gündelik hayatta tayt ya da yırtık kot gibi şeyler giyinen birinin namaz kılması size ne düşündürür?
Cevabın nedir?
Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Basim acik gerektiginde elbisede giyiyorum etekte bu kilik kiyafet ayri bir olay...
Namaz ibadet ise farkli bir olay...
Bende bu sekil Namaz kiliyorum.. Bu benim Rabbim ile aramda olan bir sey... Ben onun huzuruna tüm ictenligimle temiz kalbimle gidiyorum...
Baskasinin ne düsündügü hic umrumda degil, kapali olupta boyalar icinde kalan bir abdest almayan insanlar da var yani... Herkesin ki kendine...20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılolabilir ne var bunda örtülü olmak Allah ın emri ama dinde zorlama yok farkındalık gerek. yinede ibadetini yapıyor sonucta Allah doğru yola iletsin açıklarla kapalıları iyice bir ayırır oldunuz Allah yolundan
11 Yorumla
Soran+1 yılkatılıyorum
+1 yıladnan oktarın kediciklerini hatırlatır. kadınlar hem ibadetinde hemde açılıp saçılmaktan geri durmuyo herkesin inancı kendine diyorlar. buna bir örnek resimler: bu programdaki halleri
www.rotahaber.com/.../090520141555474147062.jpg
buda gündelik yaşamları
www.forahaber.com/.../...014154439-1kedicikler.jpg00 Yorumla
+1 yılSeni ilgilendirmez. Namaz Allah' a olan bir şükür ifadesidir. Diğer kısmını eleştirmek ya da yargılamak sana düşmez. Hele de senin hayatına müdahil olmayan bir durumsa.
22 Yorumla
Soran+1 yılbu benim hayatım
- +1 yıl
Eleştirel bir soru gibi düşündüm özür dilerim :)
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
40Cevap
+1 yılYa ben normal bulmuyorum. Çünkü pek hala normal değil. Şöyle ki, Allah zaten bu giyimi kadına yasaklamadı mı? yasakladı. Ee sen bu şekilde giyinip sadece namaz kılarken kapanırsan bunu normalmiş gibi gösterip gelecek nesillere aktaracaktır. Namaz kılan bir ailenin çocuklarının içki içtiği şu zamanda, sen kızlarına bu şekilde öğrettiğinde o kızların açık giyinmeyi normal görüp açık bir şekilde namaz kılar. buna fitne denir. Sen ya hiç yapma, ya da DOSDOĞRU yap. Böyle bir nesil yetiştirirsen vallahi günahı çok büyüktür. Çünkü bunun adı fitnedir ve sen bu fitneyi savunup, islamda yasak olduğu halde "normal" gösterip, gelecek nesle öğretiyorsun. İnşallah bir an önce bundan vazgeçersin
00 Yorumlaaçık giyinen namaz kılamaz mı yani bu nasıl fakir bir düşünce tarzı. istediği kadar açık olsun namazın sevabı ayrıdır ve namazını kılarken olması gerektiği gibiyse sorun yok.
32 Yorumla
Soran+1 yılevet bende onu düşünüyorum ancak üstteki yorumlara bakarsan neden sorduğumu anlarsın zaten çok garipler
- Diğer konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılkapalı olupta çoğu insan ibadet etmiyo , helal olsun derim ben...
az önce parkta kapalı bir kız gördm yeminle 2.80 uzanmış yere sevgilisiyle sarılmış öpüşüyolardı şapur şupur. kapalı olsun evleneceğim kız, kapalıyla evlencem vs. vs. diyen erkeklere duyrulur..20 Yorumla o başka o başka günah olduğunu biliyorsa sorun yok allah affetsin ne düşüneyim herkesin dini inancı kendine. mülüman bir kardeş olarak nazikce emri söylerim dua etmekten başka bişey gelemez elimizden. bu olaya öyle bakmamak lazım aslında günah işliyoruz diye yaptığımız ibadetten geri durulmaz.
20 YorumlaBir tanıdığımız öyle başörtü takmıyor fakat namaz kılıyor. Bana hiçbir şey düşündürmedi. İnsanlar birbirini eleştireceğine kendilerine baksalar daha iyi olur bence.
