Kedim doğum yaptı bir yavru emmiyor, yarım saat oldu ikisi emiyor ama o emmiyor ya ne yapacağım ölebilir. Süt emmeyen yavru kediye ne yapılmalı?yavru kedi anne sütü emmiyor
Yeni doğan kedi anne sütü emmiyor, neden olabilir?
Bu durum sadece yeni doğan kediler için değil, birçok hayvanın yavrularında olabiliyor. Anne kedi doğum yaptıktan sonra bazı yavrular diğerlerine göre çok daha küçük ve güçsüz olabiliyor. Yavru kedi her ne kadar anne sütü içmek istese de kardeşlerinden fırsat bulamayabiliyor. Bu durumda yapılması gereken diğer yavrular karnını doyurduktan sonra yavru kediyi anne memesine yaklaştırmak ve emmesini sağlamak. Gerekirse kardeşlerinin uyuduğu bir zamanda anneyle birlikte başka bir odaya alınıp orada rahatça karnını doyurması beklenebilir.
anne sütü emmeyen kedi
Anne sütü yeni doğan kedilerin gelişimi için oldukça önemlidir, annesini emmeyen kedi gelişim bakımından kardeşlerine karşı çok zayıf kalabilir, ileride bağışıklığı düşük olduğundan dolayı sıkça rahatsızlanabilir.
Yeni doğan kedi anne sütü emmiyorsa ne yapılmalı?
Yavru kedinin anne sütünü emmesi için mutlaka uğraş gösterin çünkü dışarıdan verilecek hiçbir gıda anne sütünün yerini tutmayacaktır. Her şeyi denediyseniz ve emmesini sağlayamadıysanız eliniz ile beslemeniz gerekecek.
Bir veterinere gidip yeni doğan kedi biberonu ve yeni doğan kedi süt tozu almanız gerekiyor. Aldığınız biberonu ucundan delin ama burada dikkat edilmesi gereken bir konu var. Biberonun ucunu çok delecek olursanız fazla süt nefes almasını zorlaştırabilir, küçük bir delik açarsanız ise oradan sütü çekerken zorluk çekebilir.
yeni doğan kedi besleme
Biberonun ucunda delik açtıktan sonra kediyi beslemeye başlayabilirsin. Yeni doğan kediler ilk hafta 2-3 saatte bir beslenmelidirler. Zaman geçtikçe bu zaman aralığını genişletebilirsiniz.
Bu arada süt emmeyen kedilere genelde pastörize inek sütü verilir, bu yanlıştır. Pastörize sütler anne kedinin sütü kadar besleyici değildir ve yavruda ishal yapabilir.
Yavru kedi biberondan da süt tüketmek istemezse sağlıksal bir problemi olabilir. En hızlı şekilde kediyi bir veterinere götürüp kontrol ettirmenizi öneririm.
yavruya emmesi için sen yardım ediceksin. aka bacağına yakın olan memesinden emmesini sağla yani memeyi bulamıyor olabilir. bazı yavrular güçsüz doğar. sürekli gözetlemen lazım. hala emmiyorsa veterinerden özel mama ve biberon al. ama annesini mutlaka emmesini sağla
zaten baya acı çekti anne doğumda biraz sinik doğdu zaten herhangi bir süt vermem veterinerin tavsiyesi dışında ağzını biraz aralayarak memeye bıraktım ama aşşağı bırakıyor kendini:(
tut yardımcı ol başından destekle. yeni doğan bakımı oldukça zordur. güçsüz yavruyu yaşatmakta çok zor elinden geldiğince yardımcı ol. yarın sabaha kadar destek ol sonra hemen bir veterinere gidip kedi sütü biberon al bir kaç güne toparlar
Şırınga ile sulandırılmış süt vermenizi tavsiye ederim. Yanliz baya baya ugraşli bir istir sabredin ve farkinda olmadan bile yavruya zarar vermeyin. Çok nazik olmaniz lazim.
süt onları doyurmaz yararıda olmaz ve sindiremez malesef iki hafta var doğumuna sanıyodum bir baktım koltuğa doğurmuş bitane bilinçli olsaydım veteriner arardım ya
Yavru emmiyosa veterinerin yapicakları kısıtlı zaten bosver kendini üzme. Belki daha sonra emmeye baslar sen onu arada yokla emmesine yardimci ol memeyi bulamiyo olabilir.
Süt emmeyen yavruyu beslemek için iğnesiz şırınga kullanmanı tavsiye ederim. Yeni doğan kedi sütü tozu alıp hazırladıktan sonra şırıngaya çek. Ardından minik minki ağzına doğru sık. Yazık yavrucuk aç kalmasın. Umarım sağlığı iyi olur.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
sütünü siz verseniz mesela biberon ile felan olmaz mı ki
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
daha yarım saatlik devam sütüde yok ki bizde emme refleksi yok kedide
En İyi Cevaplar