Evet. Hep merak etmişimdir. Peki saygı duruşlarının süresi otuz beş saniye ise "Bir dakikalık saygı duruşu" ismi nereden geliyor? Yanıtlarınızı bekliyorum. Cevaplayan herkese +1 teşekkürler :)
Neden bir dakikalık saygı duruşları otuz beş saniyeyi geçmez?
Eller vücudun yanına bitişik, avuçlar birbirine bakar şekilde açık, topuklar bitişik ayak uçları yaklaşık omuz hizasında, gövdenin dik ama başın eğik pozisyonda olduğu duruştur. 1 dakika sembolik bir rakamdır. Saygı duruşu yapılıp dağılmayız ortamdan.Şöyle anons edilir''bir dakikalık ;saygı duruşu ve istiklal marşı için sizi ayağa davet ediyorum'' 30-35 sn saygı duruşu ardından hiç bozmadan istiklal marşına geçilir..
Çünkü bizim milletimizde ne ölene saygı kaldı, ne de yeni ölecek olanlara... Neden ölecek olanlar diyeceksin, hatırlarsınız nefes filminden de 45 sn. şehit haberleri sürmediği gibi.. Saygı kalmadı çünkü, ama bunun yerine x kişi y kişi ile gece evinden çıkarken yakalandı dendiğinde haber 45 dk.. olur... Bu tamamiyle bilinçsizliğin ve saygısızlığın diz boyunu geçtiği andır işte... Saygılar..
çünkü saygı duruşunu bulan adam izmirlidir. 35 sanıyeyı esas alarak durulması gereksede bunun resmı bır anlamı olmayacagı için onu düz hesap 1 dakıka ya bağlamışlardır. saygı duruşunu bulan izmirli için sizi 35 sanıyelık saygı duruşuna davet edıyorum
En İyi Cevaplar