Benim iki yıllık ilişkim oldu onla birlikte olduk ama bakireyim şimdi ayrıldık ailemi arayp onun namusu benim diyor bir tane fotoğraf ve hattimi kirdim onda cinsel mesajlar var mesaj dokumani cikar mi ailem mesajlari ogrenir mi zorla evlenmemi istiyor aileme akrabalarimi ariyor eğer dava açsam sonuç ne olur ben onla evlenmek istemiyorum
Cevabın nedir?
İlk yapacağın şey uzaklaştırma kararı çıkartarak olduğu yere mıhlaman.
Yani sulh hukuk mahkemesine gidip filanca kişi beni ve çevremi , zorla evlenmeye razı olmam için elinde var saydığı bilgileri dağıtma tehdidi ile rahatsız ediyor diye dilekçe vereceksin. Mahkeme ücretsiz avukat istersen sana bunu da atar ve 1 günde uzaklaştırma kararı çıkartırsın. Tebligat kişiye ulaştığı anda , kimseyi arayamaz sana yaklaşamaz hakkında tek söz sarfedemez ; velev ki yaptı , kararın geri kalanını ve ek kararı hapiste geçirir.
Savcılığa da dilekçe vererek tehdit edildiğini ve kişinin hürriyetini engellediği ve şantaj yolu ile rızan olmadığı halde evlenmeye boyun eğmenin istendiğini bildireceksin. Savcı , kişinin elinde evinde cihazında ne varsa basar ve toplar , bunu gizli dosya olarak da açtırabilirsin. Bunun dönüşü yok, vazgeçsen de kamu davası olarak devam edecek ve 2-7 yıl hapisle yargılanacaktır.
Biraz dişli olun... 6287 sayılı kanunu netten bul oku ve dilekçe örneğini incele , uygula yeter.211 Yorumla
Soran+1 yılÇok sağol gerçekten cok aciklayici oldu bu
Soran+1 yılBen 17 yasindayim ve ailemin foto ve mesajlardan haberi yok ekimde yasimi doldurcam dilekçe verme hakkim var mi şu an
- +1 yıl
Hayır , reşit değilsin. Çok güvendiğin bir yakının senin adına başvurabilir. Foto ve mesajlardan sen korkmamalısın , yasaya göre çocuk sayılıyorsun yani yapmayı düşündüğü herşeyi aslında bir çocuğa karşı yapmış sayıyor kanunlar ve bu da cezasını yüzde elli artırır. Ya ekime kadar uzak dur ve yaşın dolunca kendi başına hallet konuyu ya da çok zorda isen , dediğim gibi bir yakının yanında olmak zorunda.
Bu onu zora sokar seni değil ve bu kapaklama olayına teslim olma - +1 yıl
6284 sayılı kanun metni. Hem sana hem de benzer durumu yaşayıp soramayan diğer bayanlara..
www.aile.gov.tr/.../6284_sayili_yonetmelik.pdf
Soran+1 yılCok sağolun gerçekten bir aydır bu olayla ugrasiyom
- +1 yıl
Elinde kanıtlara da hiç güvenmesin, 1 tanesi bile çocuğa karşı işlenen nitelikli suçlardan olacağından , aslında sana değil kendine zarar vermiş olur. Yani , senin diyelim şu an yaşın 18 ama konular bu yaştan önce oldu, bu suçun zamanaşımı yok. Dolayısı ile elinde olduğunu söylediği ne olursa olsun , resim de olsa mesaj da olsa üzerinde elektronik tarih bulunur, bu aslında senin çocukken taciz ve tehdit edildiğinin kanıtıdır. Bu da kendine ceza artırmaktan başka bir işine yaramayacaktır. Çünki devlet ve kanun , seni 10 yaşında veya 17 yaşında diye ayırmıyor. Çocuksun deyip ona göre ceza kesiyor.
Bırak kendi dizine sıksın salak... Sen de korkmayı bırak , kısmen başına neler geleceğini biliyordur ama sen tırstığından üzerine gelebiliyordur. İyi bir avukat bundan 12 13 sene hapis çıkarabilir, o kadar da boş değil meydan. Tehditle evlenmek de ne , okuturlar kanunları ona, ha bir de içerde bu öğrenildiğinde yılları hiç " boş " geçmez , sevmezler böyle serrefsizleri içerde, oyarlar...
Soran+1 yılBende sucluyum bu konuda belki ama onla evlenmemi gerektirmiyor dimi sonucta yarin kuzenimle gotusecekler eger bana birşeyler olmazsa savciliga gidicem
- +1 yıl
Sen bir yetişkin sayılmıyorsun , konunun başladığında da bittiğinde de kanuna göre çocuksun, bunu iyi anlamalısın öncelikle. Bu yaş aralığında toyluğundan istifade edememiş birinin tehditlerine öyle ya da böyle boyun eğmemeyi ve korkmamayı başarmalısın. Asıl bu seni olgunlaştıracak şey, çocukça korku değil mertçe dövüşmeyi seçeceksin. Halep orda ise arşın burada, bunu önce sen göze almalısın ki başını kaldırıp haklarını kullanabilesin.
Psikopatlık da bu işlerde sökmez , ya demir parmaklıklar ya da delikli demirdir sonu. Yok öyle sokak yiğitlikleri
Soran+1 yılHaklısın da konunun ciddiyetinin farkinda degil henüz bir eylemde bulunmadigim için
- +1 yıl
Bu arada , bu yazıları bir yere kopyalayabiliyorsan kopyala hemen, zira 18 yaş altı üye bu sitede yasak, ben konunun hassasiyeti ve hayati ihtiyacın için sorunu kaldırmadan cevap verdim ama , her an kaldırılabilir ve üyelikten de atılacaksındır da. Bundan alınma, ama bilgini ve dersini al...
Bundan sorna da bu konularda çok dikkatli ol , geçmiş olsun
Soran+1 yılTamam anladım sağol
En İyi Cevaplar
+1 yılDava acsan cocuk direk hapse girer resit degilsen girer resitsende merak etme hic bir erkegin bir kizin babasina kadar resim aticsk mesaj aticak yuregi yoktur vurur babasi diye dusunur sanmiyorum olanda olabilir sevgilin temix
Aile cocugumuydu kekomuydu..04 Yorumla
Soran+1 yılEvet kekoydu
- +1 yıl
Tam saatli bomba benimde eski sevgilimin mesajlari dolu resimleri vardi bittigi an bendeki herseye format attim issiz demekki pis
Keko hayirlisi olsun canli
Bomba nezaman patlicagi belli olmaz
Soran+1 yılPatlamak üzere dedemi aramak nedir arkadaş bu benim olmemi istiyor
- +1 yıl
Kekoyla birliktelik nedir ya abaza kekoyla ya allah yardimcin yaninda olsun birdaha yapmicam diye tovbe et gunlerce belki
Kabul olur.. Skintisix cozulur
+1 yılCanim bakireysen jinekologa gidersin belgeyi alirsin ailene onu gosterirsin ona inanmayin evlenmek icin yalan soyluyor o mesajlar benim degil nasil yapti bilmiyorum ama gordugunuz gibi ben bakireyim dersin. Ve gidip polise sikayetci olursun. Fotografin varsada dersin ki beni aileme soylemekle tehdit etti bende cok korktum ve gondermek zorunda kaldim. Bu kadar basit. Hic korkma hakkini ara yoksa evlenmek zorunda kalacaksin.
10 Yorumla
Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı. Çevrende tanıdığın bir erkek varsa ona söyle ve önce Annenle paylaş kızsa da etsede seni desteklicektir sonra gidin ikiniz polise şikayet edin Duyulur vs diye de sinmeyin Sen sinersen bu kişi üstüne daha çok gelir
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
28Cevap
+1 yılMesajlarının olması hiçbir şeyi değiştirmez. O mesajları yolladın diye kişinin esiri değilsin. Önceden istiyordun artık sevmiyor istemiyorsun. Zorla değil. Şikayetçi olursan "önceden beraberdik ama artık sevgim yok istemiyorum. Beni elinde bulunan mesajları ile tehdit ediyor ve ailemi de rahatsız ediyor şikayetçiyim" dersen hakkında dava açılır. Kazanma durumun % 99 dur.
15 Yorumla
Soran+1 yılOle ama iste anlamıyor
- +1 yıl
Sen davayı aç bak nasıl anlayacak cezayı yediğinde...
Soran+1 yılYarin zaten kıyamet kopacak kuzenime fotoyu gosterirse nolur bilmiyorum ust ic çamaşırli fotoğraf
- +1 yıl
Göstermeden aç davayı işte bırak şimdi yarını kuzeni.
Soran+1 yılNasıl aciyim yarin onu kuzenimle gorusturmezsem suphelenirler onun solediklerinin hakli oldugunu anlarlar
dava açtığın anda o erkek geçinen sevgilinin kıç deliği zaten girdiği cezaevinde tatlı tatlı büyür... bilişim suçları genişletilmiş yeni kapsamıyla beraber bildiğin insan özgürlüğünü kısıtlayıp tehdit etmek ile aynı oranda cezalara çarptırılır. Bir polise gitmen bütün sıkıntılarını kökünden çözecektir.. bu devirde götüboklulara yem etmeyin kendinizi.
00 Yorumla
+1 yılpanik yok!
hat senin üzerine ise; kimse döküm çıkartamaz, baban bile.
dava açılacak bir şey yok; kimse seni zorla nikahına alamaz.
özel mesajlarını ise ifşa edemez bu bir suçtur, yaptırımı var. yapacağı ifşa suçundan dolayı savcılığa şikayet edeceğini kesinlikle ona söyle.010 Yorumla
Soran+1 yılBabamin üzerine hattim ama kirdim onu mesajlar ortaya cikar mi
- +1 yıl
baban isterse dökümünü çıkartır.
ama neden çıkartsın ki, eski sevgilin babana nasıl ulaşsın
Soran+1 yılOnla konustu yatti benle dedi yuz bulamadi akrabalarima sardi eger bbm onunla ugrassa onu oldurur
- +1 yıl
babanla konuştuysa baban bunu biliyorsa o zaman pek sıkıntı olmamalı.
peşinde olan bir sapık olduğunu söylemişsindir. atacağı özel resimler içinde, photoshop dersin. sonuçta bilişim teknoloji mükemmele yakın montajlar yapılabiliyor.
Soran+1 yılOlabilir de inanırlar mi bilmiyorum
- +1 yıl
anlatımına bağlı.
sosyal mühendislik oyna biraz. mimikler tonlar karalılık.
panik yapma yeterli. önce kendin inan böyle bir şey olacağına, sonra olmuş gibi anlat onlara.
Soran+1 yılTamam yarın kuzenim gorucek onla fotografi gosterirse nolur bilmiyorum
- +1 yıl
bende bilmiyorum.
şu an strateji tekniğime işlemci tam zaman ayıramıyor.
sakıncası yoksa bana ulaş, sonra konuşuruz bunu.
Soran+1 yılNasıl ulasicam sana anlamadim
- +1 yıl
mesaj at.
mesaj atma iznin yoksa, takibe al ben sana dönerim.
şu an kafam bir milyon. kafamı toplim, önemli bir şeyse halletmeye çalışırız.
+1 yılDava aç, şu an şantaj dan suçlu, zorla evlenip hayatını mahfedeceğine git bakirelik testini sizinkilere göster, ben ilişkiye girmedim, mesajlar da yalan (gerçekleri söyleyebilirsin, ilişkiye girmemişsin sonuçta), şantaj falan filan
03 Yorumla- +1 yıl
Sende git onun ailesine söyle ; "Evlenmem için şantaj yapıyor" de bak neler oluyor o çocuğa ;)
@Zaza233 Aynen, katılıyorum.
Soran+1 yılKekolar onlarda ogrenirse evlendirirler
- +1 yıl
bir b#k yapamazlar, bence önce söyle, sonra dava et, kanun senin tarafında.
Dava açsan her türlü alırsın istersen bakire olma sorun değil kimse kimseyi tehtit edemez dağ başında mı yaşıyoruz anasını satim
20 Yorumla
+1 yılEvlenmek istemiyorsan bir b*k olmaz evlenmezsin hata dava aç özel hayatın gizliliğini açığa vurmaktan en az 5 yıl yer salak :)
22 Yorumla
Soran+1 yılO salak evlensem benden hayatta bosanmaz acik ve net
- +1 yıl
Evlenmek istemiyorsan evlenmezsin zaten nerde yaşıyorsun türkiyede degil misin :) afganistandamsn :)
+1 yılEvlenmek gibi bir hata yapma sevmiyorsan, internetten araştır bu konuda yasal olarak nasıl işlem yapabilirsin ve sonrada yap, eğer bakireysen ailene gerekli açıklamayı da kafanda tasarla her ihtimale karşı..
00 YorumlaEğer seni tehdit ediyorsa 2 yıldan 7 yila kadar cezası var. Ayrıca zorla evlendirme ülkemizde suc sayılıyor.
20 YorumlaŞikayette bulun emniyete bu kişi beni sözle taciz ediyor rahatsız ediyor diye başka türlü kurtulamazsın gerçekten manyak bir herifse bir insanın başka bir insanı böyle etmeye hakki yok bence
04 Yorumla- +1 yıl
Aynen, ama sözle rahatsız ediyor değil, direkt şantaj yapıyor demeli.
- +1 yıl
Soruyu soran ben değilim :D
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılMahkemeye verirsen ailen otomatikman öğrenir evlenmek istemiyorsan devlet zorlamaz fakat aileni bilmiyorum
10 Yorumla
+1 yılBu gibi dökümanları sadece ve sadece mahkeme durumunda hakim görebilir. Diğer türlü ne hattın yasal sahibi ne de farklı birisi göremez.
00 Yorumlaver savcılıha iş işten gecmeden alsınlar iceri ya da istanbuldaysa ben gideyim yanına :) kardeşimi rahat bırak derim
15 Yorumla- +1 yıl
Adres ver dövelim :D
Soran+1 yılAnlamiyor dayaktan
- +1 yıl
Dayak arsızı çıktı diyorsun :D
Soran+1 yılEvet takmış srn benimsine a. q
Gizli Üye(30-35)+1 yılTamam evlenelim de barış ve iyiymiş gibi davran. Buluştugunuzda öpüş koklaş felan sonra da telefonunu iste karıştırıyormış gibi yap ve tüm resimleri, mesajları sil. Sonra da tekmeyi bas
10 YorumlaDiğer konusunda 2,8b cevap paylaştı. mesaj dökümanı çıkar, ama tehtit ediyor diye savcılığa versen sen haklı çıkarsın tehtide zorbalığa hakkı yok
00 Yorumlamesaj açıklaması yasal olarak suç kusura bakma eski sevgilin tam bir şeref''z insan yaşanıp bitmiş şeyi zorla elde etmeye çalışırmı
18 Yorumla
Soran+1 yılEvet serefs. zin onde gideni sevse bunları yapmazdi a. q cocugu kani bozuk
Soran+1 yılBoyun egme degilde cozum ariyorum
Soran+1 yılAilemin ogrenmesi büyük sorun
Soran+1 yılEger boyun eger onla evlenirsem hapis hayatindan beter olacak çünkü hem kurt hem de aşırı kiskanç ailemden bile kiskaniyor o derece
Gizli Üye(30-35)+1 yılben başkasını oldum artık bakire değilim ama hala istiyorsan evlenirimde vaz geçer
22 Yorumla
Soran+1 yılYok o vazgecmez takıntılı
Cevap sahibi+1 yılsen bunu desen kessin vaz geçer bu tür şerefsizler kendi şeref sahibi olmadıkları halde karşıdakilerin namus bekçiliğine o kadar önem verirler
Diğer konusunda 6,9b cevap paylaştı. bir uzmandan yardım istemelisin taciz ve tehdit var kanunen suç işliyor
10 Yorumla
+1 yılEvlenmek istemediğin böyle birlikte olmak. Çok saçma.
00 YorumlaDiğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Dava ac santaj ve kisinin oluk haklarina gasptan kazanirsin daha dikkatli ol
00 Yorumla
+1 yıleğer sevgilide varsa olabilir ama başka türlü mesajları öğrenemezler savcılık izin vermediği sürece
00 YorumlaYaparken iyiydi hostu ne olduda araniza kara kedi girdi
00 Yorumla
+1 yılDava açsan kazanırsın her türlü. O da içeri girme ihtimali var. Her türlü ceza alır yani
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyarın savcıya gidiyorum de bir daha tehdt ederse...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılaynı duruma ben düştüm dava bir boka yaramıyor ne yazıkki sen suçlu çıkarsın rızan var mesajların duruyor
00 YorumlaHer turlu cocuk rezil olur ailesine git sikayet et ne duruyorsun oyle korkmayin
10 YorumlaDiğer konusunda 576 cevap paylaştı. O halen seviyomu yoksa sadece sacma bir inatmi
00 Yorumla
+1 yılÜlkemizin şuanki şartlarında ne olur bilemiyorum..
00 YorumlaŞikayet et o kişiyi ceza alır bir daha yapamaz
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKac yasindaydin bunlar oldugunda
03 Yorumla
Soran+1 yıl17 yasindaydim
Cevap sahibi+1 yılAninda dava acabilirsin cezasinida ceker 18 yasindan kucuk oldugun icin cocuk istismarina cocuk kandirmaya girer direkt olarak
Soran+1 yılMesajlari ailem gorur mu
yazın yediğin hurmalar kışın kıçını tırmalar
10 Yorumla
+1 yılyaş kaç? ona göre davada olacagı söyleye bilirim
02 Yorumla
Soran+1 yıl18 iki ay sonra
- +1 yıl
iki ayı beklemeden sikayet edersen çok faydalı olur özelden açıklayayım istersen sonrada engelle sorun olmas ama burada açıklamam pek doğru olmaya bilir
+1 yılSeni ifşa eder rezil olursun evlencen mecbur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen bakıreyım diyince bakireliğimden utandım
00 Yorumla- Diğer konusunda 14,3b cevap paylaştı.
+1 yılins ailen öğrenir polise şikayet et
00 Yorumla
+1 yılsana bunları mesajla yazıyorsa çıkart polise götür
10 Yorumlane diye güvenmediğiniz adama koz verirsiniz ki
00 Yorumla
+1 yıldava aç kazanırsın
10 Yorumla
+1 yılyuh :OO
00 Yorumla
Devamını Gör(23)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz