Selam:) Evde saç boyamadan önce yapılması gereken ilk şey kullanma kılavuzunu dikkatlice okumak.
Saç boyarken dikkat edilmesi gerekenler
Saç boyamanın inceliklerini öğrendikten sonra evde kendinizi kuaför gibi hissedeceksiniz. Öncelikle saçınızı iyi analiz etmelisiniz. Saçlarınız ince telli mi yoksa kalın telli mi? Eğer kalın telli saçlara sahipseniz her saç telinizin boyandığından emin olmak için detaylı çalışmalısınız. Ayrıca kalın telli saçlar boyayı daha geç emer. Bu yüzden boyayı saç diplerinize sürdükten sonra parmak uçları ile masaj yaparak boyayı iyice yedirebilirsiniz. Böylece boya saça daha iyi nüfuz eder. Boya uygulamaya diplerden başlanır ve uçlara doğru devam edilir. Tüm saçı boyadıktan sonra tekrar parmak uçlarıyla masaj yaparak boyayı yedirmekte fayda var.
Boya saçta ne kadar bekletilir?
Saç boyamadan önce yapılması gereken ilk iş seçtiğimiz boya kutusunun içinden çıkan kullanma kılavuzunu dikkatlice okumak. Yapılması gereken tek şey talimatlara göre hareket etmek. Boya saçta kullanma kılavuzunda tavsiye edilen süre kadar bekletilmeli. Eğer tavsiye edilen süreye uyulmaz ise istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Örneğin boyayı saçımızda gereğinden fazla bekletirsek saç zarar görebilir veya beklenmedik renk sonuçlarıyla karşılaşabiliriz. Her boya renginin saçta bekleme süresi farklı olduğu için renk tercihimizi değiştirdiğimiz zaman kullanma kılavuzunu kontrol etmek unutulmamalıdır.
Doğru boyayı seçmek en iyi sonucu elde etmenizi sağlar
Doğru boyayı seçtiğiniz takdirde evde saç boyarken en iyi sonucu alacağınıza eminim. Benim sağladığı pratiklik ve harika renkleri ile severek kullandığım boya Palette Deluxe. Yüksek performanslı renk pigmentleri sayesinde saça derinlemesine nüfuz ederek 6 haftaya kadar kalıcılık sağlıyor. Evde boyama ile 6 haftaya kadar kalıcılık sağlamak harika bir şey. Yoğun krem boyası sayesinde saç diplerini o kadar iyi kapatıyor ki boya kolay kolay akmıyor ve uzun süre dip boya derdim olmuyor. Sivri uçlu uygulama şişesi sayesinde ise uygulaması oldukça basit. Krem boyayı oksidan losyonlu uygulama şişesinin içine boşaltıp iyice çalkalıyorum ve boya dakikalar içinde kullanıma hazır hale geliyor. Ardından sivri uçlu şişesi ile boyayı saç diplerine sıkıp parmaklarımla kolayca yayıyorum. Dipler bittikten sonra ise saç boylarını ve uçlarını boyamak daha da kolay oluyor. İpeksi yumuşaklık ve harika parlaklık veren doğal yağlarla zenginleştirilmiş saç bakım maskesini ise en son duşta uyguluyorum. Saçlarım mükemmel oluyor.
Saçlarımızı boyarken kutu üzerinde yazan bekletme süresine kesin olarak uyuyoruz. Çünkü hem saç sağlığımız hem de istediğimiz tonun iyi tutabilmesi için bekletme süresine dikkat etmek gerekiyor. Peki saç boyası fazla bekletilirse ne olur?
Boya saçta fazla beklerse ne olur?
Boya saçta fazla beklerse
Saç boyası bekletme süresi ortalama 30-45 dakika arasındadır. Sadece dip boyası yapılacaksa bu süre 20 dakikalara kadar inebiliyor. Özellikle açıcı içeren, çok açık renk saç boyalarını bekletme süresinden fazla bekletirseniz saçlarınız çok fazla açılacaktır ancak yanacaktır da. Açıcı içeren saç boyalarında bekletme süresine uymazsanız saçlarınız zarar görür.
Saç boyası saçta fazla kalırsa ne olur?
Kumral, kahve gibi saç boyalarını saçta fazla bekletmek saçların çok koyu olmasına sebebiyet verecektir. Yani istediğiniz tonu tutturmak için bekletme süresine yine uymanız gerekmektedir. Boyayı saçta fazla bekletmek hem saçlara zarar verir hem de istemediğiniz renk tonlarıyla karşılaşabilirsiniz.
Saç boyası bekledikçe koyulaşır mı?
Saç boyası bekledikçe koyulaşır mı?
Kumral, kahve, kızıl gibi renkler saçta beklettikçe koyulaşır ancak sarı, bakır gibi açık renkler beklettikçe daha açık bir hale gelir. Fakat boyayı bekletme süresine uymamak saçlarınızın yıpranmasına sebebiyet verecektir.
inan kopma olsa daha çok üzülürdün bununla geçmiş olsun. Ben 2 gün ağlamıştım😕 Yılan yağı ve Hindistan cevizi yağı yla biraz bakim yap uçlarınıda kestirirsen yine eski sağlığına kavuşur inş 😊
En İyi Cevaplar