Türkiyenin nüfusu artıyor ama insan nüfusu değil.. siz 5 yaşındakş çocuğa ingilisce öğreteceğinize özür dilemeyi, teşekkür etmeyi, sıraya girmeyi, çöpü çöpe atmayı, insanları sevmeyi, kız erkek farksız , doğayı sevmeyi öğretirseniz bu çocuktan zarar gelmez..30 yaşında ingilisce öyrenebilir ama bunlar için çok geç olur. eğitim ve öyretim farklı şeyler.. haberler çıkıyo üniversiteli karısını dövdü.. altta yorumlar.. bak üniversiteliler bile dövüyor.. yani okumak gereksiz.. okul hayatı öğretimdir. öğretmen ve öğrenci.. fizik kimya öyrenirsin.. ama eğitim okuldan bağımsızdır.. kişi kendinide eğitebilir.. evde, camide, otobüste, sokakta heryerde olur.. en büyük eğitimci anne-babadır.. okullu olmaları gerekmez. öğretmen 2. derece eğitimcidir.. ona tüm eğitimi yıkarsanız.. yani şımarık. laf dinlemez, agrasif çocunuzu gönderirseniz.. o asıl işini yapamaz. öğretmen senin çocunu mu sustursun yoksa ders mi anlatsın. velilerin çoğu evden gitsinde ne olursa olsun diye düşünür. çocuna vurulduğunda aslan kesilir. neyse evde ve okulda eğitilmeyen çocuk, çok bilgi mahalle abileri sayesinde, kavgayı, küfrü, bonzaiyiyi öğrenir.. tecavüze kafayı takar.. sonra da ortalarda çakma polatlar dolaşır.. bizde haberlerini okuruz.
kansızların cezasını neden masum insanlar çekiyor ki. aslında biraz da toplumun bakışı baskısı saçma sapan yakıştırmaları yüzünden belki de. tecavüze uğrayanı da kirlenmiş olarak görmelerinden olgun yaklaşamamlarından kimksenin hayatını merak etmiyormuş gibi yapıp herkesi yatak odasına kadar sorgulayan boş beleş insanlar yüzünden
bazı insanlarda ''tecavüze uğramış ne yüzle insan içine çıkıyor'' ya da o insanla evlenen biri için ''ne midesiz adam'' yakıştırmaları var ya. keşke böyle şeylere maruz kalan insanlar da kendisinin değil bunu söyleyenlerin asıl insan içine çıkmaması gereken gereksiz insanlar olduğunu fark etse.
Bu ülkede bir ağaç bir de kadın olmak çok zor. Ağaçlar susabilir ama kadınlar avazınız çıktığı kadar bağırın bu acı kulakları sağır eden vaveyla olsun, yeter!!!
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bakıyorum da çoğu kişi allah belasını versin, allahından bulsun falan demiş. Özürlü kızına tecavüz edip doğan bebekleri gömen adamada aynı tepkiler verilmişti. Tüm o olup bitenlere göz yuman allahtan çok şey bekliyonuz. cezasını biz vermedikçe o laflar züğürt tesellisinden başka birşey değil.
Sövdünüz, dövdünüz, öldürdünüz ama asla bir kadını mutlu etmek için uğraşmadınız. Bravo leş herifler öz kardeşinize bile yamandınız. Allah belalarını versin !!
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu ülkede insan olmak zor, adam olmak zor ama KADIN OLMAK hepsinden daha zor !
En İyi Cevaplar