%99.9 'u gördüğüm kadarıyla berbat cıvık cıvık aşk hikayelerinden oluşuyor. ergen tayfasının müptelası olduğu bir site. keşke yazılanlar hep sitede olsa bir de basılıyor ve binlerce satılıyor.
yemin ediyorum ben bu çocuklara haksızlık ettiğimi düşünürdüm. çocuk diyorum yaşım 23, 25-26 yaşında olup da bu tip yazanlar var, ama çocuk işte.
haksızlık ettiğimi düşünüp 10 tane bu katagoriden çıkma kitap satın alıp hepsini okudum. abi yemin ediyorum bu nesil tam anlamıyla beyinsiz!
popüler bir erkek ismi? tamam! (can, berke, aras vb.) popüler bir kız ismi? tamam (nazlı, su, ipek vb) konumuz? tamam (aşk, sadece aşk, cıvık cıvık bir aşk) hikayenin kırılma noktası? (tanışma, tanışma olmazsa olmaz, bunlar hep tanışmalı, hiç hikaye birbirilerini tanıdıkları şekilde başlamamalı, herkes bu tanışma mevzusuna hasta +200 kitap satışı.) sonrası? (ben sana mecburum sen yoksun tarzı sokakta bile karşılaşacağınız cıvılıklıkta aşk replikleri) entrika? (ayrılma falan işte, ya da kendisi sorunlu hisseden kız ya da erkek karşısındakine haksızlık ettiğini düşünür tarzı ben seni haketmiyorum laklakları)
üslup? diz üstü edebiyat üslubu işte. tek bir imge yok, tek bir bağdaştırma yok, kelimeler arasında çekim gücü yok.
o sabah kalktığımda kendimi oldukça yorgun hissediyordum. bugün aşık olacağımı hiç düşünmezdim. zaten aşık da olamamıştım. öylesine sıradan bir gündü. fakat ben o sabah aşık olacağım düşüncesiyle kalkmıştım. hayat sana düşündüğün zaman istediklerini vermiyor. bu düşüncelerle lavaboya gidip yüzüme haşlarcasına soğuk su çarptım...'' falan falan gibi devam ediyor, ve bitiyor.
abicim, ablacım, yazık etmeyin şu wattpad'den kitaplaştırılmış, ve bu türevde yazılmış kitaplarla zihninize. tamam aşkı seviyorsun, ama öyle saçma sapan bir aşk hikayesini beğeniyorsun ki zamanla kendinin de bunu yaşacağını düşünüyorsun o blue çağ döneminde. bak hep hüsran bunlar. yapma gözünü seveyim.
1
11 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet bak çok güzel yazmışsın haklısın wattpaden okuduğum tek kitap yabancı onu okudun mu? Klasik bir aşk değil öyle tanışma faln da değil okumadıysan bir tek bunu dene derim üslup da var ben zaten kitap okuyan bir insanım kitapları seviyorum wattpadi değil ama sadece yabancı çok farklı
Yabancı hala kitap olmadı kız kitap çıkarmak istemedi şimdilik ama çıkıcak ve haksızlık edilemiyecek kadar güzel diyorum tek okuduğum kitap wattpaden diğerlerini bende beğenmiyorum hadi kırma sadece 1 sayfa oku hatta sadece tanıtımı oku.
"her ne kadar düşünmemeye çalışsa bile, sanki soğuk rüzgar gözbebeklerinde bir boşluk bulmuş gibi yavaşça beynine süzülüyordu" amatör bir yazara göre gibi üslup açısından başarılı cümleler kurmuş.
olay örgüsü düzenli, dili akıcı. oluru var, geliştirip tamamlarsa daha da iyilerini yazabilir
Konusuda klasik aşk değil kızın abisi edizin babasını tek varlığını öldürüyor edizde intikam almak için atalayın kız kardeşi olan doğayı öldürmek istiyor ama aklına daha kötüsü geliyor kızı kaçırmak
Yok değilim de yani güzel kitap böyle demeleri sinirimi bozuyor bilmeden yargılamak bu olsa gerek. Sen bile bak o kadar uzun yazmışsın bütün saçma sapan hikayeleri anlatmışsın bunu beğenmen beni mutlu etti ayrıca kitabın yazarı öznur yıldırım o kız buralarda takılmaz
Burası bir çoğu aynılaşma çabasına girmiş, insanların farklı yönleriyle dalga geçerek ego tatmin eden zavallılarla dolu.. Ben buyum, benden farklısı varsa kesin ergendir felsefesini belirlemiş bir avuç insancıklar.. Umursamamak lazım tabi..
Son olarak okumadan kötü yorum yapan ön yargılı insanuslara; * Herhangi bir kitabı okuyup ta etkisinde kalmadıysanız bu benim ergen olduğumu değil, sizin hayal gücünüzün yerlerde olduğunu gösterir. Kitap okudukların bile şüpheliyim ya neyse..
''sana bir tek ben zarar verebilirim''.. allahsen bu nası sözdür cool falan mı sanıyolar bu karakteri... kendinize zarar veren erkeklerimi seviyosunuz ?
En son kitabı teslim etmeme son hafta gibi bir şey vardı ama ben bir daha hesabına girip inceleyeyim... :D Ama bu ay ile Şubat civarı kesin çıkıyor... :D
Bende.. Ama en büyük korkum kalmaması.. Ay ne kadar acaba normal küçük kitapçılarda.. D & R gibi olmayan yerlerde.. Öznur ilk cümleyi açıklamıyor.. 😞 Ilk cümle hakkındaki cümle ise olumlu.. Ne acaba 😂😄
Bulundugum yerdeki kitapcida normalden pahali... Foruma gidince drdan alicam 😂 muhtemelen yarin... Ama alsam da okumayacagim.. Seriyi bir anda okumayi dusunuyor gibiyim 😊
En İyi Cevaplar