Hakiki müminler iki dakika gelebilir mi?

Zihnimdeki ikilemi sizlerle paylaşmak istiyorum. İnancınızdaki samimiyete güvenerek sizinle paylaşıyorum açıkçası biraz doldum. Hakiki müslümanlar derken bahsettiğim kesimi de ufaktan açayım: dini sözden ibaret sanmayan ve gerçekten hayatına odaklamış, kalbiyle ve diliyle sahiden iman etmiş, kalbinde "yalnız" Allah ve O'nun sevdikleri olan kişiler.

Son zamanlarda bazı sorularda fark ettiğim bir kesim var, hemen bir önceki cümlede açıkladığım gibi olan. Sorumun asıl muhatabı onlar. Sizde benim gibi hissediyor ve düşünüyor musunuz, asıl merakım budur. Saygısızlık yapacak, konudan bağımsız görüş yazacaklar boşuna vakit kaybetmesin zira sileceğim saygısızlık kokan yorumları

Mesele yaşamak..
Mesele yaşamak..

Burada bir sürü insan ve birbirinden bağımsız pek çok konu konuşuluyor. Bazen bir soru görüyorum mutluluktan havalara uçuyorum "gerçekten böyle düşünen insanlar var mı" sorusunu neşeyle soruyorum kendime. Bazen de bir soru görüyorum bütün umudum, kalbim kırılıyor "açılmak istiyorum, zorla kapandım, dinden soğudum, ailemden utanıyorum.. vs" gibi sorular da ruhumu incitiyor. Belki fazla hassasım bilmiyorum ama bu bir tek bana mı oluyor?

Sizin sorduğunuz sorular ya da verdiğiniz cevaplar gerçekten beni burada tutan tek etmen. Gitmeyi düşünüyorum çünkü içten içe beni değiştiriyor ve kırıyor. Sonunda buradaki çoğunluğa benzemekten korkuyorum. Bir yandan da kalmak ve bir kısmı değiştirmek, yaralara islam diye üflemek istiyorum. Ne yapmalıyım? Görüşlerinizi paylaşın lütfen, benim için önemli olmasa cemaat-i müslimini çağırmazdım.

Bir set çeksek mesela hem burada, hem dünyada art niyetle gelen, kandırmak isteyen ya da dini kullanmak isteyen giremese içeri olmaz mı?

Güncellemeler
+1 yıl
Anlaşılmayan ruhlara deli demek adettendir. Demek ki var sandıklarım da yokmuş. Kendi başıma da kırk yılın tozunu yutmuşçasına savaşamayacağıma göre durmamın alemi yok. Kendinize iyi bakın, hakkınızı helal edin. Beni yoranlara.. hakkım helal olsun ☁️
Hakiki müminler iki dakika gelebilir mi?