Midemize giren birşey yok. Akciğere gidiyor kana karışsa bile içinde besin değeri yok. Hava gibi birşey. Ee o halde neden bozuyo diyorlar? Bana uydurma gibi geliyor insanlar içmesin ara versin gibisinden 😁
Cevabın nedir?
+1 yılkardeşim bütün cevapları okudum ve seni tatmin eden bir cevap çıkmadığını görüp cevap yazmak istedim. Öncelikle oruçun ilk anlamı nefis terbiye etmektir. Aç yoksul insanları anlamak 2. anlamıdır. Sigaraya gelince; Oruçlu iken vücuda bir şey girmesi yasaktır mideye değil! Sadece akciğerlerimize aldığımız hava serbesttir. Sen sigara içerken aldığın nikotin kana karışıyor değil mi? Geri çıkmıyor yani? Bir diyer yandan düşünecek olursak yani senin dediğin gibi uydurma bir şey olsun o zaman da aç karnına sigara içmek yani kan boş iken içmek kana aniden gelen nikotin ile nikotin zehirlenmesi yapar bu da demek oluyor ki hastanelik olursun. Bizim dinimiz sağlığı temizliği emreder. Oruçluyken sigara içiliyo olsaydı sağlık falan kalmazdı. Umarım yardımcı olmuşumdur.
34 Yorumla
Soran+1 yılHayır olamadın maalesef yeterli değil cevabın. Nefis terbiyesi ve açları anlamak ise gene anlıyorum sigara bana su veya karın tokluğu vermiyo açlık yönünde tatminliği yok ha her halukarda sağlığa zarar birşey zaten yasak gibi ama orucu bozduğunu söyleyemeye yetmez bu
- +1 yıl
cevabımın içinde yazdım ama sen anlamıyorsun sanırım açlıkla ilgili bir şey değil oruç sen orucu anlamamışsın bence sen boşver zaten sana farz değil.
Soran+1 yılTebrik ederim allah rolunu guzel oynayıp bana farz olup olmadığını kanıtladın 😂 böyle yazan birinin neyi tınlanırki sen kesin kanıtla gelsen gene inanmam 😂
- +1 yıl
ben diyorum ki mideyle alakalı bir şey değil sende tutmuş diyorsun ki sigara karnımı doyurmuyor yani ısrar ediyorsun ve saçma bir cevap veriyorsun bu inanç meselesi sen inanmıyorsan ben bir şey yapamam "bozmaz bozmaz rahat rahat iç" diyen birine "zaten öyle yapıyorum diye cevap verirsen ben daha fazla uğraşmam kusura bakma ama ben farklı dinden olanlara da saygılıyım dinsiz olanlarada saygılıyım. Lakin zamanımı da boşa harcayamam kusura bakma imam da değilim sadece yardım etmek istemiştim teşekkürler.
En İyi Cevaplar
Sağlık konusunda 1,8b cevap paylaştı. bozmaz bozmaz rahat rahat iç
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yapıyorum zaten
Hava ile sigaranın ortak noktası uçucu olması, dolayısıyla sen tek bir özellikten yola çıkarak sigaraya hava gibi bir şey diyemezsin keza sigaranın içinde maddeler var. Oksijen insanın var olma yolundaki temel gereksinimiyken sigara değildir mesela, o olmadan da yaşarsın. Önemli olan vücuduna bir şey girmemesi. Vücudun içinde mide de var, akciğer de var, damar da var...
Senin kararın, senin tercihin; onaylamıyorum ama saygı duymak zorundayım.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHala inatla doymak ve susuzlugu gidermek üzerine gidiyorsun, sen orucu anlayamadığın ve sadece işine gelen şeyleri kabul ettiğin için müslüman bile sayılmazsın. Hiç aç kalıp kendine eziyet etme, ye iç sen.
22 Yorumla
Soran+1 yılAhaha şu an imanıma laf ettin ibadetime değil dolayısıyla senin müslümanlığın gitti at gözlüğü ile bakmaktan vazgeçde araştır dini biraz embesil 😂 işime gelenleri kabul ediyor olsam daha çok şey yaparım mal mısın mal rolumu yapıyon? Sigara veya sakızın orucu bozması için geçerli bir sebep yok diyorum ortalıkta gezinen hocaların lafıyla geliyosunuz keklendiğinizi anlayıp bozuluncada it gibi ürüyosunuz ne tür bişeysiniz yazık valla 😂
Cevap sahibi+1 yılEvet ahaha deyip embesil ve mal sözcüklerini oldukça kullanarak yaşının bir ergenden fazla olmadığını kanıtlamış oldun. Ciddiye bile alınmayacak bir insansın. İstediğin gibi tut sen, istediğin gibi ye iç, yazmıyor kuranda nasılsa.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
15Cevap
+1 yılOna bakarsan kusarken ve orgazm olurken de mideye bir şey girmiyor. Sadece aç kalarak oruç kabul olsaydı herkesin orucu kabul olurdu. Önemli olan nefsini kontrol etmektir. Küfretmeyeceksin, cinsellikle ilgilenmeyeceksin, dedikodu yapmayacaksın, erkeklerin/kızların olmadık yerlerine bakmayacaksın.
07 Yorumla
Soran+1 yılKusarken bozulma sebebi stoklanan besinin gitmesi ve oruca devam halinde vücuda işkence olabilceği vücudu kötü etkileyeceği olabilir mi? Cinsel ilişkide gusül abdesti gider o yüzden bozulur gına geldi bunu açıklamaktan. Küfüründe bozduğuna dair kanıt yok
- +1 yıl
Gusül abdest bozulunca mideden bir şey mi çıkıyor? Aynı yere çıkıyor sonuç arkadaşım, nefsini kontrol edeceksin.
Soran+1 yılYa afedersin ama sende anlama kıtlığı mı var? Gusğl abdesti olmayınca oruç tutulmuyor namaz kılınmıyor ayet bile okunamıyo bu yüzden bozuluyo
- +1 yıl
Biliyorum arkadaşım onu biliyorum ! Sen kendin diyorsun sigara içince mideye bir şey girmiyor, doymuyorsun vs. diye. Eee gusül abdest olmayınca da mideye bir şey gitmiyor, aç kalmıyorsun. Ne alaka? Nefsini kontrol etmek önemli diyorum. Ben burada gusül abdesti örnek gösterdim sadece. Sen sigara içtiğin zaman doymayacaksın belki ama sinir sistemin düzelecek, elin ayağın titremeyecek ve zorlanmayacaksın. Orucun anlamı nefsini dizginlemektir. O zaman sakız çiğnerken de doymuyoruz, sakız da çiğneyelim.
Soran+1 yılGusül abdesti yanlış bir örnek diyorum gusül abdestinde mideye giren bişey yok ama olmayınca hiç bir ibadet yapılmıyo bu yüzden oruçta olmuyo diyorum! Sakızda aynı şekilde aromasız ise bozduğu söylenemez. Sinir sistemimi düzenlediği içinde bozduğunu söyleyemezsin
- +1 yıl
Nefini kontrol etmek önemli bak son kez söylüyorum. Yemek yemek de nefsle ilgili, sex'de, kötü söz söylemek de, dedikodu yapmak da. İşinize gelen şeylere inanıyorsunuz. Senin inandığın bir hoca su içerek oruç bozulmaz dese su da içeceksin öyle mi?
Soran+1 yılBen hocalarım lafıyla hareket etsem sigarada içmezdim son kez söylüyorum gusül abdestini bozan her şey orucu bozar cinsel ilişki yoksa bile öpüşme sırasında gelen meni bile bozar orucu seks bu yüzden yasak. Kötü sözün dedikodunun bozduğunuda söyleyemezsin o zaman ramazan dışında kötü söz kullanan namazlı birinin namazı kabul olmuyor mu kafa yapınıza hayranın valla
Sigara zaten haram..
Yani oruç olmasa bile..
Ve oruç sadece aç kalmak değil,
Kendini günahlardan haramdan gıybetten dedikodudan küfürden ve zinadan uzak tutmaktır23 Yorumla
Soran+1 yılÖyle maddeler var mı Kur'an'da? O zaman namaz kılan namazdan sonra küfür ediyosa ettiği küfürden dolayı namazı kabul olmuyorda dersin sen herşeyin günahı sevabı ayrı
- +1 yıl
Kur'anda içki içmek haramdır diyor.
Su da bir içkidir. O halde suda haramdır diyemezsiniz, yanlış yorumlamış olursunuz.
İşte bize kuranda geçen genel ifadelerin açıklamasını ve nasıl yorumlayacağımızı öğreten Hz. Muhammed (s. a. v) hadisleridir.
Ve hadiste "sarhoşluk veren her içki haramdır" buyurmuştur Efendimiz.
Kuran'da namaz kılmamız emredilmiştir. ama nasıl kılınacağı Cebrail meleği tarafından efendimize öğretilmiştir o da bize öğretmiştir. Her şey Kuran'da yazmayabilir.
Yani işin özü sigara da sarhoşluk verir ve haramdır. Oruç sadece aç kalma değil haramdan uzak durma olduğu için sigara orucu bozar.
Ayrıca dinin hükümlerini değiştiren dinden çıkar.
Mesela birisi sigara helâldir dese dinden çıkar.
Ama sigara içse dinden çıkmaz. günahkar olur.
Çünkü sigara içmesi yalnızca kendisiyle ilgilidir.
Ancak dinin emrettiklerini değiştirmeye çalışmak diğer insanları da etkiler.
O yüzden Allah mıhafaza..
İçtiğine bir şey diyemem oruç tutup tutmadığına da karışamam ama orucu bozmaz demeyelim
Soran+1 yılÖzel sigara değil bu içkiden kasıt alkol mal değiliz anlıyoruz sigarada helal demedim orucu bozmuyo dedim normalde günah olduğunu biliyorum
Sağlık konusunda 888 cevap paylaştı. Hayır yanlış bilgiler alma Ağzımız açıkken yediğimiz çoğu şey hem aç kalmamak hemde zevk almak örneğin bir dondurma yediğin zaman seni sadece tatmin eder doyurmaz bunuda öyle düşün seni isteklerini karşılıyorsa orucu bozar
01 Yorumla
Soran+1 yılİsteklerimi ne yönde karşıladığına bakmak lazım o zaman
Gizli Üye(30-35)+1 yılOruç yemek yemeyin der birşey içmeyin demez oyüzden içmek de sıkıntı yok çiğnemek günah birsey değil sadece yemek yeme gerisi serbest agaaaa
18 Yorumla- +1 yıl
Oruç yiyecek ve içecek olarak değil mi? Bu millet niye su sıkıntısı çekiyor o zaman?
Cevap sahibi+1 yılYa sen çok biliyosan bana ayette ile göstersene
Cevap sahibi+1 yılKuran da içmeyin demez den tutupta sahte hacı hoca şeyh şıha inanıp icmiyosan âyet mi önemlidir insanın dediğimi
Soran+1 yılAynen
- +1 yıl
Kuranda şafağın aydınlığı gecenin karanlığından ayırt edilinceye kadar yiyin, için, der. Daha sonra yemeği kesiyorsan, içmeyi de kesmek gerekmez mi?
Cevap sahibi+1 yılO şekilde düşünüyosan tan yeri gördüğümüz göğün kubbenin aydınlanması kararması senin niyet ettiğin zaman ile tan yerinin nesi aynı bu şekilde derine inmek gerekirse ben oruç tutmuyorum diyelim Allah istese benimle alakası olmadan istese tutrurur bu bir varsayım değil gerçektir ekstre ayetler de Allah ın izni olmadan yaprak kipirdamaz geçmektedir ki oruç tutmamama Allah izin veriyo buda gerçektir din menfaat üzerine kurulu düşünürsek cennette ırmaklardan akan şaraplar huriler vardır ki bu dünyada gösterilen yoldan gidersek onlara ulaşacağız haşa bunları yapmaya gerek yoktur zira bir yanımızda huriler diğer yanımızda şarap çok sevdiğim yüce Allahın dostu Hz. Ömer Hayyam ne güzelde söylemiş
Var mı dünyada günah işlemeyen söyle:
Yaşanır mı hiç günah işlemeden söyle;
Bana kötü deyip kötülük edeceksen,
Yüce Tanrı, ne farkın kalır benden, söyle.
Soran+1 yılHösr ul*n sende b*kunu çıkardın. Kötülük yapmana izin veriyo ama bu senin seçimin diyo sana iyi yolda sunulmuş kötü yolda buna göre ceza ya da ödül var
Cevap sahibi+1 yıll*n bırakın bu iki yüzüğügü kötülük yapmama izin veriyosa Allah hem yap hem yapma demekse insaf yahu Allah yap demiş izin vermiş nasıl yapmam
+1 yılOrucu yanlış anlamışsın sen.. Mideye bir şey girmemesi değildir oruç.. Hiç tutmadım ama oruç nefis terbiyesidir.. En sevdiğin şeylerden günlük yaptığın şeylerden kendini mahrum bırakmaktır.. Yokluğunu anlamaktır..
02 Yorumla
Soran+1 yılAlakası yok sadece mide terbiyesi
- +1 yıl
Sen mideni terbiye et o zaman sadece :) Kolay gelsin..
+1 yılHava gibi bir şey mi? Havanın tadı yoktur tuzu yoktur kokusu yoktur. sigarayla aynı kefeye nasıl koydun bunu:) herşeyden önce sigaranın bir tadı var demi?
13 Yorumla
Soran+1 yılNe tadı ya? Nikotin tadı mı bozacak orucu hahaha
- +1 yıl
Bak şimdi çok bilmiş edasıyla gülen arkadaşım sigara keyif veren ve bağımlılık yapan birşeydir. bu ve bunun gibi tiryakilik yapan maddeler orucu bozar
Soran+1 yılSen çok mu biliyon da ortaya tiryakilik yapan maddelerin bozduğunu atıyon?
Gizli Üye(30-35)+1 yılAğızdan alınan her şey orucu bozar mideye gitmesine gerek yok ağzındaki dil de tat alma görevi görüyor mesela sakızda orucu bozuyor ama mideye girmiyor sen herşeye bu gözle bakarsan ooo uydurma falan değil insanlarin kafasini kariştirma
05 Yorumla
Soran+1 yılKimsenin kafasını karıştırdığım yok herkes her şeye körü körüne inanıp her denileni yapmamalı sigara içmek orucu bozar maddesi Kur'an'da geçmiyo kesinliğide yok
Soran+1 yılSakızda aynı şekilde aromasız ise neden bozsunki? ya da diş fırçalamak. Yine bişey gitmiyor midene
Cevap sahibi+1 yılKardeşim sen Kuranda yazan herşeyi uyguluyor musun herşey Kuranda yazmaz Kuran yol göstericidir Oruç tut namaz kıl der tutup da şu şu orucu bozar şu bozmaz diye açıklamaz. Bazı şeyleri islam alimlerine mezhep liderlerine göre hareket ederiz sigara ağızdan vücuda alınan bişey olduğu için orucu bozar. Bu böyledir bozar yani tartışılmaz. yediğin içtiğin yemekler midene gider mide vücudunun bir parçası ordan bağırsaklar vs. Sigara dumanı ise ciğerlerine gider ee akciğerlede vücudun bir parçası aynı zmanda sigara sağlığa zararlıdır. Sen oruç tutarken bir ibadet yaparken sağlığını tehlikeye atmış alıyorsun aynı zamanda sigara mehruh sen farz bir ibadeti yaparken mekruh yapmış oluyorsun şimdi nefes almayı karıştırma o başka bişey insan nefes almadan yaşayamaz ama sigara içmeden yaşayabilir insan 17 saat yemek yemeden de yaşayabilir 17 saat sigara içmeden de yaşayabilir ama nefes almadan yaşanmaz sen bunları sorgulama orucun zedelenir saçma falan deme
Cevap sahibi+1 yılbiraz mantıklı düşün bunun aromayla bir alakası yok kardeşim anla şunu herşeye aroma tat gözüyle bakma diş macunun içinde kaç çeşit madde var ağıza giriyor aynı zmanda sakız da ağzınla çiğniyosun diline damağına bulaşıyor sigara da aynı hesap ağzın yoluyla vücuduna dağılıyor
Soran+1 yılTamam senin dediğin. Sigara ya da sakız ile ben doyuyorum susuzluğum gideriliyo ondan bozuluyo
Sağlık konusunda 3,1b cevap paylaştı. Sigara zaten mekruhtur bu bir. Ikincisi kan aldığında da midene gitmiyor ama orucu bozuyor dimi.. besin değerinin olmaması önemli diil yeme içme orucu bozar
03 Yorumla
Soran+1 yılKan ile bunun içindekiler farklı diyorum hava gibi birşey içmek sayılmaz sıvı değil hava çekiyoruz
Soran+1 yılHava ile bunu bir tutmuyorum örnek veriyorum çünkü sigarada havadan ibaret içinde ekmek su mu var?
+1 yılTok tutuyor ve duman alıyorsun ciğerleriine normal hava değil bu
01 Yorumla
Soran+1 yılAksine açken dahada acıktırır tok tutmaz sigara. Normal havada besine ait birşey yok sigarada da yok
+1 yılE iç içme diyenmi var sana ama sonra oruç tutuyorum deme olurmu
06 Yorumla- +1 yıl
Ya yorumları okudumda cinsel birliktelikte gusül gerektiğine inanıyosun biliyosunda sigaranın orucu bozmadığınamı inanıyosun hayret bişeysin ha :D
- +1 yıl
Ve yine bişey daha eklemek isterim arkadaşım bak 'Kusarken bozulma sebebi stoklanan besinin gitmesi ve oruca devam halinde vücuda işkence olabilceği vücudu kötü etkileyeceği olabilir mi?' sen bunu diyosun dimi işkence olabilecek diye e sende aç karnına sigara içerken vücuduna işkence ediyosun e o nolucak?
Soran+1 yılİşkence olmıyo beni etkilemiyo hem sen allah mısın tutuyorum deme ne demek allah biliyo kabul olup olmadığını
- +1 yıl
Eee o zaman kusunca da devam edelim oruc tutmaya etkilemez sonuçta, işte sana Allah sınırları koymuş zaten sen neyin kafasındasınki sigara bozmaz diyosun sen Allah mısın ¿
Soran+1 yılHe ben allahım kesele çeneni
- +1 yıl
Okadar cevap veriyosun banada verde hadi noldu? Cahil cahil konuş anca
:D sen olayı yanlış anlamışsın :D oruç mideye değil vücuda bişey girmesini yasaklayan bir ibadettir. Ona bakarsan cinsel birlikelikte orucu bozar mideye giden bişey mi var?
08 Yorumla
Soran+1 yılİyi o zaman havada almayalım ne saçma ya :D cinsel birliktelik gusül abdestini bozuyor o yüzden oruçda gidiyo onu nedwn öne sürüyosunuzki? :D
Soran+1 yılİğnenin bozduğunu kim demiş? Of her duyduğunuza inanıyosunuz
Soran+1 yılEe gene aynı kapıya varıyo sigara besin değeri mi veriyo vucuduma? Hem her iğne ve serum besin değeri vermiyo
Soran+1 yılTamam hemen sen dedin diye gidip orucumu bozuyorum. Uyuşturucuda aynı şekilde kullanmıyorum ama normalde yasak olsada oruçluyken kullandığında orucu bozduğu kesin olarak söylenemez
peki sen su içiyorsun sidik işiyorsun onuda açıklar mısın
11 Yorumla
Soran+1 yılSenin gibi beyinsize ne açıklarsan açıkla anlayamayacağın için gerek yok
Sağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı. orucu yemek olarak düşünmekten vazgeçip nefs kontrolu olarak gorursen anlarsın :D
00 YorumlaSağlık konusunda 665 cevap paylaştı. Orucu neden turyoruz.
Nefsimizi korertmek dur diye bilmek icin.
Sigarada nefis isi olduguna gore bozmasi cok normal00 Yorumlazina yapmakta bozuyor ondada midene bişey gitmiyor ama bozuyor?
01 Yorumla
Soran+1 yılO ayrı. Cinsel ilişkide gusül abdestide gidiyor çünkü o yüzden bozuyor
Sağlık konusunda 1,5b cevap paylaştı. Sigara dumaninin %65 i mideye gider
06 Yorumla
Soran+1 yılNesi gidiyo dumanı mı öğütüyo mide?
- +1 yıl
Sadece duman almiyorsun. Yuzlerce kimyasalin vucuduna girmesini sagliyorsun. Orucun bozulmasi illa biseyleri yiyip sindirmenle olmuyor. Agır parfum kullanimi bile tehlikeye sokar. Çok yemek kokulu ortamlar bile. Sadece bayanalarda ve agir sartlards calisanlara biraz daha töleranslidir. Yemekle ugrastiklari icin veya yogun koku altinda olanlara.
Soran+1 yılİyice abarttın parfum napıyomuşki 😂 din o kadar zorlayıcı bir din olsaydı yolcular oruç tutardı 😂
Soran+1 yılTamam alkol içeren ıslak mendil ile yüzümü sileyim orucum tehlikeye girsin
+1 yılBogazından geçiyor mu evet
02 Yorumla
Soran+1 yılHe *q havada geçiyo boğazımdan mideme giriyo dmi
- +1 yıl
ey mk sen iç oruç tutarken
- Sağlık konusunda 14b cevap paylaştı.
+1 yılhahah yok artıkk D:DD:D
00 Yorumla Sağlık konusunda 5,3b cevap paylaştı. Sigarasızlık başına vurmuş bunun
14 Yorumla
Soran+1 yılBen zaten içerek tutuyorum haricinde ne su ne yiyecek var
Soran+1 yılBoşuna gittiğini nerden biliyon sen Allah mısın? Gene anlıyorum sigara içmeyerek tutanların anladığını sonuçta aç susuz kalıyorum
Sağlık konusunda 9,5b cevap paylaştı. gitti desene tuttugun oruçlar
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah sensin dmi
+1 yılSacmalamayin ondan aldiginjz mineraller var
02 Yorumla
Soran+1 yılSigarada mineral mi? İçindekilerde hiç öyle bir şey yazmıyor hep zararlı şeyler zararlı maddeler var
- +1 yıl
Sizin bilmedigini milyonlarca madde var
Gizli Üye(30-35)+1 yılSaçmalama ya tadını alıyosun ji kere sorman abes
08 Yorumla
Soran+1 yılSen cevaplama o zaman abesse. Tatlım ben senin gibi ondan bundan duyma bilgilerle hareket edemiyorum anladın mı araştırıyorum. Tadı da yok duman bu aromalı sigara mı?
Cevap sahibi+1 yılTütünün tadını alıyorsun ya sjkjjk
Soran+1 yılMideme gitmiyo nihayetinde verdiği tütün tadıda bana gelmiyo heralde. mesela senin dediğin kocası için dil ucu ile yaptığı yemeğin tadına bakan kadının orucunun bozulmaması gibi
Cevap sahibi+1 yılSigara krizin mi tuttu kız 😂😁
Soran+1 yılValla ben zaten sigara kullanıyorum haricinde yiyip içiyorum kötü söz bile etmiyorum sadece sigara var
Cevap sahibi+1 yılHangi sigara yı kullanıyosun:d
Soran+1 yılCamel 😍
Cevap sahibi+1 yılHmm ben marlboro tek tük içiyorum başım dönüyo ya😕
- Sağlık konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılBeyin bedava. :/
01 Yorumla
Soran+1 yılGitte al o zaman kendine bir tane
+1 yılNeden mi bozar 😒
00 Yorumla
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz