Abisine benim gibi gıcık olanlar var mı? Ben ne yapmalıyım?

Arkadaşlar abime gıcık oluyorum; gıcıktan da öte her şeyi gözüme batıyor artık. Klasik abi-kardeş tartışmaları değil bizimkisi; hani giyimime filan karışmaz, karışacak tavizi vermiyorum çünkü. Zamanında -19 yaşlarındayken- karışırdı, şimdi 23 yaşındayım karışamıyor.

Abimle aramı özellikle mesafeli tutuyorum çünkü samimi olmaya gelmiyor; iki yüz bulunca, yanına gidip iki sohbet ettin mi X şunu getirsene, X yemek hazırlasana, X su versene, X karnım kazındı bir şeyler hazırlasana diye emirler yağdırmaya başlıyor. Bu da benim sinirimi bozuyor. Sinirimi bozuyor çünkü kendi başının çaresine bakamayan insanlara genel anlamda gıcık oluyorum zaten. Karnın kazındıysa gidersin dolaptan yemeği çıkarır ısıtırsın, kimse sana yemek yap demiyor, susadıysan gidersin suyunu alır içersin. Yani mesele benim ona hizmet etmem de değil aslında, mesele; kendi işini göremiyor olması, çalıştığı için-kendi işini yapıyor- herkesten hizmet beklemesi sinirimi bozuyor. Sanki dünyada tek çalışan o.

Kendi işini yaptığı için sabah istediği saatte, akşam da istediği saatte geliyor. Gece 1-2 de geldiği bile oluyor, gece 1-2 de gelen adam gider yemeğini kendi hazırlar, bu ne terbiyesizliktir ki utanmadan uyuyan annemi uyandırıp yemek hazırlatıyor ! Benden isteyemez, o tavizi vermiyorum çünkü!

Ayrıca bir de salonda sigara da içmeye başladı. Defalarca kavga ettim; güzelce söyledim olmadı, insan gibi uyardım olmadı, bağırdım çağırdım olmadı; 10 yaşındaki çocuğa anlatsaydım anlardı ama 30 yaşındaki kazık kadar adam anlamadı. Arkadaşar salonda sigara içmeye, evi kokutmaya, bizim yaşam alanımıza rahatsızlık vermeye ne hakkı var bu şahısın? Mecbur muyum bu insanın sigara kokusunu çekmeye !

Annem ve babam çok yüz veriyor buna; oluşum çalışıyor, oluşum yoruluyor diye diye tepemize çıkardı bu ayıyı.
Ayrıca çok dağınık, odasını görünce bile sinirlerim tepeme fırlıyor.
Arkadaşlar lafın özü artık abimi hiç sevmiyorum, bir an önce sevgilisiyle evlenip defolup gitsin diye bekliyorum. Kendisinden resmen tiksindirdi. Sizin abinizle aranız nasıl, ayrıca ben insana nasıl anlatabilirim buranın bekar evi olmadığını, bu evin bir kuralları olduğunu, derli toplu olması gerektiğini?
Abisine benim gibi gıcık olanlar var mı? Ben ne yapmalıyım?