modem sağlıklı çalışmıyor.
Muhtemelen prizden kaynaklı bir durum.
Sıfırlama yapmadan nasıl topraklı hale getirilebilir?
Teşekkür ederim, iyi geceler...
abi sen ne dedin yerinde olsam hemen o binayı yapan muteahite dava açardım
en basit örnek allah korusun çoluk çocuk varsa yanlışlıkla birşey prize soktu topraklama oldugu zaman direk dairenin şartelleri atar çünkü birden yüksek akım iletiyor ama topraklama yok ise elektrik canlıya canlıya geçer ve allah göstermesin çok tehlikeli bu durum çok ciddi hemen tedbirinizi alın.
Kimi kime şikayet edeceksin ki,
kodumun yerinde...
Nasıl bir tedbir alabilirim?
Pc, monitör ve kasanın bağlı olduğu
topraklı üçlü prizin fişini duvardaki prize taktığımda, kıvılcım çıkıyor.
Hatta üçlü prizin fişinin ucu, kızarmış ekmek gibi kısmen yanmış durumda.
Nasıl bir tedbir almam gerek?
Bu konuda yardımcı olursan çok makbule geçer.
İşin ilginç tarafı; sigorta da atmıyor.
abi demek istedigimde o siğorta atmaz allah korusun yangın cok rahat çıkabilir
o apartmanı yapan muteahitit bulup dava açman lazım malzemeden çalmışlardır geçmişte hep böyle şeyler oluyordu birde diyer dairelerdekilerde sizgibi aynı sıkıntıyımı yaşıyor ona göre tedbirini alırsın yok ben mahkemeyle felan ugraşamam dersen bir elektrikçi getirip dairenin bütün elektik aksamını değiştir derim en sağlam yolu budur.
O kadar maliyetle uğraşmam.
Teşekkür ederim. 😊
Ne kullanacağına bağlı, toraklamanın mantığı prizden gelen elektriği yumuşatır cihaza değdiğinde elektrik çarpmaz seni ve cihaz daha uzun ömürlü olur uzun yıllar dayanır. Dikkat edersen topraklama olmayan prize taktığın cihaz ısınız bunu sebebi voltajın yumuşamamasıdır.
Zor olur yenilenmesi gerekir
Elektrikçi bulup yaptıramadım,
öyle kullanıyorum şimdilik. :)
Teşekkür ederim. :)
Cevap
7Cevap
iyi de kardeş apartmanlarda topraklama olması şart yani evi alan adam sormaz ki onu sormayacağı için de adamlar topraklamayı yapıyor. yapmasa televizyonun bilgisayarın elektronik ne eşyan varsa pert yüksek elektrik birden düşer ve aniden yükselirse gitti bütün beyaz eşyalar :D
binada topraklama olmadigina eminmisin yoksa varsayim olarakmi konusuyorsun
eger cok fazla ara kablosu kullaniyorsan ornegin bir prize 3lu priz takip, o 3lu prizede cok baglanti yapiyorsan sorun yaratir :D
Emin değilim.
Yarın elektrikçi gelince anlayacağım. 😊
Sadece 1 tane 3lü priz kullanıyorum. 😊
Topraklama işini görmez. Şohben Vs. Çalıştırdığınızda riskli olur. Normal topraklama kaplosunada düşük voltajda elektrik geçişi olur. Şohben suyuna kontrol kalemi tutarsanız dediğimi daha iyi anlarsınız {elektrikçi değilim}
Topraklı olmayan pirize topraklı fiş takarsan bişey olmaz. Fişin çalıştığı alet topraksız olur. Sıfırlama çok farklı bişey anlatsam anlar mısın bilemedim :)
Kaçak yoksa bir şey olmaz topraklama zaten önlem amaçlıdır normal kullanımda iş görmez ha kaçak varsa ve temas edersen cız :p
Kendin anlamıyorsan karışma ben meslek lisesi mezunuyum sıkıntı çıkar tehlikeli karışma sen zaten 23 saat geçmiş yaptırmışındır
Nötrden köprü at prize
Bu sıfırlama dedikleri şey değil mi?
Yangın, çarpılma ve bağlı olan elektronik cihazın bozulma riski var diye biliyorum.
ben eve öyle yaptım da ondan diyorum yıllardır da bir sorun çıkmadı yine de sen bilirsin tabi başına bir şey gelsin istemem
Sıfırlama yaptırmaktan tırsıyorum açıkçası.
Sıfırlama yaptırmadan,
diyelim ki toprak hattı olmayan bir prize,
topraklı priz bağlanabilir mi?
Bağlanırsa ve kullanırsam ne olur?
Teşekkür ederim.
bağlanır canım niye bağlanmasın eski tesisatların hiç birinde topraklama yok ki ama gel gör ki yeni nesil topraklı prizler takılı onada nötrden toprağa köprü atarak uyum sağlıyorlar
Peki bu yöntem riskli değil mi?
Elektrikle ilgili forum sitelerinde,
sıfırlama yaptırmayın diyorlar.
Tekrar teşekkür ederim.
o zaman alacaksın bir tane bakır topraklama çubuğu çakacaksın bahçeye bir yere sonra tesisata toprak vereceksin bu risksiz bir topraklama olur senin için ve rahatça kullanırsın ucuzdur kolaydır
Bu en sağlıklısı ama,
duvarı kırıp dökmek gerekecek bunda da galiba.
O prizi kullanmamak en mantıklısı.
Zaman ve para maliyetine katlanmak istemiyorum.
Teşekkür ederim.
kırmaya gerek yok kılavuzla çekersin
bir dene sen ben gelicem.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar