Herkesin kendi hayati herkes istedigi hayati yasar cumlelerinden o kadar bunaldim ki insanlarin bu Ozgurluk merakindan bir namazdir bir oructur degerlendirelim ki Rabbimin gonderis amacindan sapmayalim Allah kurandan namazdan oructan ayirmasin bu paylasimin dolayida Allah razi olsun 🙏
Allah bizleri affeylesin. Tokat ki ne tokat. Bize daha ne tokatlar gerekiyor. Allah bizleri ıslah eylesin ve kendine daima itaat eden kullarından eylesin, İnşallah.
Bu ifade çok doğru @soran. Niyetinin iyi olduğu açık ve bu niyetine katılıyorum ama , tokat mokat kısmı insanları aşağılama amaçlı gibi görünüyor ve iletişimci ÖRNEK değil, sana derler ki haddin kadar söz kullan.
Asla böyle birşey yok , ne hasta tokatla akla ne de müşrik sandığın tokatla imana dönmez. Bu edepsizliğin cahilliğin ve kaba kuvvetin daniskası olur o kadar. Kimde nasıl bir iman olduğuna dair de kimse mezure tutmaya Hz Muhammed dahil muktedir değil ki sen ben olalım.. En doğrusunu allah bilir diye ayet var , yok ben de bilirim budur , itiraz edersen yersin tokadı diye bir şey mi var?
Tek yardımı Kuran'dan alabilirsin , tek izleyeceğin de Hz Muhammed sünnetleridir. Arapça bilmiyorsan Türkçe mealini de okuyabilirsin.
Bunun dışında kimsenin eteğini öpmeye , Kuran'ı yeniden yazan kitaplara ihtiyacın yok. Hepsi kendi kafasındaki ek fikirlere göre yazılmıştır. Hadisler bile , emevi ve abbasi çekişmeleri ile ve bunların birbirine ters örf ve adet etkileri ile doludur. Bunlardan , işine geldiği gibi bir din biçimi çıkaran oturup aslından başka bir mukaddesat icat ede ede 13 ilmihal son 10 yılda 15 oldu , habire doğuruyor. Oysa el ehzer ve diyanete göre sahih hadis sayısı ancak 400 civarında iken , bunlarda 1 milyonu aşmış.
Kılavuzu doğru seç , tokatla mokatla yürürsen bir gün de sana yumrukla iade gelebilir, dinde tebliğ ile vazifelenedirme yok , zorlama değil örnek olma var.
Doğru , ancak her yerden aldığını da dağıtmaya kalkman da Kuran dışına seni de onları da çıkarır. İnkar ettiğin ayet derken , karşında Kuranı 3 dilden ve birbirine de çevirerek okuyabilen ; anlayabilen birisi varsa hangisini inkar ettiğimi iddia edersin ?
Senin yaptığın konunun köküne bakmadan direk bayraktarlığına geçmeye çalışmak ki bu bayraktarlık konusu bir hatadır. Geçmişte başka ve siyasi konuların kökünü anlamadan bayraktarlığına geçenler birbirine düşman oldu o kadar. Sen de bunu körüklüyorsun
Ben hiç bir tarikata cemaate siyasi görüşe vs.. üye değilim. İnsanları tanımadan yargılamayın olur mu?
Fakat ben sizin inkar ettiğinize gözlerimle şahit oldum. Allah ıslah eylesin ne diyeyim. Kendimden 10 yaş büyük birine ders verecek değilim. Hayırlı günler dilerim. Konu kapansın artık.
sorsan herkes müslüman.. ama ne namaz var ne oruçç.. cuma müslümanları var. ramazan müslümanları var. kalbi temiz olanlar var.. haa bir de dedeleri hacı olanlar var :D :/
İnsanlara karışmaktan bıkmadınız mı? Yok neden oruç tutmuyorsunuz, yok neden kapanmıyorsunuz, yok neden namaz kılmıyorsunuz. Yetmedi mi artık? Herkesin sevabı günahı kendine. Kendi imanınıza bakın önce.
Hacı laf süper. Aşağıda ise anlaşılan bu laf onlara cuk diye oturuyor olsa gerek sert çıkanlar olmuş "sanane!" diye. Doğru bizene ki. Laf ortaya atılmış. Sen niye bu kadar geriliyorsun dimi ;)
Her namaza giden cennete de gitmiyor. Yıllarca namaz kılan ama daha vitir vacip namazını yatsı namazında sananlar var. Yıllarca namaz kılan ama namazın adabına uymayanlar var.
İstisnalar mı? Camiye git namazını kıldıktan sonra dikkatlice izle milleti. İstisna dediğin kesim namazını düzgün kılan kesin. Ayakları kaldırırlar, sağ sola sürekli bakarlar, durmadan kaşınırlar, her secdeye gittiklerinde sırtları açılır. İğrenç çatalları gözükür. Kapriyle gelip namaz kılarlar.
Artık uğraşmıyorum. Namaz kılmayı da iyice boşladım. Dinden imandan soğuttular sağ olsunlar. Gavura kızıp oruç bozduk anlayacağın. Yarım yamalak bilgilerini düzeltmek için uğraşırken '' imansız'' dediler, ''kafir'' dediler. Takip ettikleri cemaatler onlara Kur'an- Kerim dışında her şeyi öğretiyor. :D
Dindarım diye geçinen kesimin geçmişleri, şu an ki yaşantıları benden kötü olduğu için takip edeceğim birisi yok. Adamlar namaz falan kılıyor ama kıldıkları namaz hiç. İçkiye günah derler, zinayı normal görürler. Çok iyi l*n bu adam dediğim kişiyle samimi oldum. Daha sonra adamın benden beter olduğunu öğrendim. :) Biraz açık kadın görseler yiyecekmiş gibi bakıyorlar. İşin komik yanı kadını açık olduğu için günahkarlıkla suçluyorlar. Bakarken iyi ama sadece kadın günahkar :D
Ben yaşayanlara bakarım. Yaşadığım zamanda böyle birini görürsem örnek alırım. Gözümle görmediğim birini tam olarak rol model alamam. Kuruntulu adamım.
Siz de maşallah milleti iki dakika da kafir ilan edenlerdenmişsiniz. Boşu boşuna o kadar uğraştım yazmaya. Aşağıdaki adamı iki dakika da kafirlikle suçlamışsınız. Komik.
Okudum. Tastiklemesen bile Özlem denen insan müsveddesinin yazdığına karşı çıkmamışsın. Anlatsana dini bunun gibi sığ beyinli insanlara. Sözde müslüman ama her önüne gelene ''kafir, imansız'' derler. Kendiler cenneti garantiledi ya.
Ben tatlı su müslümanı dedim imansız demedim sana. Fakat özlem denen kişi açık bir şekilde imanı zayıfladı hatta dinden çıktı bir müslümana imansız diyerek. Hadi iyi geceler. Özlem'e dini anlat, belki kafasını kullanır hatasını anlar.
Bir insanın dinden çıktığını söyleyen de onun imanı hakkında yorum yapmış olmaz mı? Peki bu dinden öıkarmaz mı?
O yüzden kendinize bakın demiştim.
Bırakın da haşa bazı şeyleri de Allah bizden daha iyi söylesin. O hanım sataşma amaçlı değil uyarma amaçlı yorum yapmış çok da iyi yapmış. Kendi üzerime de alınarak okudum ellerine sağlık olsun.
“Hiç kimse, başka bir kişiye fasık (yoldan çıkmış sapmış) diye söz atamaz, kafir diyemez. Eğer fasık dediği kimse fasık, kafir dediği kimse de kafir değilse, bu sıfatlar muhakkak onları söyleyen kimseye döner.” (Buhari, Edeb,44)
“Bir kimse din kardeşine kafir derse, bu söz ikisinden birine döner.” (Buhari, Edeb, 73/Müslim, İman, 111)
“Her kim bir adama: Ey kafir veya Allah’ın düşmanı der de o adam dediği gibi değilse, o sözler bunları söyleyene döner.” (Müslim, İman, 112)
İslam'da insanları teşfik etmek iyidir. Ancak bu insanları boğarak değil, bir kere yaparsın. Ayrıca laf sokarak da değil. Düzgün bir üslup ile söylersin. Soru ve detay kısmındaki üslup insanları soğutabilir daha çok. Dikkatli olmak lazım. Sevap işlemeyeceğim diye belki de farkında olmadan birilerini soğutmak var.
Tebliğ sadece Hz Muhammed'e farzdır. Diğer bütün ümmet , örnek olmakla mükelleftir ama tebliğ diye bir peygamber vazifesi kimseye yüklenmedi. Yükleyen , kendilerini ara birim olarak sunan hocalardır, kendi alanlarına mürit yapmak zorundadırlar o çıktığı mimberde sayılmak ve orada oturabilmek icin
@cems34 Katılıyorum. Şu an da herkes her türlü bilgiye keza dini bilgiye de ulaşacak durumda. İsterse zaten rahatça bulabilir. Gözlerine sokmaya gerek yok. Çünkü insana zorla bir şeyleri yaptırmaya çalışmak onları bıktırmaktan başka bir işe yaramaz.
@Bojinov_o Herkesin imanı kendi hayatına ve kendi şartlarına göre ölçülür kardeşim. İnanmışsın, ömrünü hep iyi bir insan olmaya adamışsın namazlarını pek düzgün kılmamışsın mesela çok dedikodu etmişsin günaha da girmişsin peki tamam, ama yaptığın bir küçücük iyilik seni cennete götürebilir. Ya da tesettürün tam olsun 5 vakit namazın 1 saniyesini bile gecikmeden kılmışsın, kendini İslam'ı öğrenmeye ve öğretmeye adamışsın, ama söylediğin bir küçük yalan seni cehenneme götürebilir. İşte orası yalnız Allah'ın takdirine kalmış bir şey, biz de merhametiyle muhakeme edilme temennisi içinde bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz nihayetinde. Haklısın, arkadaşın paylaşımı belki biraz keskin ve hatalı bir tabir içeriyor ama emin ol müslüman olmuşlara bir ikaz niteliğindedir o ve ben bunu hiç yadırgamadım. Fakat senin gibi bir inanmayan olsaydım, haklısın bunu ben de düşünebilirdim ama dediğim gibi, o cümle de zaten müslümanları muhattap almış. İyi geceler :))
@Bojinov_o Ben sana kafir veya dinsiz demedim ki:) Genel olarak yorumlarından inanmayan biri olduğunu çıkarmıştım evet, en azından ahirete inanıyor olmana sevindim. Beni yanlış anlamanı istemem kardeşim yorumumu bir muhalefet olarak değil de gerçekten dostça yazılmış olduğunu bil, umarım sen de yaptığı bir küçük iyilikle bütün hayatını kurtarabilenlerden olursun. :)) görüşelim sorun yok :))
Yabancı bir ülkeye gittiğinde Türkçe konuşmayan birini o ülkenin vatandaşlarından ayırabilirmisin? Mesela Fransadasın diyelim. Ya da İspanya ya da Portekiz... Bu ülkedeki insanlar Türklere çok benzerler.
Peki burada suç o kişiyi karıştıranda mı yoksa kendi gibi davranmayanda mı? @Bojinov_o
Adamı iki dakika da kafir ilan etmişsiniz. Bir insana kafir diyorsanız orada kesin bir kafir vardır. Kafir dediğiniz kişi müslümansa vay halinize :D Hayırlı olsun dinden çıktınız tatlı su müslümanları.
Özlem denen yaratığın yazdıklarından tabi ki böyle bir sonuç çıkmıyor. (!) Tanımadığı birine '' senin gibi inanmayan olsaydım. Bu yazı inananlara zaten.'' vs gibi yazılardan zaten böyle bir sonuç çıkmaz. Hemen geri vites yapmayın Allah aşkına. Bu adamın üstüne yürüyeceğine Özlem'e dini anlat. Tebliğ farzdı ya hani. Belki tanımadığı birini imansızlıkla suçlamaz tatlı su müslümanı.
Tebliğ farz falan diyordun. Kulaktan duyma şeylerle din yaşanmaz. Az okuyun sonra gelin milletin imanına laf edin. Tebliğ farzdı hani? Az önce bir tatlı su müslümanının imanı zayıfladı hatta belki dinden çıktı. Fakat sen bu kişiye uyarı bile yapmamışsın. Daha fazla kendimi yormayacağım. Görünen köy klavuz istemez. Tamam hepimiz imansızız sizler imanlısınız tatlı su müslümanları. İyi geceler.
Bir insanın dinden çıktığını söyleyen de onun imanı hakkında yorum yapmış olmaz mı? Peki bu dinden öıkarmaz mı?
O yüzden kendinize bakın demiştim.
Bırakın da haşa bazı şeyleri de Allah bizden daha iyi söylesin. O hanım sataşma amaçlı değil uyarma amaçlı yorum yapmış çok da iyi yapmış. Kendi üzerime de alınarak okudum ellerine sağlık olsun.
Neden eksilediniz. Evet biliyorum. Ben sadece Allah Resulünü takip ederim. Senin gibi kimi takip edeceğini ve ne aradığını bilmeyen kişilik buhranı yaşayan biri değilim en azından. Saygılarımla!
En İyi Cevaplar