Yalandan yere kurana el basmanın günahı nedir?

Merhaba arkadaşlar ilk basta ben size olayı anlatayım. benim erkek arkadasımın en yakın akadası sevgilimle ayrıldıgımızda bana sulandı bende 'ne diyosun sarhosmusun kendıne gel' dediğimde bana ' hayır sarhos değilim sen dondurdun aklımı' dedi cevap vermedim ama boyle birseye kesınlıkle itimal vermedim. eski erkek arkadasım bilerek yapıyo falan sandım soylersem sımdı kucuk duserım bu yaptıgına inandım salak yerıne dusmeyeyım dıye soylemedım ama bir sure sonra barıstık ve artık ona soyledım biliyodun bunu nasıl yaptın falan diye megersem haberi bıle yokmus. bunlarbirsure kavgalılardı bu cocuk erkekarkadasımın evıne gitmis zorla uyandırmıslar benımkını bu cocuk yemın etmıs kurana elbasmıs annesının babasının uzxerıne yemın etmıs olusunu operım falan demısaklınıza ne gelirseve bu benı hakkaten cok uzdu hem erkek arkadasım aılesıne karsı yalancı durumuna dustum hemde kendımı cok fazlahaksızlıga ugramıs hıssettım. bu yaptıgı ırgun anlasılır mı allahın adaleti ahirete kalmaz derler amabayagı oldu halaaynı bu mubarek gunlerde barı anlasılsın bu cocugun yaptıgı. cok uzun oldu kusurabakmayın ama hakıkaten cok kotuyum bu yaptıgının cezası nedir?
Yalandan yere kurana el basmanın günahı nedir?