaylari arasinda mükemmel bir uyum var. Öyle bir düzen kurulmuş ki saat gibi işliyor. Bütün bunlar ve çook daha fazlası herşeye kadir bir yaratıcının eseri belli ki. Bunu görememek körlükten başka, kuru inattan başka birsey değildir.
00 Yorumla- Diğer konusunda 675 cevap paylaştı.
+1 yılAllah vordir, inanmiiisin kafir gizz!
entelektüel konuşur:..
tanrinin varligina inaniyorum. bu kadar parametrenin 13,7 milyar yillik evrende tesadufen olusamicagina tüm benligimle inaniyorum.
hepimiz kozmik külleriz. ve evrenimiz yok olucak bu bilimsel. yani kiyamet senaryolari gerçek
tanriya inaniyorum fakat bilgi bna ağır geliyor10 Yorumla Ben şahitlik ederim ki Allahtan başka İlah yoktur. Yine şahitlik ederim ki Hazreti Muhammed (s. a. v) Allahın kulu ve Peygamberidir.
160 Yorumlatabikii allah vardıırr ve o1dir allah heryerdedir ve allaha müslümanlar herzaman inanır hırıstıyanlar yahudiler yani onlar inanmazlar hırıstıyanlıgı bırakıp müslüman olanlarda vardır ve tövbe edip allah herzaman senin tövbeni kabul eder çünkü allah çok merhametlidir herseyden once 1tek allahı ve hz. peyganber efendimizi sevelim sonra ailemizi :)
21 Yorumla- 10 ay
El kuds. El. Celil. El Hakim. El gaffar dedirttin. Bana. Sagol
+1 yılYok da diyemem var da diyemem. Mantığıma yatan bir kanıt göremedim :)
21 Yorumla- +1 yıl
İslam'ın delilleri. com ziyaret etmeni öneririm abimiz çok güzel deliller sunmuş mantıksal ve bilimsel çok tatmin ediciler
Allah'ın A. sını büyük yaz önce. Elhamdülillah. İnanmayanların başına çöksün dağ tepe inşallah.(amin)
1429 Yorumla
Soran+1 yılBeddua etmek çok erdemli ve saygı dolu bir davranış, böyle devam edersen tanrın seni ödüllendirecektir, aferin
Soran+1 yılCidden bak, oturduğunuz yerden önünüze gelene beddua etmenizden hoşlanan bir tanrınız varsa durum kötü. Hani sizin hoşgörünüz?
- +1 yıl
Ay kıyamaaam alındın mı beddua almaya :D salak sen zaten beyin yoksunusun daha neyin bedduası. Allah sana senden o beyni alarak en büyük cezayı vermiş daha neyin tartışmasını yapıyosun benimle. Benim tanrım olmasaydı saçının teli olurmuydu acaba :D ergen ergen birde konuşuyor.
Soran+1 yılSenin tanrın olmasaydı saçımın teli olurdu çünkü ben sadist ve çelişkili biri tarafından yaratılmadım :)
- +1 yıl
Beddua etmemizden hoşlanan bir ALLAHimiz yok canım tam tersi beddua edene ettiği beddua geri döner diye bedduanin iyi olmadigini vurgulayan hadis veya ayet vardi
Soran+1 yıl@russiangirll bunu bedduacıya anlat canım
- +1 yıl
@russiangirll eğer o beddua edene geri döner diye bana dediyseniz itin duası kabul olsaydı gökten kemik yağar derler duydunuz mu bilmem. Beddua tam da bunlar için. Haksız yere edilen birşey yok. Adam benim İlahıma göğsünü gere gere küfretsin (küfür illa argo ile olmaz inkar etmekte küfürdür.) ben beddua edince haketmeyen olsun. Eğer bana söylediyseniz böyle söylüyorum genele konuştuysanız beddua elbette ki bir günah ama hakedene bal gibide edilir. Bu arkadaş tepeden tırnağa hakediyor. SA-VUN-MA-YI-NIZ.
- +1 yıl
Ben her ikinizede söyledim lütfen kişisel algilamayiniz
- +1 yıl
bende müslümanım ama senin gibi cahiller çok insanı dinden çıkarır.
Soran+1 yıl@Kalp_Vizit Ya da dinden çıkanların müslümanlara olan saygısını yitirir.
Soran+1 yılDiğerleri müslüman, neden işlerine gelmesin? Ayrıca dediğim gibi sen o çok bayıldığın dininin kitabını okumuş olsaydın önüne gelene beddua etmezdin. Sizin gibiler ancak hakaret etmeye gelince müslüman oluyor zaten, yoksa alakanız yok dinle.
- +1 yıl
ne kadar taktın bedduaya ya :) hadi sen sadist olmayan çelişmeyenlere takılmaya devam et canısı :) havalı oldun bak yandaşta topladın kendine kıyamam nasılda kırıldı bu şimdi bedduaya :D ahah haketmeseydin ulan. Dinsizin hakkından imansız gelir. Benim dinim sadece beni ilgilendirir inanıyorum arkadaşım çekemiyosan anten tak tam bar çekersin ozaman. defol şimdi.
Soran+1 yılİnanmamayı hakaret olarak görüyorum arkadaşım. Çok inançtan kör olursun falan anlarımda sırf inanmıyor diye birine saydırmak ne demek? Senin sözde çok "kudretli" allahın bile bulaşmıyor bana senin ne haddine?
Soran+1 yılŞirk koşmaya da başladın 😂😂 Nasıl müslüman olunmaz sorusunun yürüyen cevabısın adeta 😂😂
Soran+1 yılŞirk koşmanın ne demek olduğunu da bilmiyorsun demek ki congrats 👏👏👏
- +1 yıl
👍
- 10 ay
Veya ". Sen. Tanri misin. Beni. Oldurdun". Deyip gunaha. Girebilir. Cunku. Bu. Allaha. sirk. Kosmaktir
- 8 ay
@skyliner. Sen. Beddua. Etmissin. Bulent. Ersoyda. Beddua etmisti " dilerim. Tanridan gulmesin yuzun." Diye. beddua etmisti
- 7 ay
Allah, in A. sini. Kucuk yazan. Carpilir mi?
Gizli Üye(25-29)+1 yılİnanıyorum ama sorguluyorum. Sorgulamadan kabul etmeyin diyor zaten Allah.
52 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEksileyenler ben Kur'an da okuyorum 5 vakit namazımı da kılıyorum. Ayetleri falan inceliyorum. Daha namaz kılmamış insanlarsınız kendilerine müslüman diyen.
- +1 yıl
Tahkiki iman önemli ama doğru kaynaklarda sorgula
Gizli Üye(30-35)+1 yıldinde zorlama yoktur
ama inanmazsanız kafanızı keseriz :P31 Yorumla- +1 yıl
Cehennem yaptıklarınızın bir bedelidir yoksa Allah kullarına asla zulmetmez
yaratıcıya inanıyorum ama bu allah mı kutsal ruh mu bilemem meççççül:))
20 YorumlaHayır yanı ınanmıyonda bızı nıye gunaha sokuyon togbe cevap vermek bıle haddım degıl...
20 Yorumla
+1 yılVar inanıyorum inanmanızı tavsiye ederim
ama zorlama yoktur islamda..44 Yorumla- +1 yıl
Madem zorlama yok, neden Kafirler veya namaz kılmayanlar cehenneme gidiyor? (Negatif bir tepki değil, sadece soruyorum)
- +1 yıl
Hasa bu konumuza kıyas olamaz bir örnek vericem, sınavda soruları boş geçince hocanın sana 100 vermesini bekleyebilir misin?
- +1 yıl
- +1 yıl
@Nesquikcanavari cehennem yaptıklarınızın bir karşılığıdır cennet gibi yoksa Allah kullarına asla zulmetmez Allah ona şoven biriyle 5 vakit namazını kılan birini ayni cennete koysa adaletsizlik olmazmi eşitlik adaletmidir
+1 yılEvrende bunca düzenin muazzam bir şekilde dizayn olması tesadüf olabilir mi?
07 Yorumla
Soran+1 yılKimse tesadüf demiyor ki canım şu tesadüf kelimesini ortaya atanın Odin belasını versin.
- +1 yıl
odin ne la :D
Soran+1 yılKendi dininizi bile bilmiyorsunuz ki diğerlerini bilin. Kitap oku arada.
- +1 yıl
put mu ne işte soruyom bak negüzel :D
- +1 yıl
kendi dinimizi bilmediğimizi bilmen için bizim dinimizi biliyo olman gerekir. yoksa yargılayamazsın ;)
- 10 ay
Odin. Cok. Tehlikeli bir. Melektir. Allah onun zulmunden. Korusun tum inananlari
- 8 ay
Mitra. Olacakti. Der. Cahiller. Ama dogrusu. ". Crom"dur
Ben olduğuma göre beni bir yaratan da olmalı.
217 Yorumla
Soran+1 yılSeni bir yaratan olduğuna göre yaratıcını yaratan da olmalı. Bu böyle devam eder.
- +1 yıl
Bir şeye ihtiyacı olanın her şeye ihtiyacı vardır. Mesela ben yemek yerim sonra susarım sonra tuvaletim gelir sonra yine acıkırım... Öyle gider.
Bir şeye ihtiyacı olmayanın ise hiç bir şeye ihtiyacı yoktur. Bu mükemmel kainatı Yaratan yaratıcının sence bir şeye ihtiyacı olabilir mi? Ya da önce bir astronomiyi incele.
Soran+1 yılBunu bilmen mümkün değil ki? Sadece kuranı okuyup öyle olduğunu umabilirsin? Artık insanlar da laboratuvarda mini evrenler veya canlılar yaratıyor, 1000 yıl sonra neler yaratırız bir düşün. Eğer ki yaratıcımız varsa bizden çok çok üstün olduğu kesin ama bu üstünlüğün sınırsız olup olmadığını bilemeyiz.
Soran+1 yıl1000 yıl sonrasını düşün dedim yalnız. Şuanı değil. Bu daha başlangıç.
Soran+1 yılKainatı yaratmadan önce ne kadar süre beklediğini bilmiyoruz ki :) Ayrıca Dünya Big Bang ile değilde islamın dediği gibi kısa bir sürede (6 gündü sanırım?) yaratılmış olsaydı bütün fosiller aynı katmanlarda olurdu. Fakat hepsi farklı katmanlarda, bu dünyanın büyümeye, yani oluşmaya devam ettiğini gösteriyor.
- +1 yıl
Mantıklı konuş lütfen dinazorlar dünya yaratılmadan önce nasıl dünyada olabilirler? :)
Sadece dünya büyümüyor. Kainat da her saniye genişliyor. Bu yeni keşfedilen bir bilimsel gerçek fakat bu yüz yıllar önce Kur'an-ı Kerimde müjdelenmiştir :) Araştırabilirsiniz hanımlar beyler :)
Soran+1 yılDinozorlar dünya yaratılmadan önce vardı diye bir şey mi demişim, katman olayını anlamadın galiba :)
Soran+1 yılBakış açılarımız gerçekten çok farklı ama bunu ciddi bir şekilde inanmana bağlıyorum, ben de inanıyor olsam inancıma yatkın olan noktaları düşünmeye çalışırdım zaten. Diğerleri gibi kaba bir dil kullanmadığın için teşekkürler :)
- +1 yıl
ALLAH DOĞURULMAMIS DOGRULMAMIŞTIR
- +1 yıl
Yaratmak yoktan var etmek demektir hiçbir zat Allah haricinde hiçbir şeyi yoktan var edemez mesela hiçbir maddenin olmadığı bir bölgede kendiliğinden bı kalem oluşmaz ya da bı canlı
- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvet var. Bir zamanlar bende inanmak istiyordum ama inanmıyordum. Fakat bir kaç olaydan sonra inanıyorum O var..
01 Yorumla Bunu sormanbile hata Allah ıslah etsin seni ve senin gibileri. Kurani Kerimi al kalbine koy hissedersin var mı yokmu!
35 Yorumla
Soran+1 yılSorgulamaya bile korkuyorsunuz, böyle öğretti muhammed size :D
- +1 yıl
Bu da bir önyargı. Ve Islam dininde önyargı günahtır değil mi? Veya anlayışsızlık?
- +1 yıl
Evet öyle. Ama Allaha inanmayanlara asla saygım yoktur nokta. Sizinde benim fikrime saygı duymanizi beklemiyorum. @Nesquikcanavari.
- +1 yıl
Gerçekten saçma bir tepki. Islam dininin temel yapısı saygı ve anlayıştır. Senin yaptığın tam tersi. Merak etme, daha da konuşmayacağım.
- +1 yıl
Öyle demek istemedim ben eleştiriye açığım istediğin kadar tartışabiliriz bu konuyu. Dinime laf söyletmem çünki bizi yaratan Allah. Inanmayana saygım yoktur. @Nesquikcanavari.
+1 yılValla ben sonuna kadar inanıyorum. İnanmayanlarada karışmıyorum öbür tarafta hani yoktu l*n diye dalga geçmek için :D
16 Yorumla
Soran+1 yılYanıtlarından gördüğüm kadarıyla uzun bir süre aynı yerde olacaksınız zaten :D
- +1 yıl
Nasıl anlamadım?
Soran+1 yılAnlarsınn :D karışmıyorum bak :D
- +1 yıl
Para ile imanın kimde olduğu belli olmaz. Orasını allah bilir. Ama Allah'a şirk koşmak direkt dinden çıkmaktır. Sanki kendin sütten çıkmış ak kaşıksın :D
Soran+1 yılİnanmazsın ama bir ateist olarak cidden öyleyim bak. Müslümanların yanında melek gibi kalıyorum 😂😂
- +1 yıl
Senin tercihin saygı duyarım beni ilgilendirmez.
- Diğer konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılBence yoktur. Saygı duyun fikirlerime 😡
210 Yorumla
Soran+1 yıl@BynFanatik İnanmak zorunda mı be? Sen herşeyden önce kendi kitabını okumamışsın ne biçim müslümansın? Hani senin saygın hoşgörün? Işide katıl çok meraklıysan. Cariye falan olursun
- +1 yıl
Soran+1 yılKuranı okusaydın herkese saygılı olman gerektiğini bilirdin cici kız @bynFanatik
- +1 yıl
benden size saygı beklemek kulağa çok komik geliyo :D
- +1 yıl
Sen allah a inandığın için saygı bekliyorsan sen de ben inanmıyorsam bana saygı göstereceksin.
Soran+1 yılBen beklemiyorum valla allahınızı demiş de onu iletiyorum. Hani bir kitap vardı kuran diye biliyor musun? Hah orada yazıyor işte. @BynFanatik
- +1 yıl
Sana demiyorum Soran. O kıza diyorum.
Soran+1 yılBen de ona dedim tatlım :D
- +1 yıl
Tamam kaldırıldı zaten cevapları canım. :)
- +1 yıl
Kuran sadece bı kitaptan ibaret değildir eğer onu okursan kainattan bile fazlası olduğunu görürsün tabi anlaya anlaya okuman gerek islamindelilleri. com sitesini öneririm bilimsel ve mantıksal tatmin edici çok güzel deliller var
+1 yılAllah olmasa (Estafirullah) bu kadar sey kendi kendine nasil olsun insanlar , hayvanlar , bocekler nasil kendi kendine oluşsun
20 YorumlaÖteki tarafta sırf o suratınızın şeklini görmek için cennete girmekten vazgeçerdim. 😅 İslam ile dalga geçen kendini havalı sanıyor yok öyle bir şey 😂
10 Yorumla
+1 yılDinde zorlama yoktur, insan hürdür elbette.
İster bu dünyada yanarsın, ister ahirette...10 YorumlaTabii ki var. Sen bile bu dünyaya geldiysen bu Tanrı'nın hikmetinden başka birşey olamaz.
01 Yorumla- +1 yıl
Tanrı değil Allah
+1 yılİnanıyorum ama bu siyasete din karıştığından beri azaldı bunlar yüzünden çünkü dini kullanarak prim yapiliyo açık açık.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevet inanıyorum elhamdülillah
böyle saçma soruları getirip getirip koyuyosunuz
bulamayanlara da söylüyorum:aklınız varsa düşünür bulursunuz.10 YorumlaDiğer konusunda 6,9b cevap paylaştı. Allah var biliyorum ama kanıtlamak zorunda değilim bilen bilir zaten
00 Yorumlasıktınız ice he hergün ergenin teki bu soruyu soruyor amacınız nedir. bin kere cevapladık halen bahane üretiyorsunuz
00 Yorumla
+1 yılMadem olmadigini dusunuyorsun neden olmayan seyin varligini dusunuyorsun ama nasil olmasin ki herşey Allahin var oldugunu söylüyor
00 Yorumla
+1 yılAllah'ın varlığının delillerini paylaştım. İslamın 100 adet delilini paylaştım. İnancında şüpheler olanlar bakabilir. Sayfa ismi islamındelilleri. com
01 Yorumla- +1 yıl
Cidden çok tatmin edici deliller var çok açık benimde kafam biraz karışmıştı sonra senin siteni gördüm aklımdaki şüpheden kurtuldum 👑👑
- Diğer konusunda 800 cevap paylaştı.
+1 yılTabiki de var. olmasa herşey tesadüf eseri mi ortaya çıktı.
00 Yorumla Bırak bizim neden inandığımızı da sen neden inanmıyorsun
00 Yorumla
+1 yılallah değil ALLAH bu bir ve ikincisi de seni kim yarattı?
30 Yorumla
+1 yılevet var benim.. şaka bir yana tabi ki asdf..
evet allaha inanıyorum var olduğuna kanaat getirdim00 YorumlaTabii ki bre gafil fitne çıkaracak sorular sorma. sanat varsa sanatkar da vardır Allah açık açık söylüyor toplanın bir sinek yaratın
15 Yorumla
Soran+1 yılAllah sanat değil mi o zaman, onun sanatkarı neden yok?
- +1 yıl
boşlama lütfen biraz bynini kullan tabii varsa araştır sonra. "Allah", denildi mi ezelî ve ebedî olan, bütün sıfatları sonsuz kemalde bulunan Ehad ve Samed bir zat anlaşılır. Böyle bir zat ise yaratılmaktan münezzehtir. Zira yaratılan her şey hadistir (sonradan olmuştur), fanidir (varlığının bir sonu vardır) ve bütün sıfatları sınırlıdır.
Soran+1 yılBende onu diyorum canım. Onun kendi kendine oluşmasını mantıklı buluyorsun ama big bang'i buluyorsun tuhaf değil mi? Üstelik kemiklerinde yıldız tozu varken.
- +1 yıl
Ya sorulara cevaplara bakar mısın :ASFd evladım böyle düşünenler dünyanın en yobaz insanlarıdır tanrı yok din yok o din yalan bu din yalan bunları geçip insnalığa faydalı olmaya çalışmak örnek davranışlar sergilemek haksızlıklarla halkları sömüren sistemlerle mücadele etmek gerekir. şimdi git neye inanıyosan inan big bangmiş yıldız tozuymuş :D Ya İslam'la yükselir, Ya inkarla çürürsün. Bu yol mezarda bitmiyor, gittiğinde görürsün.
- +1 yıl
Bı patlama oluşması için duzen gerekir
+1 yılBir varmış bir yokmuş.
30 Yorumla
+1 yıltüm ateistler Allah'ın olmadığına inandıkları gün bende onları ayakta alkışlayacağım
02 Yorumla
Soran+1 yılSen yanlış gelmişsin
- +1 yıl
hayır sen hala tam ateist olamamışsın git gerçek atesitlerle konuş diyorum önce içlerine gir sonra anlarsın cümlemi merak etme
+1 yılınanırım ınanmam sana kalmamıs ama sunu ıyı bılırım ınanmayan dusmanımdır ınanmayan adrıana lıma bıle olsa degerı 0 gozumde mesela senın degerın seyıme kadar
02 Yorumla
Soran+1 yılAdriana lima da inanmıyor zaten kasma. Müslümanlar beni kraliçe ilan etse umrumda olmaz o kadar gereksiz düşünceleriniz.
- +1 yıl
:ASDA:Sd kactane senın gıbılerı elımden gecı heyttt sen burada klavye o.. yapmaya devam et
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Tabiki var ve inanıyorum Elhamdülillah
30 Yorumla
+1 yılBence var, inanıyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
oha çok güzelsin ya sen gerçekten insan mısın?
İnanmamak ne mümkün. İnanmamak için gözlerinin kör olması lazım herhalde. Allah herkeze nasip etmiyo işte, kıymetini bilenlerden oluruz inşllh
06 Yorumla- +1 yıl
Niye bizim Suçumuz ne adil değil mi yoksa
Soran+1 yılHerkese nasip etmiyor dedi :D seveyim sizin adil allahınızı :D
Olmalı bence. Hoşuma gidiyor olması fikri
00 Yorumla- Diğer konusunda 385 cevap paylaştı.
+1 yılBu çok mantık gerektiren ve tartışılacak bir konu.
00 Yorumla
+1 yılSorduğun soruya bak al işte bir ateist daha kızım sen manyak mısın
12 Yorumla- +1 yıl
Canim bunu birinin skmesi lazim ama merak etme ben halledecem o isi
Soran+1 yıl@Benimleeeee Bu tecavüz tehdidin konusunda allahcığın ne düşünüyor :D BÖYLE Mİ ÖĞRETTİ SİZE YAZIKLAR OLSUN :D :D
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılmübarek bunca doga tesadüfmü var tabiki
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen inanıyorum. Zaten her şey çok yakında ortaya çıkacak. Sadece bekleyin.
03 Yorumla
Soran+1 yılHörşöy çök yököndö örtöyö çököcök
Cevap sahibi+1 yılZaten korkma akıldan imtihan oluyorsun sen akli- baliğ değilsin endişelenecek bir durumun yok. Şaka gibiler ya aileden kalan zihinsel bir eksiklik mi bu yoksa Allah vergisi mi çözemedim.
- +1 yıl
En basitinden hücreler kendiliğinden oluşmaz Allah'ın ayetleri hakkında hiçbir bilgi edinmedenmi yalanladın bence öyle hangi delili görsen inanmazsın doğru yolu görsen o yoldan gitmezsin islamındelilleri. com ziyaret etmeni öneririm abimiz çok güzel tatmin edici bilimsel ve mantıksal deliller sunmuş
Yok.
30 Yorumla
+1 yılCıks, yok.
20 Yorumla
+1 yıldur bakimm..
yokmuş30 YorumlaDiğer konusunda 802 cevap paylaştı. İnanıyorum, sen inanıyor musun?
00 Yorumla
+1 yılinanıyoruz bacım hayrolsun?
00 Yorumla
+1 yılVarlığına inanıyorum.
10 YorumlaDiğer konusunda 4,8b cevap paylaştı. Bir yaratici var ve inaniyorum
00 YorumlaEvet Allah'a inanıyorum.
00 Yorumla
+1 yılVar tabi ben inanıyorum
00 Yorumla- Devamını Gör (30)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?