Öncelikle günaydın.. Yaşadığınız hayat için bu cümleyi kurabiliyor musunuz şükrederek? yoksa hala izliyor musunuz gerçekleşmeyen hayallerinizi? Teşekkürler
Sorunuzun ucu dönüp dolaşıp yine hayatın anlamına geliyor bence. Hayatın anlamı yaşamaktır ve her şey bir andan ibaret olduğu için anı yaşamaktır da diyebiliriz. Planlar yaparak hayatı yaşamamayız çünkü asla planlarımıza göre gitmez hayat. Tamam ufak tefek şeyler düşünülebilir ama bilinmezlikle ilgili bir plan yapılamaz. Olsa olsa hedef belirlenebilir. Hayatın değerini ona verdiğimiz anlam ile ölçüyoruz ama bence çok da doğru bir iş yapmıyoruz çünkü bu bizi şartlandırıp zora sokuyor. Aynen Abdulgaffar El Hayati üstadın söylediği gibi: "Kişi bazen (kendi) "hayatın (ın) anlamı" nın altında kalır, ezilir. Bu noktada suç ne "hayat"ın ne de "anlam"ındır. Tümüyle kişinindir. Zira kişi kendini kendi yarattığı "şey"e, "hayatın anlamı"na kurban etmiştir."Hayat bir şekilde akar ve yolunu bulur ve biz onu kendimize göre şekillendirmeliyiz, kendimizi ona göre değil.
Teşekkür ediyorum sorularımı tek kelimeyle - es geçmeyip, altı dolu olan görüşünüz için. Akar ve bir şekilde yolunu bulur elbette fakat hiç emek, çaba, istek olmadan mı? İnsanlar büyük şeyler hayal ediyor bence. burada bile çok sade bir görsel kullandım fakat ilk akla yine para, mal, mülk geliyor nedense. Oysa bir yalı, villa koymak daha basit. Yeşili göremiyor, maviyi seçemiyoruz acı olan bu.
Rica ederim. :) Çaba ve isek tabii ki olmalı. Hayatın her alanında ve yaptığımız her işte emeğimizin karşılığın hak elde etmek için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Ancak bu bizin çok hırslandırırsa hem kendimize hem de çevremizdekilere zatat veririz. İşimizle ilgili, eşimizile ilgli daha doğrusu dış etkileşim gerektirmeyen konularda belli bir standardımız ya da kafamızda belli başlı kalıplar tabii ki olmalı ve bu da zaten kişiliğimizin arılmaz bir parçasıdır. Ancak çok kapsamlı ve komplike planlar bana göre değil açıkçası. Bu, insanları tek tip insan yapıyor bence.
Hırs kötü. İyiye ulaşma hırsı değil ancak daha fazlasını isteme hırsından bahsediyorum elbette. Kişiler hayal deyince genelde hep aynı şeye kanalize oluyor, çünkü mutlu olmanın çok standart bişeymiş gibi gösteriliyor. Daha arınmış, sade ve ayakları yere basan bir hayat düşlemek hayal gibi...
Evet, ama daha saf ve arınmış bir hayat kimseye bir hayal gibi gelmiyor çünkü rahat elde edilebilecek birşeyin hayala olması mümkün değil gibi geliyor. Aslına bakarsak hayaller zaten mümkün olmayan şeylerdir. Hayal değil tasarılardır hayata geçirilmesi mümkün olan şeyler. Hayaller her zaman hayal olarak kalır her ne kadar kurarken malzemeden çalmasak dahi.
İlk yorumumla çelişip çelişmediğini soruyorunuz sanırım. Çelişmedi, şöyle açıklayayım. İlk yorumda bahsettiğim planlar ufak tefek şeylerdir. Mesela hangi mesleği seçeceğimiz ya da sizin de görselde belirttiğin gibi manzaralı ev. Bunlar hayal değildir çünkü gerekleşmesi muhtemel oldulardır. Hayal ise bambaşka bir şeydir.
Malzemeden çalmasak gerçekleir demek istiyorsun derseni de şöyle açıklayayım. Malzemeden çalınmadan kurulan her hayal aslına hayal değilidir zaten. :)
Çoğu erkeğin hayal ettiği bir hayatı yaşıyorum ama benim hayalim bu değildi...
Ben bir memur gibi yaşamak isterdim. Sabah işe gidip, akşam çocuklarımın beni kapıda karşılamasını isterdim. Ilk aşkımla evlenip ölene kadar onunla yaşamak isterdim... Olmadı...
Tabi ki de evet sabah kalktim kahvaltı hazırdı ilk başta biraz boğaza sıfır olan dublex evinin havuzunda yuzdum sonra taze sıkılmış portakal suyumla birlikte kahvaltı yaparken ekonominin son durumuna baktım biraz önce pilotu aradım jeti hazırla talimatı verdim ama daha nereye gideceğimi düşünmedim şimdide kübadan getitirdigim bakire bacağında sarılmış her biri 1500 $ lık prolarimdan birini yaktım boğazı izliyorum işe gitmeye çalışan fakirlere bakıyorum :)
çok güzel bir kızla değil çok mutlu olacağım biriyle evlenmek istedim evlendim. çok lük bir ev yerine mutlu olacağım bir ev istedim oldu. çok zengin değil beni ele muhtaç etmeyecek para istedim oldu sağlığım yerinde, zor günlerimde sırtımı sıvazlayacak gerçek dostlarım ve akrabalarım var.
En İyi Cevaplar