Hz. isa müslümanmıydı hristiyanmıydı sizce? islamımı anlattı hristiyanlıgımı?
Tabiki Hristiyandı
Müslümandı Kesinlikle
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kardeşim müslüman ne demek onu açıklayayım. Arapçası müslim türkçe açılımı ALLAH'a teslim olmuş kişi. Hristiyan adını belkide biz taktık onlara bütün peygamberler ALLAH'ın dinine ve emirlerine uyuyordu aralarında hiçbir fark yoktu. Bütün peygamerler şu an dünyaya gelse en son dine inanacaklar... MEsela bizm peygamberimiz Hz ibrahim ile gelen islamı tamamlamak için geldi.
Hz. ademle geldi islam
namaz oruc hz. ibrahimle geldi sen 19 cumusun?
Kardeşim bu bahsettiklerin hiçbir delili olmayan şeyler eğer inanacaksan ayetleri yazayım.. Ben Kur-ancıyım ve kur-andaki herşeye iman ediyorum tabiki 19 da bunların bir parçası edipçi değilim ama saygı duyuyorum 2 ayeti yok sayması dışında.
Nisa 52 İsa onların inkârlarını hissedince: "Allah yolunda yardımcılarım kim?" dedi. Havariler: "Allah yolunda yardımcılar biziz. Allah'a iman ettik. Şahit ol ki, biz muhakkak müslümanlarız." dediler
Yanlışın var aha nisa 52 :) 52. Onlar, Allah'ın lanetlediği kimselerdir. Her kimi de Allah lanetlerse, artık onu kurtaracak birini bulamazsın.
ali imran 52 pardon
Kardeşim kur-andan ayet göstereceksen ayetelr konu konu...
52. İsa onların inkar ettiklerini sezince: "Kimdir benim Allah yolunda arkadaşlarım?" dedi. Havariler: "Biziz Allah dininin yardımcıları, biz Allah'a iman ettik. Sen bizim lekesiz bir iman ile teslim olduğumuza şahit ol!" dediler.
53. Ey Rabbimiz, indirdiğine inandık ve Peygamber'in ardınca gittik; şimdi bizi o şahitlerle birlikte yaz!
54. Bununla birlikte hileye başvurdular, Allah da onların hilelerini boşa çıkardı. Allah, hileyi boşa çıkaranların en hayırlısıdır.
dostum daha demın kuranda baş ö rtüsü yok dedin bir kanıtla bakayım nerde yokmuş?
Muslumandı. Bütün peygamberler islam dinindeydi. Musa as. ve Davut as. de olduğu gibi incilin birçok şeyini değiştirdiler ve bu dine hristiyanlık dediler. Kuran'ı Kerim'i Allah kıyamete kadar koruyacağını ve değiştirilmesine engel olacağını belirtmişlerdir. Bu yüzden bizim kitabimizda hiçbir değişiklik yoktur.
aynen kardeşim :)
Hz. isa gelmicek :) bekleme
Hristiyanlik sonradan olusmus bir dindir.
Esas olan islamdır.
Tum peygamberler islam uzerine gelmistir.
Hz. İsa ya gelen kitap incildir
Dogru dini islami anlatiyordu
Ama icerigi degistirdiler ve kendilerine baska bir din cikardilar.
Hz. İsa muslumandi.
Nisa 52 İsa onların inkârlarını hissedince: "Allah yolunda yardımcılarım kim?" dedi. Havariler: "Allah yolunda yardımcılar biziz. Allah'a iman ettik. Şahit ol ki, biz muhakkak müslümanlarız." dediler.
Evet hz. isa müslüman idi
Her peygamber İslamın peygamberidir
Tabiki canım :)
Cevap
10Cevap
Her peygamber islam ı yani doğal olarak müslümanlığı işaret etmiştir hak yolu olarak.
aynen
Doğrusu islam peygamberidir. Tüm peygamberler islam adıyla çeşitli topluluklara gönderilmiştir...
Tabiki islam peygamberi
O zamanki Hristiyanlıkla şimdiki Müslümanlık aynı temelliydi. Sonra İncil tahrif edildi. Sonra İslam geldi tabii.
Nisa 52 İsa onların inkârlarını hissedince: "Allah yolunda yardımcılarım kim?" dedi. Havariler: "Allah yolunda yardımcılar biziz. Allah'a iman ettik. Şahit ol ki, biz muhakkak müslümanlarız." dediler.
ayeti iyi bakayım
Dinleri boşsay farzetki hiç yoklar hz. isa o zamanki topluma gönderildi ve bu topluma hristiyanlık denildi hz muhammed ise bir başka topluma gönderildi bunada müslümanlar denildi yani hepsinin ortak amacı o toplumları allahın var olduğuna inandırmaktı
Sen bence kuranı iyi oku
ben takılmıyorum dinlere
O zamanlar islam yoktu o zaman Hristiyanlık hak dindi şimdiyse İslam hak din.
O zamanlar müslümanlık mı vardı saçma sapan konuşmayın. Museviydi tabi ki.
Gerçekten cok cahilsin okumadıgın kurana ınanıyorsun ibrahim müslümandı dıyor
sacma sapan konusan sensın cahil
cok cahil yemin ederim Allah isa müslüman diyor kuranda sen museviydi diyon
Malsın anlaşıldı 😄 isa 0 yılında doğdu islam ise bundan yüzyıllar sonra geldi. Bilip bilmeden insanları yanlış bilgilendirme g. tünden uydurma.
sen müslüman degilsin olamassın zaten
Ali imran 52 : İsâ, onların hakikati inkâr ettiklerinin farkına varınca, “Allah yolunda bana yardımcı olacaklar kimlerdir?” diye sordu. Havârîler, “Biz, Allah yolunun yardımcılarıyız; Allah'a inandık, şâhit ol ki biz Müslümanlarız” cevabını verdiler.
oku mal kim gör salak
Hz. ibrahim bile müslümandı
ali imran 67 : ibrahim ne yahudi ne hristiyandı o müslümandı müşriklerden degildi
cahilya kuranı okumamış
Sen sözde mensup olduğun dini tanımayacak kadar salaksın sana ne dense fayda etmez tahmin ettiğimden de malmışsın
Ya kızım sende beyin yok galiba? Allah ayetlerle müslüman oldunu söylüyor sen degil diyorsun
Vallahi sen dinden cıktın sana bukadar diyorum şimdi kaybol yazma
Evt İslam peygamberi olarak kabul ediliyor çünkü isanın zamanında daha müslümanlık yoktu. Ama kendisi müslüman değildi. Şimdi sen kaybol kör cahil.
2 Ayetide inkar ettin kafir oldun hadi işine
Benim dini inancım seni ırgalamaz.
Müslüman degilsen sorun yok
2 ayeti zaten inkar ettin havariler müslümanız diyor
sen degil diyorsun :D
Allaha iftira ediyorsun hadi iyi akşamlar
Sana acıyorum😊
Tüm Peygamberler Müslümandır. Allah İndinde Din İslamdır..
senin adına sevindim hadisi ayet olarak biliyordun cok şey ögrenmeye başlamışın :)
Kardeş çarşaf ile ilgili soruyu diyorsan oradaki kişilere cevabını verdim. Hadisi bildirip diğer cümlede cilbab ayetini bildirdim. Sonuna kadar okusaydınız keşke cevaplarımı. Hadis ile ayeti karıştıracak değiliz herhalde..
Ahzab 59 mu diyorsun cilbab vücüdütamamen kapatan elbisedir çarsaf diyemiyorum malesf
Tamam ardeş. Çarşaf ı şerif farz değil zaten. Doğru örtünmedir ama farz değildir. Burada anlaştıysak. O sayfada tirmizi 111 de geçen hadisi bildirdim ve dedim ki bize bu cilbab ayeti gelmiş ve siz halen vücudunuzu sergiliyorsunuz dedim bakın tekrar atayım sorunun linkini güzelce okuyun. cümleler ard arda geldiği için insanlar da karıştırmış ama amacım o değildi.
www.kizlarsoruyor.com/.../q3126459-carsaf-giymek-sizce-yobazlik-midir
Hadis kurana uymuyorsa asla kbul etmem çarsaf farz degildir demedim
bilmiyorum ama baş örtüsü kesinliklevardır
A diyenlere yazık o bir peygamber idi. Müslümandı tabiki.
cahiller okumamış
Hristiyanlik Muslumanliktan önce indirildi ne ictin ki sen 😕
Allah katında tek din islamdır Ali imran 19
Hz. ademde İslamı Anlattı Hz. isada
Sonuçta bütün dinler Allah'a iman ediyor yaratıcıyı kabul ediyor. Kur 'an diğer 3 dini ve kutsal kitabı kabul ediyor zaten. Hristiyanligin öncüsü bir peygambere müslüman denilemez, bu kutsal kitap da yazıyor olsa bile..
Sen nesacmalıyorsun Sen asla müslüman olamassın
Allaha nasıl iftira ediyorsun kuran hz. isa müslüman dı diyor yazma sakın benı kızdırma
ayet getirdim halde ikar etti, n
ST Paul: Hristiyanlığın kurucusudur.
İsa : Allahın peygamberidir.
Sen pol pavlus
hristiyanlıgı kurucsu mersin tarsus dogumlu
hz. isanın arkadaşı isa aleyhisselam ölüleri dirilti diye isayı tanrı gösterdi sonra isadan vahiy aldım incili yazdım dedim insanları kandırdı
St paul
2-) insanlata tavirlarin munafik riyakar baskici tavirlar.
Sapitmayalim
st paul pavlus zaten
O zamanlar Müslümanlık olmadığı için Hristiyan diyebiliyoruz ama şimdi bakarsak tabii ki Müslümandır İsa
Ozaman müslümanlık vardı yanlıs bilgi
Nisa 52 İsa onların inkârlarını hissedince: "Allah yolunda yardımcılarım kim?" dedi. Havariler: "Allah yolunda yardımcılar biziz. Allah'a iman ettik. Şahit ol ki, biz muhakkak müslümanlarız." dediler
Sanırım çoğunluğun müslüman olduğu bir forumda Ankette hangi seçeneğin önde olacağı apaçık belli gibi.
Tabikide Adana.
müslüümandı tabiki allahın peygamberi hristiyan olabilirmi
Malesef kuranı okumamış
Cahil kalmışlar
evet yorumlardan anlaşılıyor
mantıklı düşününce de bu sonuca varırsın ya hristiyan diyenleri anlamıyorum
Hz. isaya iftira atıyoralr yazık :9
Hz İsa müslüman bikere tamam mııı :)
Alayını kendıne sakla zamanı gelince cıkar kendıne alay et
o zamanlar muslumanlik yok tu zaten..
Ayet hz. isanın müslüman oldugunu söylüyor hala ne diyor
ali imran 52 okusananeyse
O zaman müslümanlık mi varmış 😄
tabiki Nisa 52 İsa onların inkârlarını hissedince: "Allah yolunda yardımcılarım kim?" dedi. Havariler: "Allah yolunda yardımcılar biziz. Allah'a iman ettik. Şahit ol ki, biz muhakkak müslümanlarız." dediler.
Böyle soru mu olur tabi ki müslümandı
Ülkenin cogu hristiyan biliyor Hz. ademide yahudi biliyor :)
kuranı okumadıkları için
O zamanın şartlarına göre hristiyandı
Hz. isaya hristiyandı demek hz. isaya ifitira olur kuran hz. isa müslümandı diyor
bildiğin şeyi neden soruyorsun canım?
Bende Şimdi Ögrendim Belki Neden Araştırmadna İftira Atıyorsun
Müslümandı
tabi
Yahudiydi.
Evet hz. isa yahudilikten geliyor neden bildin?
peki kuranda sünnet olmak geçmiyor ama isa dogumunun 8 günü sünnet edildi ne olacak
Agnostikti
ateistti babacım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar