Hep merak ettiğim bir sorudur sizce iç sesimize günah yazılır mı?
Hayır yazılmaz
Evet yazılır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İnsan, yapması gerekirken yapmadıklarından ve yapmaması gerekirken yaptıklarından, söylemesi gerekirken söylemediklerinden ve söylememesi gerekirken söylediklerinden sorulacaktır. “O gün, dünyada kazanıp harcadığınız nimetlerden hesaba çekileceksiniz.” (102/Tekâsür, 8) “Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu (onun karşılığını) görür. Kim de zerre miktarı şer işlemişse onu görür.” (99/Zilzâl, 7-8)
Istemsizce birsey geliyorsa kalbine o seytanin vesvesesidir icraate dokmedikce gunah degildir. ama guzel seyler aklindan gectiginde onu icraate dokemesen bile sevabi var. Iyi olani niyet ettigin icin. Allah bizi ne kadar seviyor ve ne kadar iyi taniyor. Kotu dusunceyi yapmazsan gunah yok iyi dusunceyi yapsan iki sevap yapamasan bir sevap
İç sese günah yazılır dedim. Ancak hangi iç sesi kastettiğini anlamadım. Çünkü baktığımız zaman iki türlü iç ses var, bir kendi iradenle geçen iç ses bir de istemsizce geçen iç ses. Şimdi sen içinden kötü bir söz söylersen bu günahtır elbette ancak içinden istemeden kötü sözler geçerse bunlardan mesul değilsin onlar vesvesedir. Sadece aldırmamak gerekir.
İnsan düşündüklerinden değil yaptıklarından sorumludur. Seni öldürmeyi düşünebilirim ama yapmazsam suç olmaz dinde de hatta yapmadığın zaman sevap alırsın. Dolayısıyla fiile donusmeyen düşünce günah olmaz
Cevap
18Cevap
İnsan yaptığı herşeyden sorumludur.
"Göklerde ne var, yerde ne varsa hepsi Allah'ındır. Siz içinizdekileri açığa vursanız da gizli tutsanız da Allah onunla sizi hesaba çeker. Sonra dilediğini bağışlar, dilediğine de azab eder. Allah her şeye kadirdir. (Bakara 284)
valla onu biliyorumda eyerr yazılırsa ben şapa oturdum demek ben düşmanım karşıma oturduğunda bille gözlerinin içne bakarak içimden off abovv neller nelelr diyourm inşllah günah deildir. :( :D
Dilinin söylediğini zaten önce kalbin ve beyninle düşünerek söylemiyor musun?
Yazılıyorsa kötü. Önemli olan niyet derler ve niyet de kötüyse iş yaş.
Kimse bilmedikten duymadiktan sonra birşey olmaz günahı da olmaz ;)))
Hayır. Zira Teşvik Olmuyorsa? Şeytan Vesvese mi? Veriyor Yoksa Sen mi?
yazılmaz kesin eminnim din hocasına sormuştıuk lisedeyken yazılmaz demişti
Hayır yazılmaz çünkü bu genelde senin kontrolunde değildir.
düşünmek veya içinden geçirmek günah değildir. Eyleme geçirirsen günah olur
iyilik düşündüğünüz zaman sevap yazılıyor yani kötü düşündüğünüz zaman günah da yazılıyor
Hayır yazılmaz rahat ol :D
Eyleme geçmediği sürece yazılmaz.
yazılsaydı gitmiştik biz cehennem odunu olmaya :)
İnşallah yazılmıyodur.
onada yazıyorsalar zıçtığımın resmidir
Ahaha çook iyi soru :)
Ben yazmam, rahat olabilirsin.
Yazılmaz. bir eyleme dökülmedi mi.
kaynak?
yazılmıyo :D rahat ol
Neden yazılsın şeytan vesvese veriyorsur belki
yok yazılmaz. hadi yine iyiyiz:dd
Vallah bende bilmiyoruz
Yazılmaz dille söylemedikten sonra yazılmaz
Yapılmaz çünkü ona insan bir madahale yapamaz