Sibirya kurdu, rottweiler ve dogo doğaları gereği iyi eğitilmezlerse saldırgan olurlar. Sahiplerine saldırmazlar ama dışarı, parka, yürüyüşe falan çıkardığında diğer insanlara ya da hayvanlara saldırabilirler. Yani onları iyi eğitmezsen başına iş açılabilir. Bunun sorumluluğunu bilerek sahiplen. Golden'lar ise neredeyse hiç saldırgan değillerdir, akıllılardır ve eğitimle çok iyi söz dinlerler.
Eviniz apartman dairesiyse, bahçe yoksa, köpeği her gün yürüyüşe çıkarma şansın yoksa hiç alma :/ o hatayı çok yapıyorlar. Golden biraz daha ılımlı geliyor bana.. Eğer güvenlik için düşünmüyorsan. Tüyler sıkıntıysa Labrador al ^^
Ne Amaçla istediğine bağlı normal olarak golden ve sibirya alabilirsin sevimli ler ama Korusun beni dersen dogo ve rotveiler iyidir ama dogo tehlikeli köpek ya da Alman çoban köpeği al iyi bir dost ve korumadır
eğer kendin eğittğin köpekse zamanın geçdiyse baya ısırmaz ama bazı eğitimciler köpeği saldırgan olması için şiddet flan uyguluyor boyle bir drumda sıgortası atarsa saldırır bak köpeğin cinsi ile alakalı değil ama goldenin ısırı ile dogo nun bir değil
burada en yumuşak karakteri seçtim sizin için köpek çok büyük bir sorumluluk sabır sevgi ve zaman ayırma ister. Dikkat etmeniz gereken köpek değil sizsiniz karakteriniz yapınız zamanınız sorumluluk bilinciniz ve verebileceğiniz sevgidir. Seçenekteki diğer türler alfa yani dominant karakter özellikleri yüksek ırklardır sürekli bir otorite ve eğitim isterler yoksa hiç hoş olmayan kazalar meydana gelebilir bu sorumluluğu üstlenmek için çok iyi tecrübe gereklidir. sevgiler..
Hachiko diye bir film var izleme imkanın varsa izle eminim o köpekten istersin gerçekten yaşanmış bir olay Japonya'da heykeli bile var ondan daha Sadık bir köpek bulamassın insana en yakın en duygusalıymış sahibi öldüğü yerde ölene kadar beklemiş gelmesini
Benim iki köpeğim var. Biri Sibirya Kurdu, diğeri bu listede yok zaar. Rottweiler'ı seçtim. Sibirya Kurdu ve Golden'ı kesinlikle tercih etme. Husky'ler yine iyidir ama Golden kesinlikle son tercihim olurdu. Tabiri caizse ben bunlar kadar köpek olmayan köpek görmedim.
Aslinda ben 6 ay evimde baktim sonra şikayetler artti ve ailemin yanina götürdüm klubede kaliyor et ağirlikli besliyoruz saldirgan ama küçüklükten nasil alistirirsan öyle gidiyo biz insanlara alistirdik simdi tek düşmani diğer köpekler komsulara saldirmiyor yabanci birine tahammul edemiyor küçükken kulaklari kesilmeli alirsan unutma
Bende o yüzden yavru almak istiyorum. Sanırım sinirleri alınıyormuş böyle cinslerim saldırmaması için ama yapısıyla oynamak kısırlaştırmak vs istemem daha sosyal yetiştirirsem sorun olmaz. Saldırgan grubuna girdiği için kafamda aorular var evdeki herhangi birşeyi parçalar mı
Bugune kadar hiçbir kimseye zarar vermedi diyorum ya yetistirirken alistirmak gerek ben yavruyken yanimdan hic ayirmadim mesela koltuktaysam illa yanima yatacakti yoksa sinirlenirdi bu tarz köpekleri yetiştirmek cok önemli beni bir yil görmesin yinede üstüme atlar yapar inanilmaz bir düşkünlük var elimle besledim biberonla
Oyumu dogo ya verdim. Ama şunu diyim ilk defa köpek besliceksen kesinlikle dogoyu önermem köpeğe otoriteni kurabilecegini hiç sanmiorum zaten yasalda değil . Ama ilk köpek beslemen ise golden daha uygun olur.
Satın alma buradaki köpeklerin hepsi barınakta var lütfen oradan al. Petshoplara yatırma paranı yavru değil deyip Geçme bir gün büyüyecek. Köpekler insan gibidir güven verdikten sonra sorun çıkmayacaktır hiç bir şeyin yaşı yoktur.
Kesinlikle kesinlikle ve kesinlikle sibirya kurduuuuu galo galp galp asigim bu kopege aynisini alicamda iste ayri bir eve ciksak babannem nefret ediyo tuyden filan off harika bisi ya
Barınaklarıda araştırıyorum özellikle bu cinslerde sahipsiz olanlara benim asıl amacım yavru alıp büyütmek kendiöe daha iyi alıştırmak küçük köpekle büyük köpek arası fark var büyük bir köpeğin kendimce alışkanlıkları var bunları düzeltmekte zor sabır ister
Bakabileceksen Arjantin Dogo derim çok güçlü ve ürkütücü bir köpek ama vitamin protein falan çok önemli bu köpek için verilmediği zaman üzerinde lekeler oluşuyor kötü görüntü oluyor.
Diğer cinsler biraz daha vahşi. Ayrıca öyle pek evde duracak köpekler değil. Bahçeli bir evin varsa besleyebilirsin. Sibirya kurdu sakın alma. Hayvana eziyet etme. O hayvanı Türkiye ikliminde beslemek hayvana tamamen zulümdür.
Sevmek derken? Vaktin var mı ilgilenebilrmsn mesela rott asiri hareketli srekli oyun ister gezmek ister golden oyle degildir bunun gibi ozelliklerine dikkat et
Genelde evdeyim vaktim oluyor yani öğrenciyim kısaca 4sene önce golden beslemiştik aşırı hareketli kendi halinde bile tek başına oyuncaklarıyla oynuyordu
hayvanları sevmeyen insanları sevemez kardeşim. onun vebalide var iyi bakamıyacaksan hiç girmemek lazım o işe bende çok seviyorum ama gel gelelim apartman buna engel oluyor
En İyi Cevaplar