Şimdi çoğu erkek bunu istemez. Sanki ikinci el gibi düşünür. Ama esasen evlenmeden her haltı yediğini bildiklerine bu kadar düşünmezler. Sanırım "dul aldı" lafından korktukları için falan olsa gerek.
Açıkçası, dul bayan, daldan daha atlayan evlenmemiş bayanlardan yeğdir. Hele hele zina yapan bir erkek dul bayanla evlensem mi acaba diye hiç düşünmesin zaten, uçan tekmeyle kayarım haaa...
Ama adam bakirdir, bayan da duldur, böyle bir durumda kabul etmek gerçekten çok zordur. Ama oda olur. Olmaz diye birşey yok. Ha olsa bile ilerde sıkıntılar çıkabilecektir. Adam kavga sırasında "ben seni dul aldım" diyebilir mesela. Kadının da gözü döner almasaydın l*n madem istemiyordun zorladım mı der vs... iş çirkinleşir. Aaa hiç öyle denir mi ama? Sinirle insan neler neler der.
Tabi bir de kadının nasıl dul kaldığı da önemlidir bence. Mesela adam vefat etmiştir. Bu daha kabul edilebilir bir durum. Eğer anlaşamadılar da ayrıldılar ise demekki kadın bir ilişkiyi yürütemedi. Evet belki adam yürütemedi ama suç genelde hiç bir zaman tek tarafta değildir. Ya ilerde benle de sorun yaşar da ayrılırsa diye tedirgin olur insan.
Ha bir de bayanın ruh hali var. Mesela bir bayan tanıyorum. Bir akrabamın baldızı. Kız çok güzel Allah var yukarda, maaaşallah. Evlendi, sorunlar yaşadı, boşandı... Aslında iyi biri zannımca ama hemen her gün profil resmini değiştirir. Sanırsın ki ergen. Yani boşanma psikolojik anlamda sorunlar çıkartıyor. En az 2-3 yıl bayanın durulmasında yarar var diye düşünüyorum. Yoksa eski kocasına olan hıncı erkekden alabilir.
Eğer erkek kabul edemeyecek ise en iyisi böyle bir durumda ilişkiye hiç başlamamalı. Sonu madem yok, başı da olmasın, en kolayı bu. Ben hep bu gözle bakarım ilişkilere. Bazı arkadaşlar
"Ya boşver, bak eğlenmene, her çıktığınla evlenecek değilsin ya!" der. Lakin evlenilmeyecek profildeki biriyle sevgili olmanın anlamı ne daha çözemedim. Bu yöndeki araştırmalarımız devam edecek :)23 Yorumla
Soran+1 yılGuzel konustun ama bazi geri kafalar var oyle dusunmez
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen Evliyim ;) Eski Sevgilimdi unutamıyordum onu ve oda beni unutamıyormuş başkası ile evliydi, neyse daha sonrasından eşi ile hep kavga ederdiler beni aradı günün birinde o yıllardan sonra numaramı nerden bulmuşsa yardım istedi eşi şiddet gösteriyormuş bende gerçekten dayanamadım ve adamı buldum tuttuğum gibi karakola götürdüm daha sonrasından o kızda geldi boşanmak istediklerini söylediler ailesi falan derken mevzu büyüdü araya girmiş gibi oldum ama herşeyi anlattım... neyse sonradan sevdiğim kızın bir tane kızı vardı aramızdaki aşk yeniden alevlenmişti ve o kızınada babalık yapabileceğimi söyledim sonuçta ayrılmış bir bayandı ve özgürdü aileside karşı çıkmadı sonra evledikk.. Yani diyeceğim gerçekten sevdiğim biriyse onunla ölüme bile giderim...
14 Yorumla
Soran+1 yılIste bu helal sana :))
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim.. Bu Anlattıklarım gerçekten yaşadığım birşeydir ve burada dökmek istedim... umarım sende benim yaşadıklarımı yaşarsın ve eli yüzü temiz biri ile karşılaşırsın...
Cevap sahibi+1 yılE. İ. C. İçin tşkler ama geçmişimi xper için anlatmadım altını çizmek isterim... :/
Soran+1 yılAnladim orayi:):)
+1 yılEvelnilir neden evlenilmesin? erkk tarafi bunu ailesiyle paylasr onay verilirse evlnlilir. de kafama takilan sey "bakire olarak evlenmis bir kiz" demen.. neden boyle bisey dedin.. bakireligin gitmesi anlik bisey.. bazi kizlar düsüp bakireligini bozabilio bile buna takilman bana sacma geldi...
12 Yorumla
Soran+1 yılBazi erkeklerin yorumuna gore dedim
- +1 yıl
Anladimm...:)
Çocuk yoksa olur bence , sonuçta anlaşmak mutlu olmak önemli
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
84Cevap
Islami goruse gore Dul Dul ile evlenebilirmis...
Bana sorsan farketmez. Gecmisini dolayli veya direk hatta istemeden bile bana yansitmayacaksa yani gecmisine sunger cekmisse neden olmasin.
Tabi diger kriterlerden bahsetmemen onemsizdir demiyorsun sanirim.02 Yorumla
Soran+1 yılDiger kriterler?
Aile & Toplum konusunda 404 cevap paylaştı. Kimisi çocuğu olup olmamasına bakar. Bu ilk kez evlenecek bir erkek için biraz rahatsız edici olabilir tabi bu durum yaşa görede değişir normal durumda her ne kadar sevsede çocuğu olan biri ile olmama durumu yüksek. Aksi durumda çocuğu yoksa mümkün neden olmasın.
00 YorumlaOlay bizlik birşey değil. Bir de bizim ailemiz var. Senin ailende de bu durum böyledir. Türk toplumunda değişmez, eğer erkek daha önce hiç evlenmediyse dul kadınla evlenmesine sıcak bakılmaz. Adam da evlenip boşanmış olsa kimse birşey demez buna. Öyle bir yapısı var toplumumuzun maalesef. Yani seversen olayı filan değil, sevemiyorsun işte aile baskısı, çevre baskısı izin vermiyor buna. İleride huzursuz, mutsuz olacağına bile bile sever misin birisini?
00 Yorumla
+1 yılKalbini kırmak istemem ama gerek yorumda gerek paylaşımda üstüne basa basa evlendiginde bakireymis demen dikkatimi çekti bunu sürekli demen evlendiginde bakire olmaman mi acaba o yüzden mi ayrıldın? Herneyse cevaba gelirsek ben götümüde yirtsam ailem buna izin vermez.
12 Yorumla
Soran+1 yılBakireydi şidetden dolaydi ayrilma olmus
- +1 yıl
Anladım dediğim gibi ben ne yaparsam yapayım ailem yüzünden olmaz onları karşıma alıp evlensek o zaman da mutlu olmayız ancak söyle olur kimi kimsesi olmayan biri olsaydım sıkıntı olmazdı toplum burada cok onemli bir faktör sen en iyisi olgun dul biri bul derim.
+1 yılBen bu zamanda kızlık zarı için evlenecek kadar salak değilim. Hoş ben bu zamanda evlenecek kadar salak değilim ya neyse. Cevabın şu kardeşim... hani olur ya evlilik elzem olur ailemin onaylaması gerekir. Ailem onaylamadan hiç bişey yapmam. Ailem gönül meselem konusunda beni iyice dinlemeden kanaat getirmez.
00 YorumlaHayır. Şüpheler olurdu içimde. Biraz da bir öncekinden boşanma sebebine bağlı bir olay. Neden sonuç ilişkisi kurmadan olumlu olamam. Kadın da aldatmış olabilir erkek de. Kadının aldatma durumu varsa kesinlikle güvenemem. Erkek aldatmışsa güvenirim. Çünkü bu durumda kadın erkekler konusunda daha sağlam bir fikre sahip olmuş ve bir nevi ders almıştır. Sebepler başka da olabilir. Araştırmadan kesin bir karar veremem ama genel anlamda evlenmem.
00 YorumlaAşık olursam gözüm görmez evlenirim ama tabi ki bekar olarak bekar bir kız isterim.. Araplarda dul kadınla evlenmek şerefmiş öyle duydum doğru mudur bilmem aslında efendimiz de Hatice validemizle evlenmiş kendisi bekar iken düşünülünce bu bile sünnet sevabı kazandırır.
00 YorumlaHer halti yiyip 5 6 sevgili degistirmis bir kizla bile ciddi dusunulurken sadece evlenip bosanmis biriyle niye dusunulmesin. Dusunulmemesi cidden sacma geliyor bence.
10 Yorumla
+1 yılsence 2. el araba fiyatı ile sıfır araba fiyatları aynı olsa sen hangisini alırsın. lütfen yanlış anlama ama.
02 Yorumla
Soran+1 yılBakir misin sen? Bence degilsin ama bakire bir kiz istiyorsun degil mi?
- +1 yıl
bakir değilim ve açık açık şunu söylüyorum gizli kullanıcı da değilim sen gibi:) ben hala ilk ilişkiye girdiğim kızla beraberim ve aralıkta da düğün var... sana yanlış anlama demiştim ama anlamışsın anlayacağını
+1 yılAşk olduktan sonra arada herşey olur çocuğu olsada olmasada seve seve kabul ederim ama aşk gerçek aşk olucak. Düzen olsun aile olsun diye değil. Aşk içinde bir düzen olacak yani
00 YorumlaSevgi ve saygı varsa gerisi hikaye. Bir kız 2 kere boşanmış bir erkekle evlenmesi normal de bir erkeğin 1 kere boşanmış bir kızla evlenmesi neden istenmez sevilmez ki. Önyargılı bakmamak lazım hiçbir şeye.
10 YorumlaHer ilişki insanın ruhunda bir iz bırakır. Ruhunda benimkinden fazla iz olan biriyle evlenmezdim.
02 Yorumla
Soran+1 yılSacma bence
bence erkeklerin hepsi olumlu cevap verselerde cogu insan istemez.
03 Yorumla
Soran+1 yılAma ben taniyorum dul ile evlenenen erkegi cook seviyordu tum ayleyi karsina aldi
bilmem çok seversem neden olmasın ama tercih edilirken ilk sırada olmaz genellikle sonuçta evlendiğin kişiyle bir özelin olmasını istersin.. eski koca anılar sıkıntılar falan uğraşmak istemezsin
00 YorumlaEvlenmem diyenler kızın geçmişte ne nane yediğinden haberleri var mı acaba merak ediyorum.
Evlenmem.02 Yorumla
Soran+1 yılAma seversen
Benden başkasının erkek eli değdiği için onunla evlenmem... o gümüş ben altınım
eğer ki bende evli boşanmış oda benim gibi olsaydı bu olurdu.00 Yorumla
+1 yılDaha önce evlenip boşanmış biriyle evlenmeye niyetlendim ama kısmet olmadı.
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden aylen mi karsi cikti
- +1 yıl
Yoo ailemle sıkıntım olmadı kendisi istemedi.
Soran+1 yılNeden istemedi sonradan?
- +1 yıl
Başka biri çıktı piyasaya onunla görüşüyormuş. Onunla evlendi.
Neden olmasin ama bu konuyu ailemiz tiza gormuyecegi icin ne kadar sevsekte elimizden birsey gelmez.
00 Yorumlaevlenmeyi düşünmüyorum onun yerine sevgili ya da cinsel partner olsak olmaz mı ?
00 Yorumla
+1 yılNeden evlenmeyim ya oda allahın bir kulu herkes hata yapar ya da bişkilde bişiler yaşar ben hayatta yargıamam ki böyl birşeyi...
10 Yorumla
+1 yılelbette evlenirim.. bu bir seçim kriteri değildir.. önemli olan kafaların uyması anlaşabilmek hayata benzer yerlerden bakabilmektir..
00 Yorumla
+1 yılevlenip boşanmış kız derken sanki hiç cinsel ilişki yaşamamış evlendiğinde gibi soruyorsun bu artık kız değil kadın, evlenilir ama onu daha çok evlenip ayrılmış erkekler tercih eder
00 Yorumla
+1 yılTabiki evlenirdim. Hatta özellikle evlenip boşanmış olmasını tercih ederdim.
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
- +1 yıl
Çok sebebi var. Burdan şimdi uzun uzun yazmak istemiyorum. Ama özetle şunu söyleyebilirim, herşeye yeniden başlamak ve sıfırdan yeni bir hayat kurmak isterdim onunla. Ayrıca her anlamda birbirimizi anlar ve tamamlardık yani. Ayrıca evlenip boşanmış bir kadın, hayattan ve hayat arkadaşından ne istediğini bilir.
+1 yılBekar bir insan kolay kolay evlenmez, kendisi kabul etse ailesi etmez. Acı ama gerçek.
00 Yorumla
+1 yılBence dul bir insan kendini anlayablcek dul bryle evlenmelidir
00 Yorumla
+1 yılinsan severse neden olmasın, ama eski eşini unutabilir mi? falan diye insanın aklında sorular olur.
02 Yorumla
Soran+1 yılŞiddet den dolayi ayrilmiş olsa
- +1 yıl
tanımak lazım, davranışları, tavırları, ya unutamazsa
Başından evlilik geçmiş bir kızla "büyük konuşmayayım" evlenmezdim.
00 YorumlaEğer erkekte evlenip boşanmışsa olur. Öteki türlü erkek hiç evlenmemişse olmuyor.
00 YorumlaBen evlenirdim kiz deyil kadin oluyo o bide bende evkenip ayrildim niye evlenmeyelim ki
00 YorumlaEvet evlenirim ve ona ilk kocasının yaşatamadığı mutluluğu vermek için elimden geleni yaparım.
00 Yorumlaöncesi önemli degil yeterki birbirimizi anlayalım..
00 Yorumlane dense yalan olur filmlerdeki gibi hayat kadiniyla evlenenler ver insanin ici kaldiriyosa olur
00 Yorumla
+1 yıldullarla evlenmek sevap bu milletin derdi başka bir şey bacım.. seven insan her halinle kabul eder
01 YorumlaSevgi saygı ve güven varsa önünda allahtan başka kimse olamaz.
00 Yorumla
+1 yılBüyük lokma ye büyük söz söyleme birsey demek istemiyorum:D
00 YorumlaBoyle bir sonuç la varılmaz tabiki evlenilir bende bir evlilik yaptim cocum yok32 yasindayim 0537 734 09 52
00 YorumlaKaç yıl dul kalmış bu sürede kaç kişi olmuş hayatında?
02 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik kisa surmus ondan sonra kimse olmamis
Evlenmek istemezdim ama büyük konuşmamak lazım kader kısmet
00 YorumlaOlabilir neden olmasın kesin konuşmamak lazım bu konuda...
00 YorumlaBenim görümcem duldu ama daha önce hiç evlenmemiş doktorla evlendi çokta mutlular...
00 Yorumla
+1 yılCogu erkek kendi yasina bskiyo eger otuzlari asmissa evlenyo seversem neden evkenmiyim
00 Yorumla
+1 yılniye evlenilmiyo o kötü birimi onunda sevmek sevilmek hakkı deyilmi:(
00 Yorumla
+1 yılGenelde hayır ama gonul konarsa pek bişi yapamayız gibime geliyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 659 cevap paylaştı.
+1 yılkızın tek özelliği bu mu?
33 Yorumla
Soran+1 yılOyle derken?
- +1 yıl
yani bir kadını sadece boşanmış diye nitelendirmek olmaz.
eyvallah @gokhan389 şimdi oldu :))
Büyük konuşmayayım ama HAYIR...
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden hayir?
Soran+1 yılBakirmisin peki?
Evlenebilirdim ama tek değişken bu değil tabii ki
02 Yorumla
Soran+1 yılNasil yani
Araba almıyoruz. opsiyon saymana gerek yok
00 Yorumla
+1 yılAnlaşıp sevdikten sonra neden olmasın..
00 Yorumlaneden evlenmiyim eger duzgun biriyse
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBüyük konuşanın başına gelir inşallah.
40 Yorumla
+1 yılBende evlenip boşalmış olsam evlenirdim
02 Yorumla
Soran+1 yılBekarsan? Evlenmezmisin sevsen?
- +1 yıl
Daha once yasadim bunu sevdigim kiz daha once baskasiyla nisanliyken kari koca hayati yasamislar bunu bana soyleyince hemen ayrildim
Büyük konuşmıyayım ama zor.
00 Yorumlahe evlenirdik, tabi seversek.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılevlenirim neden evlenmiyimki?
00 YorumlaAskin gözü kör be gardas
00 Yorumla
+1 yılTanimam lazim fikirleri uysrsa olabilir
00 Yorumla
+1 yılzaman zaman evlenirdim
00 YorumlaBende bosanmissam olur :-))
00 Yorumla
+1 yılKadin diyecektin heralde
01 Yorumlaseviyorsam nedene olmasın
00 Yorumla- Devamını Gör (34)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!