Sen hiç açlıktan ağladın mı?
Allah kimseyi açlıkla imtihan etmesin. Çok şükür halimize.

Hani dersiniz ya birde allaha sükür filan diye allah madem o kadar güzel yuce bir varlik neden yardım etmiyor? Ne sınamasından bahsediyorsunuz daha bebek, benim bildiğim bebekler sınanmaz? Kusura bakmayin ama iyi birsey olunca allah allah diyorsunuz kotu oluncada hic sorgulamiyorsunuz millet zengin ailede doğuyor eli sebzeye değmiyor hersey hazır önüne geliyor bu cocuk burada aclikta oluyor evet cok guzel bir sinanma gercekten eksi verebilirsiniz ama gerceklerden kacamazsiniz...
Değerli kardeşimiz;
1. Bunun bir cevabı, bu dünyanın tecrübe ve imtihan yeri olması sırrında yatmaktadır. Yani eğer musibet geldiği vakit sadece zalimler ve günahkârlara isabet etse, masumlar ve günahsızlar bu musibetlerden korunsalar, o zaman imtihan sırrına zıt bir durum ortaya çıkardı.
İşte imtihan gereği olarak bir musibet geldiği zaman hem iyileri hem de kötüleri beraber içine alıyor. Böylece imtihan sırrı kaybolmuyor. Eğer musibetlerde ve zulümlerde iyiler kurtulup sadece kötüler zarar görseydi, imtihan sırrı kaybolurdu. Kötüler de iyi olmak zorunda kalırlardı. Böylece Ebu Bekir (ra). ruhlu insanlar ile Ebu Cehil ruhlu insanlar aynı seviyede kalırdı. Bu açıdan bazen hiç suçu olmayan günahsız kimseler de zulme maruz kalabiliyorlar.
Kurban olurum ya içim parçalanıyor elden bişey gelmiyor :(
Bu cocuk acliktan agliyorsa yanindaki p**evenk nabio koskaca hastanede bir dilim. ekmekmi kalmamis zevkine bu fotoyu cekmisler. komik olmayınya canm
Allah'a şükretmemiz gerekir ve Rabbim kimseyi açlıkla sınamasın çok zor olsa gerek.
Cevap
13Cevap
Allah yardımcıları olsun ya. Belki oraya kadar gücümüz yetmez ama Allah rızası için gerçekten yardıma muhtaç birisi gördüğünüzde yardım etmekten çekinmeyin. Gerekirse cebinizdeki son parayı verin. Allah size daha fazlasını verir.
=.( yaa hayat ne kadar berbat demi adaletsiz keşke herkez iyi olsa şu an kzımlar şirinler izliyorum allaha şükürler olsun allah çocukları üzmesin kimseyede bu küçükleri üzmesi için sebep vermesin inşallah =////
Ya tüylerim ürperiyor vallahi ne biçim bir dünyadayız ya nen yardım ederim sen yardım, edersin ama koca ülkeye yeter mi? Hayır ülkelerin buna karşın susması ne saçma. Dünya iğrençleşiyor...
Ya böyle şeyleri görunce cidden kendime gelemiyorum. Allah kimseyi açlikla sinamasin amin. Bin şukur halimize.
:( allahım yardımcıları olsun inş... israf edenler yemek seçenler ve agop un kazı gibi yiyenler bence tüm gün şu resimle yüzleşsinler
Çok şükür ya hep derim zaten. Allah kimseyi yaşamını sürdürmesi gereken şeylerle sınamasın.
Allah kimseye göstermesin , düşmanımın başına bile vermesin. Ne istersek yiyip içiyoruz Allah'a milyonlarca kez şükürler olsun
Amin. Binlerce kez şükürler olsun halimize. Allah yar ve yardımcıları olsun 😞
Ağladım evet.. En son ramazan bayramından hemen sonra.. Gurultunun acıya dönüşmesini yaşadım.
Susuzluktan ağlamışlığım var, amin Allah kimseyi aç bırakmasın.
Ağlamadım, miden seslerini kucak verdim içeride iç savaştı sanırım
Ağlamadım çok şükür ki. Dünyadaki en büyük sorun da açlık ama çoğu insan bunu görmezden geliyor. :(
Çok şükürki ağlamadım Allah kimseyi ağlatmasın açlıktan..
aman allah hım şükür halimize...
beni böyle şeyler çok et kılıyor hele çocuksa
Evet ağladım (maddi durumumun olduğu halde)
Allah kimseye yaşatmasın..
Rabbim sen yardım et :'(
yoo şükür falan değil. açlıktan da ağlamadım
Aşktan meşkten ağlayanlar bunu bir incelesin
Yok Allaha şükür ağlamadım.
Allah'a şükür ağlamadım.
Allah kimseyi açlıkla sınamasın...
Annemden istemiştim kalkmamıştı o zaman
Aynen cok sukur
ağlamadım.
allah gostermesın :(
Çok zor