Kuzenimin bahçesinde iki tane dişi Rottweiler var. Birtanesi hamileydi. Adıda Lady bir görseniz öyle böyle sevimli değil :) maşallah... Sorunum şu:Köpeği 10 yaşında has erkek rottweilerla çiftleştirmeye çalışmışlar. Ancak hayvan yaşlılıktan olsa gerek pili bitik olduğu için midir nedir işi becerememiş. Kuzenimin ifadesi bu. Yani anlayacağınız boşa ateş etmiş... E dişi de beceremediğini görünce vazgeçip kaçmış köpeğin yanından. Ancak daha sonra köpek hamile kaldı. Biz sokak köpeklerinden olduğunu düşünüyoruz. E tabi bizim için safkan olup olmaması önemli değil. Bütün hayvanları seviyoruz... Ama dişi hamile bir köpeğe göre fazla zayıf... Yani sahibi onu gerektiği gibi besleyememiş. Hayvan zayıf düşmüş. Yavrularına rahatlıkla bakabilir mi? Şimdiden sonra gerekli gıda takviyesiyle toparlanabilir mi?
Cevabın nedir?
+1 yılBosch Adult Reproduction adlı bir köpek maması var hamile ve doğum yapmış köpekler için aşırı takviyeli yani en zayıf köpeği bile azılı yapar tüylerini parlatır süt verimini çoğaltmak için kullanılan bir mama biraz pahalı ama köpeğe o şekilde bakan biri bu bedeli göze almaz sanmıyorum.
Köpek doğum yaptığında kemik suyu takviyeli yemekler verirseniz kısa sürede toparlar yavrularıda emzirir yavrular besili kaliteli olur.
10 yaşında bir köpek bakımsızsa dişiye atlayamaz ama atlamışta olabilir, sokak köpeğiyle çiftleşmemiştir umarım.
Kemik suyu her yemeğine katarsanız çok kısa sürede toparlar hayvanı susuz bırakmayın tekrar sokak köpekleri gelir rahatsız eder ondan dolayı arada bir bakın ses olduğunda03 Yorumla
Soran+1 yılBu hamilelik dönemini atlatması lazım... Sahibi köpekleri iplemiyo bile. Tek şey onun için yavrulardan gelecek para.. Ben bahçeli ev aldığım da erkek rottweiler beslemeyi düşünüyorum zaten... Her ne kadar zor eğitilebilir, bağımsız olsalarda.. Çünkü dişiler sadık olmalarının yanında adet oluyo.. Tüm erkek köpekleri başına topluyo...
- +1 yıl
Dişiye iyi bakarsan erkek köpekten sert olur ama yanaştırmaz kızana gelincede safkan köpekle eşleştirirsin
Soran+1 yılDişiye iyi bakarım ben zaten. Bakımı tam anlamıyla benim devralmam gerekiyor.. Teşekkürler :D
En İyi Cevaplar
Sağlık konusunda 394 cevap paylaştı. bol bol takviye yapın hocam yavruladıktan sonra aşırı bir kilo kaybı oluyor köpekte sizin köpeğiniz hamileyken zayif ise doğum sırasında veyatta dogumdan sonra sıkıntı olabilir Yavru köpek maması verin onlarda protein boldur veyatta hamile köpekler için mamalar var onlardan alın
05 Yorumla
Soran+1 yılYa besleyen adam salak zaten... Tam olarak kuzeniminde sayılmaz. Onun babasının arkadaşının. Bana kalsa çok iyi besler takviye veririm yavruya da hayvana da. Köpek günden güne zayıflıyomuş. Kuzen arayıp bilgilendiriyor beni. Çok sever iki dişide beni... Alıp kaçırasım var hayvanları... Ben olmasam gezdirmiyolar. Beslemiyolar. Bağlı duruyo zavallım..
- +1 yıl
Bence bişeyler yapmalısın ki yavruladıktan sonra bu yavruların bakımıda zordur gerçi gerektiği yere kadar annesi bakıyor ama buna uygun ortam sağlanmalı ki rottweiler yavrular kanlı isal hastalığa çok yatkındır bence git köpeklerin yanına ne kadar bakabiliyosan sen bak söyle mamasını felan alsın protein ağırlıklı şeyler yedirsinler
Soran+1 yılArtık öyle yapıcaz... Bide ben çok büyük bir hayvanseverim.. İster istemez kıyamam onlara.40 dakikalık yolu çekeceğiz artık. Sonra satıyorlarmı yavruları ne yapıyorlarsa yapsınlar. Köpek benim değil kıyamadığımdan ben bakıyorum... Rottweiler ırkı baştan sona hastalığa yatkın zaten.. Hiç bir şey kusursuz olmuyo maalesef...
