aile yanında, kira fatura derdi yok.
iyi mi nasıl değerlendirirdiniz
iyi mi nasıl değerlendirirdiniz
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bakış açısına bağlı. Eğer doktor değilsen, aile hekimliğine geçmemiş, devlette çalışan 26 senelik tecrübesi olan bir pratisyen hekimin aldığı döner+maaşla aşağı yukarı aynı parayı alıyorsun. Oysa pratisyen hekim hayatının iki yılını maaş almadan eşekler gibi okuyarak geçirmiş. Doğu görevi yapmış. Erkekse üstüne birde askere gitmiş. Statü olarakt yüksek lisans yapmış (doktorlarda 6 yıl bitince yüksek lisans yapıldı sayılıyor) yani uzmanlıktan bir önceki aşamadadır pratisyen hekimler ve üstteki tabloyu düşünürsek o düzeyde bir maaş alman şans. Üstelik pratisyen hekimden ailesi beklentiler içerisinde olduğu için veya devletin onu oradan oraya yollayacağı için aile yanında da kalamaz. Hele senin yaşında seçim şansı daha da azdır. Tayin çıkar ve gönderilir. Üstüne birde her sene 1 ay saçma sapan yerlerde 2 günlük görevler yapar zorunlu şekilde. Bunun kendisine bir ek geliri olmaz. Tüm bunların üstüne dayak yer, yönetim kademesinde ise zibilyon tane bürokratik olayla uğraşır. Her gün eve döndüğünde 1 saat uyuma ihtiyacı çıkar. Bu adamın 12 de yattığını, kahvaltısını yapamadan işe gidip çoğu zaman işte de birşey yiyecek vakit bulamadığını İstanbul gibi bir yerde eve dönüşünün 7-8 i bulduğunu ve yemek ye tuvalete git 1 saat dinlen derken günde 1-2 saatlik bir boş vaktinin kaldığını da unutmamalıyız. Karşılığında 1500 tl'si kira + faturaya giden ve elinde 2000 tl kalan bir maaşı var. Bu maaşın 400 TL si yemeğe 200 tl si ulaşıma 200 tl si temizlikçiye 200 tl si ıvır zıvıra (satın alınacak temizlik malzemeleri vs)'ye gidip 1000 tl sinin kalması da var.
Öbür açıdan bakarsak durumun kesinlikle iyi. Yani kira fatura demek senin standartlarında maaş alan bir insan için 1500 liralık bir şeydir ve bu da yok. 5000 lira maaş alıyor gibisin bu durumda. Her ay 2000 lira civarında kaliteli bir teknolojik alet alabileceğin anlamına gelir bu. Yahut sürekli dışarıda yemek yiyebilirsin düzgün yerlerde. Pahalı mağazalardan giyinebilirsin istediğin gibi.
benim durumum şans değil. bahsettiğin üzre doktorun statüsü kadar statüm var şükür. emek verdim ben de. onun dışında katılıyorum lüks yaşamıyorum aslında ama somut bişeyler almalı, yoksa para bir şekilde gidiyor. değerlendirme önemli. ben sorumda iyi mi nasıl değerlendirirsiniz diye sordum herkes miktara takıldı. halbuki 10bin alan adam da yetiştiremiyorum dicek 1000 tl alan adam da aynı şeyi söyler. gelir ne kadar gider de o kadar oluyor.
Yani biraz mantıkla bakmaya lazım bence o konuya. Doğrudur gelirlerle giderlerde artıyor ama belli standartlardan sonra iyi denilecek durum oluşuyor zaten. Örneğin İzmirde bostanlıda ise evin türkiyenin en iyi yaşam konseptine sahiptirsin zaten. E burada elinde 3500 lira olabiliyorsa her ay buna kötü demek akla yatkın olur mu? Tr pahalı bir ülke ama o düzeyde değil. Yaşamına bakıp konuşmak gerekli. Elimin altında iphone 5 var, dağcılık klübüne gidiyorum. Her ay 600 lira harçlığım var. İstediğim an dışarıda yiyebiliyorum. Yurt dışında alacağım eğitimimi. buna kötü demek aileme haksızlık olmaz mı? elbette iyi. ha mükemmel değil. yurt dışında tatil yapmıyoruz. villamız ferrarimiz yok. ama mutlu olunabilecek şeylere sahip miyiz bakmalıyız bence
Gayet güzel özellikle bekarken sultanlar gibi yaşarsın ama evlendiğin taktirde eğer eşin çalışmıyorsa ki öküz değil ya çalışacak ucu ucuma amca yeter özellikle +2 ve 14 yaş üzeri çocuk varsa. Yinede krallar gibi yaşarsınız hemen her istediğiniz gerçekleşir iyidir yani.
Türkiye şartları için gayet iyi onu bulamayanlar da var. bir de paranın coklugundan çok nasıl harcadigin birikim yapman önemli yoksa 10 milyar da bir 20 milyar da
Yalıdaki havuzundan çıkıp güneşlenirken sordu soruyu kesin.
Pide kuyruğundan selamlar.
oha iyi abarttın:9
Cevap
154Cevap
Cok cok iyi para ama hangi ilse oldugunda onemli harcamalarin nasil tutumlumusun yoksa cok mu harciyorsun harciyorsan gereksiz seylere mi harcayorsun yoksa gerekli seylere mi harciyorsun bunlarda onemli kizlar icin bu para 1 lira ama tabi kizdan kiza degisebilirde
Dönersiz benim maasla ayni hemen hemen turkiye sartlarinda ii ama ne kadar gelirin oluyorsa o kadarda giderin oluyor bundan 2 yil once ozelde 1500 tl aliyirdum ayni yasiyordum simdi yaklasik 3 katina yakin fazla aliyirum yine aynii gibi geliyor 😊😊
bak bu doğru işte. yaşayan bilir
ya yetiyo tabi de çok fazla harcamıyorum aslında bir şekilde gidiyor onu bir türlü anlayamadım:)
Türkiye gibi biyerde neden böyle soru sordun sence az para mı? millet öküz gibi çalışıyo 900 t alıyo. sen 3400 lirayı küçük görüyosun. yazık sana. küçük görmüyorum deme iyi mi diye sormandan herşey belli oluyor. egon tavan yapmış senin.
İyi iyişu sıralar baya kötü ortalık. Gir orda para biriktir gençken. Sonra kafana estiğinde çıkar kendi küçük işletmeni kurar emeklilik hayatı yaşarsın. Kahvaltıcı filan mesela. ya da takıcı. Neyse işte.
3.400 benim aracımın mazotuna yetmez yani 😒
Hahah, bence güzel bir maaş yani şartlar uygunsa çalışırdım
Daha ne olsun ki? O rakamla birçok kişi hem aile geçindirip hem de ev kredisine giriyor..
gerçek mi derken :) Öyle diyolarsa kendilerini kandırıolar yani ay sonu her ay geliyo sonuç olarak:)
valla ben söze itimat ederim bilmiyorum söyleyen vardır elbet
yani neden böyle bir konuya parmak bastın ki. onu anlamadım. daha somut örnekler verebilir misin
Öncelikle şunu sorayım.. Bu rakamı sana veren kişi erkek arkadaşın mı?
Diyorum ki insanlar birçok konuda yalan söylüyorlar.. Her şeye inanmamalısın.. İyice araştırmalısın veya "yalan çıkma ihtimalini bilerek" kabul etmelisin..
örnek olarak ne desem bilemedim.. ama sen anlatmak istediğim şeyi anlamışsındır zaten..
şimdi oldu:) yok erkek arkadaşım değil kendim için sordum. onunkini de biliyorum. yani standart olduğu için şüphem yok zaten. o da benim gibi aynı statüde çalışıo hatta daha fazla alıyo çalıştığı işyeri dolayısıyla. ama böyle bir maksatla sormadım. merak ettim fikirleri
Benim 2000 lira maaşık var. Tek yaşıyorum kira fatura ve ihtiyaçlarım var nasıl geçiniyorum hesap et ve gerisini sen düşün.
Bu maaşa kötü demek şükürsüzlüktür , aç gözlülüktür. Gayet iyi bir maaş.
ehh işte sanmıyorum bu para benim kuaförüme yeteceğini :D :D :D
Biri bana verse 3.400 ben dükkanı kapatır giderim.. :)
Bulunduğun şehir , sosyal statün , beklentilerin , Eğitimin , hayat tarzın vs pek çok kriter var en iyi sen değerlendirebilirsin bence
hepsi güzel galiba bende iş yok:)
Mzotumayetmez
@pofudukız durum bu :)
@pofudukız ayran bulamaz içmeye kürkle gider sıçç... ya :)
:)) ben de bunu merak ediyoodum saol
Neyi merak ediyordun
birileri yazmış da mazotuma yetmez diye buymuş bilmiyodum
AYnen bu :) insanalr biliyor
Akillica kullanmasini bilirsen cok iyi hatta birikim bile yaparsin
Başlangıç için iyi ama 4 binden aşagısı kurtarmaz bakımlı ve şık olmak ısteyen birini.
Zamanla artacaksa iyi bir başlangıç fiyatı. Lakin artmayacaksa ileride sıkıntı
artıcak evet
Şükrefin halinize. Sizin maaşınızın çeyreği maaş alan insanlar var.
3400 çok iyi madenci kardeşler:imiz kas saatlerce yerin altında oruçlu oruçlu işleriniş yapıyorlar aldıkları maaş 900 tl :(
Onlar şerefiyle namusuyla ALIN teriyle aldıkları için öyle
benle aynı alıyosun ama ailenin yanındasın benim gibi yetmez diyosun ben harcıcak yer arıyom bulamıyom dediğine bak :D
harcıcak yer mi arıyon:)) çok aslında ki
siz kızlar gibi giysi egomuz yok canım biliyon bizi bir tişört ya da gömlek bir pantoln oda standart ;) doğru kız olsam kuaför o mağzadan o mağzaya 200tane ayakkabı şu bu takı derken yetmez tabi :D senin eşin yandı yandııı
valla billa hiç takı almadım üstüne aldığım 2 ayakkabı. ben her eve lazım bir gelin olurdum bence:p
hee bak ozaman olur bu iş nezaman istemeye geliyim seni? :D burdaki kızları kıskandırma ama canları çekiyor. d. d :):)
emek verenin olur valla kıskanmaya lüzum yok. her şey altın tepside sunulmuyor
emekte biyere kadar. d herkez güzel bir şirkette çalışamıyor canım ondan diyom :D bu arada gizli kullanıcı olarak sorman iyi olmuş erkekler direk diceklerdi güzelliğin sayesinde diye olmuştur :D D
valla benim arkdaş grubumdaki kızların hemen hemen hepsi böyle kazanıyor. çoğu da pırlanta gibi kızlar. emek vermeden olmuyor. ama hakkını veren karşılığını alır emin ol
onlardan biriyle evleniyim ozaman ben. d. d
motoruna bakmak lazım o para aylık harcadığın benzine yetebilir veya yetmeyebilir
Tabikide iyi istedigin gibi yasarsin oh oh mis daha ne. olsun
bilemiyorum giderlerine yaşayış şekline bağlı ortalmanın biraz altında gibi bana yetmez açıkçası ama yinede şükrediceksin hiç yoktan iyidir
arkadasın seyi altından galiba.
Ağzınıza sağlık, ben de öyle düşünmüştüm. :)
Asgari ücretle çalışanların kira verip aile geçindirdiği bir ülkede bu soruyu sormanı abesle iştigal olarak karşılıyorum
1000 TL alıp da çocuk okutan, ev geçindiren var. Sen düşün, biz ne bilelim.
600 bin lira iyimidir diye soran çıkmıştı senin ki gayet makul
bayan için gayet yeterli zaten ilerde evlenince de kirayı faturayı sen mi düşüncen
Gayet iyi para.
Bundan iyisi Şam'da kayısı yani ;)
Bana göre güzel. 1 yıla varmadan o parayla temiz araba çekersin altina
kredi ile mi yoksa araba alacak kadar biriktircek kadar mı diyorsun
Zaten ailenin yanındasın. Harcaman ne kadar olabilir ki en fazla?
Disarda yemek yiorum herhun gdio
3400 lira benim mazotuma yermez 😜 öyle bişi vardı sahi neydi o? ☺️
bilmem biri aşağıda da yazmış
hayır değil tabiki , en az 50 bin tl olması lazım o maaş neye yetecek ki. adam 960 liraya 3 çocuklu aile geçindirmeye çalışırken 3400 senin mazotuna yetmez
Hem iyi hem kötü. Yani 5000 tl 'lik. Maaşı hak esiyorsan kendini 3400 ile kandirtma.
Bunun analizini yap ve sadece para için çalışma. Mesguliyet insanın ruhunu da besler.
Çalışmam nan ben o pqaraya :S
Nerede ki o iş yeri... (Çıksın da ben çalışayım :O :D :D )
yaşadığın ilin şartlarına göre değişir.. ama genel olarak iyi işte
550-650 liraya eşek gibi çalışıyorum :) memur olabilirsem ortalama 2000. daha ne istiyorsun :)
Ne mezunuyum ODTÜ bitti mühendisliği ben ona para demem
bir de soruyor musun, (Aylık 300 tl ile geçiniyorum, Kira, fatura derdi yok)
ben tek yaşıyorum ev ve araba var 3600 alıyorum gene yetmiyor
bence gayet iyi allah herkeze nasip etsin ne diyem :)
ulan ben 1500 maaşa sevınıp işe girdm 12 saat ayaktayım kızın dedıdıgne bak :D
valla bana 2800 bu yasta yetmiyo ailem cok sukur hep arkamda bence bu para birisi icin yeterli hele bayan biriyse kesin yeter
3400 derken nasıl yanı pozisyonun ne mesleğin ne kaç senedir calisiyosun sosyal haklar nedir bunları acarsan biraz
Az cnku ailen ustune konacagi icin herkes borc istiycek falan filan biraz daha yuksek maas ile calis
:) kardeşim 950 tl ye geçinmeye çalışanlar varken senin sorun ne kdar saçma...
Evet iyi. Kendi işimi kurmak istiyorum onun için sermaye yapardım.
Benide yanına alır mısın? Hatta danışmanın olarak hemen yarın başlayabilirim.
nasıl bir hayatın olduğuna alışkanlıklarına bağlı kimine yeter kimine yetmez
Yani giderin çoksa az bile gelir.. ama ev gecindirme derdi olmayan biri için müthiş bir para :)
Hava mı atıyoruz ablacım. Çoğumuza göre bu para ne demek sen iyi misin? ha!
Sanmıyorum o maaşın benim arabamin takımına yetebilecegini :)
Üstüne gel bide ben vericem ;) len daha ne olaın manyak mıısn nesn yaa :)
Maaş iyi de o parayı kazancam diye çabalarken evde kalmışsın.
laf mı sokmuş oldun
3400 te maaş + aile yanı + kira fatura yok = mükemmel yani olağan üstü
iyi sayılır ama daha yüksekleride kazanılabilir. :D
iyi tabi ya
asgari ücret dha yeni 1000 tl oldu temmuzda
az. daha nolsun be. 800 tl ye ev geçindiren var. belanı mı istiyosun.
1000 lirayla 2-3 çocuklu aile geçindiren babalar var. Bence soruyu sorman hata olmuş.
asgari ücretle çalışan bir işçinin neredeyse 3 aylık maaşı sorulması bile garip ama mesleğide önemli tabi
iyi tabiki ben yeni basladım 1100 lira :/ fabrikada
nerde çalışıyorsun bacım akjsdnakjsda evlenak mı :D
Asgari maaşla aile geçindirenler var sen ne diyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar