Yerli ve Yabancı birden fazla şarap çeşidi söylemek serbest:)
Cevabın nedir?
Dostum güzel soru sormuşsun vesselam:) İlgi alanlarımdan biri:) Ama şaraptansa hangi alkollü içki olsa daha iyi olurdu:) Çünki o kadar çok şarap var ki güzel olan:) Saymakla bitmez. Ama eğer tavsiye istiyorsan marka olarak Türk şarap markalarından en kaliteli ve Türkiye'nin en eski şarap üreticilerinden olan Fevzi Kutman şaraplarını önerebilirim. Herhangi bir üzüm önerim yok çünki bu kişiden kişiye değişir. Kimisi boğazkere sever kimi cabarnet kimi öküzgözü kimi merlot vs vs. Bir de şarapta önemli olan neyle içeceğin ya da neyin içine katacağındır. Mesela Kutman'ın Safran Gamay diye bir harmanı vardır. Çok güzel içimi vardır. Ama yemekten ziyade çerez ve rokfor peyniriyle güzel olur sarfan şaraplar. Ama bir st.emillion en iyi kırmızı etle güzel olur. Yani önemli olan senin damak tadındır. Ha yabancı şarap soracak olursan çok kaliteli şaraplar vardır ama mesela aşağıda bir arkadaşın önerdiği Barolonun en ucuz şişesi 200-300TL civarındadır. Tabi şarapta fiyat sınırı yoktur. Gaja diye bir marka vardır ve çok harikulade şarapları vardır ama ortalama 500den aşağı bulamazsın fiyat olarak. Tabi ki dünyada en kaliteli şaraplar Bordeaux Chateaulardır. Ama bu yerde yaklaşık 10.000 chatéau vardır. En kalitelileri Petrus ,Pingus,Rotchild,Chateasu Romanee Conti gibi markalardır ama bunlar çok lükstür ve ortalaması 1000TL ve üstüdür. Bu kategorinin adıysa Premium Grand Cru Classé'dir.
Kısacası iyi bir şarap içicisi olmak istiyorsan bütçene göre ve özelliklerine göre şarapları denemelisin. En iyi tercihiniyse bir şarap tadım gününde yapabilirsin tek tek alıp denemek çok maliyetli olacaktır:) Bana soracak olursan da Fevzi Kutman iyidir ve çok pahalı değildir ortalama fiyatları 25-50 arasıdır. Bu arada beyaz şaraba girmiyorum bile yazmaktan yoruldum:) Ama ben en çok beyaz severim:)39 Yorumla- +1 yıl
Ha anladım:) Senin alkol bayin veyahut restaurantın olmalı:) Anladım:) Öyle söyleseydin senin işine yarıycak şeyler söylerdim:) Ne tip bir yer olduğunu ve ne aralıktaki fiyatlarda falan satmak istediğini söylersen yazabilirim yine bir şeyler:) Senin Türkiyedeki çok giden şaraplara ihtiyacın var bence:) Birkaç şarapevinin ya da restaurantı mönülerini inceleyebilirsin mesela:) Pano şarap evi vardır mesela Beyoğlunda. Galatasaray Lisesinin aşağı arasında. Orda birkaç şarapevi daha var.
- +1 yıl
Markette alkol standıyla ilgileniyodum ama mevcut yere daha büyük bir stand yapılacak ve özellikle şarap bölümünü çeşitlendirmem istendi gerisi bizi bağlamaz dendi:) doluca ve kavaklıdere dışında pek birşey yok sayılır.eskilerde 700 lirayada şarap satılmış orada ama şuan 50 yi geçen yok bende 100 geçmeyi düşünmüyorum zaten.leventte kavist varmış senin tavsiyenle birlikte orayıda ziyaret etmeyi düşünüyorum
- +1 yıl
ha anladım dostum:) Zevkli iş vesselam:) Evet kavist iyidir. Şarapmarketi diye bir site vardı internette. Şimdilerde hala duruyor mu bilmiyorum ama oraya da bir bak. Evet böyle bir yerse senin en çok giden ürünleri ve farklı ürünleri biraz ele alman gerek. Son yıllarda şu meyveli ve baharatlı şaraplar da baya revaçta. Onlara da bak istersen. Ama millet zaten şarabı şarap tadım günlerinde ya da şarap evlerinde öğreniyor tutkunu olmadıkça. O yüzden onların ne sattığı çok önemli.
- +1 yıl
Ayrıca ben en çok şarap çeşidini Fulyadaki Realde görmüştüm sanırım. Oranın stand görevlisiyle de paslaşabilirsin belki. Bir de istinye parktaki tekel bayi de fena değildi. Onda da baya çeşit vardı:) Ne satıldığını tabiki ben çok bilemem. Ama bizim miillet böyle şeylere para vermeyi sever. Ve eğer pahalı ürün satıyorsan orası kalite bir yer olarak tanımlanır. En azından birkaç pahalı ürün sat derim:) Biraz ağır gider belki ama kaliteli bir yer olduğunu gösterirsin fikrimce:)
En İyi Cevaplar
bir gün zengin bi adam körkütük sarhoş. koprunun altından gecerken bi bakmış yerde biri yatıyor. buna kemeri gevsetır. yanınada bi şarap parası bırakır. sabah adam kalkar kafası ıyı yatmıstır bısey hatırlamaz bakar yanında para sarap alır ıcmeye devam. zengın adam akşam sarhoş gene gecer ordan . bakar adam yıne yatıyor, kemeri bi daha gevsetır. bu sefer hosuna gıder ıkı sarap parası bırakır. sabah kalkan evsiz parayı alır dogru tekele gider, rakı ıster. parayı verır. tekelcı "hayırdır rakıya baslamıssın", adamda "yok be şarap g*t agrısı yapıor "
00 Yorumla
Kırmızı şaraplar:
Fransa: Bordeaux bolgesinden St. Emillion, Pomerol...Ayrıca, Fransızların Bojele diye okunan ama nasıl yazıldığını unuttuğum bir şarabı da var. Tazeyken içiliyor.
Ispanyol: Rioja
Amerikan: Zinfandel
İtalyan: Barola
Türk: kalecik Karası ve Bozcaada sofra şaraplarını seviyorum.
Beyaz şaraplar:
Alman: Riesling
İtalyan: Pinot Grigio
Favorim İspanyol Rioja38 Yorumla- +1 yıl
Beaujolais nouveau
- +1 yıl
Saint-�milion dediğin zaman bu çok geniş bir yelpazesidir ve 70'in üzerinde şarap girer içine.. Ayrıca her rekolte de bir önceki ya da bir sonrakinin kalitesinde olmaz. Bir tarzın yok gibi geldi bana.. Yani genelde markasına güvendiğin şarabı tercih ediyorsun belli ki..
+1 yılkirmizi, rose, sparkling wine
02 Yorumla- +1 yıl
ehe : ) grazie pilavci seni
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
46
Cevap
57Cevap
+1 yılKavaklıdere Öküzgözü Boğazkere güzeldi en son içtiğimde
Bu aralar Frontera Merlot, Merlot Cabarnet alıyorum.
Bir aralar Pamukkale'nin Angora Triosu vardı (2006lar civarı) ama şuanki trio'dan faklı kupajdı. O tadı bir daha bulamadım.
Beyaz olarak genelde pek tercihim yok yahu, elime ne gelirse onu alıyorum :)
Merlot'u koklamaksa paha biçilemez ^^
Yemeklerle şarap seçecek kadar kültürüm hala yok ama kendimce bir şarap zevkim var.11 Yorumla- Diğer konusunda 982 cevap paylaştı.
+1 yılvincent şirince meyveli şaraplar serisinden böğürtlenli ve ahududulu.
zamanında evin vardı.evin baş köşesinde dururdu.(edebiyatta bunun bir adı vardı)neyse..şarap kültürüm yok.öyle sağlam bir şarap evine gittiğimde şarap günah deyip su içerim rezil olmamak adına.P10 Yorumla hiçbiri seçenei var mı:D
ya şarap çok greksz bişi kafa yapsa desen yapmıo özellikle beyaz şarabın tadı da çürük üzüm gibi büyük olasılıkla çok pahalı bi şarap içmediimden ama yne de kötü nese arkdşlrmn tercihi genelde öküz gözü köpek öldüren falan oluo ama Clos la Coutale da deneyeblrsn en iisi votka çilek yap sn:D00 YorumlaPek şarap kültürüm pek yoktur. Bir kere içtim herhalde ondada öküzöldürene denk geldim :)) Resmen öküz gibi ölücektim
45 Yorumlaçok doğru zamanlı soru :) bu saatte bi şarapçılar kalır nette zaten :) kırmızı şarap :)
11 YorumlaGünde bir kadeh ömür uzatıyor
Alkol tüketiminin sağlık üzerindeki etkileri üzerinde yapılan çok geniş kapsamlı yeni bir araştırma, daha küçük çaplı eski araştırmalardan alınan sonuçları doğrulayarak, günde bir kadeh içki içmenin insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğunu gösterdi. diyerekten Yarra Yering en iyisidir00 Yorumla"Cehennemin yakıtı insanlar ve taşlardır"
Sen koru ya Rahman ne kadar çok günahlarla iç içeyiz
ne kadar rahatlıkla söyleniyor yaz için şu şarap kış için bu elmalı çilekli vs...
İslamın şartlarını saysın bir kişi bana lütfen22 Yorumla- +1 yıl
Ozaman diyecek birşey yok ki patron.
Aynada yüzüne bak.
İslamın şartlarını say sonra da
ama yine de alkolü severim (plos des papes) de bakalım.
kalbinde bir ibre bile oynamıyorsa eğer sen o yüze tükür
Vallahi tükür
haa önce kendi nefsime.ben de yaptım pişmanım tövbe ettim evelAllah.
Aklıma geldikçe de yanarım ki bana sorulacak olan "gençliğini nerelerde harcadın?"
"Malını nerelerde harcadın" sorularına ne diyeceğime.
cevap: plos des papes e harcadım :S
bordeaux deneme fırsatım olmadı, çok merak ediyorum
yerli - kavaklıdere,şirince, kalecik karası
kırmızıları severim, beyaz şaraplarla pek aram yok10 YorumlaÖküzgüözü Boğazkere karışımları hep iyi çıkar.
Bir de Şirince'nin meyve şaraplarından vişne ve ahududu şaraplarına hastayımdır :)10 Yorumlaben şarap sevmem, hem şarap günah ::)
ben böyle diince ev arkadaşım çok kızıyor.
o:reyiz şarap da alalım mı?
B: yok olim şarap günah :))30 YorumlaÖnce Şirince şarapları. Sonra Kayra markası olanlar pek bir hoş.
10 YorumlaSarafin Sauvignon Blanc-deniz mahsullü meze ya da salatayla harika
Kayra Vintage Chardonnay-İsli Çerkez Peyniri'yle
Marmara Adası,Elazığ,Denizli ve Kapadokya'da üretilen şaraplar paha biçilemez...03 Yorumla- +1 yıl
Marmara Türkiye'nin şarap üretiminde en kıymetli bölgedir. Özellikle Tekirdağ!da Şarköy, Hoşköy, Mürefte..
Ben marka bilmem, pasif içiciyim. Başkası seçer ben yararlanırım :)
O değil söyleyeceğim, birisi şarap adı yazana -1'i, içmem diyene +1'i basmış. Çok güldüm, paylaşmak istedim.00 YorumlaDiğer konusunda 6,2b cevap paylaştı. Özellikle meyve şarabını çok severim.
Karadut,böğürtlen,vişne...
Hele ki el yapımıysa annemin büyük halasının yaptığı şaraplar dillere destan.00 Yorumla- Diğer konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılİçki kullanmıyorum o nedenle cevap vermiçeğim ama sarap satanlar ülkeye göre yöreye göre yemeğe göre yardımcı olabilirler
00 Yorumla Şarap sevmem,şarapçı değilim,şarap'tan anlamam..Rakı'dan başka alkol kullanmam..Rakı ve Onun değerli partneri Şalgam suyu herdaim favori içkimdir..
02 Yorumla- +1 yıl
ney ney ney bida de ?
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılbizim okulda alkollü içecekler diye bi dersimiz vardı, orda öğrendim şarap yapmayı bizzat kendim evde yapıp onu içiyorum...
00 Yorumla walla bzim burda kendi kurdugumuz şaraplar var netcem ben başkasnın şarabını kendi yaptıgımz şarap gibisi yok zaten
00 YorumlaGürcü şarapları harika oluyor markasını unuttum şimdi zaten alfabeleri farklı meyveyle harika gidiyor içimi çok rahat
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılköpeköldüren :D
hastasıyız dedeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee olsada içsem misss ohh02 Yorumla- +1 yıl
çakallarla dans filminden bi replik izlemeni tavsiye ederim süper film çok komik
özellikle yaz için: Beringer Zinfandel Rose /California Şarabı
kırmızı: Melen Cabernet Sauvignon
beyaz:Melen Ganohora Sauvignon Blanc
garanti sevilebilecek olanlardan birer örnek :)10 YorumlaYerli kavaklıdere yabancı olarak yıllanmış Fransız şarapları.Çoğunun tadı iyi olur zaten
21 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yıldolluca verano blush 1-2
jp chenet pembesine bayılırım10 Yorumla - Diğer konusunda 512 cevap paylaştı.
+1 yılBu aralar canım istiyor her dışarı çıkışımda içeyim diyorum. Kendime hakim oluyorum içmiyorum. Aslında meyveli olanları merak ediyorum.
01 Yorumla Concha y toro frontera cabernet sauvignon kırmızı şarap '' Et ile mükemmel oluyor: )
12 Yorumla- +1 yıl
ağzımızın tadını da biliyoruz yani :d
Diğer konusunda 396 cevap paylaştı. Ehaa şarap kültürümüz yok efem.
Bi Vedat Milor'a danışıp geleyim ben.11 YorumlaBira-Viski-Votka dışındaki içkilerden nefret ediyorum
00 YorumlaThe Port. Yerli şarabı kedime bile içirmem. Bir de Green Vine.
022 Yorumla- +1 yıl
Omeu bunu sana yakıştıramadım gerçekten.
Bu arada çok iyi yerli şaraplar var. Ayrıca hele hele tatlı Porto şarabını beğenip bizim şarapları kedine bile içirmemen daha da garip.
Ayrıca: kaliteli şarap tatlı olmaz. - +1 yıl
Hayır yanlış biliyorsun. Porto şarabı tatlı bir şaraptır. Ve lüks restaurantlarda yemek sonrası ikram olarak verilir. Nasıl vermut öncesinde veriliyorsa. Ayrıca dünyada Porto şarabına gelinceye kadar birçok şarap vardır. En kaliteli şaraplar Chat�ulardır ki bilmem bilir misin Fransada 10.000inin üstünde Chat�u vardır. Baharatlı ve tatlı şaraplar her zaman ikram şarabı olarak kullanılır.
- +1 yıl
Ha ufak bir not: beğenmediğin bizim şarapların üzümleriyle alakalı bir şey söyleyeyim sana. Bir şarap ülkesi olan Fransa'ya ilk asma çubukları yaklaşık 2000 yıl önce Anadoludan(Foça) gitmiştir:) Ha neticede orada belki yeniden şekillenmiş, farklı ıslahlar uygulanmış olabilir ama atası Foça üzümleridir:)
Ha bir düzeltmede yapayım bu arada Porto şarabıyla ilgili, lüks restaurantlar derken Türkiyedekilerden bahsediyorum. Avrupada ya da dünyanın farklı yerlerinde normal restaurantlarda da yemekten - +1 yıl
sonra veriliyor olabilir. Ki İngilizlerin bu şarabı çok sevdiğini biliyorum. Bilhassa İngilterede muhtemelen birçok restaurantta mevcuttur diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Porto şarabı içmesem, Fransız şarabını bilmesem tamam derim de şimdi iki ülkenin şaraplarını da bilirim. Porto şarabı dediğin şey senin en az 4 çeşide ayrılıyor. Bunun restoranlarda tanıtımı dahi yapılıyor geldiğinde. Fransız şarapları tabii ki iyidir; ama ne Port ne de Fransız şarabı Türk şarabıyla karşılaştırılabilir. Türkler ayran/rakı yapsın; ama şarabı üstatlara bıraksın. Yoksa onlar da rakı ticaretine başlayacaklarmış :P
- +1 yıl
Mesela beğenmediğin bir Türk şarabını söyler misin bana ?
- +1 yıl
Doluca, sevilen, pamukkale, tekel, kavaklıdere, kutman şarap üreticilerinin hiçbir şarabını Türkiye'ye gelen arkadaşlarımdan hiçbirine sevdiremedim. Kendim zaten ağzıma sürmüyorum. Ailem de sevenler var; ama kesin milliyetçilik damarları tuttuğu için yerli tüketim yapıyorlardır.
- +1 yıl
Bu arada elbet Fransız şaraplarıyla veya başka kaliteli şarap yapan ülkelerin şaraplarıyla falan kıyaslamıyorum ama beğendiğim Türk şarapları var.
- +1 yıl
Arkadaşlarının beğenmesi mi ölçüttür peki? Fevzi Kutman ve Kayranın şarapları iyidir, biz bu konuda seninle anlaşamıycaz:) Bu işi bırakalım en iyisi :)
- +1 yıl
ahaha etmem mi:)) Asıl ilgi alanım gazozz:))
@Caesar seni seviyorum :)) - +1 yıl
Uludağ arkadaşım :)) Dayak mı istiyorsun ne:)?
- +1 yıl
ahaha:)) Uludağla da ben seninkini dağıtacağım ve benim için de ölümsüz bir anı olacak:)) Ne zaman Anadolu topraklarına adım atıyorsun söyle ona göre hazırlayayım Uludağımı :))
- +1 yıl
Niye gazlıyorum yahu:)) Motor muyum ben:)? Seni ilelebet bekleyeceğim Omücan:))
- +1 yıl
Gebermiycem Tanrıyla sözleşmem var daha bir 100yılım var:))
kavaklıdere-yakut , çankaya , lal
Roze şarapta en sevdiğim Lamberti Pinot Grigio Blush...00 YorumlaKöpek öldüren :P
Öğrenciyiz abiii favorim "Cumartesi" <301 Yorumla- +1 yıl
it öldüren daha bi çekici yapıyor onu :)))
hiç anlamam benim için farketmez bi kadehte içsem çarpıyo fazla içersem maymun oluyorum rakı hiç bişey yapmıyo şarap bitiriyo beni nedense
01 Yorumlasanki herkez alkolik ya :D sorsanız yılda 1 kez icmisitr :D bende 6 ayda bir icerim ondan pek bisi anlmamam :D bilmiyom dedeeeeeee :D
00 Yorumla
+1 yılBen tatlı şarap severim. Lakin şarap seçme konusunda uzaman değilim. Meyve şarapları da çok hoşuma gider. Özellikle vişne şarabı.
00 Yorumlasporla ugrastıgımızdan şarap filan icmiyoru. ugrasmasamda icmem tövbeliyim ama ictiğim dönemde ucuz şaraplar içmiştim köpek öldüren diyorlardı adına unuttum ismini :D :D
00 Yorumla
+1 yılahududu, nar, böğürtlen şaraplarını seviyorum.özellikle kapadokya yöresine giderseniz mutlaka almanızı tavsiye ederim.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılben bi kere beyaz içtim ama yarısından çoğu sprite dı. beyazı bile acı :(
meyveli şaraplar tatlı mı ki :D00 Yorumla
+1 yılCabarnet - Chevignon kupajını severim. Yerine göre dömisekte olabilir.. Monosepajde Melen'den Cabarnet Reserve 2006 öneririm.. Sadece Hoşköyde bulabilirsin.
00 Yorumlabeyaz, ananas ve kavun bunlar iyidir böğürtlen de gerçi iyidir
00 Yorumla
+1 yılya ben bi doluca içtim ama en dandik şarabı içtim heralde :D:D
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılnaylon bidondaki tekirdağ şarapalrı on numara olmadı marketde ucuzu ne varsa eğer eve kız gelecekse ucuz şişe alıp etiketini sökerim yıllanmış şarap die içsin işte olmadı kaynatırım onu elma kabuğu kakule ile yerse artık ne yapalım
00 Yorumla
+1 yılterra merlot kırmızı
küp vişne şarabı
verano rose
moskado dömisek tercih edilebilecek şaraplardır...00 Yorumlalink Ucuz ama muhtesem
00 Yorumla
+1 yılşarap marka tabiki önemlidir ama önemli olan şarabın yapıldığı üzüm ya da üzümlerdir
00 YorumlaŞili şarabı-kırmızı
Cabernet sauvignon ve Carmenere00 Yorumlabeyaz kırmızı fark etmez kafa yapsında her şey içerim :))
10 Yorumlakırmızı şarap tek geçerim:)
13 Yorumlaalkol kullanmıyorum :)
10 YorumlaKrug der gecerim anlayan anladı :)
00 YorumlaKirmizi sarap, okuzgozu
00 Yorumla
+1 yılşarap hiç içmedim çok günahmış...
10 YorumlaDiğer konusunda 352 cevap paylaştı. Kırmızı şarap olsun bizim olsun :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılzemzem suyu severim şarap sevmem muhahah :D
82 Yorumla- +1 yıl
artı:)
Vinkara-kalecik karası..
00 Yorumla- Diğer konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılHiç işim olmaz.Şarap sizin olsun
00 Yorumla
+1 yılHayatimda sadece bi yudum aldim oda martiniydi.
12 Yorumla- +1 yıl
martini vermuttur
- +1 yıl
Martini olive :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılgünah olduğu için içmiyorum
50 YorumlaKavaklıdere
Çankaya
Don Simon10 Yorumlauzuuuun zamandır içmiyorum şarap
00 Yorumlaalkol hic kullanmadim
20 Yorumla
+1 yılşarap var da para yok...buzbağa devam:>DDDD
00 Yorumla- Devamını Gör (43)