Öyle bir zamana geldik ki; orucunu tutanla, namazını kılanla dalga geçiyorlar, geri kafalı diyorlar vs.
Allah onları ıslah etsin
Allah onları ıslah etsin
Ben çocukken cuma namazlarına gderdim ve bazı akrabalarım gülerdi dalga gecerdi , yaşlanınca ayaklarının biri çukura düşünce birde baktımki şimdi umreye felan gitmelerrr 5 vakit namaz kılmalar oooo kolay gelsin dalgacı tüfekler cennet için yeterli vaktiniz yok diyesim geliyor :)
Kimse oruç tutana namaz kılana sırf bunları yaptı diye geri kafalı demez..
Ama bazı geri kafalı insanların önce saçmalayıp sonra tepki görünce "biz Müslümanız diye böyle yapıyorlar" dediğine çok şahit oldum..
Öyle bir zamana geldik ki eskiden dindar insanlar ulvi idi, bilgili idi halinden tavrından insanı dine çekiyordu. Gorsellikten uzak evin önünde evin içinde aynı insanlardı.
Geri kafalilikla alakası yok nasıl o donemin insanlarina farz kilinmissa bu donemin insanlarinida farz kılınmıştır. Ben onları ahirette gorecegim
Cevap
39Cevap
İstediklerini yapsınlar bakalım Allah sabredenlerle beraberdir bunu biliyorum.
Hele şu sitede sözde art niyeti olmadığını söyleyip aksine art niyetle yemek paylaşımı yapanlardan nefret ediyorum. Özgürlük böyle bir şeyse tüküreyim öyle özgürlüğe. Benim kıldığım namaza, tuttuğum oruca ve bıraktığım sünnet sakalıma yanımda laf edecek adama yumruğu çakarım acımam.
Ben şimdi pubg oynarken niye yazdıysam? arkadaşlar ben namaza başladım 16 yaşındayım yazdım. Bana küfür eden oldu dalga mı geçiyorsun diyen ve helal olsun diyen çok azdı ben sanki gösteriş yapmış gibi hissediyorum sadece yazdım. Bir arkadaşımda helal olsun knk yazmış canım arkadaşım oda görmüş yazdığımı bide size bisey dicem ben ameliyat oluyorum yarın ya da salı eğer ölürsem Allahıma sizi affetmesi i söyleyeceğim. Hele bizim milleti benle dalga geçenleri şikayet edeceğim Allah'a 😭👋🏻🥀
oruç tutan birisi tutmayan birisine kötü gözle bakarsa onun hakkında ileri geri konuşursa başkalarıda onun hakkında konuşur ben bu konuya böyle bakıyorum. herkes kendinden sorumlu.
Biz yine iyi zamandayiz bence ya bence ilerleyen zamanlarda izin bile verilmeyecek buna ibadeti gizli sakli yapacaklar asirlar oncesine donulecek bu gidişle
Allah kahretsin öyle insanları.. Onların yatacak yeri yok arkadaşım.. Sen niyetinden vazgeçme takma onları.. Kıl namazını tut orucunu.. Allah Islah etsin onları.. Onlar kendi geri kafalılığına baksın..
Amin kardesim vallah ben oyle insanlara raslamadim Allah a sukkur raslasam agzinin payini veririm yani 😯😤😉😉
Ağlanacak haline gülmek " diyorlar ya iste buda öyle bişey. Onlar kendi ağlanacak hallerine gülüyorlar.
valla benim yaşadığım çevrede oruç tutmayan tutanlara saygı gösteriyor tutar tutmaz o kişiye kalmış ama daha önce hiç görmedim çevremde dalga geçildiğini
Amin. İnancsizlik böyle bişey iste. hep dua ediyorum doğru yolu bulsunlar diye
Geçerse geçsin boş ver sen kendinden onlarda kendinden sorumlu.
bbende namaz kılmayan oruç tutmayan zeka yoksunu insanlarla cok dalga gecıyorum karsılarına gecıp hahahaha iyi yanacaksınız he dıye gülüyorum.
dikkat karşınızda 5 vakit namaz kılan sürekli dinini gereğini yapan her gün türkçe kuranı okuyan islam tarihini çok iyi bilen birisi var
dininiz dalga geçilecek bir dinde o yüzden dalga geçiyoruz
scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/.../...55811738_n.png
scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/.../...55811738_n.png
işte böyle bir dininiz var
linlklere bakmadım bile ta umurumdasın.
Amin amin. Artık takmiyorum oyle insanları. Son gulen iyi guler diyip geçiyorum.
Bugün okulda yemek yaptik. Ben yemedim. Oruc tuttugum icin, almanlar dalga gecti. Fakat ben karsilarina dikildim ve Islami korudum. O kadar dalga geciyorlar dinimizle, Allaha havale ediyorum.
kötü yerlere insanlara denk gelmişsin
ateistlerle dalga geçilince gülüyorsunuz ama, özenti olduklarını idda ediyorsunuz.
Bu ülke müslüman ülkesi ve bu ülke "TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE" burada herkes özgürdür herkes her dinden ibadetini yapabilir bunu kısıtlıyanda s**tirsin gitsin.
islamın geldiği durum yüzünden nerde cahil var müslümanlara liderlik ediyor
İstedikleri kadar dalga geçebilirler. Çok ta şeyimdeler zaten...
Kim dalga geçiyor anlamadım ama o da onun karaktersizliğidir.
Allah onları ıslah etsin. Alıştım artık gelen kötü tepkilere. Hesap gününü bekliyorum.
akıl olmayınca ne yapacaksın ki onları :)
Namaz Kılan Yaşlıyı Severim Ama Namaz Kılan Gence Aşığım. - Hz. Ömer -
beyinsiz avrupa özntili ergenler onlar takılma sen:) müslümansan şartları bunlar.. begenmiyorlarsa si. ktir gidip kimliklerinin din hanesini değiştirip karşı dine saygı duysunlar..
Aslında onlar kendileriylen dalga geçiyolarda farkında deyiler öteki tarafta onlara dalga nasıl geçilir gösterecekler
takma herkes kendi yerine cevap verecek dimi ya>? :)
Öyle de bir zamana geldik ki sorgulayanlara şüphe edenlere ağıza alınmayacak hakaretler ediyorlar...
bırak dalga geçsinler dediğin gibi Allah ıslah etsin. herkes jesabını verecek;)
Bunlar namazi kiymeti bilmiyorlar ve kafirler her zaman alay ederler
Allah onlara yapacağını yapmış zaten cehenneminde yer ayırmıs sen bildiğini yap baskalarına gore yasayamayız doğru bildiğinden şaşma
kim onlar namaz kılmıyorum ama oruç tutarım dalga da geçmem
ben hiç denk gelmedim gelirsem ağızlarının payını çok iyi şekilde veririm
müslümanlar da hristiyan ayinleriyle
diğer başka dinlerin ritüelleriyle alay ediyolar mk.
çünkü yaşadıkları hayatın namaz ve oruçla kısıtlandığına inanmışlar.
amin
Allah onları ıslah eder belkide ama burunlarını sürte sürte ıslah eder
yobazız. geri kafalıyız.. gururluyuz.. çok şükür <3
Yine yobaz diyelere karşı direniyoruz.
onların empati duygusuna osurayım
Herkesin din'i kendine
aynen hemde cok var Allah hideyet eylesin
Hadsizlik allah islah etsin her dine saygı
Allah ıslah etsin öylelerini.
Beyni olmayan insanlar iste..
Allah onları ıslah etsin
diyecek bir şey yok