İnternette Antartika'da oruç tutulan zamanın 32 saniye olduğu söyleniyor ama buna dair kesin bir kaynak ya da bilgi yok. Sadece insanların ağızdan dolma ve ortalığa atılan bir durum. Net değil.
en kısa oruç tutan ülke antartika
32 saniye oruç tutan ülke olur mu?
Diyelim ki bu bilgi doğru ve neden? İftar vakti akşam namaz saatinde güneş battıktan sonra başlar. Her ilin ve yerin de konumuna göre güneş batma saati farklıdır. Bundan dolayı iftar saatleri de farklı olur. Namaz vakitleri güneş hesaplamalarına göre yapılır. Bu durumda o yerin güneşin konumuna ve doğmasına göre belirlenir. Coğrafi konum da burada devreye girer. :)
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
41
Cevap
103
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Deccal yeryüzünde kırk gün kalacaktır. Bu kırk günün bir günü bir yıl gibi, bir günü bir ay gibi, bir günü bir hafta gibi, diğer günleri ise normal günleriniz gibi olacaktır.” deyince ashab, uzun günlerde bir günlük namazın yeterli olup olmadığını sormuşlar, bunun üzerine Hz. Peygamber “Hayır bir günlük namaz yeterli değildir; namaz vakitlerini takdir edersiniz.” buyurmuştur (Müslim, Kitabu’l-Fiten ve Eşrâtu’s-Sâat, 20). Bu hadis, vakitlerin oluşmamasının namazı düşürmeyeceğini ve vakit oluşmayan bölge ve zamanlarda vakitlerin takdir edilerek namazın kılınması gerektiğini açıkça göstermektedir. İlâhî hitabın gereği bütün Müslümanlar, günde (24 saatte) beş vakit namazı kılmakla mükelleftirler. Dünyada, bazı bölgelerde bazı vakitler tam olarak oluşmasa da, kutuplara yakın bölgelerde günlerce, hatta aylarca güneş doğmasa veya batmasa da bir gün yirmi dört saattir ve tarih değişimi de buna göre olmaktadır. Bu sebeple, bir bölgede herhangi bir namazın vakti gerçekleşmiyorsa veya tam olarak belirlenemiyorsa, takdir yapılarak namazlar kılınır. Oruç da namaza kıyas edilir, o da kutup bölgesine en yakın olan yerlerin normal saatlerine göre ayarlanır. Bu hadiste on dört asır öncesinden, dünyanın bazı bölgelerinde altı ay gündüz, altı ay gece ve bu iki bölge arasında kalan bazı yerlerde de bir ay veya bir hafta güneşin doğup batmadadığına işaret edilmiştir. Bu husus başlıbaşına bir mucizedir.
Herkes aynı yerde mi ki aynı süre içerisinde oruç tutsun? Yaşamaya gelince farklı yerle ama oruç süresine gelince aynı süre? Kaldı ki antarktikada araştırma görevi dışında birinin yaşaması yasak ve imkansız. Onların da oruca takılacağını pek sanmıyorum ya hadi neyse, milletin günahına girmeyelim şimdi.
Ha bir de tutturmuşsunuz açların halinden anlamak diye. İslamdaki ibadetlerin neredeyse tamamının esas iki amacı vardır. Birincisi Allah'ın rızasını kazanmak ve ikincisi de nefis terbiyesi. Nefsini terbiye edebilmiş biri senenin hemen her günü zor durumdaki insanların halinden anlamayı bilir. Nefsini terbiye edememiş biri dört ay da oruç tutsa boş. Niyeti doğru anlayın ki amacınız ve varacağınız yer doğru olsun. Oruç ne aç kalmakla ne de açların halinden anlamakla alakalı değil.
Soru 12 ay önce sorulmuş 5 gün önce hortlamış.. Simdi tekrar hortlamış.. Garip.. Neyse doruna gelirsek alimler bu konuda farklı fikirler savunmuş.. Mesela 22 saat tutulan yerler de demişler ki bu böyle olmaz bunun belli kıstasları bu saat kısalmalı gibi.. Ve 15-16 saate çekmişler.. Antartikada da bunun tam tersi.. Orda da süreyi uzatırlar..
Allahı sorgulamayı bırakın ! Sizin bilmedikleriniz o Bilir... Seni yaratanı sorgulamayı bırak insanlarında senin vesilenle sorgulamasına. Müsaade etme altından kalkamazsın oruç namaz hac ya da İnsanoğlu bu herhangi bir konu olabilir o nasıl emrettiyse öyle
Senin kafandan bende istiyorum acil düşünce yapınada hayranım diyemeyecem öyle bir yapı yok canım seni :D sorgulamayı bırak mis hayatında kuran okumamış türkçe meal olarak gelmiş burda ahkam kesiyor sen git önce kuranın ilk âyetini oku ne demiş allah ilk muhammede
o sürede 5 saniye aç kalmak mucize vücudun tüm yağlarını kendisini ısıtmak için yaktığı için ateş de yanmayan p yerlerde eskimolar devamlı bir çiğ fok butu kemiriyor... bekara karı boşamak kolay ülkenizin dininizin kıymetini bilin unutmayın herkes aynı sınavda ama farklı sorularla!
Çünkü Muhammed kuran ı yazarken zaman farklılıkları, dünyanın şekli, gezegen hareketleri vs bilinmiyordu. Ayrıca Hicri takvim ayı baz alırken gerçek zamanla arasında bir xaman kayması da mevcut. Bütün bunlar birleşince kutuplarda 6 ay, başka yerlerde 3 gün, başka yerlerde 2 saat sürmesi çok normal.
O taraflarda 6 ay gece 6 ay gündüz olmasıda adaletsizlik değil mi? ya da bazı insanların zengin bazılarının fakir olması? Veya bazılarının genç yaşta bazılarının zamanında ölmesi gibi, herşeyin bir sebebi var nedeni var bizim hayır bildiğimizde şer, şer bildiğimizde hayır vardır
Akşam ezanı diğer şehirlerden erken okunan Doğu bölgesi tarafında sabah ezanı da erken okunuyor. İftarı erken yapıyorsa sahuru da erken sonlanıyor. Birde böyle düşün. Ayrıca haksızlık derken Allah'a adaletsiz demiş de oluyorsun. Ortada bir haksızlık yok.
12 ay önce sorulmuş bir soru nasıl hala açık ben şok😯 Soruya gelince burda da 32 saniye sürse keşke de güya 1 ayda açların halinden anlayan insanların kaprislerini çekmesek.
owww 12 ay kim seçmişse. o yanlıştır. orada oruç ve namaz vakitleti günün en belirgin olarak saatlerinin yaşandığı yere göre göz önüne alınarak yapılmaktadır.
Antartikata 32 saniye diye kim uydurduysa selamımı söyle ona antartikata oruç tutacak olsan 6 ay boyunca iftarı bulaman ya da sahur yapamazsın oruç tutulmaz orda
En İyi Cevaplar