- +1 yıl
Maalesef zorluklar oluyor, bende bu ırka gönül verenlerden biri olarak Facebookta Rottweiler kennel diye bir grup var burdanda bilgi alabilirsin benden çok daha bilgili abiler arkadaşlar var bu işi gerçekten profesyonel şekilde gerçekleştiren insanlar var grupta ve bende eskiden bir rottweiler sahibiydim bazı şartlar yüzünden bu değişti bu ırk çok başka bişey :))
Soran+1 yılBende fazlasıyla gönül verdim :) Bir çok köpekten çok koruyucu olmaları... O iki dişinin bile bu denli beni korumak istemesi iyice bağladı bu ırka beni ::D Hayvan resmen "korkma ben yanındayım" diyor ya :D
+1 yılKedi besliyorum ama sokak köpeklerine mama verme haricinde tam bir bilgim yok, sizden ricam bu tarz sitelerden edinilen bilgilerle değilde, veterinerin tavsiyleriyle hareket etmeniz. Benim kızım kilo alamadığında takviye yapmıştık, köpeklerde bilmiyorum fakat lütfen ihmal edilmelerine izin vermeyin, onlarında en az insanlar kadar değerli olduğunu unutmayalım.. Teşekkür ederim.
117 Yorumla
Soran+1 yılİşte benim gibi bir hayvansever :D Şu sitede gördüm ya.. Türk milletini iyice ruhsuz bellemeye başlamıştım.. Küçüklüğüm de yavru köpeklerin canını yakarlardı.. Ben canını yakanları döver yavruyu ellerinden alır belirli aya kadar besler sokağa salardım. İlk köpek beslemeye deneyimim. Yanımda bir de İbrahim amca vardı :D onunla beslerdik.. Bir çok köpek besledim... Bir çok dost büyüttüm de denebilir. Kalbi kendinden çok daha büyük. Ben ağlarken bir çok dostum arayıp sormazdı da ağızsız dilsiz hayvan gelir sarılırdı bana...
Soran+1 yılBu yüzden veterinerlik okumayı düşünüyorum allahın izniyle.. Onların bana yaptğı fedakarlığın yanında bir hiç ama olsun.. Zaten köpek benim değil.. Birşey olmasın diye sevdiğimden gidip ben bakıyorum :D
- +1 yıl
Köpekler çok sadık dostlardır. Hayvanların duyguları o kadar yoğun ve o kadar saf ki.. Birçok insan onlar kadar güzel sevemez eminim benim bir tane kızım var adı minik sokakta bulmuştum 35 günlük hasta yavru bir kediydi.. şu an sapasağlam sevmeye kıyamıyorum.. Aylarca koynumda uyuttum, anneliği yarı tatmak gibi bir şeydi. Tarifi imkansız bir duygu. Bu sitede dahil özellikle türkiyede insanlar hayvanlara canı olan birşey gibi davranmıyorlar, elimden geleni yapmaya çalışsamda yeterli olamıyorum tabiki.. Köpek hiç beslemedim ama çantamda köpek maması bulunduruyorum, sokak köpeklerini ne zaman görsem beklerim ya da bir köşeye bırakırım yesinler diye.. Sizden ricam da lütfen kuzeniniz ya da arkadaşınız her kimse yeterince ilgili değilse sizin ilgilenmeniz.. Yavrular olunca sahipsiz kalmasınlar, gelişimlerini tamamlayana kadar da annelerinden ayrılmasınlar.. Biz kızımla çok çektik, yavrular annesiz özellikle süt dönemlerinde çok zor zamanlar yaşıyorlar. Lütfen, gerekli ilgiyi gösterin...
