LA HAWLA WA LA QUWWATA ILLA BILLAH
bu ne demektir arkadaşlar?
bu ne demektir arkadaşlar?
Dalga mı geçiyorsun birader gece gece? Bu Kur'an'da geçen bir ayettir.
yok o anlamda değil kardeşim anlamı nedir
kardeşim birde Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm ben böyle biliyorum öyle görünce şaşırdım
bir adam neden öyle yazmış olabilir?
Yazan Türk asıllı olmayabilir... Sonuçta bunu Tüm Müslümanlar kullanıyor Q harfinden yola çıkaran Azeri veya başka bir ülkeden bir vatandaş olabilir...
yani kardeşim ceviri yapınca bizim dilimzde Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm yani ceviri yapınca böyle cıkıyor bızım dilimizde dımı?
Evet lakin Tevcide göre okursan daha farklı okunur yazılış bu şekilde evet ama okunu yazıldığı gibi tam değil...
birde bir yerde baktım bir sitede okudum Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm bu duadır demişler ayet değil demişler?
Benim adımda Kur'an da bir ayette geçiyor... Bu yazdığın Arapça kelimenin bir kısmı Kur'an'da ayette geçiyor tamamı ele alırsak bu bir Dua evet bende baktım ama Çoğu kelimesi Kur'anda var... Dua olarak adlandırmak daha doğru imiş...
Sabir dilime anlaminda galiba annem her kizdiginda der dhahsb :D
la havle vela kuvvete illa billah'ın siirt şivesi desemmm q alaka
bende böyle bir yerde gördüm anlıyamadım bir sorayım dedim
Cevap
4Cevap
Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm
Bütün güç ve kuvvet, yalnızca en Yüce ve en Büyük olan Allah’ın (c. c.) yardımıyla elde edilir.
“Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allah’ın yardımıyla elde edilir.”
inan bilmiyorum... ;)
Çok Anlamlıya Benziyor 😊
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar