Biliyorsunuz tesettürü moda haline getirip iğrençleştiren insanlar var. O tarz insanlardan değilim ve öyle de gözükmek istemiyorum ama çok kapalı da giyinemiyorum İzmir'de yaşıyorum gerek çevre yapısı gerek de hava durumu nedeniyle olmuyor gerçekten. Sizce bu giyiniş tarzı tesettür kurallarına uygun mu? **Modernliğe bakmayın hatları belli etmesi kısalığı usunluğu vesairesine bakın.
Madem ki şüphelerin var yanlışsa düzelteyim dışarıda görünmeden diye düşündün keşke burada paylaşmasaydın fotoğrafını dışarının burayla bir farkı yok. Ki bileklerinin görünmemesi gerekir vücut hatlarını ortaya çıkaracak giysiler olmaması gerekir (pantolon, tayt vs) gösterişin olmaması gerekir. Şanlıurfalıyım İzmir'de de yaşadım 2 yıl bir Şanlıurfa kadar sıcak ve bunaltıcı değil İzmir kapanan insanın hava gibi bahaneleri olmaması gerekir Güneydoğu insanı ne yapsın? Arabistan halkı ne yapsın? Ben tasvip etmedim bu giyiniş şeklini etrafında yardımcı olabilecek birinden faydalanmak daha iyi olur bana kalırsa. hayırlı olsun bu arada. Kırmamaya çalıştım yardımcı olur umarım
Abi iyiden saçmalamışsınız din ailimi değilim bişey değilim ama bence uygun. Nedenine gelince göğüsler kapalı vucüt hatları belli olmuyo. Belli oluyo diyenler x-rayla bakıyo heralde. Alta şalvar tarzı bişey giyilmiş yani bol buda uygun. TEK SIKINTI MAKYAJ
Ama benim bildiğim kadarıyla makyaj olmamalı gösterişten kaçınman gerektiği için. Bide sanırım giydiğin kıyafette bilekler açık kalıyo bunada sakıncalı diyolar ama bilek yani ne kadar etkileyebilir ki bir erkeği :D
Tesettüre girdiğine göre ayetlerdeki tarifini biliyorsun demektir. Deve hörgücü düzeltilirse, kolboyu bileklerinin gözükmeyeceği şekilde ayarlanırsa, içine bluz yerine tunik giyilirse , tuniğin ve hırkanın boyu diz altına kadar olursa evet bu kıyafet uygun diyebilirim. Hazreti Peygamberimiz (sav) Nefsinize ağır gelende rahmet vardır buyuruyor. Yerin ve iklimin hiç önemi yok. Gönlünde kabul ettiğin gibi beyninde de kabul etmeni ve sabit-kadem olmanı dilerim.
Değil. Hava durumunu bahane ediyorsun ama dar pantolon giyiyorsun. Saçmaladın. Üstten giyin bir bluz ya da gömlek altınada uzun bir etek. Üstündekinide sok içine. Ne kadar güzel. ya da uzun elbise giyin. Gerçekten bazı açıklar giyim olarak sizden iyi giyiniyorlar.
Bedeni örtmesi ince olmaması dar olmaması takı olmamalı başörtüsü deve hörgücü gibi olmamalı yani dikkat çekmemeli ben böyle bir kapalı görsem kesinlikle bakarım ben kapalı değilim ancak bir gün kapanacak olsam tüm kuralları yerine getirerek yapmak isterim sonuçta Allah rızası için yapılacak bir şeyi kulların dikkatini çekecek şekilde yapmayı doğru bulmuyorum. İzmir'de yaşayabilirsin ama her şeyin bir oluru var kıyafetlerini ona göre seçebilirsin.
Sen bak bakalim bir kendine goz var nizam var sen gercekten tam bir kapali misin o uztune giydigin seyleri ben acikken zor giyip disari cikarim sen nasil cikacaksin sen boyle giyiyorsun diye insanlar artik hakkiyla adam gibi kapanan bayanlara bile farkli gozle bakmaya basladilar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Modernciyim ama mini etekli bir kız gezdireceğime senin gibi giyinen bir kızı yanımda gezdirmek daha çekici geliyor bana. Şuraya bir sürü açık saçık kız koysunlar benim gözümde hepsinden bir adım öndesin, gayet iyisin ve modern duruyorsun diğer giyinik objelere göre. Üstündeki vizon kürkü sanırsam onu çıkarsan daha iyi olur?
Allah güzelliğini ört , haram gözlerden kendini sakın diye kapan diyor.. Şu kıyafeti giyen insanlar hiç kapanmasın daha çok günaha giriyorlar.. Süslüman olmayın , kapalı olacak insan islami kurallara göre kapanmalı.
problemin bileklerse dirsekten 4 santim aşağısına kadar mekruh değildir. makyaja katılıyorum evet olmaması gerekir ama her yer nasıl belli cidden ben mi göremiyorum ya
bak ben erkeğim görmemiş olabilirim ama ben hiç kapalı pantolon giyen kadın görmedim görsem bile pantolon bol olur o üstünde ki hırka uzun olur biraz daha uzun olması gerekir o pantolon seni kapalı göstermez kusura bakma kapanıyorsan kardeşim Allah için kapan kapalıyken bile güzel olmak senin amacın
Bende Çanakkale'de yaşıyorum hatta çarşaflı arkadaşlarım bile var ama önemli olan elalem ne der değil el Alim ne der ve bunun uygun olduğunu sanmıyorum modaya dönüşmüş.
eğer bel kısımını sürekli kapatacak şeyler giyiyosan çünki pantolon giyiyosun giy ama sadece pantolon giyip başını örteceksen yapma çünki üstü türbe altı tövbeestagfurullah tövbe oluyo
İzmirde yaşıyorsun diye doğru tesettürden vazmıgeçiyorsun?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Olmamış. Başını kapatıp altına tayt giyeni gördüm bu gözlerle? Bence amaç farklı namusu ya da Allah için değil güya müslüman dindar yaklaşmayn havaları yapyolar yazık
En İyi Cevaplar