Bu soğukta gidecek en güzel şey bence sıcak şarap, sever misiniz? Ve en güzel sıcak şarap nasıl yapılır? Hiç sıcak şarap yaptınız mı?
Cevabın nedir?
Kis sezonlarinda eskiden oteldeki müsterilere yapiyordum hep, sicak sicak iciyorlardi ve cok begeniyorlardi. Benim tarzim degil.. Ama tarifini verebilirim :
1 litre kirmizi Sarap
6 tane karanfil
1 tane portakal
4 tane corba kasigi tozseker
3 tane tarcin
1 tane limon
Öncellikle portakalin ve limonun kabuklarini aliyorsun kirmizi sarapla birlikte tencereye koyuyorsun geriye kalan herseyi katiyorsun. Bir saat boyu kisik ateste isitiyorsun. Ama kaynamicak asiri bir derecede. Sonra bir yarim saat daha tam aromasini ceksin ve elekten dkeceksin. Temiz sicak sarapi istersen biraz daha isitip ice bilirsin.
Kolay GELSIN =))29 Yorumla- +1 yıl
Doğru tarif +1
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılsoğuk olsun benim olsun
35 Yorumla- +1 yıl
şarap zaten kalori açısından yüksek bir değer.sek ve doğal içmek varken ne gerek sıcağa.yanında sıcak bir et sote yeter bence aklımda çok daha güzel bir şey var ama boş ver.
- +1 yıl
sen bilirsin
+1 yılkadiköyde bi yer vardı giderdim daha önce şimdi hala var mı bilmiyorum orası çok güzel yapıyordu.
bir arkadaşımın amcası süper yapıyor (adada oturuyor kendisi) çok güzel bir evi var.benimde amcam sayılır yani. sevgilimle kışın adaya geçer hafta sonları o bize yapardı böyle çok güzel olurdu tarifini vermezdi.00 Yorumla
Bİ tarif veriyorum. pelteli şarap. ucuz şarabı alın 2 pakette pelte alın. 4bucuk bardak şarapla pelteyi karıştırın. dağ çilekli pelteyle harika. içine portakal atın az tarçın. sorbe tarzı bişey oluyor. yarısını dolaba koyarsanız güzel bi alkollü tatlı olur.
12 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
47Cevap
+1 yılSoğuk şarabı ısıtınca sıcak oluyor ehuehuehe :)) İçmedim bilmiyorum içmeyi de düşünmüyorum sevgilerle :))
611 Yorumla- +1 yıl
Hukukun yan etkileri yani bunlar yoksa ben normal biriydim önceden gerçi iyi bir çocuk olursam şirinleri göreceğime hiç inanmamıştım da neyse :D
- +1 yıl
hass...cidden öyle mi oluo :(
- +1 yıl
cidden ısıtınca sicak mi oluo :(
- +1 yıl
Evet kaynatınca da kaymak veriyo onu da tereyağı ile yiyebilirsin cumbiş ehueheuheu :D
- +1 yıl
@soran. ebet :( kajnshajshdhsh
@tahaff. habhsjnaahzjj .kaymagiyla icerik ahhaxjjdjd - +1 yıl
Ehuehuehuehe :)))
- +1 yıl
içme zaten :D
avusturyalilarin en büyük zevkidir sicak sarap. Nasil bizde ramazan pidesi sadece ramazanda cikar, burda sicak sarapta noel zamani sokaklarda portatif barlarda yapilir ve disarda ates basinda icilir.
12 Yorumlaçok şarap içtim ama sıcak şarap içmedim merak ediyorum...
25 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞarap bikere lezzetli bişey değil abi ve bana göre sevmekte saçma. Mesela artık tatlı karışımları seviyorum. Acı yada acılıkla ekşilik arasında olan bişey neden keyifle içilsin. İçenlerin belirli bir yüzdesinin özentilikten ötürü içtiğini düşünüyorum. Tatlı kokteyllere sarın derim güzel oluyor.
01 Yorumlahayır sevmem.. bira - votka - rakı
sırasıyla sevdiklerim..14 YorumlaSıcagını denemedim ama şarabımın yanında arabım olacak :)
Bkz : link
Ee ne demiş atalar :) İçicen şarabı s2cen arabı :) ...00 YorumlaSıcak şarabı yerinde içeceksin. Şirince'de :) Kıyamet kopmayacak diye gidenler aslında şarap içmeye gittiler, bakma sen ;)
22 Yorumla
+1 yılne zamandır deniycez fırsat bulamıyoruz, içmedim daha hiç o yüzden. Tariflere her zaman açığım ama bitter aşağıda şarapla ilgili bi soru linki atmış orda verdiler 2 tarif onları denemeyi planlıyorum :D
02 Yorumla- +1 yıl
<3
link şöyle tarçınlı , elma kabuklu , portakallı , limon rendeli , karanfille ne iyi gider
17 YorumlaBen yapmadım hiç ama geçen yıl ev arkadaşım çok güzel yapardı,yağmuru izleye izleye içerdik camın önünde. Canım çekti şimdi...
19 Yorumla- +1 yıl
vikipedi terk :) Ama evet, özgür bir ruh hali, yani bir tanım yok, bir kalıba sığan bir akım değildir. Her türlü yorumlanabilir ama romantizm denince, daha çok duygulara hitap etmek akla gelir. Yani anlamının çarpıtıldığı falan yok. sadece anlamlandırmak var, tanımsız olan bir şeyi, tanımlamak var.
neyse, bir ara bu konuyu uzun uzun tartışırız belki, şu an mayışık bir ruh halim var. :)
Şu da özetim olsun: Ukalalığın manası yok :P
Diğer konusunda 6,2b cevap paylaştı. Severim,çok severim.
link04 Yorumla
+1 yılseverim ısıtılarak servis yapılır hele kışın karlı havada sucuk ekmek arası mangal harika olur
16 Yorumla- +1 yıl
bizde birşey eklemezler sadece bir büyük birtencerenin içinde ateşte ısıtılır ve öyle servis edilir
- +1 yıl
sizler nasıl yaparsınız
- +1 yıl
onlar tercih ben ayretten farklı birşey katarak hazırlanıyor sandım
sıcak şarap candır. Evde kendim yaparım. Herkesin zevki farklı. Ben hiç şeker atmam, tarçın dışında birkaç da malzeme karıştırırım. Sır :)
01 YorumlaSıcak şarabı hazır alırım, büyükçe bir cezvede üstünde dumanı tütene kadar ısıtırım , şöminenin karşısında sigara ve pink floyd eşliğinde tüketirim...
02 Yorumlasıcak şarabı tarçınlı yapmam, adeta tarçını sıcak şaraplı yaparım :) çok severiz ailecek.
11 Yorumla3 şişe kırmız şarap
1 bardak siyah rom
250 gr esmer şeker
3 portakal ve 1 limon kesilmiş
çubuk tarçın ve karanfil
hepsini ısıtın Afiyet olsun:)13 Yorumla- Diğer konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılkarlı havada buzlu viski içenlerdenim.. ama şarabı oda sıcaklığında içerim..
10 Yorumla
+1 yılsogugundan haz dıymadımkı sıcagını sevım. sıcak salep severım cay sevverım sarapda nesii ?
10 Yorumlahiç tadına baktınız mı demiyorsunuzda severmisiniz diye soruyorsunuz.şimdi bizide meraklandırdın
03 YorumlaDiğer konusunda 3,4b cevap paylaştı. şarabı sevmem. sıcağı denemedim farklıysa denerim belki severim
05 Yorumlaşu anda polonya dan yazıyorum burada şarabı ısıtırken içine tarçın koyuyorlar ve servis sırasında 1-2 damla limon ekliyorla soğuk hava da gerçekten harika tabi tarçın sevmeyenler içmesin =)
01 Yorumladeneemedim ghiç sıcağı ama soğuk olanı denedim bi defa tadı iğrençti pişman oldum içtiğime şarap yerine cola için tadı daha güzel bide o kadar para koymuştum :D
016 Yorumla- Diğer konusunda 685 cevap paylaştı.
+1 yılcok severımm. cok cok.. en guselı ya kampta. yada sevgılııle fılm basında guzel oluyor.
nasıl yapılr bılmıyorum aama04 Yorumla- +1 yıl
bı kere gordum . ıcerıgını asagı yukarı bılıyorum ama yanlıs bılgı vermemek ıcın yazmak ıstemedım.. benım yuzumden ınsanlar zehırlensın ıstemem .. o yuzden sadee ıcıcı olmak en keyıflısı.
- +1 yıl
rıca ederım. yapıp ıcersen eger afıyet olsun sımdıden.
ama sevgıı ıle yaprsın mutlaka ama. bı doga grubu ıle kampta ıcemyı dene.ates basında. cokkeyıflıoluyor.
+1 yılBen cok severim. Tarcini bol olunca daha da cok hosuma gider.
Guzel bi tarif:
mutfakonlugu.com/tarif-Evde-Sicak-Sarap-Yapimi--144.html11 Yorumla
+1 yılikisinide içmedim :) içmemde :)
22 Yorumla- +1 yıl
vy be afferinide aldık :) saol abi :D
+1 yılhazırları var. çok lezzetli hele yaş pastayla.. bide kolunan altında sevgilin varsa tadından yenmez ;)
10 Yorumlahiç yapmadım bea bilmi,orum önce üzüm toplamaktan başlıycaz galiba:)
06 Yorumla- Diğer konusunda 337 cevap paylaştı.
+1 yılYaptıysanız nasıl yaptınız? Yaptıktan sonra ne yaptınız? Yapmasaydınız olmaz mıydı? Yaptınız da ne oldu? v.s.v.sv.s.
00 Yorumla
+1 yılfazla şekerli geliyo bana :(
15 Yorumla- +1 yıl
yapılışını bilmiyorum gittiğim bir yerde içmiştim..
- +1 yıl
bir kere içtim zaten :) onuda beğenmedim
+1 yılSıcak şarap severim ve kadehte ..
11 YorumlaDiğer konusunda 10b cevap paylaştı. Yapmadim yapilani icmeyi tercih ederim
11 Yorumlahayatımda şarabın ş sini içmedim,ne işe yarıyodu o
26 Yorumla
+1 yılYapmayı bilmiyorum ama Uludağ da içmek ayrı bir zevkli oluyor.
03 Yorumla- +1 yıl
Haklısın ama Uludağ da değilim zaten
+1 yıluzman tv de var koca tencerenin içine bi sürü ot çöp katıyo üzerine şarabıda döküyo kaynatıyo malzemelerden sadece tarçın kaldı aklımda
01 Yorumla
+1 yılşarap içmedim bilmiyoz nasıl bişey hacı :D
21 YorumlaAmaç ısınmaksa soğugunu iç oda biraz zaman geçince ısıtıyo hemde kalıcı aynı kafayı yapar :)
00 YorumlaDiğer konusunda 2,9b cevap paylaştı. içki içeceksem rakı içerim, sıcak şarapla uğraşmam
sıcak cikolata yokmu :)10 Yorumlasarap ıcerken degılde sonradan kafa yapması super oluyo...ıdarelı ıcmezsen gog olursun
00 Yorumla- Diğer konusunda 906 cevap paylaştı.
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=Uay9-OabqQcşarap içilmezmi
00 Yorumla Soğuğunu içtimde bu akşam denerim sıcakğını basit bi tarifle denemeyi düşünüyorum
04 YorumlaCok sukur icmedim hicte niyetim yok ama icen bayanlara bayiliyorum tam kivaminda oluyorlar ;)))
04 YorumlaSıcak maden suyu olur mu ?
11 Yorumlahafta sonu absent içicez etkilerini eğer hala yaşıyor olursam yazarım : )
00 Yorumlaalkole karşıyım desem en iyisi hiç içmedim içmemde
514 Yorumla- +1 yıl
içme tabi :)
diyelim ki sana fikrimizi söyledk napacn direk uygulamaya mı geçecen D:
02 YorumlaDiğer konusunda 307 cevap paylaştı. o değilde herkes şarapçıymış haberimiz yok :D vişne suyuyla karıştırmıyonuz değilmi kızlar?
00 YorumlaSıcak kahve ,çay varken ne işim olur şarap ile.
41 YorumlaAlkolün sıcağı soğuku olmaz, hepsi gider
Yaşasın Yeni Rakı00 YorumlaSık sık yapıyorum... Hele portakallısı candırr :)
10 Yorumlacık... kışın dondurma yemek en iyisi
412 Yorumla- +1 yıl
superr. en sevdıgım
- +1 yıl
evet kışın dondurma iyidir... yazın da sıcak şarap...
- +1 yıl
badeeee.. :(
Gizli Üye(30-35)+1 yılalkoliğim ben çok severim her türlü
12 Yorumla
+1 yılalkol kullanmıyorum
34 Yorumla- +1 yıl
oralet sevmem gel sıcak çikolata söyliyeyim sana
- +1 yıl
+1 yılsıcak şarap deyince aklıma uludağ geliyor:)
10 YorumlaKöpek öldüren yok mu :D
01 Yorumlaşarap severim. dünyanın en güzel içkisi.
10 Yorumla
+1 yılNar şarabı çok güzel tavsıye ederim harikaa
00 YorumlaSıcak şarap severim ve sıcak severim :D
00 Yorumla
+1 yılSeverim çok
ve iyi de yaparım16 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
uğraşamam oraya yazdım bi zahmet oku
- +1 yıl
beyb yirim <3
Akşamlara şarap demliyoruz :D
22 Yorumla- +1 yıl