Böyle gerici, ataerkil, yobaz ailelerden nefret ediyorum. Baskılardan iğreniyorum. Her insan özgür, dilediğini yapar. Başını örtmeyince namussuz mu oluyorsun? Karakterin, için, düşüncelerin değişiyor mu kafana onu takınca? Saçmalık! Bir kere baskı karşısında kalan kişi, ona yasak gelen her şeyin cazip geldiğini düşünür. Çevremde çok görüyorum, evinin kapısından diz boyu etekle çıkıp, merdiven aralarında süper miniler, tonla makyaj ve daha yedikleri haltar. Yanlış anlaşılmasın ayıp olarak görmüyorum. Sadece yasaklar karşısında "olabilecekleri" söylüyorum, -ki bunlar daha yüzeysel olanlar. Bir de derine inince, alışılmışın dışında olan şeyler var. Fakat bunu anlayabilecek insanlar var ile yok arasındaki çizgide. Ailen bilmiyor ki baş örtmeyle içindekinin de örtüleceğini. Mühim mesele, irade. Sana da olacakları söylüyorum, ileride evlendiğin ilk gün muhtemelen açılacaksın. Sonuç hep böyle. Allah sabır versin, zor...
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılallah yardımcın olsun tarzı cümleler kuramayacağım -ki zaten allahım emrini yerine getirdiklerini sanan yobaz bi' ailen var- yargılamak yanlış, biliyorum. kusura bakma ama yazdığın kadarıyla durum bu. Birilerinin kafaya bez parçası takmakla işlerin değişmeyeceğini ailene göstermesi gerek. Hatta çevremden bi' örnek vereyim sana: arkadaşım da aynen senin gibi açıktı ve ailesi onu zorla kapattı. O da bu baskıya dayanamadı, aradan 1 ay geçmeden evden kaçtı. Hem de izmire, striptizci olmaya! Tehlikenin farkındasın değil mi?
00 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun. Uygun bir dille bu işlerin gönülden olacağı zorlamayla işlerin daha da kötü olacağı seni düşündükleri için bunu yaptıklarını bildiğini ancak bunun kalpten gelince doğru olacağını söyle. Bir insana zulüm ederek iyilik yapılamaz sevap işlediklerini sanıyorlar ama en büyük günahları işliyorlar. Senin de aileni ikna etmek için ilerde kapanabileceğini ancak şimdilik düşünmediğini belirt. Son tavsiyede ailenin sözünden etkilendiği büyükleri var ise onları devreye sokman çünkü onların bu tarz telkinleri daha etkili olur.
03 Yorumla- +1 yıl
bir cami imamından bile yardım isteyebilirsin iyi düşün cevrende sözünden etkilendiği biri vardır. Ben anlamıyorum zorla iyilik olmaz inanıyorum baban senin iyiliğin ve iyi olacğın şey yüzünden yapıyor ama dayak zorlama inanç konusunda kesinlikle olmaması gerek şeyler. Annen araya girebilir cevrendeki güvendiğin insanlarla anne ve babanı etkilemeye çalış. Etraf çok kötü oldu sizin kız yine iyi bu kadar baskı kızı yoldan çıkarır siz çevrenize hiç bakmıyormusunuz gibi sözlerle konuşsunlar
Allah yardımcın olsun madem o kadar katılar üniversteye gidene kadar idareten tak. AMA MUTLAKA AMA MUTLAKA ÜNİVERSİTEYE GİTMELİSİN. Bunu unutma
32 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
Ailen zaten Allah'ın emrini yerine getiriyor sen de Allah'ın emirine uymamak için mi dua ediyorsun ? Yapma lütfen bunu. Baban kesinlikle haklı. Çünkü bir aile babası, eğer karısının ve çocuklarının İslama göre yetişmesine müsaade etmezse, ilk ceza çekecek kişi senin baban olacaktır. Sadece Sırat Köprüsünde bin yıllık sorgu var. Baban, Allah'ın emrini yerine getiriyor. Sen de ona yardım et. Babanın cehenneme gitmesini istemezsin değil mi?
628 Yorumla- +1 yıl
Duygu sömürüsünün böylesi...
Kız "Babam beni dövüyor" diyor sen kalkmış "Allahın emrini yerine getiriyor" diyorsun. Böyle mi yerine getiriyor?
- +1 yıl
süvo gene ajitasyona başladın...
döve döve kapanmaya zorlayan din seninki mi..
benim ki değil.. - +1 yıl
Dinde zorlamak var mı? Bunun için evladına tokat attığı için cennete gidecek şimdi.Hepimiz huzur dolduk. Amin.
- +1 yıl
tesettür konusu burda tartışılacak konu değil..uzun ve başka bir mecrada konuşuruz..
dayak atan adamı baban Alllahın emrini yerine getiriyor dersen..eylemi meşrulaştırrısın..
AYNI KADININ SAÇ TELİ GÖRÜNÜRSE CEHENnemde cayır cayır yanar diyenlerden olursun..
yapma bunu. - +1 yıl
vallaha sana önyargılı değilim..sorunun bana göre dini kuran yerine başka kaynaklardan öğrenmeye çalışmak..yoksa vallaha değilim.
bazı yazdıklarını okuyunca islam buysa ben yokum diyenler yaratacaksın diye korkuyorum..yoksa bana ne..
birgün seninle başörtüsünü de konuşuruz sevgili kardeşim...bana kadınlar başınızı örtün yada saçınızın tek telini göstermeyin yoksa sizi yakarım vs vs diyen ayeti de gösteririsin..
başka bir program da.. - +1 yıl
Ataerkillikten çıkamadın Süvarimm.
Süvarim'ken de böyleydin, Wakabayashi'yken de böyleydin, şimdi de böylesin... Gülümsetiyorsun beni.
- +1 yıl
o soru tek sorulurda..cevabı tek cümle değildir..beni tongoya getiremezsin:)
bende sana tek soru sorayım..kutsala çıkardığınız tesettür kelimesi kuranda nerde geçer..?
- +1 yıl
"Sen değil miydin 'göğüs görmekten tahrik olan erkeklerin köküne kibrit suyu sıkan' cahil!"
Hatırlamıyorum böyle bir şey söylediğimi ama hadi söylemiş olayım. Cehaletle ne ilgisi var bunun? Meme mi görmek istiyorsun, olayın ne?
- +1 yıl
İnsanlara dini bir şey söylemekten rahatsızlık duyan ve hiçbir şekilde İslami hükümleri benimseyen birisin. Müslüman mısın bilmiyorum ama bu tarzınla ve düşüncenle seninle din tartışmak benim için çok anlamsız Fxinturevi arkadaşım. Eğer Müslüman değilsen zaten yorum yazma bana İslami konularda. Çünkü ben Müslüman olmayan kişilerle alıp-veremediğim bir şey yok. Sıkıntı, İslamı yanlış anlayan Müslümanlarda. Ben onlara kızıyorum.
- +1 yıl
o deidğin ayetleri iyi biliyorum..tessettür kelimesi benim temel kaynağım olan KURANDA geçmez..dini kavram olarak sonradan oluşturulmuştur..nur suresi 31i herkes bilirde diğer öreneğini ben yazayım;
Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle cilbablarını (elbiselerini) üzerlerine giysinler. Bilinip incitilmemeleri için bu daha uygundur.
33-Ahzab Suresi 59
bende yemeğe gidiyorum..afiyet olsun.
- +1 yıl
"Benim dinim bana, senin dinin sana" o konuda sorun yokta. Ben vurgulamak istediğin yeri anlamadım.
"Kadın dekoltesi görüp tahrik olan erkeklerden haz etmiyorum" evet bu doğru. Konumuzla ne ilgisi var?
Çok yanlış bi' topa girdin. =)
- +1 yıl
"Sen kadının dekoltesini görüp de iç çekmiyorsan benim aklıma başka bir şey geliyor "
Hoppala... Acayip acayip konuşmaya başladın bilmem farkında mısın ama. Abazanlığı meşrulaştırmaya çalışma.
Bana diyorsun ya "Aklıma başka başka şeyler geliyor" diye, sen dekolteli kadına bakıp iç çekerken, ben... =) Neyse.
Çok yanlış bi' topa girdin, şimdi geri de çıkamıyorsun buradan üsteliyorsun. Yapma. =)
- +1 yıl
Hala kıvırıyorsun. "Sen kadının dekoltesini görüp de iç çekmiyorsan..." gibi saçma bi' cümlenin açıklaması olamaz.
Az önceki mesajımda, dinimin kimseyi ilgilendirmediğini söyledim.
İmanla paranın kimde olduğu belli olmaz demişler.
Şimdi başını iki elinin arasına al ve düşün. - +1 yıl
Zeki olduğunu mu sanıyorsun Fx ? Ben kimseden kaçmam adamım. Erkek ve kadın birbirleri için yaratılmıştır. Kimi adamlar var kadının ayaklarından tahrik olur sizler buna da fetişist falan diyorsunuz hatta, kimisi de dekoltesinden tahrik olur. Adamlar tahrik oluyor diye onlara abaza ya da bir başka sıfat mı takalım ? Sen söyle. Bu durum, yaradılıştan gelir benim inancıma göre. Senin inancını biliyorum zaten de emin olmak için sordum. Sormamın sebebi de; Müslüman olmayanlarla tartışmamam.
- +1 yıl
Benim inancımı biliyorsun? Neymiş pardon?
Seninle konuşmak güzel geliyor bana. Neşeli adamsın, güldürüyorsun beni.
- +1 yıl
Ben mi kıvırıyorum? Öeh be... Söylemediğim şeylerin arkasında duruyorum bana kıvırıyorsun diyorsun. Sonra gelmiş hadsizce "Kes traşı" falan diyorsun. Sokak çocuğu musun sen aslan parçası?
Tartışmakla kavga etmek arasındaki çizgiyi göremiyor musun?
Üniversite zamanımda da senin gibi -senin gibi değil tabiki dine yaklaşım olarak senin gibi- arkadaşlarım vardı. Hararetli hararetli tartışırdık sonra "Neyse yarın okula birlikte çıkalım SMS atarsın bana" derdik.
Aynı olgunluğu bekliyorum...
- +1 yıl
Zeki takılmıyorum, öyle diyorlar. Benlik bi' durum yok. Olgun olduğum zaten su götürmez, o konuya girmiyorum bile. Aslında pek kibar değilim o konuda haklısın, dilimin kemiği yok. Burdan koysam ordan duyarsın.
"Müslüman olmayanlarla tartışmam" cümlesi bile senin kafayı gösteriyor.
Nato kafa nato mermer...
- +1 yıl
Neye inandığını tam olarak kavrayamamışsın sanırım.
"Müslüman olmayan adama İslamda türbanı anlatmak aptallık olur" , Müslüman birisine gayrimüslim dersen dinden çıkarsın. Abilerin öğretmedi mi bunu sana?
"Çevrendeki dalkavuk ve züppeler seni adam yerine koyuyor olabilirler ama ne mal olduğun şu argo lafından belli"
Bu kısmı anlamadım açıkcası. Ben argo kullanmadım ki, sen kullandın. =/ İfade edemedin kendini sanırım. =)
Benim ilgi alanıma yaklaşma, altımdan kalkamazsın... Öpüyorum.
dini sadece kapanmaktan ibaret gibi görmek.. çok yazık durumun çok zor . ama insanın kendi özgür iradesiyle yapması gerekiyor her ne yapıyorsa. baban inançlı bir adam olabilir ama islam dininde zorlamalara zaten yer yoktur. dayak diyorsun birde 5 vakit namaz kılsa kızını döven bir baba :( gerildim ... işin zor kolay gelsin keşke elimizden birşey gelse
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBüyü yapmak kolay mı kızım girme o işlere hiç bak mantıklı ol madem baskı uyguluyorlar madem bu kadar yobazlar ekmeğini eline alana kadar HUYLARINA GİDECEKSİN. İnan sen karlı çıkarsın. Bırak bu yaşlarında onların dediği gibi olsun üniversitede ve asıl ondan sonra sen istediğini yapabilirsin ve karışamazlar. KÖPRÜYÜ GEÇENE KADAR YANİ
11 Yorumla
+1 yılAllah ailene bir an önce akıl fikir versin...
baskıyla dayakla kapanmaya zorlamak
hangi din bunu emretmiş..bu nasıl bir ..
neyse.69 Yorumla- +1 yıl
Bak Kolalı kardeşim, bir defa bana karşı bütün site ve sen de dahil olmak üzere ön yargılısınız. Aksini kabul etmiyorum. Babasının bu kızı direk dövdüğünü de sanmıyorum. Öyle ya da böyle tesettüre girmek zorunda ve babası onu zorlamalı. Belki küçük yaşlarda alıştırmadığı için babası hatalı tabi ama babası zorlamak durumunda. Ben olsam hiç böyle şeylere meyletmeden zaten küçük yaşlarda alıştırırdım. Ben babasına hak verdiysem kızın kapanması konusuna hak verdim. Babası hatayı baştan yaptı belkide
- +1 yıl
Tongaya düşürmekle alakası yok Kolalı. Soruma cevap vermiyorsun çünkü işine gelmedi. Kadınların elleri ve yüzleri hariç her yerlerini kapatmak zorundadırlar. İstersen çuvalla kapatsın ama kapatmak zorundadırlar. Sana Nur Suresi 31. Ayeti ve Ahzap Suresi 59. Ayeti armağan ediyor ve yemek yemeğe gidiyorum.
- +1 yıl
Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Mümin kadınlara söyle: [Yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, ziynetlerini [Saç ve gerdan gibi ziynet takılan yerleri] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!) [Nur 31] - +1 yıl
"Tesettür ayeti inmeden önce Müslüman kadınlar, başörtülerini iki omuzları arasından salıverirler, kulakları ve boyunlarıyla göğüslerinin önemli bir kısmı açık kalırdı. Saçlarının da bir bölümü görünürdü. Yüce Allah, ilgili ayetle bu şekil örtünmeyi yasakladı ve başörtülerinin iyice örtecek şekilde bağlanmasını emretti."
- +1 yıl
öncelikle kopyala yapıştır neden yapıyorsun diye itham da bulunmuşsun bunun sebebi hatalı birşey söylemekten korktuğumdandır. Gerekseydi ordan gördüğüme kendi düşüncelerimle birleştirip sana söylerdim.. Ama burda benim düşüncemi tartışmıyoruz hakikatın nasıl oldığunu tartışıyoruz.
ikinci olarak ayette görünen yerleri hariç ifadesi geçer (el , yüz ,ayak) her yer kapanmalıdır.
+1 yılÖnemli olan senin isteğinle kapanman, güzel bir dille annene babana anlat.Bilinçli kapanmak istediğini söyle.Kapanıp tekrar açılmak gibi bir durum olmasın istiyorum de.İçinde azda olsa istek varsa, okuyup öğren ve içinden geldiğindede kapanırsın inşallah.
00 Yorumlaannenin babanın baskısıyla takacaksan hiç takma ama içinden gelip Allah rızası için taktığında bir anlamı olur. Dinimizde bütün ameller niyetlere göredir.
10 YorumlaGerçekten takmak istemiyorsan takma. Başta çok sert tepkilerle karşılaşabilirsin ama anne-baban veya çevrendekiler kararlılığını görünce bir süre sonra alışacaklardır durumuna .
00 Yorumla
+1 yılBaban kapanman için nasıl kıyıp da vurabiliyor? günahtan koruyor güya, günah işliyor. ne yaman çelişti, kusura bakma baban ama... neyse...
34 Yorumla- +1 yıl
Senin okuduğun tefsirleri okumadığım her halimde belli değil mi? Çünkü islam mantık dinidir, dini kendine göre yorumlayıp Allah'a şirk koşanların lafıyla hareket edilmez. Ayetler gayet açık, anne baba sadece ifade edip söylemekle yükümlü. Herkes birey olarak sınanır, korkarak yapılan ibadete ihtiyacı yoktur yaratanın. Şu verilen beyni biraz kullansanız keşke, ya da kullanmıyorsanız o beyinden çıkan zehirli fikirlerinizi sanki gerçekmiş gibi kabullendirmeseniz.
- +1 yıl
aynen öyle..vaktini boşa harcamana gerek yok :)
eger başını allah rızası için kapatacak isen bence güzel düşünce yok ailenden korktugun için kapatacak isen bence yorma kendini ve ailenede bu şekil ilet seni anlayacakrınını umut ediyorum
00 Yorumla
+1 yılkapanmak dimizin emri... tamam ama içerden gelmeyince olmaz ki bu... ailenin yaptığı doğru değil.. baskı ile biryere varılmıyor...
02 Yorumla- +1 yıl
ailede en çok kimle yakınsın? anne? baba? kendine kimi yakın görüyorsan onunla otur konuş. ve zamana ihtiyacım var lütfen üstüme gelmeyin... zamanla inşallah kapanacağım de... ama bunu baştan savmak içn değil, gerçekten inanarak söylemelisn... bence...
Allah için kapanmadıktan sonra kapansan nolur kapanmasan nolur..
19 Yorumla- +1 yıl
Ne alakası var?Ben politikacı değilimki..İslama göre kadını dövmek günah değil mi?
- +1 yıl
genç kardeşim...bana nur süresini kopyala yapıtşr yapmana gerek yok..ben o sureyi çok iyi biliyorum...o ayet gelmeden önce arap toplumun da başörtüsü varmıydı ?
- +1 yıl
cevap yazacaksan benim nickimin altına yaz..
benim sorum kıyas falan değil bir soru sordum..o zaman başörtüsü varmıydı diye..yani araplar başlarını örtermiydi ..? - +1 yıl
ya sevgili kardeşim kopyala yapıtırdan başka bişi yapmıysoun..
o zaman akıl hocalarına şunuda söyle;yazdığın çevirinin orjinalinde felyedri*ne fiili vardır ve bunu salsınlar östsünler olarak çevirirler..bu doğrumudur..o fiilin asıl manası kapasınlar değilmidir?yani burda söylenen yaka açığını kapasınlar anlamında değilmidir..
saç ve kulak tamamen akıl hocanın kopyala yapıştırında eklenmiştir..süsler derken kasıt göğüsler değilmidir yaka açığı deyince senin aklına toka mı gelir?
- +1 yıl
sevgili kardeşim sorularıma cevap vermedin..felyedri*ne salsınlar demekmidir..bu kopyaladığın çeviri de saçlarını kapatsınlar denmektemidir..Allah bunu direk neden söylememiştir..emrini dolaylı yoldan mı aktarmaktadır..kopyala yapıştır yaptığın yerlere baksan bi sorsan diyorum..
ayrıca görünen yerler müstesna dan anladığın el ayak ve yüzmüdür..yoksa ayetin tamamına baktığında görünen yerler müstesna derken göğüslerini kapatmanıza rağmen elbiselerinizden belli olursa bunun size günahı yoktur - +1 yıl
bu sizin için müstesnadır anlamı da çıkabilir mi?
+1 yıldinde zorlama yoktur ailen seni zorlayamaz başını örtmeye sadece söylemeye hakları var sana kalmış gerisi... kaba kuvvete başvurup zorla sana taktıramazlar ya ne insanlar var:/ için nasıl rahat ediyorsa öyle devam et başını örtmek istemiyosan örtme
00 YorumlaDiğer konusunda 489 cevap paylaştı. Islami acidan dogru olan kapanman ancak bu sen istediginde ve hazir oldugunda olmali zorla degil. Babani kinkla beraber ALLAH yardimcin olsu n diyorum
00 YorumlaSen istemiyorsan takma ki inandığın şey senin iyi biri olduğunu biliyor sırf bir bez parçası takmadığın için cezalandırıyorsa bence burada bir sorun var.
11 Yorumla
+1 yılBağnaz baskılar sonucu çoğu kız ya evden kaçar yada kötü yola düşer.İlk bulduğun kocayla evlen.
10 Yorumla
+1 yılben baskı ıle yapıla herseye karsıyım bu ıcten gelınerek yapılacak bır durum sadece senın psıkolojını kotu yonde etkıleyecekler o kadar bu yuzden br an once hayatını kurtarmaya calıs
00 YorumlaBabanı kaale alma ve sana bağırdığında sende bağır. Ezdirme kendini, baba olsa da haddini bilmeli.
10 Yorumla
+1 yılYobazların inancına bak, İslama göre kadının başörtüsü takmaması günah ama kadına dayak günah değil.
26 Yorumla- +1 yıl
+1
- +1 yıl
Asıl yobazlar sizsiniz.. laik olduğunu ileri sürersiniz..gerçekte laik olmayan,olamayan insanların statüsündesiniz...
Laiklik, dinin devlete, devletin de dine müdahale etmemesi, karışmaması demektir. Ben laiklik taraftarıyım dediği halde, din işlerine karışıyorsa, dinin emirleriyle alay ediyorsa bu laiklik yobazı dır. Sizin gibi - +1 yıl
Adam dayaktan ve şiddetten bahsedip ciddi bir ironiye dikkat çekmiş, biri de gelmiş laikliğe girmiş. Tövbe yarabbim...
- +1 yıl
waitm3 kimse kendini müslüman zannetmiyorum merak etme müslüman olduğunu iddia eden yok burada.ama benim bildiğim kadarıyla müslümanlıkta diğer insanlara şiddet uygulamak günahtır.
- +1 yıl
Daha da bi şey yazmam sana, şu cümlen yetti inan. Ne demiş atalarımız, vakit nakittir :)
Üzüldüm adına.Başında böyle bağnaz baban varken,kapatırlar seni zorla.Üzüldüm
00 Yorumlatak tabi ama görüntü olarak değil istiyerek yap bunu
10 Yorumlaçok ders çalış oku bu baskıdan kurtul o zamana kadar ailenle çatışma sonra dilediğini yaparsın
00 YorumlaDiğer konusunda 335 cevap paylaştı. kararına saygı duymak lazım . ama yinede sen bilirsin.
00 Yorumla
+1 yılistemiyosan takma her şey başörtüsü değil sokakta başörtülüleri de görüyoz
04 Yorumla- +1 yıl
e büyüsü ya büyü falan yapma
ailenin değil kendi isteğin ve iradenle kapanıcaksan kapanmalısın
00 YorumlaALLAH kolaylık versin yüreğinin sesini dinle sadece
00 Yorumlatakmak istemiyorsan takma..kimse başörtüsünü zorla bir kıza taktıramaz.
02 Yorumla- +1 yıl
Süvarim, Adnan Oktar seni mesih olarak ilan edecek diye nedir bu gerilim din kardeşim? Sakin ol biraz, hadi bi çay ısmarla kendine gel, hadi bakım. Şu ufak kardeşine de söyle, sen yokken senin yerine yazmasın, komik durumlara düşüyorsun bak.
İnanacın ne seviyede?
Mesela namaz kılıyor musun?02 Yorumla
+1 yılokudun mu yazdıklarımı?
00 Yorumla- Diğer konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılişte hür irade herkes için geçerli değil malesef
00 Yorumla
+1 yılistemiyorsan takma bu nedir yaaa
00 Yorumlasenin kararın bu ailen baskı uygulamamalı
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl16 yaşında mısın sen?
14 Yorumla- +1 yıl
Seninle bir gün yüz yüze karşılaşmayı dliyorum zeki ve olgun çocuk ! Müslüman olmayan adama İslamda türbanı anlatmak aptallık olur ZEKİ şey bunu kesitiremedin mi. Çevrendeki dalkavuk ve züppeler seni adam yerine koyuyor olabilirler ama ne mal olduğun şu argo lafından belli ! Senin daha çok ilgi alanında görüşelim bir dahakine. Olur mu ? Senin kapasiten yetmez bu konuları konuşmaya çünkü! Kal sağlıcakla şimdilik...
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar