Bu iyiliklerin bir bedeli olmayacak mı? Tek bedeli cehennem mi.. Bu adaletsizce olmaz mı sizce de. Neden iyi insanlarin hepsi cehennemde?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Hümanizm ile iman farklı şeylerdir.. Allah , farklı araçlar ve aracılarla ihtiyaç sahiplerine rizk gönderir.. İnanıyorum deyip kötülük eden bir zalimle , ateist olup da iyiliksever olmak bile birbirinden farklıdır.. Yanı inanıyorum diyen , zalim olduğu için helak olup gidebilir de , öte yandan ateist ama iyi insan , Allah dilerse , imana nail olur son nefesinde olsa bile. Allah kalpletimizi bizden daha iyi bilendir.. kalplerinde içine bakar.. Bilmediğimiz bir şey vardır.. Allah özü ve kalbi gerçekten iyi olanı helak etmez zaten , bir şekilde iman verir ona.. Ama şunu unutmayalım.. Dünyanın en zengin adamı, oraya buraya pars yardımı yapıyor diye de harika insan mıdır? Bill gates in ticaret ve pars uğruna kaç tane firmayı yan yollarla batırdığı , kaç insanı işinden ettiği , kaç insanın ileri gitmesini gelişmesini engrlledigi ni biliyor musun? Uç beş yere yardım yapıp bunları basina veren insanlar ne derece masumdur? Ya da az önce saydığım zalimlikleri? Hiç birimiz karar veremeyiz bir insanın gerçekten neyi hakettiğine .. Onu sadece Allah bilir.. Ama şunu da tekrar etmek gerekir.. Ne kadar hümanist olursa olsun, o insan Allahın varlığını kibirle karşılayıp buyuklenip reddederse, yaptığı hiç bir şey kendisini kurtaramaz.. İman şarttır.. Bill gates burada ornek.. Bill gates çok insanı çiğneyip ezerek geldi buralara. kartel kurmaya kalkıştı.. Paraya asla doymuyor.. Allah rızası için kendine yeteri kadarını ayırıp serisinin tümünü ihtiyaç sahiplerine dağıtan insanlar yaşıyor dünyada.. Bill gates istese , o yardıma gittiği minik ülkeleri bile tek başına darbogazfsn çıkarabilecek güce sahip.. yardım ediyorum gösterileri bence pek yapay.. Tek başına somslideki etyopyadaki tüm açlığı çözebilir Bill gates, servetinin çeyreğini bile harcamadan. Ama hayır.. kibir ve güç hırsı devam ediyor ki. Aklının alamayacağı derece bir servet halen kişisel hesaplarında öylece büyümeye devam ediyor.. Hiçbir şeyin iç yüzü gözüktüğü gibi değildir..
Neye göre cennet ya da neye göre cehennem?
Bana göre "iyilik ve sevap" olan şey bir başkasının anlayış ve öğretisine göre "kötülük ve günah" anlamını taşır.
Bildiğim tek bir şey var. O da şu:
Böyle insanlar cehenneme gidecekse muhtemelen canım sıkılmayacak. Çünkü, bütün kafa dengi kişiler, aydınlar, gerçek sanatçılar, yaratıcılar, üretenler, sorgulayanlar, duvarları yıkıp ötesine geçenlerle dolu bir cehennem, ırmaklarından ballı sütler akan, mavi gök kubbeli, yeşil çimenli ve huzur dolu cennetten daha cazip geliyor.
Teşekkür ederim.
Onlar o iyiyliği cennetle ödüllendirilmek için yapmıyorlar zaten. Veya cezalandırılmamak için. Yaşadıkları dünyanın daha iyi bir yer haline gelmesi amaç. Yanıp yanmayacaklarının pek umurlarında olduğunu sanmıyorum.
https://i.hizliresim.com/ngYOjN.jpg
Daha kuran başlarken insanın ateist olmakla nasıl cezalandırılacağı anlatılıyor. Bu bana da çoğu şey gibi mantıksı geliyor zaten.
*mantıksız
@Drejevic evet onları iyilik yapmaya teşvik eden tek şey yaşama olan bağlılıkları bana göre de ama niye beyhude olsun en azından şu hayatta bir şeyleri düzeltmeye çalışıyorlar ve bunun için herhangi bir dine bağlı olmaya gerek yok veya iman etmeye. İnsanın yaptığı iyilikler inançlarıyla anlam kazanmaz.
Gates çiftinin derdi seni mi gerdi... onlar en büyük günahı işliyor Allah ı inkar ediyor ve ayrıca insanlara direkt cehennemlik damgasını nasıl koyabiliyorsun
Cevap
36Cevap
ALLAH (C. C.) Adil ve Hakimdir. Her Kim Zerre Kadar Bir İyilik İşlemişse Onun Mükafatını Görecek ve Zerre Kadar Şer İşlemişse Onun Cezasını Çekecektir.
Cennetteki Mertebeler Sonsuz Olduğu Gibi, Cehennemdeki Mertebeler de Sonsuzdur. Kâfir de Olsa Hepsinin Makamları Eşit Olmayacaktır.
Bu Dünyada Musibete Uğraşmış Bir Kafirle Uğraşmamış Bir Kafirin Ahiretteki Azabı Bir Olmayacaktır; Diğerine Göre Azabı Çok Hafif Kalacaktır.
Kafir de Olsa, Eğer Zulme ve Kaksızlığa Uğramış İse ALLAH (C. C.) Onun Hakkını Diğer İnsanlardan Alacaktır.
ALLAH (C. C.) Buyurdukları Üzere Hak Din İslam'a Tabi Olmayan Herkes Cehenneme Gidecektir.
Nice İslam Alimleri Cehenneme Gideceklerdir İmansız Öldükleri İçin.
Esen Kalın.
Rica Ederim.
Kimin nereye gideceğini Allah bilir.
Biz insanlara bir diğer insanı yargılama veya suçlama hakkı tanınmamıştır.
Güzel bir söz vardır " her koyun kendi bacağından asılır " diye.
Din konusuna gelince ; insanlar kendi dinlerini genellikle kendileri seçmiyorlar.
Hangi ailede dünyaya gelmişlerse onların mensup olduğu dine ait olup devam ediyorlar.
Aslında " Allah bir " diye inandığımızda bir çok şey geride kalıyor.
Asıl olan bu yaşamda " İyi insan " olmaktır. Allah'ın yarattığı diğer varlıkların hayatlarına yapılan her olumlu katkı yaratılışa saygıdandır.
Dini zorunluluklar Allah ile kul arasındadır. Başkalarına bu konuda söz hakkı düşmüyor...
Bunların arap inancına göre öyle.
-Aslında olacak olan ise ne cennete nede cehenneme gidecekler.. Herhangi bir ödül iştahı ya da korku yüzünden bu iyilikleri yapmıyorlar. Kendi vicdanları ve iyilik sever oluşlarından dolayı yapıyorlar. En doğrusu da bu.
Cennet için iyilik yapıp cabalamak çok riyakarca zaten.
Iyi insanlarin hepsi cehennemde lafi kadar salakca bir cumle yok simdi meksikali uyusturucu kacakcisida mi iyi biri yoksa binlerce bebegin olmesine sebep olan apo dami iyi yoksa 15 milyon insani katleden hitler de mi? Onlara once iman edin emri verilmedi mi sadecd iyi olmakmi mesele islam insanlara iyi olmayi emretmedi mi neden iyi olupta reddettiler inanmayi peki?
Her inanan iyi mi peki? Bütün müslümanlar iyi, dünyaya barış salan insanlar mi? Bu ülke de çoğu zaman ne oluyorsa din adı altında oluyor. Inanacin insanlara kattığı bir iyilik değeri yok, müslüman adam iyi adamdır diye bişi yok. Mantık lütfen ya.. aynı dünyada yaşamıyor muyuz anlamıyorum ki.
ben zaten her müslüman iyidir demedim iyi olması gerekiyor dedim iyi olmayan müslüman zaten gerçekten güzel imana sahip bir müslüman değildir iyi müslüman hz Muhammed gibi olur ne kadar hoş görülü bir insan olduğunu açıklamama gerek yok peygamber efendimiz her müslüman kötü ya da terorist değildir televizyonda izlediğiniz kadar biliyorsunuz insanları İslam bu ülkeden ibaret değil Rusyada Amerikada Çinde dünyanın çeşitli ülkelerinde bizim ülkemizden daha güzel müslümanlar var bizim ülkemiz zaten Allah sonunu hayır etsin insanları insanlıktan çıkmış zaten din adı altında işini yürüten insanlar Kuran ı oku munafık deniliyor eğer gerçekten iman etmiyorsa iman etse bile dini kullanarak işini yürütüp diğerlerinin hakkını yediği için ne kadar güzel müslüman olduğu tartışılır tabi İslam insanlara iyi ve doğru olmayı emrederken insanlar sadece müslüman olup diğerlerini unutuyorsa eğer orda ne din suçlu nede o dine inanan diğer masumlar suçlu o dini karalıyanlar yüzünden iyi müslümanların...
... müslümanların üzerlerine toprak atamazsınız hakkınız yok benimde bill gates kadar param olsun benimde 80 milyar dolar servetim olsun müslümman ve dinimin emrettiği iyi bir insan olarak dünya ya yapacağım iyiliklerin bill gates ten daha çok olacağına eminim çünkü tekrar söylüyorum dinim bana iyi biri olmamı söylüyor bende elimden geldiği kadar olmaya çalışıyorum daha fazlada olmaya çalışıyorum şimdi iyi insanların (müslüman olupta iyi olanların) suçu neydi zengin olamamak mı? yoksa imanlı olmaları mı? bu düşmanlığı niye öbür inanan insanlara karşı yapıyorsunuz? amacınız ney? kime çalışıyorsunuz? sizi islamı terörist dini olarak tanıtan medyaya mı hizmet ediyorsunuz? bana bu soruların cevaplarını ver sonrada o lanet olası çenenizi kapayın tüm ateistlere söylüyorum herkes aynı şey değil pazardan patates almıyorsunuz insan bunlar dinine inanan güzel insanlar (öbürlerinden bahsetmiyorum) kimsenin iyi insanların hakkını yemeye hakkı yokk bunu o kaz kafalarınıza sokun !!!
İnancımıza göre onları yaratıp onlara belki de bu fırsatı veren de allahtır. Gates allahın yarattıklarından kendi tecrübe ve bilgisiyle kazanıp bununla faydalı oluyorsa ama allaha inanmıyorsa zaten biz iman edenler açısından bu büyük bir çelişki. Allahın kurduğu sofradan insanlara yardım edip sonra da o sofranın sahibini inkar etmek gibi bu..
Yaptıkları şeyler çok güzel herkesin yapması gereken bir şey ama onlar Allaha karşı gelmekten çekinmemiş onun emirlerine uymamış insanlar. Şimdi sadece iyilik yaptığı için cennete gidicek olsalar. Yıllarca Allah sevgisi kazanmak için bütün farzlarını yerine getiren haramdan elini çeken insanlara adaletsizlik olmayacak mı bu? Bütün bu dünya hayatı denen sınavı tek soruyla geçmek mümkün olsaydı sınav demeye , bu sınav için çalışmaya ne gerek kalırdı ki o zaman?
İman etmeden yapılan iyiliklerin karşılığı cehennemde de var. Mesela cömert insanların bedenine ateş değmeyeceği yazıyor kitaplarda. Dünyada yapılan hiçbir iyilik, Allaha imanla denk tutulamaz!
bunu bilemeyiz bence okuduklarım kadarıylada cennete gitmek için müslüman olmaya gerek yok tabi olsa daha iyide şöyle düşünürsek islami ahlaka uygun ve islamın insana verdiği değeri kavrayıp bunu yaşam tarzı haline getiren biri sözde müslüman olup haybeye namaz kılıp oruç tutan birinden daha avantajlıdır bence
ALLAH diledigini bağislar kardesim o insanlar ellerinden gelenin en iyisiji yapmaya calismislar peki sen islami bildigin halde ne yapiyorsun? onlardan once kendine bak sen kirtulmussun gibi konisuyorsun islam girdim demekle bitmiyor sorumluluk nerde
bir insnaın allahın emirlerini hiçe sayıp kendini iyi hissetmek için yaptığı tüm iyiliklerin karşılığını allah dünyada verirmiş. fakat ahirette nasibi yokmuş. yinede allah bilir
Cehenneme gideceklerini nerden biliyorsunuz ki? Allah hiçbir iyiliği karşılıksız bırakmaz vardır onlarında bir mukafatı
MUHAMMED (12) : Şüphesiz Allah, inanıp salih ameller işleyenleri, içinden ırmaklar akan cennetlere koyacaktır. İnkâr edenler ise (dünya zevklerinden) yararlanırlar ve hayvanların yediği gibi yerler. Onların kalacakları yer ateştir. Dinini bir Agnostik oalrak benmi öğretecem sana.
Ateist işte adam, allah buyurmuyor mu bana inanmayan cehenneme gidecek. Nasıl bir mükafat olabilir ki.
bir sinav dusun kimi sorular 30/40 puan kimisi 2/3 puan sen buyuk asil sorulari yapmazsa. Kuculerden cok yapsan bile gecemezsin sinavi. Sen daha o cocuklari ve onlara verdigin yiyecekleri yaratani tanimiyosun. Onlara yardim etsen ne ki
kimin cennete kimin cehenneme gideceği bilemezsin
yaptığın iyiklerler veya kötülükler kesin cennete , cehenneme gideceksin diye kaide yok
bunu paylaşan kişi kafayı yemiş
MUHAMMED (12) : Şüphesiz Allah, inanıp salih ameller işleyenleri, içinden ırmaklar akan cennetlere koyacaktır. İnkâr edenler ise (dünya zevklerinden) yararlanırlar ve hayvanların yediği gibi yerler. Onların kalacakları yer ateştir. Dinini bir Agnostik oalrak benmi öğretecem sana inkar edenler sorgusuz süalsiz cehenneme diyor kitabın.
Onlarda kayıtsız şartsız cehennemlik diyor kitabın.
Evet sırf cehenneme göndermek için
Nasıl kimin cennete gidecegini bilemiyorum.. ateist işte. Buyur muyor mu kuranda iman etmeyen cehenneme gider diye. Bende bunu dile getiriyorum.
bunu söyleyen kişi gitti gördümü orayı kimse oraya gitmeden bilemez bu kadar ent konuşamayız allah bilir...
Imanla. Iyilik ne alaka ne kadar iyi olursa olsun allahı tanmadktan sonra öldükten sonra sonucta allahin karsisinda hesap verilecek benim icin naptn dediginde ne dicekler merak ediyorum
Öncellikle allah bilir fakat Allaha inanmayan ne kadar iyi olursa olsun cehennemlik olacaktır çünkü onlar allaha inkar etmiş ve yok saymışlardır
Peki islam iyiliği okadar öğütlüyorken, onlar sahiden iyi bir insanken, sırf yaraticiya inanmadilar diye cehennem ama bir müslüman hiçbir iyilik yapmayip aksine islamin tüm vadettiklerini yerine getirmiyorsa dahi cennet. Bu düzene bazen mantık ermiyor.
o kadar iyilikten önce Allaha inanmayı deneyebilirlerdi...
Kimin nereye gideceğini bilemezsin, hem cennet ve cehennem diye bişey olmayabilir bunu kimse bilemez sadece tahminlere dayalı bişey.
Müslüman kompleksi deniyor. Din fanatiği olan insanlar müslüman olmayan herkesin cehenneme gideceğini zannediyor.
Sen ülken için gidip, kamuflaj, sikah vs bulup kuşanıp güneydoğu ya gidip bir kaç terörist öldürsen. Sana tsk mensubu diyebilir miyiz?
Çok alakasız bir benzetme bayım.
Hayır, nokta atış tespit hanımefendi. İnsanları önemseyebilirsiniz... Bu yaratıcının varlığını kabul ettiğiniz anlamına gelmez!!!
Müslüman olmayan cennete giremez hadis i şerif, ancak iyiliklerin de vardır bir bedeli rabbim biliir işini
dünya da cok iyi olan insanlağıa faydasına olan ama imanı olmayan en hafif ateste olacak. İman olmazsa olmaz. Allah hidayet versin bun insalara da son nefesete bari
Evet cehheneme gidecek çünkü cennet allaha inanan kötü insanlarla dolacak.
Yanlis yolda dogru hizda gitsen bile istedigin yere varamazsin olayin ozeti bu
ya hikaye hepsi. boşversene bu islam saçmalıklarını. Allah dediklerinden daha vicdanlıysam yemişim o... neyse
Allahı bilmeyen cehenneme gidecek ne yaparsa yapsın namaz kılsa Allaha değilde yatıp kalksa cehennemlik
Sadece yardım etmekle cennete gidilecek diye bir kaide mi var arkadaşım. çok saçma bir soru olmuş
sen kendine bak boşver gates çiftinin sonu ne olacak diye düşünmeyi
Kim bilir ölmeden iman ederler. Bu işler hiç belli olmaz.
evet cehennem. allahı inkar ediyorsan istersen melek ol :D misal şeytan :P
Bu Allahin bilecegi bir is. Bizim buna karismamiz dogru olmaz
Ben bu resimde ki insanlarla aynı yerde olmayı yeğlerim
bunu hıc kımse bılemez ALLAH bılır
Güzel soru takipteyim
Sen daha dinlerin saçma olduklarını anlamadın mı?
Sana göre saçma başkalarına göre değil. Sen kırmızıyı seversin onlar maviyi. Tartışmanın manası yok.
Seversiniz dini çünkü işinize geliyor her poku yapsanızda sonunda cennet denilen o yere gideceğinizi sanıyorsunuz.
Cok dogru demek istediklerin...
güzel cehenneme gider merak etme az yakarlar:D
ama öyle cehennemin katmanları varya azyanan yerde olurlar:) allaha inanmıyosun sonuçta ilk yapman gereken şeyi yapmıyosun yani bunda bir adaletsizlik arama istediği kadar dünyayı iyi yapsın allaha inanmadıktan sonra iyi olsa nolucak hem iyilik nyaptığı kadar kötülükte yapıyor insanları pc denen birşeye hapsetti bu adam yani bide böyle düşün:D
Musluman olmadiklari için
Bunun cevabını ölüm göreceğiz.
hayır tabiki de bedeli olacak :) endişe etmeyiniz
Bunu kimse bilemez
Bunu sen bilemezsin.
Nesini bilemiyorum yahu ateist ve Cehenneme gidicek işte.
geberince göreceğiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar