+1 yılİnternette birisi sorar
Sakal ve bıyık bırakmak sünnet midir?
Sakal ve bıyığın dinimizdeki yeri nedir? Sakalsız bıyık bırakılabilir mi?
Cevap:
Sakal ve bıyık erkeğin fıtratındandır
Hadis-i şerifte de buyrulduğu gibi sakal-bıyık, yaradılış icabı erkeklerde bulunması gereken bir kılıktır. Riayet etmekle hem fıtrata uygun hareket edilmiş, hem de sünnete tabi olunmuş olur.
Allah Resulü (asm) buyuruyor:
"On şey vardır ki, bunlar fıtrattandır:
Bıyıkları kısaltmak, sakalı bırakmak, misvak kullanmak, burnuna su çekip sümkürmek, tırnakları kesmek, parmakları yıkamak, koltukları yolmak, kasıkları traş etmek, büyük abdestten sonra taharet almak, ağza su verip çalkalamak." (Müslim)
Şimdi elin insanı için Allah (c. c)'in bize sünnet dediği şeye elin herifi için Kesmeyiz!21 Yorumla- +1 yıl
Alıntıdır
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılSakalsız olduğuma bir kez daha sevindim. Lanet sakallar. Nefret ediyorum. İnadına gidip yine traş olacağım.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTsk ederim. :)
Soran+1 yılRica ederiö bebeğim. Sakalsız bebek poposu yüzlü erkeklere!
Cevap sahibi+1 yılSabah traş oldum. Param olsun ilk işim lazer epilasyona gitmek olacak. :D
erkek dediğin sakalsız tüysüz olmalı zaten
döşü her yeri kıllı ayı olmasınlar61 Yorumla
Soran+1 yılEvet aynen katılıyorum.
Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı. Mağarada yaşayan birinden bahsediyorsun sanırım 😲😳
01 Yorumla
Soran+1 yılYoo. HNormal.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
74Cevap
Temiz tutulmayan her şeyde bakteri vardır. Elde ayakta bacakta saçta...
Müslüman olan kişilerde ise az olması gerekir. Günde 5 vakit abdest aldığından...90 YorumlaBir tutam alıp füze başlığına koyun kimyasal silah yerine geçiyor.. kitle imha silahı sanki.. alakaya maydonoz.. 5 vakit abdest alıp, düzenli elini yüzü yıkayan, temizliğine önem gösteren birinin sakalında hiçbir bakteri olmaz.. bir tutam sakal sünnettir..
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBakımsız herşey mikrop barındırır. Bakımlı bir için bunu asla soyleyemezsiniz.
52 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar yapabilirsin bakımını ıyyk.
- +1 yıl
Kendim emin olduğum kadar bakımını yapabilirim.
+1 yılBir şeyi okuyorsunuz bari düzgün okuyun. Araştırmada sadece rastlanan bir sonuç bu. Sanki herkesin yüzünde b*k var gibi muamele yapmayın insanlara. Günde 10 kere yıkıyoruz
24 Yorumla
Soran+1 yılSende de bıyık oldupu için öyle diyosun iğrenç.
- +1 yıl
Hayır araştırmayı aslından okuduğum için. cahil şükela konusmayın arkadasım. Ben günde en az 10 kere yıkıyorum bu sakalı bıyığı
Soran+1 yılNe kadar yıkasan da iğrenç.
- +1 yıl
Meleklerin "kadınları saç, erkeği sakal ile süsleyen Allah" diye hitab etmesi, kanıtlamış birçok faydası, astımıma etkisi, yazın verdiği serinlik, vacip olması sakal için tartısılmayacak nedenler. Kirli insanlar yüzünden bu güzel şeyin adını kirletemez kimse. Üstelik kadınlarda saç dinen uzvu hükmünde olduğu gibi erkeklerde de sakal öyledir. İzni olmadan birinin sakalını kesen kimse eli kesilmiş gibi diyete mahkum edilir. Kadında da saç böyledir.
+1 yılSakal uzatmak sünnettir. Kötü bir şey olsa Peygamber efendimiz de bırakmazdı.
60 YorumlaDogan Haber Ajansinin bir haberi olmasi ayri bir komedi... ve bunun uzerine daha yuzune neler surmedigini bilmeyen bir bayan soylemesi daha da bir ironi.
20 YorumlaSünneti karalama çabaları. Sakal her zaman için sünnettir. erkeğin makyajı dır.
62 Yorumla
Soran+1 yılNe sünneti mk müslümanlık kı8lla mı oluoy
+1 yılSaclar nolcak? Oda aynisi degilmi? Yani farkinda olmadan bazilarin eli saclarina gidiyordur. Bence sacma ya. Telefonumuzda bile daha cok bakteri var.
30 Yorumla- Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılnasıl kadınlar her gün saçlarını yıkayıp temiz tutuyosa erkeklerde aynı şekilde yapsa sıkıntı yok ama Peygamber efendimizin sakalı vardı bizim de olacak sakalı kesmek günah ama mükrop saçmak sevap işte sakal bıyık uzun saç nefret ederim hepsinden önce temiz olmak
00 Yorumla Telefondada oyle otobuslerdede oyle kartlardada oyle onu bilmem ama kirli sakal cidden yakisiyo erkeklere
12 Yorumla
Soran+1 yılHayır yakışmıyor.
Soran+1 yılSeni şikayet ettim mk.
Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Üstün körü damgalamak yerine haberin detaylarini da okusaydin keske..
50 Yorumlasenin ağzında bile aynı bakteriler var yani bu kadar olay yapmana gerek yok
47 Yorumla
Soran+1 yılÖpüşmeyelim o zaman mkç. Sanki bilimn adamısın.
Soran+1 yılDeğilsin. Bana kadavra göstersene.
Soran+1 yılKadavra istiyorum.
O bakteriler kadar değerli değiliz bunu biliyormuydun. Dünyayı mahveden biziz yaşamın devamını sağlayan ise dışkı. Dışkı bence bizden daha değerli onlar dünyayı kirletmiyor.
00 Yorumla
+1 yılinsanın her yerinde bakteri var sadece sakalında değil öpüşürken bile binlercesi geçiyor o zaman öpüşmeyek?
14 Yorumla
SoranHer yerinde dışkıdaki bakteri mi var,?
- +1 yıl
dışkıdaki bakteriler iyidir ya probiyotik diyoruz onlara ve olmasalar inim inim inlerdik hatta ellerimizi veya ağız içimizi örnek verecek olursak dışkıdaki bakterilerden daha zararlıları var
Soran+1 yılTamam dışkını ye o zaman.
- +1 yıl
ya mantığı anlatamadım sana :) probiyotik bakteriler genelde süt yoğurt kefirde bolca bulunur yani süt içiyorsun içinde dışkıdaki bakteri var düşünsene? bu bakteriler kalınbarsana yerleşip orda çoğalıcak ve sindirim sistemini kuvvetlendirecek dışkılarken dışarı atılcak ve sen g. tünü temizlerken eline bulasıcak ne kadar deterjan kullanırsan kullan elin sayesinde sakalına sacına vsne gene bulasacaktır..
+1 yılsenin ki bebeğin dünya ya şaşırması gibi birşey mk.
12 Yorumla
Soran+1 yılSen ne diyon mk?
- +1 yıl
yediğin popcorn da bulgurda pirinçte , kolada , hemen herşeyde , hayvan kılı ( fare vs ) böcek kusmugu , böcek lesı vs vs bır suru pıslık var zaten , paketlı olanlar dahıl. bunun dısında ınsan bılmden hayatı boynca 200 250 tane sıne yıyo yutuyo , yanı sen rahat ol :D bka batmısız zaten :)
Uzatmasınlar zaten kaşındırıyor sinir oluyorum sürekli keserim bende
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet iğrentçri.
evet zıçıp yüzümüe sürdügümüz için öyle oluyor
demekki kizlar o yüzden hep bıyıklarını alıyo
anladımmmmmmmmm20 YorumlaBen günde kaç kere yıkadığımı saymıyorum karşim.
Bakteri bıkmıştır artık =((41 Yorumla
Soran+1 yılİğreçn.
Ona bakarsan her insanin yüzünde ( baynlarda dahil ),"kil kurdu var..
01 Yorumla
Soran+1 yılKurdu boşver dışkı daha iğrenç.
+1 yılNe alakası var. O zaman hastanelerden çıkmamamız gerekirdi. Bkz : Ozan güven gazetecinin sorduğu soruya tepki
00 Yorumla
+1 yılNe olursa olsun sakalımı bıyıgımı kesipte bacak aranıza benzemem beğenmeyen gitsin bebeleri emzirsin. 🙊✌
12 Yorumla
Soran+1 yılBebeleri emziriyorum zaten.
- +1 yıl
Hayırlı işler kanks.
Saçma bir durum. Eğer öyle bir durum olsaydı şimdiye kadar tüm kuaförlerin mikrop kapıp ölmeleri lazımdı.
22 Yorumla
Soran+1 yılöyyk.
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBurak özçivitin bıyığı olunca pişmaniye diye yersiniz mk...
02 Yorumla
Soran+1 yılİğrenç. Burak özçivit de tipsiz.
- +1 yıl
sen ona öyle dersen benim senin karşında hiç şansım yok ozaman öylemi :(
Her gördüğün habere inanıyor musun sen? Cep telefonları da tuvaletten daha pis diyorlar
00 YorumlaTuvaletten çıktıktan sonra yeterince el yıkanmaması neticesinde geçen bakterilerdir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAl sana bir bilgi daha sen sıçıyorsun ya çok uzun yıllar sonra onu çocukların yicek
Sende çooook uzun zaman önce atalarının sıçtığını yiyorsun50 Yorumlanerde bir b*k konusu var atliyosun yemin ederim
10 Yorumla- Diğer konusunda 306 cevap paylaştı.
+1 yılSaç çok uzakta değil saçta neden bişey yokta sakalda bıyıkta var
00 Yorumla bilim adamları söylediyse bilemiycem ama sakalsız erkekte olmaz yani
01 Yorumla
Soran+1 yılOlur olur çok da güzel olur.
Hadi ya ilk defa duyuyrum sakal bıyık hastası değilim zaten temiz olsun yüzü :)
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen.
- Diğer konusunda 302 cevap paylaştı.
+1 yılsaçmalama yaa
nefret de neymiş.
temiz bakamaz mı adam sakallarına bıyıklarına yani00 Yorumla
+1 yılMilletin sakalı bığına b*k attığınız için en büyük bakteri sizsiniz * . Özgür
20 YorumlaSakali kotulmek icin guzel guzel bir palavra uretilmis, gerizekalilarda inansin buna☺
20 Yorumla
+1 yılSen iğrenç buluyorsun diye sakal uzatmaktan vazgeçmeyeceğiz.
saçma sapan konuşma sakal bırakmak sünnettir.30 Yorumla
+1 yılo mantıkla sakalı olmayanın yüzünde olur o bakteriler. daha pis ıyyy
114 Yorumla
Soran+1 yılne alak mk_?
- +1 yıl
sakala bakteri nerden geliyo amk? o zaman aynısı saçta da olur. kaşta da olur. sakal vücut kılı da ötekiler ne amk? anladın mı amk?
Soran+1 yılÖf mk bilim adamı yaptıysaq doğrudur. Onu mu yalanlıyosun boklu sakallı.
Soran+1 yıl@bytepki Bildiğine göre seni zikmiş.
- +1 yıl
uzman yanılgısı diyoalr buna. sakal daha çok dışardaki pisliği süzen bir şeydir. senin yuttuklarını yani. sonra yüzünü yıakrsın geçer. sen antibiyotik alırsın mk off mk nelerle uğraştırıyosun beni mk
Soran+1 yılOf mk boklu sakallı.
- +1 yıl
yaş max 13
Soran+1 yıl19.
- +1 yıl
ooff baya büyükmüşsüünm D. dD:d:DDdddddddddddddddd
Soran+1 yıl25 sen baya yaşlanmışsın mk.
- +1 yıl
he ya mk D:d:dddddddd
Soran+1 yılÖlmüşün ağlayanın yok mk. 25 yaşında olmak istemezdim.
- +1 yıl
o zaman 5 seneye falan ölmeye çalış
Ağzındaki binlerce çeşit bakterinin ne olduğunu bilseydin intihar ederdin neyin kafası bu
12 Yorumla
Soran+1 yılDışkı bakteisi kadar olur mu mk?
+1 yılSakalda biyikta varda omuza kadar gelen sacta yok mu yani
95 Yorumla
Soran+1 yılSaçında dışkı varsa sorun vardır.
- +1 yıl
Sakal biyikda da varsa sorun vardir.
- +1 yıl
Uzmanlara birakirsan b*k icinde yasiyoz biz saten
Soran+1 yılDemek ki yokmuş. İyi öpüşün mk sakalla öyyk.
Sürekli ağzını yüzünü yıkayan birisi için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılseninki ayağı büyük olanın şeyide büyük olur hesabına döndü
02 Yorumla
Soran+1 yılBuyur yukarıda link var.
- +1 yıl
ihtimal diyo kesin değil
Gizli Üye(30-35)+1 yılAaa ben sakal biyik cok severim ama midem bulandi yaa
01 Yorumla
Soran+1 yılİğrenç.
+1 yılSakso çektiğinizde sıkıntı yok sakalda mı sıkıntı varmış ilginçç..!
00 YorumlaCidden bu kadar cahil bir insan olduunu bilmiyodum
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılTuvaletten çıkıp ellerini yıkamayıp yüzlerine sürerlerse bakterilerin bulunması normal bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılöffff sen zaten hep b*k konularına gir başka bir şey bildiğin yok
12 Yorumla
Soran+1 yılSeni dikerim. Bir de gizliden yazmış mk. :D
+1 yılFazlasını bende sevmem
Hafif kirli sakal yakışıyor erkeklere.00 Yorumla
+1 yılsakal severim ben temiz tuttuktan sonra sorun olacağını düşünmüyorum :)
00 Yorumla
+1 yılo bakteriler olmasa demekki o kadar güzel olmazmış :D bakteriler olmasa sevmezdim kısacası :D
23 Yorumla- +1 yıl
Bak işte kız dediğin böyle olacak :D
Soran+1 yılİğrençsin.
Gizli Üye(30-35)+1 yılO zaman sacimizdada bulunuyor. Bakteri mikrop olmayan yer mi var? şu an yazdığın telefonda bile milyonlarca var
43 Yorumla
Soran+1 yılDışkı dedik mk sayçında dışkı varsa sorundur zaaten.
Soran+1 yılGüzelim slavım gerzek.
+1 yılPeki ağzında bulunan bakterilerin elinde bulunan bakterilerden daha pis olduğunu biliyor muydun?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKeşke havadada bakteri var diyip nefes almayı bıraksan. Dünya bir morondan daha kurtulur.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGeçen annem dedi bana sakalda bakteriler varmış diye ama dışkıdakilerden olduğunu sanmıyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılÖyleymiş. Okudum.
Cevap sahibi+1 yılBoşuna kirli sakal denmiyomuş :D
Gizli Üye(30-35)+1 yıltemiz olduktan sonra sorun olmaz ayrıca sakalı da severim bazı erkeklere cok yakısıyor
00 Yorumla
+1 yılBende sevmem zaten sakallı, bıyıklı erkeği.
02 Yorumla
Soran+1 yılCansın can.
- +1 yıl
😘😘😘
+1 yılöğğğğğğğ.. uyardıgın iyi oldu.
01 Yorumla
Soran+1 yılSorun değil.
- Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılsende hiç çıkmıyor sanki dimi :)
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır sarışınım.
- +1 yıl
sarışın olabilirsin ama insansın ve her insanda çıkar sende tüy şeklinde incedir sadece tek fark o
Diğer konusunda 3b cevap paylaştı. traş olurum zaten sürekli.
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok iyi.
- +1 yıl
benceme bakmak istersen
www.kizlarsoruyor.com/.../a31297-iste-erkeklerin-yaptigi-10-hata
+1 yılsakal severdim ben ya :(
01 Yorumla
Soran+1 yılartık sevme.
Iyy yeni duydum :( gerçek değildir ya :((
01 Yorumla
Soran+1 yılGerçekmiş.
Gene de kirli sakal can'dır :P