Saç dökülmesi hepimizin ortak problemi. Kimi sürekli saç dökülmesi ile uğraşırken kimi dönem dönem saç dökülme problemi ile karşılaşıyor. Saç dökülmesinin birçok problemi olabilir. Öncelikle bu problemleri doğru şekilde anlamak sonra da önlem almak gerekiyor.
Benim özellikle mevsim geçişlerinde ve kış aylarında saçlarım dökülüyor. Bu dönemlerde dökülme karşıtı şampuanlar kullanıyorum. Ancak bu tarz şampuanlar tek başına yeterli olmuyor. Saç dökülmelerini önlemek için dikkat etmemiz gereken daha birçok nokta var.
Öncelikle asıl soruna cevap vermek istiyorum. Sawpoo şampuan kullananlar yorumları neler?
Sawpoo şampuan kullananlar memnun mu?
Sawpoo şampuan kullananlar yorumları
İnsanların saç dökülmelerine karşı geliştirilen şampuanlara güveni pek olmuyor. Ama gerçekten iyi bir şampuan saç dökülmelerini önlüyor. Sawpoo şampuan iyi mi kötü mü sorusunun bu kadar çok sorulmasının sebebi de bu aslında. Dönem dönem kullandığım saç dökülmesine iyi gelen şampuanlardan biri de Sawpoo şampuandı. Ben bu ürün ile bir arkadaşım vasıtası ile tanıştım. İçerisinde SLE, SLES, paraben, tuz, boya ve parfüm bulunmadığı için saça ve saç derisine zarar vermiyor.
İçerisinde saç dökülmelerine karşı en etkili maddelerden biri olan biotin mevcut. Ayrıca saça iyi olan provitamin B5 var. Bu iki içerik sayesinde saçlarınızın koparak dökülmelerinin önüne geçiyor. İçerisindeki ısırgan otu da aynı şekilde saç dökülmelerine karşı iyi geliyor. Ben 1 ay kadar kullanmıştım ve nerdeyse tüm saç dökülmesini durdurmuştu. Sawpoo kullananlar ile ilgili araştırma yaptığımda da aşağı yukarı bu yorumlar ile karşılaştım.
Bu şampuanı saçınıza uygularken dikkat etmeniz gereken parmak uçlarınız ile saç diplerinize masaj yapmak. Saçınızı ıslattıktan sonra şampuanı saçınıza sürüp köpürtün. Ardından 2 dakika boyunca parmak uçlarınız ile masaj yapın. Ancak tırnaklarınız ile saç derinize zarar vermemeye dikkat edin. Sadece parmak uçlarınızı kullanmanız önemli.
Saç dökülmesine karşı etkili şampuan önerisi
Elidor saç dökülmelerine karşı şampuan
Sizlere kullanıp memnun kaldığım şampuanlardan daha ulaşılabilir ve uygun fiyatlı bir seçenek de sunmak istiyorum. Ben Elidor’un şampuanlarını severek kullanıyorum. Daha önce saç dökülmesine karşı etkili olan şampuanını da kullanıp memnun kalmıştım. Hepimizin ortak problemi olan koparak dökülmelere karşı çok etkili bir ürün. İçerisinde o meşhur soya vitamini kompleksi var. Saçlarınızın canlanmasına, güçlenmesine yardımcı oluyor ve dökülmeleri önlüyor. Ancak her üründe olduğu gibi düzenli kullanmak önemli. Ben genelde dökülme karşıtı şampuanları 1 ay boyunca kullanıyorum. Bu dönemde saçınızı 2 günde 1 yıkamanızı tavsiye ederim.
Saç dökülmesi nasıl önlenir?
sawpoo kullananlar
Saç dökülmelerini önlemek için şampuan kullanmak yeterli olmayabiliyor. Ekstra önlemler de almamız gerekiyor. Bunun için tavsiyelerim şu şekilde:
Beslenmenize dikkat edin. Tüketmeniz gereken yiyecekler: Yeşil yapraklı sebzeler, özellikle c vitamini açısından zengin meyveler, kuruyemişler, yoğurt, balık, fasulye, tavuk, yumurta, havuç, kabak.
Saçınızı sıcak su ile yıkamayın.
Çok fazla ısı uygulamayın.
İnce dişli taraklarla taramayın.
Çok sıkı bağlamayın.
Bakım kremi uygularken ürünün saç diplerine değmemesine dikkat edin. Çünkü saç kremi saç diplerinde yağlanmaya ve dökülmeye sebep olur.
Hem kapsül alarak alıyorum hemde sarımsak şampuanı kullanıyorum 12 vitamin var içinde ilk başta yeni deri getiriyor kepek oluyor 1ay sonra saç alışıyor 3yıldır kullanıyorum saçın belimde maşallah
bu şampuanı yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum ve hiç memnun kalmadım. Erkek olarak orta uzunluktaki saçlarımı bile berbat bir hale soktu. Kuru, soluk, cansız ve şekil almaz bir halde şu an. Genel olarak kullananların yorumuna pek rastlayamadım fakat benim şahsi fikrim bu yönde, bana yaramadı.