Merhaba dostlar :)
Nasil düşünüyorsunuz ruhumuzun cinsiyeti var mı? Yoksa ruhumuz cinsiyetsiz mi?
Nasil düşünüyorsunuz ruhumuzun cinsiyeti var mı? Yoksa ruhumuz cinsiyetsiz mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ruhun cinsiyeti olmaz. Naif varlıklardır. Cinsiyet arz alemine ve mahlukatına ait vasıftır. Arş alemi ve mahlukatının cinsiyeti olmaz.
Arz alemi derken tüm kainat ve pararlel evren. Yani tüm canlılar, insan ve cin.
Arş alemi derken melekler ve ruhlar.
hııııı ... anlamadım ..
yine diyo bide yaaa ...
Arz alemindeki sadece bizi cinsiyetlere ayııran kalıp.
Adem ve Havva'nın da kovulduğu cennet arz aleminde idi. Ve cinsellik yüzünden kovuldular. Çünkü çoğalacaklardı.
Öldükten sonra ruhlarımız önce sur borusundaki bekleme yerlerine giderler. Sonra bildiğimiz anlamda kıyamet olur. Yer gök, herşey dürülür. Azrail herşeyin canını alır. En son kendi canını alır. Can ruhla bedeni birbirine yapıştıran tutkaldır. Canı alınan ruh ait olduğu yere döner. Sonra Allah sorar "enestü bi rabbiküm" rabbiniz kim. taş olsa dile gelir söylerdi. Hiç kimse hiç bir şey cevap vermez. Sonra Allah rabbiniz benim der. Sur bir kere daha üflenir. Gerçek anlamda kıyamet ékıyam'ın çoğulu" olur. Kıyam ayağa kalkma doğrulmadır. Yani yeniden diriliş. Herkes dirilir. Mahkeme i kübra kurulur. İşte o zaman gerçek cennet ve cehennem yaratılır. Herkes ameline göre cennete veya cehenneme konulur. Artık cinsiyet olmaz. Cennet ve cehennem sonsuzdur. Eğer cinsiyet olsaydı, Adem'in peygamber ve ilk insan olduğu halde düştüğü hataya bizlerde düşerdik ve cennetten kovulmak zorunda kalırdık. Ama cennet sonsuzdur. Biraz karışık oldu ama bu benim laflarım değil, kulaktan dolma bilgilerde değil, gerçek islam alimlerinin birleştiği bir kanaat. Doğrusunu şüphesiz ki Allah bilir.
KALU BELADA RUHLAR TOPLANDI , DİŞİ VE ERKEK OLARAK yaratılmışlardır. Ruhlara geçici binek olarajk beden verimiştir... AHİRETTE bu bedenlerde olmayacağız :)
ek bilgi : mesela cennette , ALLAH her müslümana nasip etsin :) bir kiraz bir karpuz kadar olacak , boylar uzayacak herkesin yaşı 33 olacak sebep : en ince nimetlerden tam yararlansın diye
ama cehennemde : ordada büyütülecek , en ufak azabı bile tam tatsınlar diye , ayrıca onlara derilr giydirilecek , deriler tekrar yanacak , tekrar oluşacak azab belli zamana kadr devam edecek... ALLAH korusun tüm müslümanları , dünyada uyanmalıyız ki sonumuz hayr olsun :(
MAŞAALLAH 3 senedir , müslümansın , bir kişi 90 yaşında bile müslüman olsa ne kadar günahı olursa olsun , bir kelimei şehadetle müslüman olursa , tertemiz günahsız olur.. sen şu an da bizden daha az günahsızsın bizim 20 yıllık günahlarımız , senin 3 senelik günahından sorumlusun... ALLAH hayırlı ameller ve huzurlu günler nasip eylesin. saygılar , hayırlı günler..
Cevap
14Cevap
belki cift cinsitettir hahahah güzel soruymuş :)
Ruh hangi bedene girmiş ise o cinsiyettir. Allah en güzelini bilir.. Saygılar..
Beden cinsiyetleri ne kadar belli etsede bazı insanlar çift kişilik yani çift benlik düzeyinde yaşayabiliyorlar ben hariçben erkeğim içim dışım bir arkadaş .)
her ruhun cinsiyeti vardır kim nekadar inkar etsede
Benimkisi pek ruhospu.
Bi' gün çekiyoruz takım elbiseleri ruhumu portmantoya asıyorum. Ertesi gün tekrar giyip balkabağı oluyorum...
Her Kadının içinde bir Erkek,Her erkeğin içinde bir Kadın vardır..
ruhum erkek asla başka birşey olamaz çünki bana erkek olduğumu hissettiriyor
çift cinsiyetli olduğundan şüpheleniyorum o_o bir erkek bir kadın sanki duruma göre takılıyor
hayır sen neden üstüne alınıyorsun ki biz kendimizden bahsediyoruz insanı yersin la sen ne bu :D :D ruhumuzun cinsiyetini sordun söyledik üstüne alınıyorsun bi de erkekler haklı valla bu kadın tribi adamı hasta eder :D
Ruhumuzun cinsiyeti yok.
Ruhum pembe :)
Var nur topu gibi bi kız <3
Ben ruhumu şeytana sattım cinsini bilmiyorum
ruhun cinsiyeti vücutlarına göre şekilleniyor :D
Nur topu gibi Erkek diyorumm :))
benım ruhum erkek..
Kızoğlankız.
aynııı vallahi...
bu sorular hep kıyamet alameti işte.
Bende hepsi erkek :)
Hermafroditler çok...
ruhospu da bendenmiş <3
Ruhospu olması mı? Portmanto bundan şikayetçi.
Var erkek :)
sordm erkekmıs :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?