Arkadaşlar ben birkaç gün önce electroworld'den 70 liralık bir ürün aldım ve ödemeyi kartımla yaptım. İlkinde hata verdi deyip 2 kere çektiler. Ben de hesap özeti aldım bu durumda ve kredi kartımdan iki kere çekim yapılmış olduğu orada gözüküyor. Bunu söylediğimde biz size haber vereceğiz dediler ve hala bir haber yok. Benim şu an o parayı alabilmem için ne yapmam gerekiyor?kartımdan fazla para çekilmiş
Birden fazla kez kredi kartımdan para çekmişler, ne yapılmalı?
Kredi kartından birden fazla çekim yapılması hiç sorun değil, yapman gereken mağazaya gidip durumu ifade etmek. Hatanın bankandan kaynaklı olduğunu söylerlerse bankanın internet sitesinden veya müşteri hizmetlerini arayarak “Mağazadan ürün aldım. Pos makinesi ilkinde hata verdi, ikinci kez çekim yaptılar. Hesabımı kontrol ettiğimde kredi kartımdan 2 kere çekim yapılmış” diye belirtin. Sorun bankadan kaynaklı ise banka hesabına parayı gönderecektir, mağazadan kaynaklı ise mağazanın parayı geri ödemesi gerekir.
kredi kartından 2 kere para çekilmiş
Mağaza da büyük ihtimal hemen geri ödemeyi yapar sana, hele bir de büyük mağaza ise hiç sorun çıkartacaklarını düşünmüyorum. Mağazaya giderken hesap dökümünü mutlaka yanında götür, parayı ödememek konusunda ısrar ederlerse fazla çekildiğini hesap dökümünden kanıtlayabilirsin, bir de büyük mağazalarda her yer kamera ile kontrol ediliyor, orada ikinci ürünü almadığın ortaya çıkacaktır.
Bunları yapmana rağmen paran iade edilmediyse Tüketici Hakem Heyeti veya Tüketici Mahkemelerine başvuru yapmanı tavsiye ederim.
Benimde başıma geldi. Düzelir değil mi. Çünkü bana bankanın hatası dediler ama çekilmiş. Kasiyer yanlış çektiğini söyledi ve bana ben size başka fiş falan vermedim mi falan dedi. Bende vermediniz dedim. Antalya da oldu ben Samsunda okuyorum ve ne zaman içinde düzelir.
bankanı ara önce öğren belki ilk ödemende hata alınmıştır çekip geri iade ediyorlar hemen eğer gerçekten çekilmişse itirazda bulun aynen bunu söyle itirazda bulunmak istiyorum diye
Bir kez daha görüş. Ve 24 saat içinde param iade edilmezse ilgili kurumlara şikayet için gidiyorum diyerek sözünü bitir. Ve yatırmazlarsa kaymakamlığa gidip şikayet bürosunu bul. Mahkemeyle uğraşmana gerek kalmaz.
En İyi Cevaplar