Bu Soruya Cevap Veren Arkadaşlar Görüyorum Ki Bu Üç Markayı Da Şahsi Araçlarınız Olarak Kullanmamışsınız. İmkanlarım gereği Üç Markanın çoğu modeline sahip oldum ve kullandım. Arabaları dışarıdan görüp incelemek veya içine oturup incelemek ile arabayı şahsi arabanız olarak kullanmak arasında ne kadar farklılık olduğunu ben ne yapsam da anlayamayacaksınız. Konfor olarak konuya giriş yapacaksak eğer Audi her kasasında rakiplerinin sunduğu aynı sınıf model arabaları rahatlıkla sollamış durumdadır arkadaşlar. Konfor derken radyodan yanan ışıkları karşılaştırmayın lütfen aracın iç konforu sürücüye sunduğu rahatlık. İşim gereği şehirlerarası yolculuğu çok sık yapan birisiyim arkadaşlar ne Mercedes ne BMW sürücünün rahatlığı konusunda audinin yanından bile geçemez. Güç konusunda BMW bin reklamlarından da anlayacağınız üzere BMW her zaman güçlü arabalar üretip hıza önem vermiştir fakat iç konforu çok çok düşük bir araçtır. BMW markasının 5.20 veya 5.25 serisi bunun açıkça örneğidir. Dıştan güçlü bir görünüm sunar fakat sürücü konforu sıfırdır. Aracın sürücüye sunduğu konforlar nedir diye soracak olursanız örneğin yağmurlu bir havada çok hızlı girdiğiniz bir virajda arabanız kayarsa BMW de kazadan kaçma şansınız yok denecek kadar azdır. Mercedes’te şansınız yarı yarıyadır ama audinin sistemine baktığımız zaman araç %90 oranında kendini toparlamaya aktiftir. Yani Audi’nin yok tutuşu ne BMW de ne Mercedes’te maalesef ki yoktur arkadaşlar. Drifte karşı bir insan değişimdir trafiğe kapalı alanlarda fazlasıyla yaparım bu sporu fakat BMW ve Mercedes’te istek dışında fazlasıyla araba savrulmakta ve kaymaktadır Audi tam tersine bu iki markadan kat kat daha iyidir. Arkadaşlar güç konusuna gelecek olunca da BMW bin M serisi Audi nin RS Serisi Ve Mercedes’in AMG serisi vardır. Bu serileri Türkiye’de görmek oldukça zordur çünkü arabanın normal fiyatının 3-5 katı daha pahalı satış fiyatı İle daha güçlü motorlu olan bu serileri alabilirsiniz. Bu 3 seri karşılaştırıldığında da internetten araştırabilirsiniz videolar izleyerek kendi gözlerinizle şahit olabilirsiniz ki Audi bu konuda da başarıyı yakalamış durumda. Sürücüyü en çok yoran araba BMW dir arkadaşlar BMW kullanıcıların çoğu dış görünüşü ve havası İçin kullanmaktadır eğer kendi rızasıyla binen varsa da daha önce hiç Audi sahibi olmamış demektir. Mercedes’in S serisini savunanlar çıkacaktır muhakkak audinin A8L serisini incelemelerini özellikle rica ediyorum konfor konusunda çok çok daha iyi bir seçenek oluyor fiyat olarak da Audi daha üstün olduğu İçin trafikte pek rastlamayabilirsiniz. Almanların bir lafı vardır arkadaşlar “ Biz BMW yi Mercedes’i satmak İçin Audi’yi Binmek İçin Yaptık” Diye bu lafı asla unutmayın :)) demem o ki bu 3 marka da dünyaya kendini kanıtlamış markalar 3 markaya da kötü demek kimsenin haddine değil fakat araçları kullanmadan yorum yapmayın lütfen Audi çoğu konuda sürücüsüne sunduğu konfor ve yol tutuşu İle rakiplerinden bir kaç adım önde demekte fayda var. Bir Audi fanı olarak yazmıyorum bunu şu anda aynı zamanda BMW 3.20i 2020 model de kullanmaktayım audinin yanında hepsinin tadı bir başka uzun lafın kısası fakat Audi her zaman öne geçmeyi başarmış durumda kimse kendini avutmaya çalışmasın internetten Audi vs BMW veya Audi vs Mercedes yazarak kolaylıkla sonucu görebilir ;) lütfen araçları şahsi araçlarınız olarak kullanmadan yorumlar yapmayın arkadaşlar
Oldukça zor bir soru. Burada bence tamamen zevkler devreye girer. Üçü de Alman markası ve gerçekten kalitesini ortaya koyuyor diyebiliriz. Hem konfor hem de performans bakımından fiyatlarının karşılıklarını veriyorlar diye düşünüyorum. Üçü de oldukça şık ve kullanışlı ayrıca fiyatları da yakın olduğu için insanlar Audi mi BMW mi, Audi mi Mercedes mi ya da Mercedes mi BMW mi gibi sorular arasında sıkışıyorlar. Ben hepsinden bildiğim ve gördüğüm kadarıyla bahsedeyim tercih arabayı alacak olana kalsın.
BMW
1913 yılında kurulan BMW aslında bir uçak üreticisi bir marka olarak kurulmuştur fakat zamanla otomobil üretimine başlamıştır. Şu an Rolls – Royce ve Mini şirketlerinin de üst kuruluşudur. Genelde Audi’ye ve Mercedes’e göre artısı performansı olarak gösterilir. Performans bakımından oldukça sağlam olan araçların görüntüsü de genelde gençlere hitap etmektedir. Bu yüzden yetişkin kişilere nazaran gençler tarafından daha çok tercih edilir.
En çok tercih edilen BMW serisi 3 serisidir. Özellikle 320d ülkemizde çokça tercih edilir çünkü hem dizel olması hem de güzel bir görüntüye sahip olması çekiciliğini arttırır.
3 serisi dışında 1 serisi, 2 serisi, 5 serisi, 7 serisi, 8 serisi vardır. BMW 1 serisi hatchback bir araçken 2, 3, 5, 7 ve 8 serisi sedandır. Bunlar dışında Jeep tarzı X1, X2, X3 serileri vardır. Bir de son yıllarda çıkarttıkları i3 ve i8 elektrikli araçları mevcut.
bmw mi audi mi
Mercedes Benz
1926 yılında Karl Benz’in şirketi olan Benz & Cie ve Daimler Motoren Gesellschaft şirketlerinin birleştirilmesi sonucunda ortaya çıkan bir motorlu taşıt firmasıdır. Almanya Stuttgart merkezli bir markadır. Servis aracı, tır, küçük kamyonet modelleri ile önde olan bir firmadır. Otomobillerine bakacak olursak genelde daha orta yaş kısma hitap ettiğini gözlemledim, tabii bu sadece benim görüşüm.
En çok tutulan modelleri ise C serisi ve A serisidir. C serisi modelleri sedan, A serisi ise hatchback modelidir. BMW kadar performans ile değil de daha çok konforu ile ön plana çıkar.
GLA, GLB, GLC ve G serisi şeklinde SUV modelleri var. C ve A serisi dışında E ve S serisi de mevcut. E serisi C’ye göre daha uzun modellerdir. S serisi ise diğer modellere göre biraz daha üst seviye modellerdir.
mercedes mi bmw mi
Audi
Ingolstadt merkezli olan Alman markası Audi, 1910 yılında August Horch tarafından kurulmuştur. Markanın ismi ise Eski Almanca’da “Dinle!” anlamına gelen “Horch” kelimesinin Latince aynı anlamı taşıyan Audi olarak belirlenmiştir. 1966 yılında ise Volkswagen grup tarafından hisseleri satın alındı ve o gruba dahil oldu.
Audi’ye tam bir yaş aralığı vermek zor olur. Her yaştan insan için uygun bence çünkü tasarımları hem sportif hem de ağır başlı. Araçlarının içindeki donanım bakımından oldukça dolu, iç donanıma önem veriyorsanız bu özelliği BMW ve Mercedes’e göre bir tık öne atabilir.
Audi’nin en çok tercih edilen modelleri ise A3 ve A4 modelleridir. A serisinde A1, A3, A4, A5, A6, A7 ve A8 modelleri mevcut. Bunun dışında Q serisi vardır ve Q serisi SUV modelleridir. Bir de daha sportif olan R8 modeli var.
Audi kardeşm audi herşey demek mesela Audi a4 istiyorsun sportif rs4 konforlusu s4 normal olsun diyorsan a4 makam aracı ama BMW desen her arabası sportif hiç lüxden ziyade hep yarış arabası gibi duruyor Mercedes lafyok oda güzel ama Audi bana hitap ediyor
Öncelikle şu yaşımda üçünüde belli bi dönem kullanmış biri olarak objektif bir yorum yapacağım. Audi: bana göre tam bir uzun yol arabasıdır basınca gider yol tutuşuda iyidir ama bana göre kalas gibi hiçbir ruhu olmayan bir sürüşe sahip. Dış tasarım olarak a5 hariç beni çok tatmin eden bir modeli yol. Bana göre cok küt hatları var. Araba yeni olsa bile eski havası yaratıyor Audinin iç tasarımı bana göre renodan egeadan farksız. Full plastik izlenimi veriyor ve aşırı sade. Arabaya bindiğinizde işimi halletsemde insem diyorsunuz. Quadro sistemi ıslak zeminde ve çamurda toprakta en iyi yol tutan sistemdir. Ama yüksek hızda keskin virajlarda sanıldığının üzere bmw xdrive nin gerisindedir. Bu konu hakkında araştırma yapan sadece ruslar var rus kaynaklarını incelerseniz gerekli araştırmaları bulabilirsiniz. Ayrıca sürekli audi kullanan "şair" namlı kişi tarafından söylediğim onaylanmıştır.
Mercedes: Bana göre sol şeritte gitmemesi gereken orta şeritte konforlu bir şekilde takılması gereken araba. Çünkü bu araç gitmiyor arkadaşlar. C200 1.6 multijet egea ile hemen hemen kafa kafaya gidiyor. Yol tutuşuda yüksek hızlarda keskin virajlarda hiç iyi değil. Ama mercedese oturdugunuz anda sanki uzay mekiğine binmiş gibi oluyorsunuz. Arabanın iç tasarımı harika. Dış tasarım olarak büyük heybetli ve kaliteli bir tasarımı var. Konfor olarak inanılmaz. Süspansiyonları çok yumuşak çukurdan kasisten geçtiğinizi anlamıyorsunuz bile. Bana göre 45 yaş üstü üst segment arabadır.
BMW: Bmw sürüş hissi olarak sizi en çok tatmin edecek arabadır. Araba kullandığınızı size sonuna kadar hatırlatır. Arabanın her beygirini sonuna kadar kullanır. Tam bir spor ve performans arabasıdır. Dış tasarım olarak çok vahşi ve çekici bir görüntüsü vardır. İç tasarımı kendine has bir şekilde spordur. Uzun yolda kuru zeminde bu 3 araba içinden en iyi yol tutan arabadır. Arkadan itişin vermiş olduğu avantajda var. Bmw her gün binebileceğiniz günlük işlerinize koşturacağınız bir araba değildir. Hafta sonu çıkarıp düşman çatlatırsınız. Çok masraflıdır ocağınıza incir ağacı dikebilir. X5e binseniz bile çukura girerken çok dikkat etmelisiniz çünkü bmw süspansiyonları taş gibidir direkt masraf açar. Araç yapısı gerekeği yere yakındır kasisten geçerken hızınızı 5 10 kmye kadar düşürmelisiniz. Bana göre şehir içinde pek konforlu bir araba değildir. Ama bana kalırsa ruhu ve gücü ile bu 3ü arasından Bmw kraldır
Öncelikle gerçekten çok zor bir soru çünkü araç konusunda en başarılı ülke almanya ve biz almanyanın en kral üçlüsünü tartışıyoruz halk arasında en genel tabir konforda mercedes hızda bmw yol tutuşunda audi... ama bana sorarsanız audi çünkü bmw çok masraflı ve mercedes biraz hantal kalıyor diğer ikisinin yanında tamam audi de pahalı bir araç fakat bence verilen parayı hak eden bir araba çünkü verimlilik konusunda gerçekten çok başarılı düşük beygirlerde bile rakiplerinden daha ağır bir araç olmasına rağmen maksimum hızlanması falan çok iyi, çok az yakıyor yakıt ortalaması bütün modellerinde gerçekten düşük çok atik bir araç gaza dokunduğunuzda ibrede 80-100 görüyorsunuz aynı zamanda o yol tutuşu kişinin kalbine bir ısı veriyor uzun yolda falan sürmesi çok kolay bir araba hele de o Quattro olayı yokmu karda arazide kalmayan bir araç diyebiliriz sosyal medyada her yerde buna dair bilgi edinilebilir kısacası üçü arasında en güven veren araç bence audi, teknoloji konusunda biraz geride kalıyor diğer rakiplerinden ve en iyi araç seçiminde falan buna göre yorumlama yapılıyor ama bence bir arabanın araba olmasını sağlayan şey teknoloji eserleri değildir bir arabanın araba olmasını sağlayan şey yol tutuşu arazi performansı ve verimliliktir...
Ama şimdi Japon arabalarından hiç bir farkı yok üçünün de.. Her yerleri Çin'de üretiliyor.. Karoserileri de kağıt gibi.. Ucuz olması açısından, her yerleri plastik ve göz boyasın diye de her yerleri parlak plastik nikelaj..
Yoksa, nerede o güzelim taş gibi e34'ler, e36'lar.. 115 kasalar, 123 kasalar..
Sıçmışım f30'una da, A serisine de..
Ha Audi, şu anki Mercedes ve BMW'den daha kalitelidir biraz, onu söyleyebilirim..
mercedes konfor arabası eğer bi rahatlık istiyosan sağlamlık istiyosan mercedes derim ama arabadan haz aliyim arabayı yaşamak istiyorum diyorsanız bmw.özellikle E30 halk arasında çakal kasa olarak da bilinir böyle bi sürüş keyfi inanın bana şu yeni kasa hiç bi arabada yok araba resmen zorlanmak için yaaratılmış ve sağlıklı düşünemiyorsunuz.audi de birazz mercedes gibi konforlu sağlam ama tarzı mercedesten tamamen farklı bi araba
Kesinlikle Audi yol tutuşu görünüşü konforu harika ve direksiyonu da güzel BMW nin direksiyonu çok sert ve tamamen performans için ve en arızalı araç da birinci bide hep kendisini en iyi görüyor kullananlar. Mercedes de harikadır teknolojisi konforu vb. Harika ama Audi Her zaman en iyisidir benim için
mercedes.. lüks, konfor ve kalite olarak hepsinden iyidir. aynı segmentteki araçlarını kıyasladığında mercedes diğerlerine göre daha pahalıdır.. haketmese kimse o farkı verip mercedes almaz..
bmw diyorum çünkü merso aciz bi araba üretiyo gibi ama bmw robot gibi araba yapıyor ben burdayım diyo kalıplı duruyo , audinin de sevdiğim bi modeli yok :)
audi çok başka diğerlerinide kullanmış biri olarak yazıyorum onlarda güzel araba ama audi gerçekten farklı ve tarz bir marka konfor yol tutuş sağlamlık arızalanma riski az
BMW 3.20 ied (2015), BMW 5.20d,(2012), BMW 7.30d (2008) , Mercedes c 1.5 hibrid ( 2021) vs. Kullanan ve şimdi Audi s6 sahibi olan biri olarak audiyi tartışmam.