11 Yorumla
Soran+1 yılkatılıyorum
+1 yılNe kadar hoş karşılamasamda, bir şey diyemem. Onun Allahla olan bir iletişimi insanlar sevgilisiyle buluşurken acaba böyle giysem mi hoşununa gider mantığıyla Allahta kapalı giyinenleri seviyor. Örnek yanlış anlaşılmasın. Allah merhametlidir herkesi sever. Sadece ör ekle daha güzel açıklarım düşüncesiyke düz mantık bir örnek verdim.
10 Yorumla
+1 yılOzman açık giyenenler hep günah şeyler mi yapmalı. .
saçma. . Elbette kılabilir.
Her tesettür lü İslamın tüm gereklerini yapıyor mu?32 Yorumla
Soran+1 yılkatılıyorum ancak eleştiriler beni bunu sormaya zorladı
- +1 yıl
Eleştirenler önce bir kendilerine bakmislar mi sor bakalım?
Ibadet Allah ile kul arasindadir. .
- Diğer konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılAllahla kul arasına kimse giremez. Namaz kılmamız gerekiyor. Onun günahıda sevabınıda allah vericek. Açık ve kapalı olmamızında. O yüzden senin için doğru olan ne ise onu yap. Kimsenin dediğinede kulak asma.
10 Yorumla Gelip ahkâm kesmezse sıkıntı yok bizi alâkadar etmez hem sananeki el alemin ne düşündüğünden sen ne istiyorsan onu yap dinini kendi içinde yasa kimseyi bulaştırma yeter
23 Yorumla
Soran+1 yılkendim olduğu için sordum
Soran+1 yılhaklisin
+1 yılKimse bir şey düşünmemesi lazım. Dini boyutunda günahı var fakat sen onu kabullenip namazını kılıyorsun. Onun sevabı ayrı onun günahı ayrı. Umarım kapanmayı da başarırsın.
11 Yorumla
Soran+1 yılmeslek açısından zor ama. ilerisini bilemeyiz hayırlısı diyelim
+1 yılArkadaş islamda kural tektir. El ve yüz Hariç tüm yerler bir bayanın mahremidir. ve mahremi göstermek günahdır. sen pantol tayt giyiyorsun her yer meydanda mahrem diye bişe kalmıyor gören görüyor. bu haldeyken namaz kılsan ne olacak kılmasan ne olacak.
02 Yorumla
Soran+1 yılher yer meydanda mı seviyesiz giyinmem keske seninde beynin meydanda olsaydı
- +1 yıl
ben bunu derken sana demedim yanlış anlaşılma olmasın genel olarak dedim.
+1 yılKılabilir ama kabulü konusunda yorum yapamam. Çünkü bile bile ALLAHA isyan edip günah olduğunu bilerek açık seçik olmak, erkeklerin gözlerine kendini sunmak ve üstüne gidip sonra da namaza tamam serbest giyinme isteğinin gunahligina tamam değil demek haşa ALLAHA karşı gelmek değilde nedir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim tanıdığım açıktı, namaz kılacağı zaman başını örter kılardı mesela? Ne var bunda
12 Yorumla
Sorano konuda eleştiriler aldım o yüzden sorma gereksinimi duydum
Cevap sahibi+1 yılKimsenin eleştiri yapmaya hakkı yok boşver. Eleştiri yapanlar Allah'ın işine karışıyor hesabını verirler öbür tarafta
- Diğer konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılNamaz kılmak ayrı öyle giyinmesi ayrı şey
Sırf öyle giyiniyor diye namazından vazgeçecek değil23 Yorumla
Soransonuna kadar katılıyorum kendimi iyi hissettiriyo
- +1 yıl
Sen namazın kabul olmaz vs gibi şeyleri önemseme
Ama namaz kılarken kapatacaksın her yerini öyle kılacaksın
Zamanla zaten Allah hidayet verir
Belki açık giyinmek istemezsin artık
Soran+1 yıltabiki o sırada öyle giyinmiyorum normaldede. çok açık giyinmemki dekolte falan
+1 yıloldukça tutarsız biri gibi görünür gözüme ama ibadetler kul ile Allah arasındadır bir şey diyemem. ama amacımız bütünen kul olabilmeyi başarmak olmalı. yani hem giyim hem hal ve hareketler hem fikir yapımız ve hem de kalbimiz ile.
10 Yorumla- Diğer konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılHer şeyin günahı sevabı ayrı değerlendirilir. Kapalıysa yapamaz açıksa yapar diye bir şey yok. Dürüst olmak en iyisi.
20 Yorumla
+1 yılHerkesin inancı kendine ne diyelim Allah kabul etsin ;)
20 Yorumla
+1 yılDinine bağlı birisi diye düşünürüm. İbadet etmek için illa dört dörtlük olmak gerektiğini düşünmüyorum
10 YorumlaDiğer konusunda 6,7b cevap paylaştı. İstediğini giyinirde namazda kılar ne var bunda?
Herkes sanki dört dörtlük islam dinini yaşıyor sanki.
En azından birşeyler yapmaya çalışıyor çabalıyor onu yapmayanlarin çenesini kapamasi lazim12 Yorumla
Soran+1 yılbende öyle düşünüyorum öyle dekolte falanda giyinmem zaten ama eleştirileri görüyorsun
normal birşey. isterse sokakta bikiniyle dolaşsın evinde namaz kılsın birşey düşünmemki.
10 Yorumlabişey düşündürmez. nasl ki bazı kişiler çok dindar olup dedikodu hırsızlık yapıyorsa sonra namaz kılıp oruç tutuyorsa böyle birşey hiç önmli değil böyle şeylere kafa yormayn
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkesinlikle böyle birşey olmamali.. bir kişi ister namaz kılsın ister kılmasin.. farz et açık giyen bir kadin var onun vucutunu gören her kişi hem kendi hemde açan kişi onun günahini aliyor. çünkü sonuçta şehvet devreye giriyor. bu yüzen namaz bizlere allahtan bir emirdir. o başka bir konu tartişilmaz ayni zamanda kendimizede korumaliyiz bu gibi günahlardan namaz kılmayan ve açik giyen insanlarsa 2 sebepten günah almış oluyor.
saygılar.00 YorumlaDiğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Beni de dahil kimseyi bağlamaz. Allah ve onun arasındadır.
10 Yorumla
+1 yılnormaldir her namaz kılan kapanır diye bir kural asla yoktur
20 YorumlaÖnemseme başkalarının ne düşündüğünü. Kim bilir onlar ne yapıyor.
10 YorumlaDiğer konusunda 794 cevap paylaştı. Anormal gelir ama bir şey düşünmem beni ilgilendirmez.
10 Yorumlaherkesin ibadeti kendine, bu konuda yargılamak bize düşmez.
10 YorumlaDiğer konusunda 3,2b cevap paylaştı. İbadet etmek ile giyim farklı şeylerdir normal karşılarım
10 Yorumla
+1 yılherkesin hayatına kimse karışamaz kimi şu şekil giyinir kimi bu şekil giyinir herkesin özgürlüğü bidir
10 Yorumla
+1 yılbenim bir tanıdıgım vardı yatsı namazını kılar, içki içerdi. sizene o benim borcum derdi. doğru ya da yanlış bilemem artık ama var oyleleri
20 Yorumla
+1 yılkendi tercihidir. Allah ile kul arasına girmek ne haddime
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılElbette ki güzel bişey ama bir yerden aldığı sevabı bir yerden veriyo tabi herşeyi Allah bilir kimse dört dörtlük değildir
10 Yorumla- Diğer konusunda 36,2b cevap paylaştı.
+1 yılbir an once tam olarak nefsini yener insallah derim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKapalı olup da bir erkekle el ele gezenlere ne diyeceksin peki?
12 Yorumla
Soran+1 yılyani aynen giyimim ibedet hakkımı elimden almamalı
Cevap sahibi+1 yılne açıklar var kapalılardan (!) daha temiz... sadece başı açık...