Soran+1 yılBakımı ben devralcam zaten.. Yavrucuklar da anne de zayıf kalmasın diye... Rottweiler hastalığa yatkın bir ırk. Kendim ilaçlıycam kuzucukları hasta olmasınlar bide onlara dayanamam. Biliyormusun? :D O dişi rottweiler çok insan sevmezmiş.. Yanına yaklaştırmazmış kuzenim öyle söyledi. Beni uyardılar dediler ki yanaşma ısırır diye.. Yavaşça yaklaştım ve sarıldım.. Isırmayı bırak elimi yaladı, kuyruk salladı hayvan. Beni öylesine koruyor ki... Başıma bişey gelse kendini hiçe saymaya hazır... Sokak köpeklerine elimde yemek olmasa bile gidip şefkat gösteriyorum.. okşuyorum. Bunca insan itip kakmaya o kadar alışmış ki. Kendisini seven birisini görünce mutluluktan deliye dönüyorlar... İleride yalnız yaşamayı düşünüyorum. Birtek köpeğim olacak yanımda... Çünkü gerçek dost onlar.. Ha bir de hayvanlara işkence eden insanlar var.. Buraya link atarım. Atarken kafayı yerim.. Ağzımı bozmak istemiyorum. Elime geçirsem.. Allah allah...
Soran+1 yılBu arada miniği benim yerime öp ^^ :D
- +1 yıl
Bilmez miyim o kadar sadık ve o kadar masumlar ki.. Mama verdim diye erkeklik yaptılar bana, gelen geçene havlayıp peşlerinden koluyorlardı, sonra usulca yanıma gelip kuyruk sallayıp " nasıl korudum ama" bakışı atıyolardı haspalar.. Bazısıda ben dolmuşa binene kadar yanımda beklerdi.. Bazı insanlar sırf korkularına yanaşmıyorlar, hastalık kaparım o, bu.. Onlar sadece sevilmek istiyorlar ayrıca hiç biri seni öldürmez de zaten.. Hadi tamam sevemiyorsunuz bare zarar vermeyin.. hayvan sevgisi başka birşey, gerçekten onların o sıcacık sevgisiyle dolmayan bir insan ne hissettiğimizi anlayamaz.. Size çok teşekkür ederim, böyle insanlarla konuşmaktan gurur duyuyorum. Ve yaptığınız, yapıcağınız herşey için de çok mutlu oldum. Hayvan haklarının insan haklarıyla eşit olduğu bir gelecek dileğiyle 🙏🌸🐶🐱
- +1 yıl
Seve seve öperim ☺️🌸 veterinerlik okumaktan sakın vazgeçmeyin, para için değil can için çalışan insanlara ihtiyaçları var sessiz dostlarımızın 🙏
Soran+1 yılYanında olduğunu bilmek güzeldir.. Önünüze geçer böyle.. Tam bir asker gibi durur... Cool duruşunun yanında sıcacık yüreğiyle bir yandan size kuyruk sallar ve "Sana birşey yapamazlar. Ben yanındayım."Mesajı verirler. Siz ağlarken önce size sarılır ağlarlar. Bakar olmaz şebek şebek hareketler yapar güldürür. Sonra hiç bir şey olmamış gibi eski coolluğuna geri döner. Ama biz ne yaparız biliyormusun? annesi yavrusunu emzirirken kafasına ateş ederiz... Arabanın arkasına bağlayıp sürükleriz. Yavruyu ensesinden kaldırıp bağırtana kadar döveriz.. Derisini yüzeriz. Kedileri keseriz... Onlar ne yapar peki? Rusya da bir tane kedi sokakta kalan bebek donmasın diye bir hafta üzerinde yatmış... İnsan tutamıyor kendini ağlayıveriyor işte.. Veterinerlikte çok bir gelir yok. Benim için önemli olan onlar için birşey yapabilmiş olmam..
- +1 yıl
Okurken gözlerim yaşardı, insanlara çok yapmacık geliyor ama ne zaman hayvanlarla ilgili haber okusam ağlarım, gözümün önünde zarar verme gibi bir ihtimal yok zaten paralarım o varlığı.. İnsanlara karşı bu kadar hassas olamıyorum.. Canlarım onlar benim, tek bir bakışlarına dünyaları veririm. Onların dostluğuna hiçbir şeyi değişmem. Kedilere nankör derler.. Benim kızım beni paylaşamaz bile.. hayvanlarla insanoğulunu birbirinden ayıran en önemli şey akıl derler, yanlış.. Sadakattir.. İnsanoğlu bir yerden sonra kendini düşünür ama hayvanlar hayatları pahasına bizi korumak için elinden geleni yaparlar.. Ne ironik değil mi? (:
Soran+1 yılİnsanoğlu kadar hissiz bir yaratık göster bana... Kendi ağzınla dedin... Köpekler beni koruyor erkeklik yapıyor diye. Kız abisi tarafından tecavüze uğramış.. Hani nerede insanoğlunun hissiyatı? Biz insan oğlundan daha fazla bizi düşünür olmuşlar.. Demek ki biz hayanseverler hep aynı kafa yapısına sahipmişiz. Hayvanlar kadar masum bir canlının olduğu şu dünyada insan oğluna kim hassas olsun ki? Bak abartmıyorum. Sokak ortasında bir hayvanın canını yakan birisini görsem... Paramparça ederim. Ama aynı şey insanoğluna olsa bu kadar önemsemem. Ağızsız dilsiz ve günahsız... Midelerinden daha büyük yüreğe sahipler. Mesela geçen yolda giderken bir güvercin uçuşunu şaşırmış arabanın camına çarpmıştı. Gidene kadar ağlamıştım. Dedim bunada bir çare bulmalı... Allah İbrahim abiden razı olsun. Bana hayvan sevgisini aşılamış. Sevgi duyduğum bir şey olmasaydı kafayı sıyrabilirdim...
Soran+1 yılTeşekkürler kardeşim.. Hala insan gibi insanların varolduğunu bilmek güzel...
- +1 yıl
Gerçekten İbrahim abine benim yerimede teşekkür et, ne kadar insan o kadar sevgi.. Sessiz dostlarımızı önemseyen insanları görünce içim içime sığmıyor.. Eminim yorumlarımızı okuyan bazı "varlıklar" hayvan sevgisi ayağıyla kızları tavlıyor diye düşünüyordur eminim.. Ama yorumlarını okurken sevgini o kadar içten hissettim ki.. Hayvanları gerçekten sevdiğin değer verdiğin çok belli, ama sana küçük bir tavsiye hissedemesende yardıma ihtiyacı olan insanlara karşı da hassas olmaya zorla kendini.. Hayvanlar bambaşka olsa da insanlar da "can" nefes alan herşeyin bir değeri vardır.. Genelleme yaparak haksızlık etme.. Hep sevgiyle kal, içini hep masum olan şeylere karşı sevgiyle doldur, hayvanları seven insanlardan zarar gelmez bunu biliyorum, sende öylesin ve çevrene gelecekte hayatına giricek herkese çocuklarına bunu aşılayacağın için çok mutluyum.. Onlar en saf aşklar, o masum bakışlar eşsiz ve kutsal..
- +1 yıl
Asıl ben teşekkür ederim, seni tanıdığıma çok memnun oldum.. 🙏🐶🐹🐱
Soran+1 yılEvet internette evsiz insanlar için yapılan bir çok sosyal deney vardı.. Şöyle bunu görünce çok duygulanmıştım..https://www.youtube.com/watch?v=DsFsh4SMIhU bunu görünce de hüngür hüngür ağlamıştım www.youtube.com/watch?v=Rth7udEBgss...Haklısın :D beni bu şekilde görenler aynen senin dediğin gibi düşünürler... Çünki beyinleri kalpleri kadar küçüktür onların. Profil duvarıma da yazdım zaten..."Neden mi onları çok seviyorum?" diye.. Ve "yalnız" yaşamayı seviyorum diye belirttim. Nedeni ni benim profilime girip sorulara bakan arkadaşlar görecektir... Ben beni karşılıksız seveni önemserim, çıkarı için seveni değil. Ben benim derdimi anlayanı severim, dili var diye konuşanı değil :D
Soran+1 yılBende çok memnun oldum :)
- +1 yıl
Ben bu videoları izledim ve bende ağlıyorum her izlediğimde.. Türkiyede değilim şu an da ve yurtdışında ki evsiz insanlara kimse yardım etmiyor, içim acıyo elimden geldiğinde para versemde önceliğim yemek vermek.. İnsanlar, görmiyorlar ya da görmek istemiyorlar bilmiyorum ama dünyada acı çeken, zorluk yaşayan birçok canlı var.. İnsan ya da hayvan hatta doğa bile.. Erkekliğe bişey sürdürmemeye çalışmadan ağladığını ifade edebiliyosun, bu hassasiyetini sakın kaybetme... İnsaniyetinden dolayı sana bütün gün cevap verebilirim ama sanırım birbirimizi anladık :) dostlarım için bişey yapmam gerekirse hiç çekinmeden iletişime geçebilirsin elimden gelen herşeyi yaparım.. İyilik dolu bir hayat diliyorum sana, günün birinde çok güzel bir veteriner olucağından eminim.. Ailene teşekkürlerimi ilet ve de ibrahim abine.. Tanrı herkese böyle güzel merhamet dolu kalpler versin, kendine çok iyi bak.. Çok teşekkür ederim.
Soran+1 yılAsıl ben teşekkür ederim ;) Sizin gibi güzel kalpli insanlar bana destek verdiği sürece avrupa birliğini fethedebilirim... Sende kendine çok iyi bak :D Umarım umduğun yerine gelir, hayallerine kavuşursun :)
Oha yemin ediyorum detayı okuyana kadar organ olan diş anladım nasıl yavruladı bir de rottweiler diyorum. Yok yok ben iyi değilim.
01 Yorumla
Soran+1 yılBence yat uyu sen ;)
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
3Cevap
+1 yılToparlanır rahat olun sıkıntı olmaz :)
Bizimde erkek rott vardı 12 yaşında çiftleştirecektik tık yok gtünü devirip yattı hayvan demek ki belli bir yaştan sonra hiçbirine olmuyor :/03 Yorumla
Soran+1 yılYa bizde anlayamadık... Çiftleştiği köpek bir çok ödül almış köpek... Zamanında çok iyi yavrular elde etmişler. Belki de fazla heyecan yapmıştır. Bilemiyorum :)
- +1 yıl
Yok yok alakasi yok onla belli bir yaş sonrasi yapmiyorlar sanirim
Soran+1 yıl:D neyse artık bidahakine dikkatli olurlar...
toparlar toparlar da sokak kopegi nerden. bulmuş sizin köpeği :Dd
020 Yorumla
Soran+1 yılSorun ırkı da değil... Hani tam Rottweiler böyle. Bir hastalık kapabilirdi... Bahçe de bir tane de pitbull var böyle bayağı saldırgan.. Bana bile saldırmaya kalkışıyo. İki dişi köpekte beni koruyo tabi.. Onlar olmasa ben meftah. Köpeklerdeki nasıl bir cesaretse pitbullun olduğu bahçeye girebilmişler. Pitbullda çiftleşmesine izin vermiş hayret...
Soran+1 yılErkek köpekler dişi köpeklere söz geçiremez... Kılıbıklardır yani... Bizim pitbull erkek olduğundan onlara karışamıyor... Ama pitbull dişi olsaydı.. Bahçe karışırdı :) zaten iki dişi rott birbirini mi kıskanıyodur nedir. Nefret ediyolar birbirlerinden. Onu sevsem o kıskanıyo, onu sevsem o kıskanıyo :D
Soran+1 yılYarın yavruları gidip göreceğim... Ama pitbull sürekli bağlı oluyo.. Yani kim gezdirmeye çalışırsa çalışsın kızıp havlıyor... Dişilerde nefret ediyor kendisinden :D zorba gözüyle bakıyolar herhalde.. Yani pitle çiftleşeceklerini sanmıyorum :D
- +1 yıl
eğer pitbul yapmışsa yavrular çok güzel olur ama rott yüksek köpek pit rahat yapamaz yani rahmi dölleyemez sanmıyorum ne kadar eşit sayılsada
Soran+1 yılEvet vücudu ve omzu yüksek bir ırk :D Ama köpeklerin sağı solu belli olmaz.. Merdivene filan çıkmıştır deli o :D
Soran+1 yılAynen bir gidip bakarım yavrulara... Pitbull gri siyah çizgili azman bir tipi var.. Yavrularda öyle filansa bizim köpeklerin sahibi paraya para demez yine..
Soran+1 yılParagözün biri ya... Hayvanlar umrunda değil...10 yaşındaki rottweiler da 74 kilo :O onu nasıl öyle beslemiş hayret..
Soran+1 yılCiddiyim..180 boyum var köpek yanımdan geçerken karnıma geliyor... Sevimli ayı gibi bişey :D
Soran+1 yılÇok ödül almış Ankara da öyle diyo kuzen... Atletik değil şişko :D
Soran+1 yılBelki de sorun ordadır zaten :D :D
Soran+1 yılAmin teşekkürler :) :D
Gizli Üye(30-35)+1 yıl... Kuzenim rottweiler yavruladı... diye okudum :s
13 Yorumla
Soran+1 yılTövbestağ..
Cevap sahibi+1 yılBende öyle dedim okuduktan sonra :D
Soran+1 yılahahaha :D :D
+1 yılSokak kopeklerine bak sen.. :D
01 Yorumla
Soran+1 yılBahçe kapalı... İçeride erkek pitbull var bide.. Nasıl girmeye cesaret etmişler hayret ya... Tamamen hormonları yönetmiş çakalları :D
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem