Cevapları bekliyorum.. :)
Yağmurda yürüyen mi, yoksa koşan mı daha çok ıslanır?
Yağmurda yürüyen mi, yoksa koşan mı daha çok ıslanır?
bunun bilimsel açıklaması şu şekilde;
ikisi arasında fark yoktur,
sonuçta havayı su içinde kabarcık olarak düşünürsen aynı yoğunluktaki bir sıvı içinde hareket ediyorsun.
yağmurun şiddetini sabit tutarsak ne kadar ıslandığımız tamamen yağmur içinde kalış süremizle alakalı, yürüme ya da koşmayla alakalı değil.
ve tabiki bir noktada üzerinde kuru yer kalmazsa doyum noktasına ulaştığın için yağmurun şiddeti de önemli değil. ondan sonrası 'dance in the rain'
aynen.
Limit sonsuza doğru gidiyorsak, yürüdüğümüzde sadece tepemiz ıslanıyorken, koştuğumuzda hem önümüz hem tepemiz ıslanır. Yani mesafe (bir nevi kalış süresi senin deyiminle) önemli. Haklısın.
uçan marullar görüyorum doktor! :D
bence eşit... yağmur taneckkeri eşit düşer iki anda da aslında... düşün atıyorum dk da 100 metre yürüsen ve 600 tanecik düşse... bi de dk 25 m ile koşarsan 2400 düşer... yağmur sabitse...
bu arada koştuğun yerde su birikintisi olmadığını hesap ediyorum...
şimdi şöyle oluyor,
yürürse ve yağmur şiddetliyse çok ıslanır,
şiddetli yağmurda koşarsa koşmaktan pantolonu beline kadar ıslanır,
yağmur yavaş yağıyosa ne yürürse biraz ıslanır,
koşarsa yine dizlerine kadar ıslanır
hmmmm bilemedim
ben havadan gelecek yağmurla koşarak mı yoksa yürüyerek mi daha çok ıslanır diye sormuştum yeri karıştırma :D
seni de yanımda götrcem :D
ahahahahaa düşünemiyorum bile :D:D benim sana azarımı düşün :D hayır yani birde koca uzay mekiğinde anahtarla ne işin var :D:D
buna alenen Türk aklı denir tatlım :D
itiraf edeyim ki..
Gecen gun yagan yagmurda once yurudum,sonra kosmaya basladim ayni anda da
Acaba daha cok islanan kosan mi? yuruyen mi ? diye dusundum.
hangisi karar verebildin mi? :)
Cevap
12Cevap
Koşsan da yürüsen de aynı derecede ıslanırsın, koşarsan çabuk kaçarsın ama yine aynı şekilde ıslanırsın...
Yürüyen daha yavaş yürür ama koşanın hızı yağmurun ona çarpışı gelişi vs. neticesinde kendisinin yürüyenden daha çok ıslanması beklenir...
nerden bulyorsun böyle enteresan soruları...valla bu yaşa geldim hangisinde daha çok ıslandım farekmedim bile...denemek lazım...ne zaman yağmur yağacak dorukceylan? : ))
Gideceğimiz mesafeye, rüzgar olup olmadığına ve buna benzer bir çok parametreye bağlı olarak değişir. Yani onlarca parametre var.
Hiç polemiğe girmem, şemsiyemi açar yürürüm.
bi farklılık olmaz aynı yağmur yürüsende koşsanda üzerine damlıyor ama koşarsan her adımında hem kendin hemde çevrendekilerin paçalarını ıslatırsın
yürüyen tabiki. koşan yağmurdan korunacağı yere daha erkek ulaşır :D
koşarak, yağmurdan sığınabileceğimiz yerlere daha çabuk ulaşırız..
ben yuruyorum valla zaten battı balık yan gıdıyor yuruyen daha cok ıslanır galıba
ben gökkuşağının ne zaman çıkacağına bakarım. ıslanmışım veya ıslanmamışım farketmez benim için. =)
aynı diye biliyorum tabi koşan daha çabuk kuru yere ulaşır yürüyen daha geç ama aynı vakıt içinde aynı şekilde ıslanırlar
:) tek derdin bu mu :))
amacın ne dünyayı ele geçirmek mi istiyorsun
şimdilik tek derdim bu :))
bir tek dileğim var mutlu ol yeter :))
Aynı ıslanır. Yagmur tanecikleri daha hızlı üzerine düşer.
ikiside çok ıslanır bide arabyla yanından jet hızıyla gecenler oyle bır ıslatırkı arkasından ettgım kufurler tarıhe gecr:))
onu bunu bilemem ama yürümeyi tercih ederim zaten ıslanacağım bare çamur bulaşmasın orama burama..
yagmurda sevismekte super
Bambaşkaymışsın.
haha sevismeyi karıstırma simdi :))
ama ilk aklima o geldi yapacak bisey yok
anladım..:)
yağmurda yürümek en güzeli.
arakadasin oldumu hic ? yoksa suanda birlikteligin varmi ? olabilirmi acaba, senin sorma seklinden anlam cikaramadim
koşan ıslanırmış öyle diyorlar
aynı süreyleyse koşan, aynı mesafeyse yürüyen :)
yol eşıtse koşan az ıslanır..
yağmurlu havada ne yaparsan yap can sıkıcı olur
bekleyen . . .
yuruyen =)
yağmurda yürüyen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar