Birini alkolden nasıl tiksindirebilirz fark ettirmeden yapmanın bir yöntemi var mıdır ?
Cevabın nedir?
1 - Öncelikle bu kişi yakınınsa sevdiğin değer verdiğin biri ise.. İNSAN SEVDİĞİ KİŞİNİN SÖZÜNE UYAR DİLEĞİNİ YERİNE GETİRİR. İÇME DEDİN Mİ İÇMEZ..
SANA RAĞMEN içiyorsa eğer, onun dünyasında senin hiç yerin yoktur.. Malesef..
ya ben, ya alkol diyebilirsin. ama kaybetmeyi göze alacaksın..
2 - çok yakının değilse, bir kaç kez güzel güzel anlatıp ikna etmeye çalışacaksın, alkol içmesinin arkasındaki nedenleri bulmaya çalışacaksın.. Sana açılmazsa yine yapacak birşey yok..
3 - Yada bu konuda danışmak için sağlık kuruluşları var onlara başvuracaksın..
Durum 1. madde gibi ise acıma nezaket gösterme, senin için alkolü bıraksın, yada seni bıraksın17 Yorumla- +1 yıl
o değilde o sasugaymı?
- +1 yıl
profil fotondaki sasuke diyorum . adı yani . sasuke sasuke :/
- +1 yıl
o çocuk gay yalnız :/ ona göre koy yani :D
- +1 yıl
heh şimdi ddaha iyi herhald ^^
En İyi Cevaplar
+1 yılneden içiyor bu kadar?onu araştırım
ona göre davranmak lazım
ya da doktoro gitmesini sağlayıp
doktoruda az gazlayıp önceden bak böyle içmeye devam edersen karaciğer iflas eder ...denilirse bi ihtimal01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEczanelerde satılan bi' ilaç var. Kullanan kişinin yemeğine koyuyorsun ama şöyle de kötü yan etkisi var. Bu ilaç kalp krizine neden oluyor.
Bi' tanıdığım eşine uyguladı ve adam bıraktı ama 2 kez kalp krizi geçirdi.07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYa bak tam bırakmaz aslında ama bi' doktorla korkutun onu. Hani devam edersen en fazla 2 yıl yaşarsın falan desin. Başka türlü azaltmaz.
Bi' de sakın üstüne gitmeyin. Siz ne kadar içkisine laf ederseniz o kadar çok içer
Cevap sahibi+1 yılÇok iyi anlıyorum seni gerçekten ama çözümü olmayan bi' durum malesef
- +1 yıl
Nedir o?
- +1 yıl
İlacın ismini söyler misiniz?
+1 yıl"Ben de seninle içeyim.Beraber alkolik olalım." demek daha kolay geldi.
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
53Cevap
+1 yılHiçbir şekilde vazgeçmez. Hele ki en başta içmiyorum deyip sonradan seni kendisine kalben bağladıktan sonra "İçiyorum aslında başımı ağrıtma bu konuda otur oturduğun yere" der gibi artislik yapmış sana büyük bir haksızlık olmuş. Onu vazgeçirebilmene imkan yok arkadaşım, o kendi kendisine vazgeçti geçti... Senin bunu başarabilmen imkansız. Eğer sen böyle bir durumu kabul edemiyorsan ki etmemen de gerekiyor, çünkü sana haksızlık etmiş, senin yapacağın tek bir şey var, karşısına geçecek ve diyeceksin ki " Sen bana en başta içmediğini söyledin, ben ise özellikle bu durumuna aşıktım, şimdi sen bir anda o güzelliği alıp götürdün. Ya ben ya alkol diye bir seçim yapmak zorunda bıraksam seni, sen beni seçsen ve alkolü bıraktığını söylesen de sana olan güvenimi sarstığın için bu lafına da güvenmem mümkün değil. Eğer sen de fikrinin değişmeyeceğinden eminsen işkimiz de kendi yolumuza gidelim yol yakınken." diyeceksin. Kimse sırf senin gözüne girmek için namaz kılamaz oruç tutamaz, alkolden vazgeçemez. Oldu ki bütün bunları senin için yaptı diyelim, Allah için olmadığı için münafıklığa girer, cehennemi de satın alır. Bu konuda kimseyi zorlama. Eğer namaz kılmıyor, oruç tutmuyorsa kıl ve tut diye zorlama. Farkında olmadan onu büyük bir günaha sokarsın. Eğer sen öyle birisini istiyorsan öyle birisini bul. Hiç öyle olmayanı değiştirmeye çalışmak mümkün değildir... Haa sonradan kendisi değişir, dört dörtlük bir Müslüman olur o ayrı ama senin zorunla değil, Allah korkusuyla olmalı. Bu yüzden ciddi bir şekilde oturup konuşun ve gerekirse yollarınızı ayırın. Çünkü sen onu değiştireyim derken, belki değişen sen olursun. İki ay görmesen unutacağın birisi için imanını riske atmaya değer mi?
10 Yorumla
+1 yılBurda senin çabaların boş olur gibime geliyor.Çünkü bu irade meselesi istese kendisi bırakırdı.Senin bence sürekli onun yanında destek olup onu başka bir yöne çekmen lazım.Çünkü içki zıkkımı uyuşturucu gibidir bağımlılık yapar.Şimdi belki dalga geçiyor diye Tİ ye almazsın beni ama benim dayımda alkolikdi.Yengem ona içme der dururdu ama dayım onu bir çare olarak,hobi olarak görüyordu içkiyi.Sonra hastaneye kaldırdık başka bir rahatsızlığından dolayı ordada pskiyatr la konuştuk başka bir şey bulun stres atacağı dedi.PS2 aldık onunla stres atıyor artık ve yaklaşık 1,5 senedir de alkolden uzak.
01 Yorumla
+1 yılben de arada bi bikaç kadeh içerim, şimdiki kız arkadaşımla ilişkimiz başlamadan önce çok içiyodum, onla tanışınca baktım o da içmiyo, ben de azalttım, kendi isteğimle, hiç içmediğim haftasonları var mesela. ama çıkıp da bana dese ki içkiyi tamamen bırakmanı istiyorum dese, önce şaka yapıp yapmadığını sorarak bi şans tanırım, eğer ciddiyse yolu alır
20 Yorumlaİnsan kendini iyi hissetiren ve dozunu kaçırmadıkça kendisine zararı olmayan bir şeyi neden bıraksın ki? Sevgilin alkol komasına girecek kadar içmiyor ve alkollü araç kullanmıyorsa sıkıntı yok. Şimdi alkol zararlı haram maram demeyin. Kötü bir şey olsa cennette vadedilmezdi ayrıca susuz hayat olmaz ama suyun da fazlası adamı öldürür.
Ayrıca sevgilini olduğu gibi kabul et ve değiştirmeye çalışma. Ömür boyu mutluluklar:)05 Yorumla- +1 yıl
kişisel inancınız tabi saygı duyarım, şahsen benim öyle bir kaygım, cennette huri fantazileri gibi rüyalarım yok. ama alkolden çok daha tehlikeli şeyler gördüm ben hayatta. Örneğin Sivas'ta insanları tekbirlerle yakan, Maraş'ta hamile kadınları ve çocukları alevi diye canlı canlı kesen çoğu insanın ağzına damla alkol koymayan dindar insanlar olduğundan şüphem yok.
- +1 yıl
Kusura bakmayın ben materyalist biriyim. Size maddi olarak zarar vermeyen bir şeyin önemsiz olduğunu düşünüyorum. Ama alkol alıp size saygısızlık yapıyorsa, kendine veya çevresine zarar veriyorsa, haddini aşıyorsa, çok fazla para harcıyorsa alkolü azaltması gerekebilir. Ama keyif için içiyorsa bırakın ne hali varsa görsün:)
Diğer konusunda 11,3b cevap paylaştı. bence içiyorsa evlenme çünkü içiyorsa evlilikte dert sıkıntı olduğunda bu adam yine içecek bunun sosyali falan yok ve arada sıradası yok içen adam her zaman içer sana arada dediğine bakma çünkü ben içerim dese sen evlenirmisin onunla evlenmezsin. namaz oruç ona hikaye onları unut sen evlenirsende öyle adamla mutlu olacağını sanmıyorum eğer sen namazlı oruçlu abdestli biriysen
40 Yorumla
+1 yılsosyal içici felan hıkaye ılerde kavga edersınız ıcer senı de dover bu bıde yalancıymıs kusura bakma ıcmem demıs sen tavrını koy guzelım ben ıckı ıcen bı erkkle bırlıkte olamam de ayrıl eger senn ıcın bırakırsa e vbıdaha ıcmıcem derse sana verdıgı degerı gosterır hmm kendıde bırakmak ıstıyo dıyosun ıckı bagımlısı degılse zaten bırakmakta zorlancgnı sanmıyorum . Namaz oruc onlara gelınce kıtap okut ona ınan bazı sahsıyetlerın bılgılerının yanında bızımkı halt yemıs haydı kolay gelsın .)
00 Yorumla
+1 yılİşte kızların en müthiş hatasını yapmak üzeresin. Karşındakini değiştirmeye çalışmak. En başlarda olduğu gibi kabul edip, sonra kusurlu gördüğün yerlere rütuşlar yapmak istemek. Verdiğim yada veremeye çalışacağım hiç bir fikir seni sonuca götürmeyecektir.
02 Yorumla- +1 yıl
Doğru, yanlış okumuşum. Ama fikrim sabit. Değiştirmeye çalışmak hata olacaktır. Bence biraz yoklamalısın. Acaba bırakmak istiyor mu? Bu çok önemli. Eğer olmak istemediği, yada yapmak istemediği birşeyi yaptırmaya çalışırsan. Söylüyorum hüsrana uğrarsın.
+1 yılayda yılda 1 içiyorum demiş daha ne istiyorsun ki :) senin için namaza duaya başlayan adamın kime dua edecek ? sana mı ? sevgililer kendi sınırlarını bilmeli bence, nasılki aynı anda wc ye girmiyorsunuz, onunda beyninde senin giremeyeceğin yerler olmalı ! diye düşünüyorum...
00 Yorumlabeyin... en önemli sınırlayıcı beyindir... ben her akşam alkol alırım ama bazen bir biradaki bir yudum fazla gelecek diye düşündüğüm an o bira olduğu yerde kalır. bazen de 10 11 12 gider ama beynim bana bundan sonraki yudum seni rezil beni de maymun eder diyorsa o yudumu almam... sende beynini dinle...
00 Yorumlabacı, hiçkimse kişiliğini değiştiremez. seni kaybetmemek için tamam der, senin arkandan bildiğini okur. sen de aynısın. sana da birşeyler yasaklansa, sevgilinin yanında dikkat eder, onun arkasından bildiğini okursun. yaşım 30, 30 yıldır kimi gördüysem bu böyle.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir söz duymuştum; "Erkekler kadınlarla değişmeyecek diye evlenir ama kadınlar değişir. Kadınlar erkeklerle değişir diye evlenir ama erkekler değişmez."
"geciyordumugradım" ve "tiki_serseri" nin dediklerini yabana atma. Biz (erkekler) birbirimizi biliriz. :)
"The_TorTuRe", haklı. Değiştirmeye çalışırsan, annesi gibi davranmış olursun. :)
Bütün bunlarla birlikte, değişenlere de şahit oldum. İkinizi de tanımadığımız için bizim yaptığımız sadece tavsiye vermek olur, derde deva olmaz.00 Yorumlasorunun cevabı bu zatın ne kadar içtiğine bağlı. eğer hergün ve çok içiyorsa, hareketlerinden, yaptıklarından, söylediklerinden bile bu kadar çok içtiği belli oluyorsa bırak gitsin. yok, gerçekten sosyal içiciyse o zaman yazdıkların gibi hayatında dindar birini istediğini söyle. içinde bu varsa zaten kabul edecektir.
00 YorumlaKendine göre dizayn etmek yerine kendine göre birini bul daha zahmetsiz,daha sağlıklı daha mantıklı,daha huzurlu.İnanç hususuda artık yeter Tanrı ile kul arasına kimse girmesin zorla oruç tutturacam zorla namaz kıldırcam vs vs uzar gider.
01 YorumlaBozuk alkol içir.. Geçer bir yerde duydum. 5-6 gün ağızı açık dolapta bekleyen bir bira içmiş birisi. Ve şimdi tövbe ediyor bir daha ağzıma sürmem diyor.. 1 hafta evden çıkmamış
01 YorumlaDiğer konusunda 2,9b cevap paylaştı. kendi bırakmak isteyecek yoksa hiçbir şekilde vazgeciremessin ne kadar uğraşırsan uğraş 1 hafta bırakır 10 gün bırakır tekrar döner onun dışında kendimden biliyorum.
14 YorumlaCanım aslında senin istemen pek birşey değiştirmez. İçki içenler bağımlı oluyorlar birnevi.. Ama ayda yılda içiyor ve kendini kaybetmıyorsa bunuda pek sorun etme . Herşey onda biter
00 YorumlaEn azından ayda yılda bir diyen biri. Sürekli iciyor olsa zor vazgecerirdin. ama bil ki vazgecicektir.
bunun icin sadece o ickiye giderken klasik kız tribini dene00 Yorumla
+1 yılisteyen biri sana öyle demez şimdiden bahanelerine zemin hazırlıyor içeçek ve seni sorumlu tutacak ;) bu tür konularda kimseyi kendi istemedikçe değiştiremezsin!
10 Yorumla
+1 yılSosyal içici sanırım.Daha evlenmeden bunları ona söyle.Evlendikten sonra sen beni böyle kabul ettin diyebilir.O yüzden de söyleyin.Belki bırakmak isteyebilir.
00 Yorumla
+1 yılKardeşim o çok zor be. Müptezel olmuş insan profosyenel yardım almadan çok zor. Amatem de yatıp bırakan 1 hafta sonra tekrar başlayan çok gördüm
00 YorumlaTakıldığı ortam , arkadaş çevresi falan değişmesi lazım komple. Her şeysen önce kendisinin İstemesi lazım
00 Yorumla
+1 yılilaçları varmış diyolar, yemeğine katıyomuşsun, alkol alınca midesi bulanıyomuş felan. ne kadar gerçektir bilemem tabi.
eğer böyle bir ilaç varsa ve benim üstümde denenirse cinayet sebebidir o ayrı.00 Yorumlaonu olduğu gibi kabul etmeyi dene değiştirmeye çalışma. zoraki yapılan hiç bi şeyin değeri yoktur unutma
00 Yorumla
+1 yılasma yapraginin kaynatilmasini okumustum ne kadar dogrudur bilemem.ama beginde bitiyor hersey irade meselesi
00 YorumlaDiğer konusunda 3,4b cevap paylaştı. alkol sorun değildir en başta bunu anlamak lazım sdfbnldgsdfgdsfh
09 Yorumlavalla benim sevgilimde içki içmem sigara içmem demişti şimdi ot içiyor illa tek tek sorucaz ot içiyomusun hap içiyomusun vs. diye..
03 Yorumla- +1 yıl
ot içiyorsa zaman içinde onun kişiliği de kayacak zeka seviyesi de. gelecekte seni çok zor günler bekliyor. farkında mısın?
al sana bomba bi önerim war :D hehehe
https://www.youtube.com/watch?v=JA1XeJp2Zss
02 Yorumla
+1 yılalkol şişesini d. tüne sok bir daha şişeyi görmek istemez
00 YorumlaBi bıkmadınız milletin içkisiyle sigarasıyla uğraşmaktan
05 Yorumla
+1 yılsen içme yeter:)dua et bırakır inşallah!baktın bırakmadı sen onu bırak:))
00 Yorumla
+1 yılpıt atanlar bide kova yapanlar o gece içki içmiyorlarmış
00 Yorumlaönce onun içinde olmalı böyle şeyler. yoksa uğraştıkca dha çok zarar görebilirsin terslemeye başlar ayrılmaya kadar gider.
00 YorumlaDiğer konusunda 5,1b cevap paylaştı. Severek tüketiyorum ama kendimi hiçbir zaman mecbur hissetmedim. İçme bir süre.
00 Yorumla
+1 yılSana 3 atasözüyle cavap veriyorum
ağaç yaş iken eğilir.
can çıkar huy çıkmaz.
bir elin sesi var iki elin sesi var--> Sende katıl(şakaydı bu aman diyim)00 Yorumlabence sen ondan vaz geçmeyi bir düşün. o içkiden vaz geçmiyorsa.
00 YorumlaVar ama kalp krizi riski de var. Kendi iradenle bırakman daha iyi.
00 Yorumla
+1 yılsana yalan söylemiş ama baştan nasıl biri olduğunu söylemeliydi.. sen iyice bağlandın ona şu an sanırım ve vazgeçemiyosun galiba. ama birini değiştirmek o kadar zor ki. işin zor ne diyim
03 Yorumla- +1 yıl
e sonuçta içmiş oluyoo
iman aşkı tek çare, biraz kuran okumanızı tavsiye ederim :)
01 Yorumla- +1 yıl
yapıyorum zaten=)
değişmez kimse sevgilisi için.değişmemeli.ya onu öyle kabul et ya da ayrıl istediğin gibi birini bul.
10 Yorumla
+1 yılilaç bilmem ama irade meselesi diye düşünüyorum.aynı sigara bırakmak isteyipte bırakamamak veya bırakmak gibi.
00 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Devlet babadan yardim isteyin hastahaneye yatırsınlar
00 Yorumla
+1 yılhiç bir şey hatta bazılarına tedavide işe yaramıyor hatta tedaviden sonra daha da azıyorlar.
00 Yorumlaçivi çiviyi söker bence.ayyaşa bağlarsan vazgeçecektir.
00 Yorumla
+1 yılozaaman sende klojen içir ona klojenin tadına varınca içkinin tadını unutur.bu arada klojen ne diye sorarsan.araştır onuda :)
00 Yorumlaalkolü içtikten sonra kussun kustu hem de içtiği bardağın içine sonra da onu dökme ona göster falan sonra hayatta içmez zor ama başarılı bi yöntem:D
01 Yorumlaalkol senin aşk hayatını bitirmiş deyin en iyi çözüm hemen alkolu bırakır:))
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTedavi olması lazım senin benim çabasıyla bırakamaz, bağımlılık bu.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİstemediğin cevapları vermemi istemediğinden; "kafasına içki şişesiyle vur kendine gelir" diyorum o zaman
01 Yorumla- +1 yıl
hahaha :))))))))))))
doğruyu yanlışı anlat anladıgı dilden anlamıyorsa artık sana kalmış
00 Yorumlaherkez ıstedgnı yapmakta ozgurdur eger onu gercekten sevıyorsan boyle seylerı takmazsın
00 Yorumlaİstersen bırakabilirsin. Onun yerine kola iç, ayran iç, redbull iç ne bileyim. :D
02 Yorumla- +1 yıl
kola veya ayran o kafayı vermiyo maalesef =)
Seni içmeye iten nedenlerinden kurtulmaya bak ya da çözmeye çalış önce
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenım eşim Alkol aldığı zaman yatakta daha başarılı. Ben kendım içiriyorum...
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılengellemek yerine eşlik etseniz ya bize fdasjflksdf
12 Yorumla
+1 yılEğer bu sorununuz halâ devam ediyor ise ben de bir yakınım için tavsiyelerinize açığım 🙏
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılalkolik değilsin ama henüz değilsin. dikkatli olman gerek.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsabah birası, helyess!
yok. fark etmesi gerek.
01 YorumlaDiğer konusunda 489 cevap paylaştı. İçkisinin içine yaratıcı şeyler yapabilirsin
08 Yorumla
+1 yıljack şişesinin içine pee uygulama :)
00 Yorumla- Diğer konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılKuvvetli bir iman ve irade.
00 Yorumla - Devamını Gör (21)
Devamını Gör(66)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği