güzel ymek yaparız :d ilginç yemekler , hamaratız ama inadımız inattır :D ha bide çok kızdırırsanız vururuz :Dd
:D eğlence amaçlı sordum bide merak ettim ne dersiniz diye
:D eğlence amaçlı sordum bide merak ettim ne dersiniz diye
Zazalar zararlı insanlardır ama %95 böyledir geri kalan %5 şansın varsa düzgün çıkar :) Cahillik, dedikodu, karektersizlik, özenti, millete göre hareket etme, saygıszlık, seviyesizlik, kabadaylılık özelliklerine sahiptirler ayrıca kendi ruhunu geliştirmekten uzak insanlardır ! 15 yıldır bunların içinde yaşadığım için biliyorum insanda psikoloji bırakmazlar kendi karekterini bile bozarlar. Bir gün bunların olduğu yeri terketmiştim yani doğduğum şehire gittim. Kendi şehrimde ne dışarıya çıkıyordum, ne konuşabiliyordum. Arkadaşlarım bile bana şaşırmıştı. sana ne olmuş böyle diye dert yakınıyorlardı. Benden kaçıyorlardı ama kendi şehrimde 1 yıl sonra karekterimi düzelttim çünkü zazalar o kadar yüzsüz insanlar ki kendini korumak için doğal davranamazsın onların yaptığı gibi sahte davranışlarla davranıp kolunu kaptırmak istemezsin yani kendini uzak tutmak istersin. Bunlar yüzünden cok takıntılı ve karektersiz olmuştum. Zazaların bu özellikleri yüzünden acı çekmediysem ve bana gösterdikleri bu özellikleri hakkında yalan söylüyorsam Allah belamı versin. inanmak size kalmış. Bence zazaları batıya süreceksin yani sürüden ayıracaksın belki o zaman gelişirler inşallah !
Sen niye yalan söylüyorsun utanmadan birde yalan söylüyorsam Allah belamı versin yazmışsın Allah belanı vermiş o zaman senin biz zazalar millete kötü göstermek sana kalmamış zazalar gelenek ve göreneklerine bağlı bir millettir kimse yanlış anlamasın
Ya öyle bir anlattın ki acaba ben norveçlimi yim demeden alamadım kendimi. Zazalar o kadar da kötü değil. Mesela elma ya bakarsın hem yeşil hem kırmızı ve kısmen de sarı renkte olur.. Ama içi çürük mü değil mi bilemezsin sonuçta dış görünümü ile bilemezsin tatlı mı ekşi mi.. Sonuçta her kasa da çürük elma olduğu gibi her şehirde grupta illaki hatalı olan biri veya birileri olur. Ama hiçbir ili, köyü, zümreyi tümden kötüleyemezsin.. İstisnalar olur ama genele mal edilemez
O kadar haklisinki bizim lanet gelinimizde Zaza ailemize girdi ne huzur bıraktı ne de bereket. Aileme yaptığı saygisizlik , dedikodu, her duyduğunu annesine yetiştirme , ortalık karıştırma her pisliği var. Çok istekli heryerde belli ediyo benim kuzenlerime yani kız olan evli olan kuzenlerime ilişkisini anlatiyo kaç kere yatıp kalktığını anlatiyo ne kadar istekli olduğunu gosteriyo yani. İnsallh abimden boşanır. Seni sevmiyorum inşallah abim seni boşar insallh bu yazıyı görürsün.
Türklerden nefret eden bir insanı mahalleme sokmam bırak evi.
Zazalar adına iyi bir imaj bırakmıyorsunuz o zaman
hem sen
hem o master
Gelsinler kaç kişiyseler artık😂😂😂
Sen benim düşüncelerimi etkileyebilecek kapasite de mi sanıyorsun kendini
ahahaha :)))
Tamam öyle olsun genç asdsd
Tenks zaza görl aohudygwquıgtqıwuyherqwjhed
İngilizcesi de mi varmış
baya gelişmişiniz yav
tebrik ettim :)
Kibarlık huydur biz türklerde
Zazalar keşke bizi örnek almak bilse :)
Sorun yok , sizin akraba genişmiş baya o yeter 😂
Kardeşim ben Zaza alevisiyim şu an emin ol ki Türk bayrağına senden daha çok değer veriyorum
ırkları kaldırınca kadın kadın dır erkek de erkek sonuçda insan ama ben sadece vatanı bölmeye çalışan pisliklerle evlenmem ama kürt zaza türk bizim erkeklerimiz ki
Irktan ziyade müslümanlık önemli 😒😒
Ayn öyle vala ben kürdüm Zaza bir erkek arkadaşım var vede evlilik hayatında ciddi düşünceliyiz 1 yıldan fazladır konusuyoruz kendisi çok efendi dürüst bir insan Kürtlerin zazarla kız vermediğini söylerler çünkü taş kafalılar derler ama ben hiç öyle bulmuyorum her insanın huyu bir olmaz önemli olanda ahlakıdır burada zazalar hakkında asılsız bir çok kelime kullanmışlar arkadaşlar bilginize her Zazaların da huyları bir değildir sizlerde konuşacağıniz insanı iyi seçin başkaları hakkında da bu tür sözler söylemeye hakkınız yok nede olsa onlarda bir insan siz ne olduğuna bakmayın nasıl olduğuna bakın:)
Cevap
51Cevap
zaza birisi olarak, sunu herkesin bilmesini isterim, bizler alevi turkleriz, oguz boyundan gelir neslimiz, konusulan zaza dili persliler ve afgan dili karisimidir, pkk ve vatan hainleri can dusmanimizdir, kimse bizi kurtlerle veya baska irklarla karistirmasin, bizler vatanina, bayragina, bagli aslida neslide Turk oglu Turkuz. bazi kurtler bizleride karistirmak icin zazayiz derler ve böluculuk yaparlar, yemeyin bu oyunu.
sen bence kendini zaza sanan bir kurtsun, böluculuk yapmak icin zazalari kullanma. kurt olsan ne yazar, zaza olsan kac yazar. insanlari birbirine kirdirmak, böluculuk yapmak niye? ben zazayim, ama TURKUM ve bununlada gurur duyuyorum, hainlik yok zazalarda. bos bos konusup pkk ya canak tutma, tutmak istiyosan bir kurt olarak tut, ama zazalara leke surme, ELIN YANAR.
Zazaların sinsi olduğunu bilmesem inanacağım !
@Antisexuel 😂😂😂
Evlenirler sayet kendileri yabanclara pek bir meraklılar 😀😀
Pek anlasabilecegimi dusunmedigim topluluk. Bende Cerkesim.
Josam hangi topluluktansin abzeh kaberdey sŞapsığ,
@raplicator Abzeh
Bende kabardeyim nerelisiniz bir arada
@raplicator Bursa'da yasiyoruz ama aslen Maykopluyum.
Anladim, memnun oldum bu arada bir kaç defa gelmiştir bursaya bende bir semt tamamen bizim Samsunlu köylülerden olusmakta
@raplicator evet karadenizlilerin cogunlukta oldugu yerler mevcut , bende memnun oldum bu arada
Zümrütevler mahallesiydi yanlışhatirlamiyorsam
@raplicator oyle mahalle var evet ama orada benim bildigim bulg. gocmenleri fazla
Teleferige biraz yakın
Hatta dernekleri açıldı geçen sene gitmeni tavsiye ederim
@raplicator evet biliyorum orayi...
uyeyim
Gerçektenbir cerkes bulduğuma sevindim josam
@raplicator vardir illa ki de cogu asimile malesef. sulalelerini bile bilmiyorlar
Evet, maalesefbende oyleydim taki ggeçen yila kadar öğrendim sülale ismimi bir şekilde bu da tamamen İstanbul daki ttakıldığı dernekle alakalı
@raplicator malesef... benim amcam hala orada yasiyor
Maykopta mi
@raplicator evet
Aslına bakacak olursak bende cçok gitmeyi istiyorum anavatana ama şimdilik biraz zor
Bu arada senden bir isteğimolacak takip edebilir misiniz beni
Haydi kopuyoruz Zazalarrrr... dsadasdas
Bana gore degil, dogu kulturunu yasayabilecegimi sanmiyorum. Evlencegim kisi benim kulturumu benimseyebilirse gelsin ama 😁
insanları yaşadığı yere göre yargılamıyorum... benim için bir doğu anadoludan bir kardeşimle doğu karadenizden birisi evlenebilir... bu bana çok doğal geliyor... ama toplum buna hazır değil... sen zazaymıs.. aleviymişin benim için önemli degil
Türk düşmansınız resmen. Evlenmem diyaloğa bile girmem.
bu devirde kadınlarla evlenmek için hakli bir sebep söyleyin ya?
İlk 5yıl yapıorlar sonra cocuk oldumu havalara giriorsunuz. Hepinzn canı cehenneme
@BirRüyaİçinAğıt ağzına sağlık
Eyw abim
Zaza Kürt gibi bişi değil mi ben evlenceğim insanın Türk olmasını isterim ırk olarak.
Elazığlı komşularımız vardı
İyi insanlardı
Zaza dan zarar görmedim
Olabilir nasip
zaza inadı ile mücadele etmek her erkeğin becereisi değil sanmıyorum :)
:) :) ama zaza tesbihine bayılırım kardeşim :)
Hayır Türk olmadıktan sonra bir önemi yok hiçbir etnik döküntü ile evlenmem
Kızı soydan suyu çaydan al demiş Türk töresi.
Sen herhalde muslumanda deilsin
Peygaberimuz s. a. v. hadisinde irkciligi ayagimin altina aldim der
Sen zazanin kuregi bile olamazsin
Bide hepimiz kardeaiz diyorsunuz hep turk turk diye diye ortaligi karistiriyorsunuz bu vatanda turkler tek yasamiyor
Bolucu olmayin
Hadi zaza kadını iyi yemek yapar demişsin geçerli bir sebepte erkeği ne yapar bir de ona örnek ver, bol bol bebek yaptırır heralde
İnsan ayırt etmem anlaşabildikten sonra karşılıklı sevebildikten sonra sorun olmaz...
Zazalar bildiğim kadarıyla adamın dibidir.. tanıştıklarım da öyleydi...
Lütfen bu ayrımcılığı ve önyargıları bırakalı her kesimin kötüsü olduğu kadar iyi kaliteli olanlarda var gelin önceliğimiz insan olması adam olmayı becerenler olsan
Türk'ten başkasıyla evlenmem. Köküne kıran mı girdi Türk kızlarının
zaza kızları mı uu olur neden olmasın jsdjsd :D ırkın önemi yok müslümansa her türlü olur :Dd
Irkçılık yapmamda senle evlenmem , geçen bir soruda sen türklere hakaret etmiştin. türk gibi olacağıma falan falan diye.
Senin gibi ırkçılık yapanlarla işim olmaz.
Zazaları severim Mert olurlar
Dini islam sa , vatanını seviyorsa bende onu seviyorsam evet evlenirim.
zazayım ama bir farkı yok insanların gözümde, kimi seversem..
Zaza tanıdığım biri yok yorum yapamayacaktım ki aşağı da tipini şey ettiğimin bir yorumunu gördüm o ne derse tam tersi olur o yüzden düşünmüyorum. ..
seni gördükten sonra kararım değişti EVLENMEM uzak ol
Zaza ne alaka kadın kadındır ırkına da mı bakıcaz artık
bnde zazayım bir zaza olsaydı hayatımda ne güzel olurdu
7 göbekten tirküm türkten başkasıyla evlenip orjinalliğimi bozamam
Aşık oldugum biriyle asla evlenmem. Artı evlenmeyide pek düşünmüyorum
Hiç bir kızın ilk günkü sevgiyi saygıyı tutkuyu özveriiyi son güne dek koruyabilcegine inancım kalmadı
sorulara verdiğin görüşlere baktım okadar itici bir insansın ki
Zaza kadınıyla evlenmek Onur'dur <3
kürtgiller uzak olsun,)
zazalar has be has kürtür soran cahil
@rusatapanlar bir bitmediniz mezopotamya eşşekleri kürtleşmiş zazaların kürtlüğü kendilerine olsun. Biz Zazayız Türk oğlu Türk'üz.
evet isterim ne güzel işte :)
Turklerden nefret ediyorlar diye duymustum
Insanlara karsi onyargili degilim, sadece bunu soyleye bilirim
@__SavioRHero__ sitenın dengesini bozmuşum şunlara bir el at :d zazaları ne sanıyorlar
iyi insan olsun ne olursa olsun
Sen Evden Dışarı Çıkabiliyor musun? Orada..
Muş'ta Yaşamıyor musun?
Manyak Sensin :D Muş'ta Kaldım Nasıl Ne Hallerde Olduğunuzu Biliyorum. :)
Anam zaza mısın kürt zazalardan mı
Babam hep bir şarkı söylüyo enişteme o da zaza "yolda gördüm bir zaza sarılmıştı pivaza dedim zaza ne yapıyorsun dedi aşık oldum pivazza 😂😂😂😂" (pivaz soğan demek çok seviyorlarmış)
Ot derken yeşil soğan mı
Aşk olursa farketmez😊
Ne zazaymış buda bir bitmedin tirisi :D
Zazalar kim l*n Türk kadınının tırnağı olamazlar
Hayır. İnatçı insanla işim olmaz.
Bende zazayim, evlenirim tabi memnuniyetle.
Yok anca evi temizletirim
Bilmem ırk ayırt etmiyorum.:d
zazayla kürdün arasındaki fark ne
yani ikisi de aynı şey :D
kişi kendinden bilir işi, sen benim kadar bilgili ol da dua et ;)
Evlenrm benim babamda zaza kurduz bizde :D
Zaza lar da kurt oluyor kurtler kendi arasinda mezheplere ayriliyo fakli isimleri daha var ama hepsinin genel adi kurt
bende zazyaım kürdüz hemde en hası biziz
@rusatapanlar sen zaza değil asimile olmuş zazasın yanı bız zazalarla bir bağın yok senin
Soran heye sensin tamam
yok sevmem ortadoğu kafalı insanları
kürtten cok zaza arkadasım var inanırmısın
Müslüman olması Herşeyden önemli
Olmaz çünkü kötü kokuyorlar
Kötü mü hshfhd
bir teklif et düşünelim :)
Zaza sensen evlenirim aga. d
farketmez insan olması yeterli :)
faşist seni her yerde zaza zaza :)
Evlenmem
müslüman olsunda gerisi teferrüat oluyor.
Yapma yaa :D
Onlar kim be
Yok Aman kalsın
Hayır.
Çok azgın oluyolar.
bnden uzak olsunlar
Zazalar sert kafali
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar