Kardeşime nasıl kendimi sevdirebilirim?

Merhaba ben 24 yaşındayım. 12 yaşında küçük bir kardeşim var. Aslında İzmir'de oturuyorum ama üniversite sebebiyle okul döneminde Ankara'da kalıyorum. Bu yaz ailemin yanına geldim. Babam annem geldiğime sevindi ama küçük kardeşim hiç selam bile vermedi. Babamda gelir gelmez kardeşime dedi ki ''Bak ablan iyi bir üniversitede okudu ama sen tembel tembel otur burda'' dedi. Sonra biz salona geçtik çocuk tek başına odasına girdi. Bende merak ettim yanına gittim bana kızgın kızgın bakıyodu. Bende dedim ki ''Ne oldu sorunun ne? Ne kadar zamandır görüşmüyoruz özlemedin mi beni?'' dedim. Bana ''Hayır! Sen geldiğinde babam beni adam yerine koymuyor. Seni daha çok sevdiği belli. İyi okulda okuduğun için seni daha çok seviyor.'' dedi. Sonrada ''Herkes sana güzel diyor ama bence çok tipsizsin.'' dedi. Ağlamaya başladı. Ya daha geçen sene sarılıyordu ne oldu hiç anlayamadım. Ben onu görcem diye mutlu olup seviniyim oda böyle tepki versin cidden üzüldüm. Bir günde salonda içki içiyordum geldi dedi ki ''Seni babama söylicem.''dedi. Ama babama hiç bir şey söylemedi. Neyse işte herşeyi söyledim bu ne biçim kardeşlik anlamadım. Muhtemelen ergenlikten ama böyle ergenlİk mi olur? Küçük fare bazen öldüresim geliyor. Sizce böyle bu durumda ne yapabilirim?
Kardeşime nasıl kendimi sevdirebilirim?