Gunluk kazandigi parayi o gun harciyor demek geceleyin hep cebi bos olarak yataga giriyor diye dusunurum
00 Yorumla
+1 yılniye kılamaz mı inanc insanın içindedir unutma
12 Yorumla
Soran+1 yılbende öyle düşünüyorum eleştirilerden sormak istedim
- +1 yıl
kulak asma kimseye bence
O halde namaz olmaz yalnız.
12 Yorumla
Soran+1 yılo şekilde değil zaten o gündelik giyimimi belli etmek amaçlıydı
+1 yılYanlış yaptığını.
Allah'ın huzuruna böyle mi çıkıyorsun yani?02 Yorumla
Soran+1 yılnamaz kılarken tabiki öyle giyinmiyorum
- +1 yıl
Güzel taytın varmış.
+1 yılBir şey düşündürmez, kılabilir niye kılmasın.
21 Yorumla
Soran+1 yılkatılıyorum
Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı. Hesabı Allah ile beni ilgilendirmez
20 Yorumlaİnanç da giyim de herkes kendinden sorumludur.
20 Yorumlaben bise düsünmem allaha vericek hesabini banane?
10 YorumlaKilar bunda sikinti yok ama kilarken kapanmalisin
12 Yorumla
Soran+1 yıltabiki
Parayla imanın kimde olduğu belli olmaz derler ya... Her şeyin yeri ayrı sonuçta.
00 YorumlaAllahla arasındaki mesele. Beni alakadar etmiyor
10 Yorumlahiçbişey düşündürmez herkesin kendine.
20 YorumlaDiğer konusunda 8,5b cevap paylaştı. bıze ne allahla kendı arasında
20 YorumlaDiğer konusunda 6b cevap paylaştı. Allahla onun arasında
20 YorumlaAllah ile kulun arasındadır derim
20 Yorumla
+1 yılAllah kabul etsin
22 Yorumla
Soran+1 yılamin teşekkür ederim
- +1 yıl
Bigün namazın ağırlığını hissedip artık ben daha kapalı giyinmeiyim diye düşünürsün belki 😉 namaz diğer günahlardanda beri eder insanı
- Diğer konusunda 30,8b cevap paylaştı.
+1 yıldoğaldır bende eskiden öyleydim
10 Yorumla Namaz kiliyorsa oyle giyinmemeli
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltürrban takıp yatakta inlemekten iyidr.
31 Yorumla- +1 yıl
Inlemek derken
+1 yılonun yeri ayrı onun yeri ayrı
20 YorumlaBeni düşündürmez , Allahla onun arasında herşey
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yıliçinde en azından hala iman var diye düşünürüm.
10 Yorumla - Diğer konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılmüslümanlığın bozulduğunu
010 Yorumla
Soran+1 yılmüslüman değilim sadece elimden geldiğince iki dininde gereklerine uymaya çalışıyorum
- +1 yıl
diğer din ne?
Soran+1 yılhıristiyan
- +1 yıl
Allah tek midir sence?
Soran+1 yıltabiki
- +1 yıl
o halde hristiyan olman saçma çünkü onlarda teslis (3'lü) inanç var
Soran+1 yılyanılıyorsunuz ailem hıristiyan zaten biliyorum yani
- +1 yıl
ailenin tek olan Allah'a inandığını mı düşünüyorsun?
Soran+1 yılsanmıyorum biliyorum
- +1 yıl
sen hıristiyanlığı bırak tam olarak müslümanlığa geç :D yoksa ahirette işin zor :D
+1 yılBazı şeyleri yanlış anlamış olabilir.
02 Yorumla
Soransadece giyinisim benim ibadet etme hakkımı elimden almaz böyle düşünüyorum
- +1 yıl
Açık giyinip ibadet etmek çok absürd değilmi çünkü ibadet etmek açık giyinmemekten çokdaha zor
- Diğer konusunda 389 cevap paylaştı.
+1 yılboşuna kilmasin ona soyleyin
01 Yorumla
Soran+1 yılpeki neden insanların yaşam biçimi inançlarınıda değiştirmez ki
Gizli Üye(30-35)+1 yıldinin kimde olduğu belli olmaz
10 Yorumla- Devamını Gör (2)
Devamını Gör(47)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi