insanlar günah olduğu için cehenneme gitme korkusundan çoğu şeyi yapmıyorlar. ölüme bile ikna oluyorlar. Her dinde bu var. Cennete gidecek diyerek her şeyi yapıyorlar.
Mesela her dinde bir peygamber var ya. Bu kişiler hep halkı yönettiler. Şunu yaparsan cennete yapmazsan cehenneme gidersin dediler. Ve bu dini liderlerin her istediği oldu.
Oldu tabiki. Bu kişilerin doğa üstü güçleri olduğuna inanılıyordu. Tanrıyla iletişim kurduklarını söylediler. Ve dinine mensuplar her isteğini şüphesiz yerine getirip itaat ettiler.
Ben ateist değilim. Çok üzücü, tanrıyla iletişim kurduğunu söyleyen ve her istediğini yaptıran insanlara itaat etmediğim için ateist olduğumu sanıyorsun. Yaradana inanmak için din gerekmiyor. İslamdan öncede tek tanrıya inanç vardı
ben letsistim. Düzeni sağlayan daha karmaşık şeyler olduğuna ama henüz keşfedilmesinin inanıyorum. Çünkü Tanrının varlığına anlam bulamıyorum.
Mesela yeni çağda yıldırım düşüyor diyelim. İnsanlar ne olduğunu anlayamadıkları için birinin yapmış olduğuna inanmışlar ve Yıldırım Tanrısı Zeus yapıyor demişler. Halbuki günümüzde sebebini ve nasıl oluştuğunu biliyoruz.
İlk defa duyuyorum öyle bir inanış yani tanrının varlığına inanıyorsun ama anlam bulamıyorsun zaten kimse hayal edemez sadece inanır bu arada çok güzel konuşuyorsun seni kıracak şeyler dediysem pardon
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Hiçbir sebep yokken keyfi olarak bozmak evet günah ve kefaret gerekli, üst üste 60 gün oruç kefaret, 1 gün de bozduğun günün kazası.
61 gün tutulması gerekiyor bozulursa yanılmıyorsam
Ben 5 kere bozdum, dayanamıyorum
61 gün
61 gun
Google soraydın ya
61 gün kefaret orucu
Kefaret orucu tutmazsan nolur
Allah’ın emrine karşı gelerek isyan hükmünde haram işlemiş olur.
yani cehennemlik olursun diyorsun oruç tutmazsan.
insanlara dinle (sonsuz acı çekersin, sonsuz mutluluk yaşarsın) diyerek istediğini yaptırmam çok kolay.
Din insanları itatkar ediyor, ölmeye bile razı ediyor. Gerçekten ilginç.
yo cehennemlik olursun demedim onu Allah bilir İnternette böyle yazıyo ama günah yani
insanlar günah olduğu için cehenneme gitme korkusundan çoğu şeyi yapmıyorlar. ölüme bile ikna oluyorlar. Her dinde bu var. Cennete gidecek diyerek her şeyi yapıyorlar.
toplumsal düzen böyle sağlanır
Düzenin kime hizmet ettiğine bakacaksın. Topluma mı? Yoksa saraylardan halkı yönetip sömüren azınlık bir sınıfa mı?
Tüm dinlerde bir dini lider vardır, ve bu dini liderlerin her istediği olur. Herkese her istediklerini yaptırırlar
*saray ne alaka dinden bahsediyoruz bu bir inanç inanırsın ya da inanmazsın
Mesela her dinde bir peygamber var ya. Bu kişiler hep halkı yönettiler. Şunu yaparsan cennete yapmazsan cehenneme gidersin dediler. Ve bu dini liderlerin her istediği oldu.
yo her istedikleri olmadı
Oldu tabiki. Bu kişilerin doğa üstü güçleri olduğuna inanılıyordu. Tanrıyla iletişim kurduklarını söylediler. Ve dinine mensuplar her isteğini şüphesiz yerine getirip itaat ettiler.
Yemek yemeyeceksin dediyse yemiyorsun 💀
Her dinde bu böyle
tamam ateistsin anladım 😂 senin inanisin sana benimki bana
Ben ateist değilim. Çok üzücü, tanrıyla iletişim kurduğunu söyleyen ve her istediğini yaptıran insanlara itaat etmediğim için ateist olduğumu sanıyorsun. Yaradana inanmak için din gerekmiyor. İslamdan öncede tek tanrıya inanç vardı
deistsin tamam pardon
Deist falan degilim. Senle aynı şeye inanmayan insanlar hakkında rasgele çıkarırlar yapıyorsun daha inançlardan haberin yok
nesin söyle o zaman ben nerden biliyim
ben letsistim. Düzeni sağlayan daha karmaşık şeyler olduğuna ama henüz keşfedilmesinin inanıyorum. Çünkü Tanrının varlığına anlam bulamıyorum.
Mesela yeni çağda yıldırım düşüyor diyelim. İnsanlar ne olduğunu anlayamadıkları için birinin yapmış olduğuna inanmışlar ve Yıldırım Tanrısı Zeus yapıyor demişler. Halbuki günümüzde sebebini ve nasıl oluştuğunu biliyoruz.
İlk defa duyuyorum öyle bir inanış yani tanrının varlığına inanıyorsun ama anlam bulamıyorsun zaten kimse hayal edemez sadece inanır bu arada çok güzel konuşuyorsun seni kıracak şeyler dediysem pardon