Okul tatil olunca staj tatil olur mu? Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Okul tatil olunca staj tatil olur mu? Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Selam,
Öğrencilik yıllarımda ben de staj yapmıştım. Stajyerlerin belirli sorumlulukları ve hakları bulunuyor. Okul tatil olunca staj tatil olur mu sorun için kısaca tatil olur yanıtı verebilirim. Staj yapan öğrenciler çalıştıkları kurumda da öğrenci olarak gözüktüğü için öğrencilere verilen her tatil hakkında staj yapan kişiler de yararlanabiliyor.
Staj yapan kişiler resmi tatiller ve okulların tatil olduğu günlerde staja gitmez. Bu durum ara tatilde staj yapılır mı sorusu içinde geçerli. Öğrencilerin tatil yaptığı her zaman resmi tatiller, stajyer sömestr tatili gibi zamanlarda staja gidilmesi zorunlu değildir.

Yönetmeliğe göre stajyerlerin tatil hakları şu şekilde açıklanmıştır. 28758 sayılı ortaöğretim yönetmeliğinde çalışma takvimi konusu madde 15'te düzenlenmiştir.
Önceleri 28758 sayılı ortaöğretim yönetmeliği:
Madde 15 bölüm 2 'de öğrenciler işletme şartlarına uyar denilerek kar tatili gibi idari tatillerde öğrencilerin staj yapmalarının önünde bir engel yoktu. Ama 28/10/2016 29871 sayılı yönetmelik değişikliğiyle artık işletmelerde beceri eğitimine giden öğrencilerde diğer öğrenciler gibi değerlendirilerek tatil yapmaktadırlar.
Okul o günün yoklamasını alabilir mi devlet tatil ettikten sonra ? Yani devletin tatil ettiği günde gelmedi diye geçirebilirler mi...
Geçen yıl özel bi firmada muhasebede stajerdim kar tatili olduğu gün gittim bana ne işin var burda dediler :D Meğer tatilmiş ama benim iş gül gibi olduğu için böyle gül gibi insanlar oldukları için gidiyordum...
Paranı keserler ama yok yazılmazsın sanırım... Gerçi benim çalıştığım yerde hiç yoktan gitmesem bile yinede paramı veriyorlardı... :)
Staj yaptığın yere bağlı. Devlet dairesi ise tatil olabilir ama özel şirket ise bence işe gidilir. Arayıp öğrenebilirsin veya yolda mahsur kaldım gelemiyorum diyebilirsin ben olsam öyle yapardım. :)
Staj yerine göre değişiyoe. Bazı yerler gelmeyin diyor. Bazıları çağırıyorlar.
Cevap
6Cevap
Bu sorunun üstüne benim kafam tatil oldu şuan, çipimi yaktın adamım.
Staja gidebileceğin açık bir okul yoksa tek başına staj biraz saçma olur kanımca
hay aklına kurban +9
evet tatil olur
en azından benim lise yıllarımda öyleydi
birşeyler değişmemiştir umarım
hayır olmuyor. face anasayfamda stajerler isyan ediyordu
2016 yılında çıkarılan kanuna göre.. Staj yapan öğrenciler de bu kapsamda değerlendirilecektir.. yani stajyerlere de kar tatili var..
Lisedeysen olmuyor bana olmamıştı
Maalesef hayır..
Sanmam
Olmaz...
İş yerine bağlı.
sanmam.
Olmazz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?