- Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılbernard carr diye bir kozmolog var bilmem bilirmisiniz çok ünlü olan evrendeki fizik sayılarının işleyişi üzerine çalışıyor. doğa yasalarını çok hassas bir şekilde, kompleks hayatın var olabilmesi için ayarlandığını söylüyor… ve ekliyor; bunun şans eseri olma ihtimali aşırı derecede düşük. böyle bir hassas ayar en azından bir yapımcıyı gösterir, diyor. açın araştırın komplekslik pramidi denen bir şey var bu ve bu pir pramid de evrenin yapısını oluşum seviyelerini görebilirsiniz. praidin en altta atomları meydana getiren kuarklar ve atomların moleküller, moleküllerin de yaşayan hücreleri meydana getirdiğini görüyoruz. sonra da organizmalar ve en sonda da sahip olduğumuz beyne ve bilince ulaşıyoruz. o, yaratan, yoktan var eden, şekil veren allah’tır. evren ancak “akıllı bir yaratıcı”tarafından “yoktan” var edilebilir. bir diğer delil ise hassas ayardır bunu yne yazmıştım tekrar yazıyorum,89+118123 162+13258 bu numaram kütle gibi, elektronun ağırlığı gibi, kuarkın ağırlığı gibi, çekim kuvveti ya da elektro manyetik gibi, bunları ve diğer parametreleri tanımlayan yaklaşık 20 sayı, dünyamızın özellikleri… ancak hiç kimse bu sayıların eden bu şekilde belli değerlere sahip olduğunu bilmiyor. evet, “ kimin umurunda” diyebilirsiniz. elektronun kütlesini birz biraz değiştirebileceğinizi sanırsınız, fark eder mi? mesela diğer güç kuvvetlerinin hepsi önemli, değişken atom altı parçalar.. bu fiziğin altında yatan en uzun listelerden biridir, ve yaşam oluşabilmesi için “öncelik” görevi görür. eğer bu şeyler çok ufak bir değişikliğe uğrasalar, hayat oluşamayacaktı. ben sürekli anlatmaktan bıktım siz anlamamaktan bıkmadınız bir konuya bağlı kalırsanız, zaten gerçeği görmeniz imkansız hale gelir, öyd deneylerini araştırın, evren ve kuranın ne kadar uyumlu olduğuna bakın ben bunları eski bir ateist inançsız olarak yazıyorum. ne kadar anlarsınız ne kadar anlamazsınız bilemem ama sizede saygı duyarım. bakın ben size ''ayetten'' de örnek vermedim direk bilimsel anlattım.
857 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim ama buna pek aklım ermedi desem alınmazsın değil mi, ama burdan bir örnek çıkardım ALLAH var :D
- +1 yıl
seni bu konularda çok seviyorum objektif baka biliyorsun. gereken cevabı da bir yere dayamadan veriyorsun. :)
- +1 yıl
saolun dostlar
- +1 yıl
Algilayamadigin seyin varligini " dinsel " usluba dayandirarak kabul etmek bilimsel mi oluyor? yoksa inanc mi?
" bunun şans eseri olma ihtimali aşırı derecede düşük. böyle bir hassas ayar en azından bir yapımcıyı gösterir, diyor. "
Bu mesela inanc yonunden kabul etme durumu. Bilimsel bir yonu belli oranlarin cok nizami olmasindan oturu mu kabul ediyorsun? algilayamiyorsun dostum otesi var mi? - +1 yıl
- +1 yıl
Son yazdigimda degil tum yazdigimda haklilik payi var ki..
Algilayamiyorsun diye bu Tanri kavrami var veya yok yapmaz. Kuran ile incilin farki ne peki? Neden Kuran diyorsun ki? mesela... Tanri kavramini sen kitaplardan ogreniyorsun bir nevi, belki de Tanri dedigin sey evrenin baslangicinda var olan enerjidir kimbilir? Kitaplarda bu kutsal bir oge olarak gosterilmis olabilir... - +1 yıl
Tebrik ederim dostum bundan daha iyi anlatılamazdı. bu kaynağı nereden edinebiliriz basılı bir yayını var mı? alıp okumak isterim. :)
- +1 yıl
@JoSam ig bang’a göre bütün madde ve enerji hatta zaman ve boşluk bile bing bang sırasında ortaya çıkmıştır ve bu yüzden sonsuz değillerdir, yani big bang öncesinde yoktular yani eğer bu termodinamiği iddia edenler haklı olsalardı, big bang’e inanan bütün modern kozmologlar termodinamik yasasıyle çelişiyor olurlardı.
- +1 yıl
- +1 yıl
@JoSam yukarıda demişsin ki, Tanrı enerjide ola bilir haklısın tanrının nasıl göründüğünü kutsal kitaplarda yazmaz bakın dün yine bir kız arkadaşla tartışıyoruz, kuranı kerim yunan mitolojisi tanrılarına çok benziyor diye, beki biz tekrar ediyoruz olamaz mı şu an insanın ne olacağı muamma evet, ama bir sorun var örneğin bir hadiste yanlış hatırlamıyorsam ademden önce yüzbin adem yarattık der. belki evren sürekli başa dönüyor ama bir yaratıcı var ona eminim.
- +1 yıl
@JoSam canlılığı oluşturan karbon, fosfor, kalsiyum gibi elementlerin hatta dahada ileri gidip tek bir tanesinin bile tesadüfen oluşması mümkün olmayan amino asitleri proteinde kullansa insan oğlu canlılığı oluşturamazlar öyle değil mi? Mükkemel beyinlerin sırrı hala çözüle bilmiş değil peki bir yaratıcı olmazsa bunlar nasıl meydana gele bilir yani mantıklı düşünelim biz ateistler ya da ben eski ateist olarak evrende heşetin var olduğunu söylüyorduk öyle değil mi zaten vardı gibi, bu gün atom ve atom altı parçacıkları bile sonradan oluşuyor yani yaratılıyor, tesadüfen meydana geldiklerini iddia etmişlerdi peki sence gerçekten bu tesadüf mü? sen buna inanıyormusun dürüst cevap istiyorum?
- +1 yıl
@JoSam olması mümkün mü :)
tüm insanlığın bilgi birikimi ve çabasıyla asla meydana gelemicek canlılığı şursuz atomların kör tesadüflerin yardımıyla meydana getirdiğini nasıl Nasıl iddia ede bilirsin? karbon, magnezyum, fosfor, potasyum, demir gibi atomlar bir araya gelerek kapkara bir kütle oluşturucaklarına olağan üstü koplekstikte ve sırları hala keşvedilememiş olan mükemmel beyinleri oluşturmuşlar, sadece biraz mantık anlamak zor değil aslında. - +1 yıl
Soran+1 yılyahu hala orta yolu bulamadınız mı :D :D
- +1 yıl
@JoSam Bilemiyorum senin fikrin senin kararın senin yaşamın kimse sana ateistsin sen şusun busun diye dışlamıyor, ya da bilmiyorum belki dışlıyor barbar bir ülkedeyiz ben sadece okur araştırır bulduklarımı paylaşır bir araya getiririm sonuçlarına ben inanırım 2inci kişiyi ikna etmem sadece tartışırım.
- +1 yıl
@JoSam neden değişsin bizden daha zeki yaşam formları da var, evrende yanlız biz yaşamıyoruz bizim kimsenin inanmadığı benim inandığım uzaylılar var mesela, bizden farklı boyutlarda kuranı kerimde ona bir örnek vermiş alemlerin rabbine diye yer yüzünde ve gök yüzünde sizin cibriliniz gibi cibril var demiş.
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Bariz mantikli bir durum olsaydi bu dediklerin ortada inanmayan kalmazdi emin olabilirsin... Ortada gozle gorulur ve mantikli bir durum varsa millet neden inanmasin ki? Biraz mantikli olman gerekiyor. Ihtimaller oldukca mevcut ve sen bunu algilayamayabilirsin bu da bir ihtimal. Sen bunu hice sayarak sadece Tanrinin var oldugunu kabul ediyorsun, ispatlamiyorsun. ;)
- +1 yıl
@JoSam aslında her satırım da ispatladım sen anlamadın, eğer her şeyi çok basit görüyorsan bu senin için zor olacak, inanmada mümkün olmayacak yani biz burada yıllarca da konuşsan senin tepkin tavrın değişmez ben anlattım anlaya bileceğin kadar :)
Bu varlık denizi nerden gelmiş bilen yok;
Öyle bir inci ki bu büyük sır delen yok;
Herkes aklına eseni söylemiş durmuş,
İşin kaynağına giden yolu bulan yok. demiş ömer hayyam - +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@JoSam Samuel Mors, Joseph Henry, Louis Agassiz, James Prescott, Rudolph Virchow, Gregory Mendel, Louis Pasteur, William Phillips, Prof. Will Draper, William Dembski, Prof. Steven Meyer, Prof. Walter L. Bradley, Prof. Irrel Chister Rex, Dr. Allan Sandage, Prof. Cecil Hamar, Prof. Paul Ernest, Prof. Lestergon Simurden, Enrico Medi, Prof. Wayne Old, Prof. Michael P. Girouard, Prof. Edward Boudreaux, Prof. Kenneth Cumming, Prof. Carl Fliermans, Prof. David Menton, Prof. John Morris, Arthur Peacocke, Prof. Albert Macomp Winsthis, Prof. Edwin Faust, Charles H. Townes, John Polkinghorne, Hugh Ross yoruldum
- +1 yıl
@JoSam Allah bize varlığını nasıl göterecekti tabiki bir aracıyla bunun için peygamberler gönderildi adem, nuh, isa, musa, muammed gibi peki ne diyoruz peygamberlere inanmaktan bahsediyoruz, peygamberlere inanan zaten allaha iman etmiş olur, allah ben burdayım sizinleyim diyor vede ben şunu söylemek istiyorum allahın cezalandırıcı azap verici biri olduğuna kesinlikle katılmıyorum bunun içinde delilerim var. kanıtlarım var.
- +1 yıl
- +1 yıl
@JoSam söylediklerimi ya anlamıyorsun ya işine gelmiyor ergen tavırlarını bırakırsan izah ederim, çoğu ''müslüman bilim adamı var'' ben onu kastetmedim mimar sinan gibi tahran ülkelerindeki bilim adamları gibi müslüman bilim adamlarından bahesediyorum lanet olsun bu insanlarla hiç anlamaıyorum
- +1 yıl
Kusura bakma birkac bilgiyle insanlari kandirmaya calisiyorsun hepsi bu... Telgrafi bulan adamin evren ile ilgili ne bilgisi olabilir o kadar? Kendin bile izah ettin bunu, profesorum boyle boyle diyerek...
Neyse senle bosa tartistigimi dusunuyorum sen Tanrinin oldugu hatta Muslumanlarin cennette olacagini " kabul et " ;) - +1 yıl
En İyi Cevaplar
+1 yılŞimdi bir deist olarak sana şunu söyşeyebilirim eğer tanrı evrende her şeye müdahale edecek olsaydı insana beyin vermez düşünme, oylama, onaylama ve yordama yetisi, akıl yürütme ve sorgulama yetisi vermezdi. ateistler zeki insanlar dini bile ona inananlardan daha iyi biliyorlar benim diyen dindarı karşısına çıkar cırtlar yani o derece ama işte atladıkları bir detay ilk düşündüklerine inanıyorlar daha fazla sorgulamıyorlar kolayına kaçıyorlar biraz işin çünkü son olarak şunu söyleyim bir ateisti bin anlı secdeli şeytanlara değişmem camileri dolduran insanların çoğu riyakar ve sahtekar ha ateistliği onaylıyorum tabiki ne ateistliği ne bir dini katiyen onaylamıyorum insanların menfaati için şekillendirdiği bir inancın peşinden giden ahmaktır. din, din olmaktan çıkmış tanrının emaneti olmaktan çıkmıştır. kuranda bile sorgulayın derken din bezirganlığı yapan akmaklar sorgulamayın diyor gerektiğinde allahı bile sorgulayacaksın sorgulayacaksın ki hakikatı öğrenesin ama ateistler gibi inanmamak için kendini şartlandırmadan sorgulayacaktır. türkün dini islamdır diyen gerzeklere de diyorum ki açın türk tarihini okuyun türk ırkına kitap gelmişmi peygamber elçi gönedrilmiş mi biz yeryüzünde din yok iken allaha inanan bir toplumduk
04 Yorumla- +1 yıl
türk milletinin dini yoktur toy kapısı vardır o kapıdan geçebilen herkes allaha ulaşır toy kapısından geçmek ise öyle iki rekat namazla oruçla olcak iş değildir.
nedir toy kapısından geçmek:
1) haramdan uzak duracaksın.
2) gıybet, dedikodu yapmayacaksın
3) kimsenin canına malına ırzına göz dikmeyeceksin.
4) iftira ve suizanda bulunmayacaksın
5) kardeşi kardeşe kırdırmayacaksın.
6) haktan ve doğru yoldan ayrılmayacaksın.
7) nerde bir öksüz yetim görsen mağdur görsen yardım eli uzatacaksın.
8) yetim hakkı yemeyeceksin vakıf malına el sürmeyeceksin.
9) kılıcın namusun kanın vatana helal olacak haksızlık karşısında sessiz kalmayacak boyun eğmeyeceksin.
şimdi türk milletinin dini islamdır diyen mal oğlu mal türk milleti bu yapıda iken araplar içki içip karılarla alem yaparken türk milleti böyleydi şimdi anladınmı türk milletinin dininin islam olmadığını. - +1 yıl
allahın varlığında şüphe duyduğun anda önce kendini bir sorgula çünkü doğada var olan en müthiş canlı sensin.
Soran+1 yılya canım çıktı kısa yazın lanet olsun :d
- +1 yıl
konu hassas bir konu kısa bir yazı ile geçilemeyecek kadar önemli elimden geldiğince kısa yazmaya çalıştım. bundan daha uzun olacaktı kısalttım :))
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer mantıklı düşünürsen önümüze çıkan herşeyin bir sebebi var yani açıklanan bir sebep. Şimdi düşün Allah kendini gösterseydi hepimiz inanırdık ve hiç günah işlenmezdi o zaman cennet ve cehenneme ne gerek var? Niye ölüyoruz ölünce gidilicek bir yer olmayınca hepimiz dünyada kalırdık. Yanımızda duran meleklerin yaptıklarımıza bakmasına gerek yok yani herkes çok iyi olurdu. Herkes iman ederdi peki o zaman imtihanın bir anlamıda kalmadı o zaman dünyanın senin benim ne anlamım var? Allah'ın bize ihtiyacı yok normalde
03 Yorumla
Soran+1 yılevet ben cevabımı aldım salakça bir soruydu
Cevap sahibi+1 yılhayır sorunuzu yadırgamıyorum ama neyse hallolduysa iyi
Soran+1 yılevettt :)
Diğer konusunda 312 cevap paylaştı. Peki ateistler olmadığından nasıl bu kadar emin? Bu soru dünya kurulduğundan beri var illa biri çıkıp mevcut düzene inanca karşı zıt bir düşünce ortaya çıkarır. Hiç birşeyi yoktan var edemeyen , var olanı kullanan ateistler olmadığını kanıtladığında tüm insanlar huzur bulacak.
01 Yorumla
Soran+1 yılben inanıyorum saolsun soruma yanıt aldım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
+1 yıl31- De ki: “Sizi gökten ve yerden kim rızıklandırıyor? Ya da işitme ve görme yetisi üzerinde kim mutlak hakimdir? Ölüden diriyi, diriden ölüyü kim çıkarıyor? İşleri kim yürütüyor?” “Allah” diyecekler. De ki: “O halde Allah’a karşı gelmekten sakınmayacak mısınız?”
32- İşte O, sizin gerçek Rabbiniz olan Allah’tır. Hak’tan sonra sadece sapıklık vardır. o halde nasıl oluyor da (Hak’tan) döndürülüyorsunuz? Yunus süresi
Hac süresi
5- Ey insanlar! Ölümden sonra diriliş konusunda herhangi bir şüphe içindeyseniz (düşünün ki) hiç şüphesiz biz sizi topraktan, sonra az bir sudan (meniden), sonra bir “alaka”dan, sonra da yaratılışı belli belirsiz bir “mudga”dan yarattık ki size (kudretimizi) apaçık anlatalım. Dilediğimizi belli bir süreye kadar rahimlerde durduruyoruz. Sonra sizi bir çocuk olarak çıkarıyor, sonra da (akıl, temyiz ve kuvvette) tam gücünüze ulaşmanız için (sizi kemale erdiriyoruz.) İçinizden ölenler olur. Yine içinizden bir kısmı da ömrün en düşkün çağına ulaştırılır ki, bilirken hiçbir şey bilmez hale gelsin. Yeryüzünü de ölü, kupkuru görürsün. Biz onun üzerine yağmur indirdiğimiz zaman kıpırdar, kabarır ve her türden iç açıcı çift çift bitkiler bitirir.
6- Bu böyle. Çünkü Allah hakkın ta kendisidir. Şüphesiz O ölüleri diriltir ve O her şeye hakkıyla kadirdir.01 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın
En güzelini bir adam yapmış kafasına atmış taşı ne yaptın ağrıyor filan e göster demiş madem ağrıyor. Görmeden nasıl inanacağım.
Allah var madem dua diyorsun bende sana vesvese var mı diye sorayım. Vesvese varsa demek ki seni kandıran şeytan var. Demek ki Allah var. Bu kainatın muazzam kusursuz düzeni sanatçısız olamaz.
Bir resmi alıyorsun önüne gökyüzü güneş çiçekler kuşlar. Rengarenk boyalar. Anlıyorsun ki bu bir sanatçının eseri. E o resme bir sanatçının eseri diyebiliyoruz da bu mükemmel evreni nasıl sanatçısız kabul edebiliyoruz?21 Yorumla
+1 yılbence sen bu soruyu sormakla zaten dınını kaybedıosun sakın böle bı celıskıye dusme yoktan kım var edebılır pekı agaclara bak yaprakları soluyor tekrar yeserıyor uyuyosun tekrar uyanıosun uyumak elınde degıl uyumamak elınde degıl bunu yoneten buyuk yuce rabbını ogrenmeye calıs bence ok en acık delıl kuran ı kerımdır tamam canım
00 Yorumlao zaman şöyle dusun. bir masayi kim yapar marangoz cunku marangoz onu yapmayi biliyor. peki bir insani ya da canliyi kim yapabilir? Bunu yapabilmek icin bunu bilmek gerekir. Bilmedigin seyi kimse yapamaz. Dunya 7 gunde nasil olusuyor bunun mantikli bir cevapi bilimde var mı . bir ev bile yapmak aylar sürebiliyor. Güneş neden o kadar sicak bunlarida dusun. Biz dua ediyoz istiyoz ama gelmiyor diye bisey yok.
00 YorumlaDiğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. Tanrı mis gibi bir akıl vermiş, düşünme kabiliyeti vermiş, o yüzden başıboş olmamız çok doğal, yeterince düşünürsen zaten başıboş olmadığını anlayabilirsin o yüzden ateistlere hak veremiyorum bir yaratıcı olduğu kesin ama deistlerin sonuna kadar arkasındayım... Bu dünyaya bütün zararı veren dinler, bu dünyayı yozlaştıran insanları tanrıdan uzaklaştıran ve yaratıcıdan korkmamıza sebep olan da dinler.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCok mantikli bisi soylicem simdi
Inanmak insanin yonetemedigi birsey degil mi? Mesela ben senin şu an yanindayim desem sen buna inanacak mısın? Tabiki inanmayacaksın inaniyorum desende kendine kabul ettiremezsin
Peki inanmak insanin elinde degilken neden bu yuzden Allah inanmayanları cezalandırsın?13 Yorumla
Soran+1 yılben cevabımı buldum teşekkür ederim :)
Cevap sahibi+1 yılCevabin ne :D
Soran+1 yıleig
önce istemeyi öğren dua ettikten sonra buraya ateistler haklımı yazarsan duan tabi kabul olmaz içten dua et. Allah duanı ya anında kabul eder verir ya sonra daha iyisini verir ya da ahirette verir. Duanda baglı gidip su benim olsun dersin ama belki hayırlı olan olmamasıdır.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTanrı , allah , yehova , ulu cuvcuv bilmem ne yokkkkk , yaratıcı diye bişey olsaydı iyilerin işi hep iyi giderdi değil mi , çocuklar ağlamazdı savaşta yaralanmaz ultra yanık acıları çekmezlerdi mazlum insanlar. yaptığı ozon tabakası bile dandik delindi delinecek belkide delinmiştir :))
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen :D
Bence basli basina sacmalamissin.. Sen iste yeterki can-ı gönülden dile.. Yaratan seni yaratmis yarattginin istegini mi gerceklestirmeyecek.. Eger suphen varsa aynaya bak.. O guzel tasarimi hangi resim ogretmeni yapabilir kendine cevap ver
10 Yorumla
+1 yılBu videoyu izleyin ister var deyin ister yok
https://www.youtube.com/watch?v=E0CbV7s1Hgo02 Yorumla
Soran+1 yılbu tür videolar yüzünden beyniniz yıkanıyor gerçek kaynağından öğrenin bunları.
- +1 yıl
Evet kardeşim gerçeği gösterilerek , beynimizdeki şeytanın oyunları yıkanıyor ve bizim yaratıcımız ile aramızda hiçbir bağ kalmıyor. Hiç izlemediği video hakkında biligisi olan kişiyle ne konuşulabilir ki sen haklısın :)
Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı. Tanri'nin varligi ve yoklugu ile ilgili kesin yorum yapilamaz.
Insanoglu 3. boyutta yasiyor ve 3. boyut ve daha alt boyutlari algilayabiliyor.. Tanri varsa onu algilayabilecek bir boyutta degiliz ve daha ust boyutlara cikmamiz gerekiyor o da imkansiz. Evren bizim goremedigimiz sekilde sonsuz boyutta olabilir ama bilmiyoruz. Belki de bahsedilen su cinler, melekler falan 6 7. boyutta da biz goremiyoruz... vs gibi.15 Yorumla
Soran+1 yılyapıldı
Soran+1 yılsanmıyorum ben cevabını veremiyorum onunla tartış @Dostoviski
- +1 yıl
senin sorunla ilgili bir bence yazmıştım sanırım farklı fotoğraf kullandığım için kaldırılmış. ama son satırlarında biraz haklılık payı var.
+1 yılEğer ben bu gözle görseydim yaratıcıyı işte o zaman ateist olurdum. Gözlerin sınırlı be yavrum aklın sınırlı zekan sınırlı ellerin ayakların bu dünya sınırlı nasıl görmeyi bekliyorsun. O gözlerinle kafanın arkasını göremiyorsun Allah'ı nasıl görmeyi planlıyorsun.
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBaşı boş olsak şu an mikro ve makro evrende hayat olmaz. Dolayısı ile şu an biz hayatta olmazdık. O kadar ince bir çizgide dönüyor ki her şey, bu düzenin kontrolsüz olarak bu şekilde denk gelmesi olasılık dahilinde bile değil.
01 Yorumla
Soran+1 yılevet @dostoviski yazmış bunu
Diğer konusunda 43,8b cevap paylaştı. Vaad Edenin Rahman olduğunu bildikten sonra. . ! O’nun Nâr’ı Da Hoş, Nûr’u Da.”
Nazan Bekiroğlu
nasıl duaya önem vermiyormuş..00 YorumlaEmin ol eğer bir Tanrı varsa bile evrene kesinlikle müdahale etmiyor..
Sorumsuz desem yeridir sdfsdf01 Yorumla
Soran+1 yılanlamadım
+1 yılİnsanların birşeyleri tanrılaştırdıkça gerçek tanrıyı unutur ve göremez oldu kalplerini kör ettiler
00 YorumlaDiğer konusunda 650 cevap paylaştı. rabbim duamıza cevap vermedi diye bizi yaratanı inkar mı edelim yani
00 Yorumla
+1 yılŞimdi buna bakarsak. Şöyle bir şeyde var. Akilda gozükmuyor, şimdi biz akılsızmıyız?
02 Yorumla- +1 yıl
Akıl soyut bir şey zaten. Göremezsin.
- +1 yıl
Aha geldi, bir ateist. Hiç tartışmaya girmeyeceğim canım .
Hadi iyi geceler.
varlığından haberdar olduğunu düşün istediğin an görebilidiğini ne olurdu?
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılSenin beynin var mı darvinde haklı galiba sen maymundan geldin başı boş gibisn
02 Yorumla
Soran+1 yılhayır
- +1 yıl
Düşünsene öldüğünde Allah sana inançsızlığının hesabını sorarsa dualarım boşta mı kaldı diyeceksin? Bu fani evrenin imtahan dünyası olduğunu kavramak zor mu
koca usta izliyor bizi ve öyle bir an geleçekki işte o müdahale ettiğinde tüm kainat yeniden bir oluşuma girecek
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılDün tanrı olan zeus bugün nasıl mitse buğün tanrı olan allah ileride aynı konumda olucak.
00 Yorumla Zaten O'nu görmeyipte O'nun için ağlayan cennetliktir...
10 Yorumlaİnsan gerçekten çok nankördür ama yakında hak olanı bilecektir.
00 YorumlaAllah senin duanı zaten kabul etmez ki takva mı var sendede sana isteklerini eksiksiz vericek?
00 Yorumla
+1 yılTövbe de ulan dua da belli kabul eden ya da sabrı isteyen Dr belli
00 Yorumla
+1 yılher şeyı çözdunz de bı tek Tanrı kaldı sorgulamadgnz
özentı suru psıkolojısıne uymuş acız ınsanlr kınıyorm sızı62 Yorumla
Soran+1 yılne ilgisi var
- +1 yıl
boşver..
+1 yılAkıllı olan ancak tanrıyı görür. Yıldızlara bakıp da hala tanrı var mı yok mu diye düşünüyorsan aklını test et
10 Yorumla
+1 yılDünyada haberdar olmadığın okdar insan, hayvan, 3 harfliler varken Allah'ımı dert ettin.
04 Yorumla- +1 yıl
@Weistrei keyfimin kahyasımısın.
- +1 yıl
@Weistrei sakinim ben merak etme.
Gizli Üye(30-35)+1 yılhaberdar olsak inanan ya da inanmayan diye bir şey olmazdi zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah utanıyor! O yuzden kendini bize gostermiyor =(((
Birakın biraz kafa dinlesin, her gun deli manyak kulların istekleriyle ugraşıyor :((
Sıranı bekle, bir gun duyacak seni <314 Yorumla
Soran+1 yılya he he
- +1 yıl
Bu vasıflar Allah için geçersizdir. Eğer öyle olsa insandan ne farkı kalır?
Cevap sahibi+1 yılO eksileyenler ne ayak, ben muslumanım :
nasıl değilsin aç kuranı oku var mı yok mu gör
10 YorumlaGörerek herkes inanır.
20 YorumlaAllah'ı görseydik zaten inanmayan kalır mıydı?
00 YorumlaDaha ne kadar bir haberdarlik bekliyorsun ki
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞeytan bile inanıyor Allah'a size noluyo?
03 Yorumla
Soran+1 yılinanıyorum
Cevap sahibi+1 yılYazdigin seye bakilirsa?
Soran+1 yılhayır cevap aramak için yazdım bende buldum eig seçtim zaten
Isin dustugunde dua ediyosunuz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTanrı kendini gösterse, ona inanmayan kalmazdı.
10 YorumlaBunu da açıklayın Müslümanlar :D
11 Yorumla
Soran+1 yılevet lütfen
Nasıl değilsiniz ya
00 Yorumla
+1 yılateist değilde deistlere saygı duyuyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılneden
Diğer konusunda 899 cevap paylaştı. onların işi çıkmazda
00 YorumlaDiğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Yok mu?
00 Yorumla- Diğer konusunda 553 cevap paylaştı.
+1 yılHakliyim tabi
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne