Evet, onca dua ediyorum hiçbirine dönmüyor. Birde dertlerin art arda gelmesi de var. ya Allah yok, ya da beni unuttu. Yani anlayamıyorum tanrı illa ötekilerini mi mutlu etmek zorunda? Biz burada neciyiz? Gercekten bu durum çok sıktı artık beni.
Cevabın nedir?
+1 yılÖncelikle dua bir ibadettir. Sen nasıl namaz kılıyorsun karşılığını hemen bekliyor musun ? Demek ibadetin karşılığı ahirettedir.
Evet bazen olur dünyada verilir duanın karşılığı ama bazende ahirette. Verilmeyincede hemen niye duam kabul olmadı diye isyan etmemeli. Belkide istediğin şey senin için hayırlı değil Allah ondan dolayı kabul etmiyor. Örnek verirsek;
Bir ameliyatlı hasta doktora seslenir doktor bey ne olur bir bardak su diye. Ameliyatın verdiği susuzluğu gidermeyi isteyen hastaya doktor istediği suyu değil de istemediği acı hapı verir bunu yut der. Bu durumda doktora itiraz etmemeli; demek hakkımda hayırlı olan istediğim su değil de istemediğim ilaçmış diyerek duruma rıza göstermelidir. Çünkü hakkında hayırlı olanı hasta bilemez doktor bilir. Nitekim eğer istediği suyu vermiş olsaydı ameliyatı patlayacak dikişler sökülecek yeniden bir ameliyat gerekecek hayatı belki de tehlikeye girmiş olacaktı.
Bizler hasta dokturumuzda Rabbimizdir. Ne verirse razı olmalıyız.
Dua ederken de tavsiye bakımından şunları söyleyeyim. Duanın başında ve sonunda efendimize salat ve selam getir. Efendimize salat getirdikten sonra Allahı zikret daha sonrada isteğini bildir. Yediğine içtiğine de dikkat et. Ve unutma dua kabul olmuyorsa belkide kabul olmaması senin için daha hayırlıdır12 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun sağol
- +1 yıl
Allah sendende razı olsun kardeş
En İyi Cevaplar
Onun senin dualarına ihtiyacı yok. O herşeyden münezzihtir. Dikkat çekmek için mi yazıyorsun bilmiyorum ama bu kafayla zaten sabahlara kadar okusan şüphesiz inanmadıktan sonra HİÇ BİR ŞEY BEKLEME
Sen gibi ama daha düzgün soran bir arkadaşımıza da açıklama yapmıştım geçenlerde üşenmezsen bir oku derim.
www.kizlarsoruyor.com/.../q3662367-allah-dualari-neden-kabul-etmez38 Yorumla
Soran+1 yılçok guzel yazmışsın.
- +1 yıl
Aşağıda bir yorumda Namaz kıldığını da söylemişsin.. Namazda okuduğun dualarda ne dediğini biliyor musun? Bu yazdıklarımı ifade ederken alnın secdede iken o samimiyet yok ki o nedenle bu vesvesedesin. Besmelede bile seni esirgeyen ve bağışlayan Allah derken, Fatiha da herkesin sınandığı sonu olan dünyanın geçi
- +1 yıl
Geçici olduğunu, onun Birliğini, eşsiz olduğunu ve tüm sıfatların sahibi olduğunu söylüyorsun dualarında, ama inanmıyorsun, üstelik bak, Tanrı yok, Tanrı ilahlaştırılmış kul yapısıdır ve bakıma muhtaç olandır. ALLAH ise bize öğrettiği 99 sıfatın sahibi, ve o ettiğin dualarda nice hikmetli sır isimleri olan 1 olandır. Sen tevekkülle duadan Asla vazgeçme, Allah seni esirgediğinde vesveseler kalkar, o zaman şeytan senden korksun, bak bakalım umutsuz hissediyor musun sonra, bak her şerde nasıl bir hayır gizlenmiş uyanırsın. Selametle
Soran+1 yılTürkçe ibadet etmek gerek o zaman?
Soran+1 yılçok sağol haklısın bilmiyorum zaman gerek bu halden kurtulmam için
- +1 yıl
Dilediğin gibi et ibadetini, sen Allah dediğinde o Lebbeyk ya kulum der. Dile yani. Dualar neden kendi dilinde okunur dersen, söyleniş dilden çıkış şeklinde onun isimleri vardır, o isimleri Latince dilimiz türkçesi ile söylendiğinde aynı ses çıkmaz. Dolayısı ile okunuşu gibi en yakın şekilde Ahad dergen boğazından gelen en kalın E ile söylemek gibi mesela, Kul huvallahü ehad,
Sana düşen meallerdeki anlamları iyice benimsemek. Ne okuduğunu bil, ezberden hızlı hızlı değil, tane tane ne söylüyorsan kalbinden anlamı geçtikçe, hikmetleri doğar.
Ben sana bir adamı sabahlara kadar övsem, kendin tanımadan ona güvenmezsin. Ama nasıl doğduğunda annene muhtaçken onu çok seviyordun? Sonra kızdın sevmedin ondan kaçtın ya da döndün vs vs. Bir de bak Ama Allah sevgisi sen doğarken kalbine yerleştirilmiştir. Nefsine uyar onu unutursun ya da nefsine hükmeder o sevgiyi
çoğaltırsın hissedersin. İşte bunu anlatmak istiyorum dualarında hisset, bak neler olacak..
Soran+1 yılTamam, oldu sekkürler :)
+1 yılAllah ın bazen vermemesi aslında vermesidir.
Bu gününe şükret demekki istediklerini senin için hayırlı değil ve Allah senin için en hayırlısını hazırlıyor. Bir gün geliyor ve vermedikleri için şükredip verdikleriyle mutlu oluyorsun. Hayatında olanlar için hep şükretki Allah üstüne yenisini koysun.20 Yorumla
- Diğer konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılBelki duaların kabul oluyordur ama senin istediğin şekilde değilde farklı bir şekilde. Sen farkında değilsindir. Bazen gözümüz herşeye kapalı oluyor o yüzden görmek istediklerimizi göremiyoruz. Biraz daha mantık çerçevisinde bakmaya çalıştığımızda görmeye başlıyoruz aslında :) :)
14 Yorumla
Soran+1 yılçok haklısın, ama işte insaoğluyuz istediğimiz şekilde oslun istiyoruz
- +1 yıl
Birazda da şükretmeyi bilirsek görebiliriz diye düşünüyorum. O yüzden allaha olan inancını hiçbir zaman kaybetmemen dileğiyle...
Soran+1 yılçok tesekkür ettim
- +1 yıl
Rica ederim.
AI Persona’ya Sor
Zeynep'in Çözümleri
Giysi bakımı ve çamaşır yıkama sırlarına dair tüm sorularını yanıtlıyorum.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
23Cevap
Mevlana ne demiş biliyo musun
istedim de vermedi deme. istemeyi bilmedin bari yalan söyleme. şimdi sen burdan kendi payına düşeni al öncelikle.
Bu konuyla alakalı bişey daha söyliyeyim otur düşün bence kafandaki saçma düşünceleri bir kenara bırak bu mantıkla eline bişey geçmez.
Kapı açılır, sen yeter ki vurmayı bil! Ne zaman, bilmem! Yeter ki o kapıda durmayı bil!13 Yorumla
Soran+1 yılsağol yorumun için, çok guzel demiş mevlana
Soran+1 yıltamam sağol
Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Ya olmaması gerektigi icin olmuyordur :)
ya da daha iyisi olacagı icin olmuyordur :)
Veyahut Öteki dünyada kabul olacagı icin olmuyordur :)
Herkezin derdi tasası baskadır. Herkez bu Dünyada bir sınava tabi tutuluyor. Dua etmekten vazgecme kendini yanlıs yollara itme kardesim :)10 Yorumla
+1 yılAllah kabul etmiyeceği duayı kuluna söyletmez kabul ederse hayra etmesse daha haırlısı olduğuna inanıyorum ben belkide farkında olmadan kötülüğünü istiyosun bırak seni korusun :)
11 Yorumla
Soran+1 yılSağol, belki de korunuyorum:)
ne dıyosun sen yaa Allah nasıl böyle konusabılıyorsun sen ıyı mısın ! sen kım oluyorsun da bu durum benı cok sıktı dıyorsun. namazını kılıyır musun
23 Yorumla
Soran+1 yılevet kılıyorum
Soran+1 yılpeki, sağol :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılGünaha giriyorsun bilmem farkında mısınız ama çarpılacaksiniz Allah sevdigi kullarınin duasini geciktirir daha cok dua etmesini ve ona yönelmen için çünkü Allah kulunu biliyor 4 dörtlük olunca dua ve şükür etmeyeceğini! !
11 Yorumla
Soran+1 yılama ben nimete kavuştugum vakit, teşekkür ediyorum allah'a, şükrümü eksik etmiyorum.
Gizli Üye(30-35)+1 yılTanri diosan Allah demeyeceksin. ALLAH diosan tanri demeyeceksin. Ki yaradan kabul etmeyecegi duanin isteğini sana yaptirmaz. Senin istedigin senin icin hayirli degildir belki? Nie boylr dusunmuosun. "O " her seyi bilen gorendir. Şeri de hayrida bizden iyi bilir. Ya zamani deildir ya daha iyisi olacaktir ya da senin icin iyi deildir. Boyle dusunerek iman eksikligine kapilma. Seytan vesvesesi anlasilan icini kaplamis firsat verme
10 YorumlaDiğer konusunda 6b cevap paylaştı. İlk önce müslümanmısın. Bide dua kabul olmayınca boşa gidiyo demek değil. Demekki böyle olması zorunda. Ginede Allaha şükretmelisin !!!
13 Yorumla
Soran+1 yılevet müslümanım. ama maneviyatım artık çok çöktü
Soran+1 yılmuhakkak, sağol..
bakın ben geldım madem bizi gerçekten duymuyor bunu nasıl? ispatlıyacagız madem bizi duyuyor bunu nasıl? ispatlıyacagız madem o dısarda biz içerde yanı aynanın diğer ucundayız. ozaman neden? bize ihtiyacı var yaratılış ıhtıyactır tanrı için. madem herşeyı biliyor ve göruyor işte ozaman onun bize ıhtıyacı yok demektır eger bu gerçekten dogruysa bunuda ispatlıyamayız işte ozaman bizimde tanrıya ihtiyacımız yo kdemektır bizi mtek ihtiyacımız yaratılış geregı tanrıya olan ihtiyacımızdır. bu yuzden karsılıklı olarak ihtıyaclar tanrının aklıdır. eger bu dogruysa. tanrının bize ıhtıuyacı var demektır. bize ihtıyacı olmayıpta bizi yaratan bir ilahın bizler içn bir anlmı yoktur. burada anlamı yaratn tanrıdır yanı tanrının. tek ihityacı. yaratmak değil yaratılışın özgur aklını okumaktır çünku özgur iradeyı kullananlar zamanı aşmıştır tanrı gibi... tanrının aklını kuullnmıştır..
11 Yorumla- +1 yıl
tanrının dulara yanıt vermemesının asıl nedenı dinlerın asla varolmadığı gerçegıdır. ademle havva. 2 ırktır ama şimdi şu anda dunyada 3 safkan ırk vardır. bak gördunuzmu? ademle havva yoksa dinlerde yok dinler yoksa zincırleme reaksıyon gibi düşünun peygamberler yok buyuler yok kaderler önceden belırlenmış herşey ayarlanmıuş şu anda soluduğunuzun hava olduğunumu? sanıyorsunuz uyuduğunuzmu? düşünüyorsnuz ya da uyandığınızmı? bunları düşünemezsınız yaratılıştakı ayarlar sizlere bunları algılama aklı vermıyor..
İlk önce bir düşün ben gerçekten Müslüman miyim diye? Allah yok ne demek ya? Haşa !!!
13 Yorumla
Soran+1 yılevet müslümanım, ama bazen öyle şüpheye düşüyorum dualarım yanıtsız kaldımı
Soran+1 yılevet isyan ede ede belki de müslümanlıktan bagım azaldı. neyse yine de sağol
+1 yılİşte bu düşüncenden dolayi dualarin kabul olmuyor olabilir mi?
11 Yorumla
Soran+1 yılolabilir
+1 yılBabaannem derdi ki Allah sevdiği kulunun duasını kabul etmezmiş.
10 Yorumlaisyan edeceğine sabır etmeye ne dersn prenses ne kada riçtendua edersne o kadar hızlı olurmuş
10 YorumlaO isteklerinin gerçekleşmesi belki kötü sonuçlar doğuracak?
Bunları bilemezsin, para istersin parayı verse belki karakterin bozulacak, bu durumda hayırlı olanı istemen gerek.10 Yorumladuyduğuna inanmıyorsun, inanmadığın birşey gerçekleşmez. çekemezsin onu.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah (c. c) kuluna 3 şekilde cevap verir:
Evet! der istediğini verir…
Hayır! der daha iyisini verir…
Bekle ! der en iyisini verir…31 Yorumla- +1 yıl
Bu güzelmiş.
Artık dua etmiyorum kırıldım incindim. Esma hakkına ismi azam hakkına Allah için kutsal olan ne varsa hepsini vesile ettim. Namzlarimi geçirmem kötü isyankar bir kuşa değilim sukrederim. Herkesin gibi benimde duam var olmuyor kabul etmedi. Etmediği gibi daha çok muhtaç oldum daha. Daha fazla düştüm boşverdim umurunda da değil artık
00 YorumlaVALLA BENDE 4 YİL HER NAMAZDA YALVARDİM MÜBAREK GÜN VE GECELERDE DUA ETTİM. AYETLER SURELER OKUDUM. SONRA NEMİ OLDU. BİR HİÇ KABUL OLMADİ. ANLADİM Kİ DUANİN KABUL OLACAGİ YOK YİRTİNMAYADA GEREK YOK. ALLAHİN BİZLERE MECBUR KİLDİGİ KADERİ YASİYACAGİZ DAHA NEDEN DUA EDELİM. DUAMİZ KABUL OLMAYACAK VE BİR SEYLER DEGİSMEYECEKSE KİSACA BRN BOS VERDİM. TESLİM OLDUM. AMA SEYTANA HELAL OLSUN. İSTEGİ OLDU. KİYAMETE KADARDA +1 ÖNDE OLACAK
10 YorumlaAllah'ın seni mutlu etmek gibi bir görevi yok. Belediye mi zannediyorsunuz Allah'ı? 😄 içinde Allah inancı bile yok kalkmış dualarımı kabul etmiyor diyorsun komik.
22 Yorumla
Soran+1 yılhayır Allah a inanıyorum
Ya sen yine iyisin senin duaların kabul olmuyor benim dualarımın tam tersi oluyor ama her şeye rağmen şükür.
06 Yorumla
Soran+1 yılTanrı duyuyor seni o zaman, beni duymuyor da
Soran+1 yılsenin için iyi olanı budur anlaşılan..
Soran+1 yılkim bilir :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılSenin icin hayrilisi neyse o olur sabredersen istedigini vermez daha iyisini verir ve sen ya Allah yok diyip dertlerin ard arda gelmesiyle kaderine isyan edersen dualarinin kabul olmamasina sasmamali
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbenimde bekledigim dualarım var
7 gün 786 kez besmele oku birde niyet edip insallah sesimizi duyar110 Yorumla
Soran+1 yılHaha işe yararmı
Cevap sahibi+1 yılinsallah yarar ben inanarak devam ediyorum.
Soran+1 yılevet ama allahın duyması için illa belli bir zikir yapmaya gerek yok ki..
Cevap sahibi+1 yılzikir degil yani farklı bir uygulama. denemekten kaybetmeyiz. elimden ne gelirki (
Soran+1 yılhaklısın:(
Cevap sahibi+1 yılsenin icin dua edecegim sımdı gidiyorum bugun cuma. sende benim icin et olurmu sevdigim insan haber alayım donsun (
Soran+1 yılsevdiğin için edeyim yani dimi? tamam ederim sağol
Cevap sahibi+1 yılevet sevdigim biri ve hasta haber alamıyorum gelmesi icin. allah dualarımıza yanıt versin allah razı olsun.
Soran+1 yıltamam oldu, inşallah kabul olur :)
Cevap sahibi+1 yılinsallah güzel arkadasım :)
+1 yılTabi canım hepimize cevap veriyor bir sana vermiyor, sende sorun var canım ondan.
10 Yorumlasen ne kadar allahı hatırlıyousn başın derde düşünce mi
10 Yorumla
+1 yılOlmadığı içindir belki laf anca..
15 Yorumla
Soran+1 yılsanırım öyle
- +1 yıl
İşte cahil insanın allah olayı ya allah mis din miş hepsi yalan dolan ;)
- +1 yıl
İnkar edersen sen kendin kaybedersin
Soran+1 yılCahillikle ne alakası var, Allah nicelerinin dualarına da cevap verıyor. sorun ben de
- +1 yıl
bir ara bana cevap versin kardeşim ;)
+1 yılAllah'ım şu kuluna Akıl hidayet ihsan eyle yarabbi.(Amin)
10 Yorumlabirazda sen çabalaman gerekiyor biz herkesin kaderini kendi çabasına balı kıldık diyor çaba çaba :))
00 YorumlaDiğer konusunda 43,8b cevap paylaştı. demek ki zamanı var demekki kalbin tam değil
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle şunu söyleyeyim yanlış tanrıya dua ediyorsun isa mesihi araştır incili oku lütfen...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnanmıyorsun ki inansaydın zaten olurdu
14 Yorumla
Soran+1 yılinanıyorum..
Cevap sahibi+1 yılhadi oradan sen Allah'a kurban ol
Soran+1 yılmal mısın
Cevap sahibi+1 yılanana sor
+1 yılsen böyle şirke devam edersen sonun kötü.
01 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın..
isyan ederek zaten durumun vahim.
10 Yorumla
+1 yılSenin icin hayirlisi budur belki
00 YorumlaHerkes tek dertli kendini sanıyor..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHerkesin derdi var bea bacım :)
00 YorumlaVar olmadığı için.
00 Yorumlasaçma soru
00 Yorumla
+1 yılTövbe et bre gafil!
00 Yorumla
Devamını Gör(22)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!