Ben jandarmada görwevliyim bu soruyu çok merak ediyorum ?
jandarmanın görevini bilen jandarmayı tanıyan var mı ?
jandarmanın görevini bilen jandarmayı tanıyan var mı ?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer merkez dısındaki yerlerin asayişinden sorumludur köyler mezralar ormanlar ne olursa artık oranın güvenliğinden sorumludur diye biliyorum eksık bısey varsa yada yanlıssa düzeltebilir misiniz?
jandarma ülke topraklarının % 92 sinide asayişi sağlamakla görwevli kolluk birimidri. ayrıca hakkarı ve şırnak gibi önemli sınır noktalarını da jandarma korur. . asayişte iç işlerine bağlı askeri görevlerde genel kurmaya bağldır .. kısacası atatürkün dediği gibi her zaman yurt ulus ve cumhuriyetye aşk ve sadakatle bağlı tevazu fedakarlık ve feragat örneği bir kanun ordusudur :)
jandarmalar çeşitleri ve bulunduğu yere göre farklılık göstere bilir nereye düştün necisin ?
polisin olmadığı bölgelerde asayişi sağlamak
bizim yazlıktakiler o işi görüyor yolda arama yapıyorlar, kavga vs olduğunda geliyorlar polis yok onlar var
görevlerini iyi yaptıgını düşünüyormuydunuzz ? armaa yaparken filan
meskun alan dışında jandarma içinde polis görevlidir
Cevap
10Cevap
Adam asker olacak yaşa gelmiş jandarmanın ne yaptığı hakkında bilgisi yok. Şaka gibi.
Önce güzelce yerdikten sonra açıklamamı yapabilirim.
Polis şehir merkezlerinde asayişi sağlar, jandarma da köy ve beldelerde.
Capiche?
Soruyu soran arkadaşımız hazır cevap ama :)
dostum :) bişiyide doğru anlayıp çevap veren çıkmazmı ? :D peki haklsıın diyelim d.
Görevlerini biliyorum, tanıyorum da ve sevmiyorum.
Jandarma ile epey ters düşmüşlüğümüz vardır. En kral polis 200 TL iken jandarma da bu fiyat +/- 20 TL oynamakta.
sen rahatca burda saçmala diye orda sevmediğin jandarma şehit oluyor.. . sen neyını sevmiyorsun.. ama haklsıın sizde adet yediği tasa pislemek..
Şehit olduranlar düşünsün. Benim sorunum değil bu.
bu zihniyetle devam et dostum sonuna kadar haklsıın : ) hadi bakalım tasa pislemeye devam.
Beni anlayacak olgunluğa daha erişememişsin. Büyüdüğünde tekrar konuşalım.
Artistlik tanımlara gerek yok. En çetin görevler sizde var. Allah yardımcınız olsun...
askerliği kütüphaneci ve sonra da kütüphaneci artı sivil kurye jandarma çavuş olarak yapmıştım onu bilirim.
bir de jandarma sözcüğünün fransızca kökenli olduğunu
Jandarma erlerin görevi uzmanlara hizmet etmek olur genelde yada benim gittiğim yerler öyleydi.
Askerliği jandarma olarak yaptım. Eğitim taburu olduğu için jandarmalık yapmadık.
kız ben sana demedim mi karşıki dağlar cenderme cenderme:D:D
jandarma ağaç bile diker :D:D:D yapmadıgı bişi yok :D:D.
Beyin bedava.
Use your brain.
dostum beyın bedava diyorsun da birşey bilmeidğinden bu soruyu sormamın amacı .. jandarmanın kolluk oldugunu bilmeyen innsanla çok karşılaştım .. s bana şaşırtıcı geldi o yüzden sordujm :) beyın bedava ise bir zahmet al :
Sende haklısın dostum ne diyeyim, sizi cahil bırakanlar utansın.
cenderme türküsü geliyo aklıma :)
Polisin olmadığı yerlerde güvenliği sağlıyor.
askerliğimi albay olarak yaptım.
kırsal bölgelerde asayişi sağlarlar
yumurta toplamak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar