Edepsiz halam ve edepsizz kızı ile kavga ettik eşime anlatmalımıyım?

Merhabalar, bayramda tüm aile halalar amcalar babanemde toplandık her bayram olduğu gibi. Annem ile büyük halam konuşmuyorlardı hiçbir sebep yokken halam anneme sırt çevirdi selam vermeyip öpmedi çocukları ben ve ablamla konuşmadı falan durup dururken. Neyse bayramda da biz babanemdeyken geldi bu halamlar annem yine küslük olmasın babanem üzülmesin diye halamın elini öpmeye gitti halam bunu itmiş elini vermemiş bizim senin gibi bir gelinimiz yok tarzuında boş laflar etmiş. bende o sırada içerdeydim eşimle. Neyse bunu sonradan duydum kibarca uyardım yapma boyle hala dedım ama anlamadı ustune ogulları dahıl oldu konuya allahtan eşim yoktu o sırada neyse konu kapandı gittik. Aradan yarım saat gecmedı halamın edepsız kızı bana ve ablama annem ıcın bı suru kufurlu hakaret dolu mesajlar attı ve daha sonra benım namusuma laf edecek seyler yazdı bende dayanamadım ona yazdım bı cok sey.. Eşim konuyu bilmiyor bilse ortalık ayaga kalkar cunku aşiret eşimin aile tarafı yanı hem maddı hem manevı gucluler ve bunu o halamlar ıyı bılıyor korkuyorlar o aıleden. Şimdi halamın kızı benı eşim rızelı senı napar bılıyormusun vs dıye tehdıt etmeye calısıyor mesajlarla. bende ona eşimin kürt oldugunu hatırlattım. İleri giderse sizce söyliyim mi eşime?
Edepsiz halam ve edepsizz kızı ile kavga ettik eşime anlatmalımıyım?